Android ve WP Hakkında bilgisi olanlara önemli soru

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
Yanlış anlamayında, vatan olsun , teknosa olsun çoğusu beni deli eder. Geçen 30-35yaşında kadın lumiaya bakıyordu, yok o iyi değil rami düşük gel sana s3 gösteriyim dedi herif. Sana ne arkadaş, anlamıyor ki o ram ona yeter. İşletim sistemi aynı değil!

Neyse o ram aynen, wpye yeter. Ama şunu bir kesinleştirelim yarın bir gün beklentileriniz artarsa SP beklentilerinizi karşılar. Ama lumia karşılayamayabilir(oyun konusunda vs. ayrıca sadece oyunda değil, androidde uygulama da daha çok.)

Virüs olayını çok abartmışlar, sağda solda konuşuluyor, benim telde antivirüs filan yok zaten antivirüs kuranı da anlamam. Android tel. Virüs vs, yok yavaşlama yok. Markette her bulduğunu indirmeyeceksin, diyorlar da ben kendimi hiç kısıtlamadım, şu böyledir diye. Bir şey olduğu yok.

Android açık kaynak kodlu olduğu için virüs olayı daha muhtemel tabi. Ama abartı. Yavaşlama hele çok abartı. Size lumiayı kötülemeye, SP'yi abartmaya çalışmıyorum. Tarafsız yorum yazıyorum. Adam biraz abartmış, ya da 1 milyon kişiden ona denk gelmiştir, size söylemiştir vs. Her neyse, yine sonuç olarak mesajlaşıp, arada bir internet, müzik... İkisi de işinizi görür, hangisini beğendiyseniz onu alın. Ama SP fiyatına göre iyi bir telefon bence. Önceki sayfada S3 diyende olmuş, ben s3tense yine SP'yi tercih ederdim. Özetle yavaşlamaydı, virüstü vs. yok. Ayrıca yine biri çıkıp diyecek WP'de gelişmekte olan bir sistem diye ama ben android kadar hızlı gelişebileceğini düşünmüyorum...
Şarj olarak da WP'yi bilmiyorum ama SP (staminia moduna filan çok aldanmayın en fazla 1,5gün gitsin staminia ile. O reklamlardaki gibi modu aktif edip 4gün 6gün gibi şişirme rakamlara aldanmayın, aklınızda bulunsun dedim.) 1 günü çıkarır işte öyle düşünün.

tapatalk

tapatalk

Üye
o ram icin.wp 8 e.yeter.diyorlar. yani genel gorus bu yonde.en az 3 sene kullanirim onemli olan o

- - - Eklendi - - -

asil aklimdaki yavaslama aslinda

512 ram için ne var wp de bi bak bakalım hepsi 1gb için 512 ramli wp alma bence

Mufche

Mufche

Üye
512 ram için ne var wp de bi bak bakalım hepsi 1gb için 512 ramli wp alma bence

adam sadece mesajlaşmak vs. için telefon arıyor , oyun da oyun uygulama da uyguluma dememiş ki 512mb yeterli bi miktar bataryada gayet iyi gidiyor zaten . Ben lumiayı öneririm ama hangisi hoşuna gidiyorsa onu alsın ;)

maskedboy

maskedboy

Üye
arkadaşlar bir çevrenize bakın tüm şirketler artık androidli telefon ve tablet üretmeye başladı bir bakın çevrenize niye sadece nokia wp8 üretiyor niye diğerleri üretmeyiyor samsung ve htc 1-2 tane üretip ayrıldular size neden nokia wp8 ürettiğini anlatayım çünkü nokia batıyordu iflasın eşiğindeydi mivrosoftda wp8 üretecek bir firma arıyordu o yüzden nokia mecbur kabul etti sizin haberiniz yok ama 2-3 ay önce nokia ana şirketlerinden birini sattı size lumiaları anlatayım arkasına çıkarabilir renkli kapak yerleştirmişler kamerasını biraz daha üstün yapmışlar sonra sana renkli kutucuk diye satıyorlar :alkisve bazı arkadaşlar batarya süresi iyi demişler allah aşkına ne kadar fark edecek 30 dakika mı 1 saat mı ? wp8 biraz ios özentisi olmuş o da ios gibi uygulamalar menüsünde açılıyor ve hiçbi özellik ve arayüz yok haliyle batarya biraz daha uzun gidebilir kısaca kardeş xperia sp al bence :D

tlgcn38

tlgcn38

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış anlamayında, vatan olsun , teknosa olsun çoğusu beni deli eder. Geçen 30-35yaşında kadın lumiaya bakıyordu, yok o iyi değil rami düşük gel sana s3 gösteriyim dedi herif. Sana ne arkadaş, anlamıyor ki o ram ona yeter. İşletim sistemi aynı değil!

Neyse o ram aynen, wpye yeter. Ama şunu bir kesinleştirelim yarın bir gün beklentileriniz artarsa SP beklentilerinizi karşılar. Ama lumia karşılayamayabilir(oyun konusunda vs. ayrıca sadece oyunda değil, androidde uygulama da daha çok.)

Virüs olayını çok abartmışlar, sağda solda konuşuluyor, benim telde antivirüs filan yok zaten antivirüs kuranı da anlamam. Android tel. Virüs vs, yok yavaşlama yok. Markette her bulduğunu indirmeyeceksin, diyorlar da ben kendimi hiç kısıtlamadım, şu böyledir diye. Bir şey olduğu yok.

Android açık kaynak kodlu olduğu için virüs olayı daha muhtemel tabi. Ama abartı. Yavaşlama hele çok abartı. Size lumiayı kötülemeye, SP'yi abartmaya çalışmıyorum. Tarafsız yorum yazıyorum. Adam biraz abartmış, ya da 1 milyon kişiden ona denk gelmiştir, size söylemiştir vs. Her neyse, yine sonuç olarak mesajlaşıp, arada bir internet, müzik... İkisi de işinizi görür, hangisini beğendiyseniz onu alın. Ama SP fiyatına göre iyi bir telefon bence. Önceki sayfada S3 diyende olmuş, ben s3tense yine SP'yi tercih ederdim. Özetle yavaşlamaydı, virüstü vs. yok. Ayrıca yine biri çıkıp diyecek WP'de gelişmekte olan bir sistem diye ama ben android kadar hızlı gelişebileceğini düşünmüyorum...
Şarj olarak da WP'yi bilmiyorum ama SP (staminia moduna filan çok aldanmayın en fazla 1,5gün gitsin staminia ile. O reklamlardaki gibi modu aktif edip 4gün 6gün gibi şişirme rakamlara aldanmayın, aklınızda bulunsun dedim.) 1 günü çıkarır işte öyle düşünün.

mesajiniz.gercekten cok aciklayici sagolun.. aslinda acikcasi tip olarak sp daha hos bence ama yillardir nokia kullaniyorum hic sorun yasamadim o yuzden sony biraz soguk duruyor. isten pek anlamayan biri olarak sony telefon uretici degil gibi bir his olusmus bende. bu biraz ikilemi buyutuyor.

fingerback5

fingerback5

Üye
Wp8 destegi az olan bir sistem.Ha stabil ama yapabilecegin sey cok sinirli.Androidde yavaslama oluyor ama abarttiklari gibi degil.Hele nexuslarda nerdeyse olmuyor.Virus diye bisey de olmaz androidde o virus dedigi istemsiz reklamlar.Google playde her uygulamanin lisansi vardir ayrica.Nokia devri maalesef kapandi.Teknomarkete git bir lumia al eline bak bir de nexus 4. Bu kadar diyorum.

fk555897

fk555897

Üye
mesajiniz.gercekten cok aciklayici sagolun.. aslinda acikcasi tip olarak sp daha hos bence ama yillardir nokia kullaniyorum hic sorun yasamadim o yuzden sony biraz soguk duruyor. isten pek anlamayan biri olarak sony telefon uretici degil gibi bir his olusmus bende. bu biraz ikilemi buyutuyor.

Sony'den de sorun yaşayacağını sanmıyorum. Sony'nin telefonları da yeterince kaliteli. Ben sana ne olursa olsun Sony Xperia SP'yi öneririm.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
arkadaşlar bir çevrenize bakın tüm şirketler artık androidli telefon ve tablet üretmeye başladı bir bakın çevrenize niye sadece nokia wp8 üretiyor niye diğerleri üretmeyiyor samsung ve htc 1-2 tane üretip ayrıldular size neden nokia wp8 ürettiğini anlatayım çünkü nokia batıyordu iflasın eşiğindeydi mivrosoftda wp8 üretecek bir firma arıyordu o yüzden nokia mecbur kabul etti sizin haberiniz yok ama 2-3 ay önce nokia ana şirketlerinden birini sattı size lumiaları anlatayım arkasına çıkarabilir renkli kapak yerleştirmişler kamerasını biraz daha üstün yapmışlar sonra sana renkli kutucuk diye satıyorlar :alkisve bazı arkadaşlar batarya süresi iyi demişler allah aşkına ne kadar fark edecek 30 dakika mı 1 saat mı ? wp8 biraz ios özentisi olmuş o da ios gibi uygulamalar menüsünde açılıyor ve hiçbi özellik ve arayüz yok haliyle batarya biraz daha uzun gidebilir kısaca kardeş xperia sp al bence :D

Arkadaşım neden sadece Nokia WP8 üretiyor diğer şirketler hep android tercih ediyor diye sormuşsun. Cevabınıda verelim madem. Android daha önce çıkmış bir işletim sistemi olarak uygulama sayısı olarak avantajlı durumda. Ayrıca WP8 için Microsoft lisans bedeli istiyor ve diğer şirketler android gibi açık kaynak ve hazır uygulamaları olan işletim sistemi varken ayrıca lisans parası ödemek istemediği için Android'i tercih ediyor. Ayrıca çok bilmiş gibi konuşmuşsun 1-2 cihaz yapıp bıraktılar diyorsun samsung'un WP7.5 cihazı dahi vardı. Şuan yaptıkları model sayısının az olmasıda tamamen stratejik az cihaz yaparak talebi ölçüyorlar. Onlarca model çıkarıp neden elinde kalsın eğer şuan tercih edilmiyorsa ?

Günümüz için uygulamalar ve bunların kalitesi liderliği belirliyor. İşletim sistemi olarak WP8 Android den daha üstün görünüyor. Ama uygulama bölümünde android ezip geçiyor. Ama uzun vadede WP8 in uygulama mağazası istenilen yere geldiğinde android şu ram sorununu çözmez ise Windows Phone kesinlikle öne geçecektir. Ayrıca android de çok fazla çöp uygulama olduğuda bir gerçek. Hatta bazı büyük şirketlerin uygulamaları dahi ios için harika iken android kullanıcıları bize neden aynı önem verilmiyor diye isyan ediyor. Yani demek istediğim Androidde uygulamalar var diyip sevinmekte her zaman doğru olmuyor.

Ek olarak şu fanlarada ayrı sinir oluyorum. Arkadaş size para mı ödüyor bu şirketler ? Evet size ödemiyor ama Google'nın Android'i Microsofta ödüyor. İlgili .

Telefon alacak arkadaş bu fan yorumlarına itibar etmesin. Bu iki işletim sistemi içerisinde 2 soru var. En önemlisi uygulamasız yapamam. Arkadaş şu uygulamayı kurmuş bana da dedi benim telefona o uygulama yokmuş boynum büküldü şimdi diyorsan hemen gidip Android tercih ediyorsun. Yok ben daha stabil yenilik arayan hızlı bir cihaz istiyorum bilgisayar sektöründe neredeyse tekel olmuş Microsoft'un Win8 işletim sistemi ekosisteminde olmak daha güzel diyorsan hemen gidip Windows Phone tercih ediyorsun.

Bundan ötesi teferruat arkadaşım. İşletim sisteminin tasarımı olayı ise Windows Phone tasarımı alışılmışın dışında olduğu için tasarıma ölüp bitenlerin olabileceği gibi nefret edenlerde olabilir.

İlerisi içinse Windows Phone çok gelişeceğine eminim. Google Android için belli kısıtlar getirmediği sürece çok sıkıntı çekecek ele ayağa düşmüş her türlü cihazda android olması çok kötü. Çok rezil cihazlarda android kullanan biri androidden nefret ediyor. Açık kaynak ve ücretsiz olunca herkes kuruyor cihaza satıyor.

• Beğen
Tepkiler: tlgcn38
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Tercihlerinizi iyi belirleyin ve alacağınız cihazları yerinde test edip kararınızı öyle verin. Bana göre wp işletim sistemi için henüz erken ; nedeni ise sistem , android sistemine göre ; henüz benim ihtiyaçlarımı karsilayamiyor. Ben symbiandan geçtim androide ve cihazla uğraşmayı severim , bu sebebten tercihimi androidden tarafı kullandım. Benim için oyun yada uygulama o kadarda önemli degil , sadece istedigim zaman cihazda tam Kontrol saglayabilmeliyim , simdilik wp sistemi buna musade etmiyor ; ama gelecekte muhakkak bu sorun ortadan kalkacaktır. İşte o zaman wp sistemi benim ihtiyaclarimi karşılayabilecek kıvamda olacaktır. Sizde kendi kriterlerinizi belirleyip öyle seçiminizi yapar iseniz ; daha memnun olacağınız kanaatindeyim :oke:

• Beğen
Tepkiler: tlgcn38
LimePie

LimePie

Üye
Sony Xperia SP

Invoke

Invoke

Üye

Köklü bir firma olduğunu zaten bilirsiniz (walkmanidir, konsoludur, televizyonudur vs) ki telefon konusunda da Sony Ericsson vardı sonrasında androidin coşmasıyla Sony Ericcsonda Xperia ismiyle girdi bu işlere, Sonra Sony, Ericsson'u da satın alarak telefon konusunda Sony olarak devam ediliyor, yani telefon da işi olmayan bir firma değil. Ben de 2011 cihazı Ray var. Memnunum. Ki size önerdiğimiz SP'nin benim elimdeki Rayle karşılaştırılması bile saçma olur, SP kat kat daha iyi bir model.
Uzun lafın kısası ben pişman olacağınızı düşünmüyorum. Ki profilinizden anladığım kadarıyla 5800dan geçeceksiniz, büyük bir değişiklik olacak, ben de 5800 kullanmıştım öncesinde. Ondan önce de 5300...

Yine uzattım, bence pişman olmazsınız, yine de kendi kararınız ama ben olsam SP'yi tercih ederdim. Ne alırsanız hayırlı olsun şimdiden. :tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: tlgcn38 ve Burakkkk250
enterneoll

enterneoll

Üye
xperia sp veya s3 al kurtul 5800 dan geçince evrim gibi gelicek ama lumia ya geçersen sadece kutuların ve renkli kapağın olucak :D

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
xperia sp veya s3 al kurtul 5800 dan geçince evrim gibi gelicek ama lumia ya geçersen sadece kutuların ve renkli kapağın olucak :D

Kardeş sen WP'den neden bu kadar nefret ediyorsun? Mesajlarına sürekli bakıyorum da hep WP'yi kötülüyorsun. Kullanmadığın bir sistem hakkında çok kesin yorumlar yapıyorsun. Bunlar psikolojik sanki değil mi ? Nefret dolu ve alaycı yorumlarınla milletin aklını çelmeye çalışman doğru bir şey değil. Hani adama desen ki "kardeşim wp nin eksikleri var biraz gelişsin ondan sonra düşün" diyeceğin yerde "wp vasat alma, wp yi geç android-ios bak" tarzında yorumlar yapıyorsun. Hoş değil bunlar, üslübunu biraz düzelt

• Beğen
Tepkiler: S.c.k.N
HAM ZA

HAM ZA

Üye
wp8 in arayüzü çok güzel android çok sade. whatsapp veya face uygulaması filan yada mesajlaşma olsun hadi küçük 1-2 tane oyun olsun diyorsan lumia serisi batarya kullanımında en iyisi androide bişey diyemiycem bi ara s3 kullandım batarya kullanımı pekte iç açıcı değil (kötülemek gibi olmasın)

Invoke

Invoke

Üye
wp8 in arayüzü çok güzel android çok sade. whatsapp veya face uygulaması filan yada mesajlaşma olsun hadi küçük 1-2 tane oyun olsun diyorsan lumia serisi batarya kullanımında en iyisi androide bişey diyemiycem bi ara s3 kullandım batarya kullanımı pekte iç açıcı değil (kötülemek gibi olmasın)

Aslında arayüzü çok güzel olayı kişiye göre değişir, ayrıca android sade demek biraz yanlış olur, çünkü kişiselleştirme olayı çok geniş... WPde daha sınırlı ha iyi kötü demiyorum kişiden kişiye değişir. =)

theyunus

theyunus

Üye
Xperia sp vs lg nexus 4

theyunus

theyunus

Üye
Windows sun alinmaz uygulamasi pek fazla yok

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Windows sun alinmaz uygulamasi pek fazla yok

kıstas ve ölçüleriniz nedir peki? Ezbere konuşma arkadaşım. Google Play gibi çöp uygulama dolu değil aynı oyun uygulamanın onlarcası yok. Popüler uygulamaların çoğu var. Kulaktan dolma bilgilerle konuşma bence.

Lenneth

Üye

kıstas ve ölçüleriniz nedir peki? Ezbere konuşma arkadaşım. Google Play gibi çöp uygulama dolu değil aynı oyun uygulamanın onlarcası yok. Popüler uygulamaların çoğu var. Kulaktan dolma bilgilerle konuşma bence.

Bunu Symbian zamanında da derlerdi.

Android çöp doluymuş, Symbian yeterli diye.Ayni zihniyet devam

WP8 bölümünde uygulamalar aylarca güncellenmiyor sorunlari var diye şikayet edin, buraya gelince WP8 yeterli.

Kerim.

Kerim.

Üye

Evet gps cöp dolu ama en azindan ne ariyorsaniz ne istiyorsaniz bulabiliyorsunuz.sizde kulaktan dolma bilgilerle konusmayin derim.gps cöp dolu falan

Üst Alt