Haber Android Uygulamaları Windows Phone'a mı Geliyor?

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
Android Uygulamaları Windows Phone'a mı Geliyor?
Android tabanlı Lumia haberlerinden sonra daha önce gerçekleşebileceği belirtilen Andrid uygulamaları tekrar gündeme geldi.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Birkaç ay önce ortaya çıkan bir iddiada Android uygulamalarının Windows Phone'a taşınabileceği belirtiliyordu. Son günlerde bu iddia tekrar dillendirilmeye başladı. Önce Tom Warren sonrasında da Eldar Murtazin Android uygulamaları için çalışmalar olduğunu açıkladı.

Uygulamaların Windows Phone'da "Sanal Makina" üzerinde çalışacağına değinen Murtazin ayrıca Microsoft'un bu özelliği tüm Lumia cihazlara getirmeye çalıştığını belirtiyor.

Ekli dosyalar

Tepkiler: suyunsesi, RetaXter ve jasonwie
Android uygulamaları derken?Google'nın uygulamaları mı?

Sanırım Windows'ta kullandığımız Android uygulaması emulatörü BlueStacks gibi bir şey olacak.
Ya da bu emulatörle aynı işlevi gören ve Windows Phone üzerinde çalışan bir sistem olacak.

Tepkiler: pirenuri

jasonwie

Üye
Böyle bir şeye google'ın izin vereceğini hiç zannetmiyorum. Adamlar Google Chrome çıkarttırmadılar Windows Phone gelişmesin diye.

Microsoft'un Üvey Evladı ile gönderildi.

ogzhnoTr

Üye
Sanırım Windows'ta kullandığımız Android uygulaması emulatörü BlueStacks gibi bir şey olacak.
Ya da bu emulatörle aynı işlevi gören ve Windows Phone üzerinde çalışan bir sistem olacak.

Yada gelecek guncellemelerle apk özelliği gelir

neyle gönderildiyse gönderildi.

Tepkiler: Serhan
Böyle bir şeye google'ın izin vereceğini hiç zannetmiyorum. Adamlar Google Chrome çıkarttırmadılar Windows Phone gelişmesin diye.

Microsoft'un Üvey Evladı ile gönderildi.
+1, Chrome'u geçtim, resmi YouTube uygulamasını çıkarmamak için Microsoft'un önüne koymadıkları taş kalmayan Google gibi bir şirketten söz ediyoruz.

Tepkiler: symbianbelle ve jasonwie

ogzhnoTr

Üye
X serisi niye çıksın o zaman ?

neyle gönderildiyse gönderildi.

beats

Üye
Blackberry'nin Amazon mağazasını kullanması gibi, Windows Phone'un da Nokia X mağazasını kullanması olabilir. Ama daha fazlası olursa ?

Çok inanasım gelmedi açıkçası. Yani kapalı kaynak kodlu bir sistem nasıl bunu yapabilecek?

Böyle bir şey olacağını sanmıyorum

Symbian varkende hep bu muhabetler geçiyordu. Ama gerçek olmadı

Tepkiler: Rainesto ve RetaXter

Emre

Üye
verin android l güncellenmesini lumia 930 akar o sistem

papakudioflu

Emekli Yönetici
Symbian varkende hep bu muhabetler geçiyordu. Ama gerçek olmadı
Symbianda bir grup bunu yapmaya çalıştı ama olmadı malesef. Burada ise resmi olarak sistemin kaynak kodlarını elinde bulunduran yapımcının bunu yapacağı iddia ediliyor.

Bu konu iki üç gündür tartışılıyor. Beğenenler de var tepki gösterenler de. Artıları eksileri bir sürü etken var. Mağazaya direk olarak ekleneceğini zannetmiyorum ama üçüncü parti uygulama mağazalarında izin verilerek yapılabilir belki.

Tom Warren ilk olarak MWC'de Microsoft yetkililerinden böyle bir tüyo almış ama aylardır bu konuda herhangi bir gelişme olmamış.

Tepkiler: byibo, ogzhnoTr ve RetaXter

Emre

Üye
valla iyi olur n9 akıcı çalışıyor nitdroid

İnanmıyorum olursa da 2000000020'de olur

512 MB Ram kısıtlamasına karşı Lumia 520 ile gönderildi.

Emre

Üye
sistemin bir anlamı kalmaz android üzerinden geçinen sistem derler yani birtek appleye rakip olur androidin dilencisi

Tepkiler: Burakkkk250

csH

Üye
emülatör üzerinde pek de iyi çalışmaz uygulamalar pc de bile doğru düzgün çalışmıyor

braayn

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

surface pro 3'e adam android kurmuş canavar gibihadi android uygulamaları sorunsuz çalıştı ozaman adam birde aynı programı wp için yayınlar mı?

Tepkiler: Serhan