Android Telefonlar hakkında sormak istediğiniz herşey

Sponsorlu Bağlantılar

ercan0058

ercan0058

Üye
Merhabalar, Öncelikle kolay gelsin. Araştırmasız ve PDA konusunda fazla bi bilgim olmadığından windows mobile kullanan bir samsung cep telefonu aldım. Cihazım arızalandı ve açıkcası yaptırmakda istemedim. Çünkü telefonu başarılı bulmuyordum. Herneyse soruma geçecek olursak Anroid ile yeni yeni tanışıyorum. Bir androidli cihaz almak istiyorum araştırdığım ve ilgimi çeken galaxy s,galaxy s2 pahalı geliyor. Fiyat / performans olarak Samsung Gio güzel gibi duruyor bir yandan da Galaxy ACE var, bunlar arasında iyi olan veya bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bir cihaz varmıdır,

Cihazda senin için neler önemli diye soracak olursanız;
Kaliteli ve görsel bir dışı olması tercihlerim arasındadır.
Önceki cihazımın ekranı hiç hassas değildi. yeni almak istediğim cihazda ekranın hassasiyetinin iyi derecede olması benim için önemlidir.
İnternette bayağı bir vakit geçireceğim kaç inch ekran iyi olur buna siz karar verin.
Androidin zengin marketinden uygulama ve oyun indirip oynar-kullanırım. Hız 800mhz olursa makuldur.
Eğerki mümkünse ince bir tasarım olması yine tercihlerim arasında.
Arkadaşlar sanki fabrikaya bana bu özellikleri barındıran telefon yapın der gibi oldu ama, üstte yazdıklarıma yakın bir cihaz tavsiye etmenizi rica ediyorum.

Merhaba. Önce kalite ve görsel demişsin.bu tabikide göreceli bi kavram. görsel olayı ama biz diğer önerileri yapalım sen aralarında görseli en güzel (sana göre) olanı seç. Kullanıp deneyimlediğim cihazlardan başlayayım. Bugüne dek biçok işletim sistemini denedim ve kullandım en güzeli android arkasından iphone bunu tartışma için yazmadım sakın kimse yok şu daha iyi yok bu demesin. Anroid cihazların hepsi hemen hemen aynıdır.Çünkü işletim sisteminin donanımsal olarak mecburi kıldığı eşyler vardır.Örne: bi android cihazda 4 tuş zorunluluğu vardır yakında kalkacak gerçi. wifi-gps-radyo- gibi donanımlar standarttır. sen seçimini ekran-büküylük ağırlık-İŞLEMCİ-RAM-ROM bunları büyük yazdım en önemlileri bunlara göre seçmelisin .SAMSUNG---gio: şu an kullanıyorum amoled ekran küçük bana göre ama tepkisi inanılmaz denemen lazım.Rami yetiyor flashplayer desteklemiyor. İllada internet için diyorsan uzak dur zevk vermez söliim. ama bu seviyedeki cihazlar arasında bunun kadar iyisi yoktur.Ace dan farkları, kamera-flash-flashplayer dır.-----Galaxy ace, ekran yine gio ibi süper.hız yine iyi.oyun orta derece.kamera orta derece.Ama gio dan herşeyiyle daha iyi tabi.Şuda bi gerçek bu cihaz bu parayı haketmiyor.ace a bu parayı verene kadar çok daha iyi bir cihaz alabilirsin.Sana önerime gelince. SONYERİCSSON. Xperia neo yada arc. ha param yetmez dersen 950 tl neo teknosada.özelliklerine bak ace dan çok çok üstün bi cihaz herşeyiyle tatmin edecektir seni hdmi çıkış-1ghz işlemci-flashplayer desteği-8mp kamera-hd vidyo kaydı vs vs başka sormak istediğin bişiy olursa yardımcı olmaya çalışırım özeldende yazabilirsin daha hızlı cvp alırsın inşallah yardımcı olmuşumdur.

byxxl

byxxl

Üye
Merhaba. Önce kalite ve görsel demişsin.bu tabikide göreceli bi kavram. görsel olayı ama biz diğer önerileri yapalım sen aralarında görseli en güzel (sana göre) olanı seç. Kullanıp deneyimlediğim cihazlardan başlayayım. Bugüne dek biçok işletim sistemini denedim ve kullandım en güzeli android arkasından iphone bunu tartışma için yazmadım sakın kimse yok şu daha iyi yok bu demesin. Anroid cihazların hepsi hemen hemen aynıdır.Çünkü işletim sisteminin donanımsal olarak mecburi kıldığı eşyler vardır.Örne: bi android cihazda 4 tuş zorunluluğu vardır yakında kalkacak gerçi. wifi-gps-radyo- gibi donanımlar standarttır. sen seçimini ekran-büküylük ağırlık-İŞLEMCİ-RAM-ROM bunları büyük yazdım en önemlileri bunlara göre seçmelisin .SAMSUNG---gio: şu an kullanıyorum amoled ekran küçük bana göre ama tepkisi inanılmaz denemen lazım.Rami yetiyor flashplayer desteklemiyor. İllada internet için diyorsan uzak dur zevk vermez söliim. ama bu seviyedeki cihazlar arasında bunun kadar iyisi yoktur.Ace dan farkları, kamera-flash-flashplayer dır.-----Galaxy ace, ekran yine gio ibi süper.hız yine iyi.oyun orta derece.kamera orta derece.Ama gio dan herşeyiyle daha iyi tabi.Şuda bi gerçek bu cihaz bu parayı haketmiyor.ace a bu parayı verene kadar çok daha iyi bir cihaz alabilirsin.Sana önerime gelince. SONYERİCSSON. Xperia neo yada arc. ha param yetmez dersen 950 tl neo teknosada.özelliklerine bak ace dan çok çok üstün bi cihaz herşeyiyle tatmin edecektir seni hdmi çıkış-1ghz işlemci-flashplayer desteği-8mp kamera-hd vidyo kaydı vs vs başka sormak istediğin bişiy olursa yardımcı olmaya çalışırım özeldende yazabilirsin daha hızlı cvp alırsın inşallah yardımcı olmuşumdur.

Cevabınız için teşekkür edeirm. Bende sizin gibi düşündüm zaten gio ile ace arasında pek bi fark yok ve arasında bayağı bir fiyat var. Dün Huawei ideos x5 bu telefonu biraz inceledim. Fiyatı ve Performansı konusundan tam benim istediğim gibi bir telefon. 800mhz işlemci ve 512mb rami var ve uygulama ve oyunlarımda beni rahat idare edeceğine inandım. Tasarım olarak ise yumuşatılmış köşeleri hiç de fena görünmüyor. tabi ekranı ne kadar hassas onu bilmiyorum. Beni idare edecek kalitede bir kamerası mevcut, HD video kaydı yapıyor. Ama Sonradan hd ye dönüştürülmüş hissi veriyor(muş). Bir çok inceleme okudum maxicep ve diğer sayfalarda F / P olarak sanırım gayet güzel bir cihaz. Tavsiyen için teşekkür ederim.

ercan0058

ercan0058

Üye
Cihazı bende inceledim kullandım kısa süre vodafafone 945 kullandım mesela giç memnun kalmadım.kaliteli olmayan markalar genelde kamera lensini ucuz dandik bişiy alip yazılımla çözmeye çalışırlar işi.bu yüzden kaliteli markalardan şaşma derim. tabiki p/f olarak iyi bi cihaz görünümüde güsel ama amoled ekran yanında biraz geride kalabilir.amoled ekran lcd ekrana göre ½30 daha hızlı %80 daha hızlı algılama %30 daha tasarruflu ve inan amoled deki görüntüyü giç bi ekran tipi vermiyo akrana aşık olursun bu kadar vs vs bu yüzden samsung dakileri önerdim ama maxiphone dan fena değil ama ben olsam kaliteli olmayan yapı taşları tam oturmamış bi firmadan almayı tecih etmezdim. ama imkanın varsa git bi elektronik markete orda karşılartır cihazları gör farklarını :good:

byxxl

byxxl

Üye
Cep telefonuna 1.000 Tl vermek aslında pek içime sinmiyor, o yüzden uzak durmaya çalışıyorum. Şu an için uzağım, ama bir kaç aya kadar iyi bir proje yaparsam b galaxy s2 almayı düşünüyorum. Sırf o yüzden 600Tl lik Huawei yi tercih ettim, Sony ericson dışında makul fiyatlı smartphone varmı ? yoska "iyisini al uzun süre kullan" mantığını mı kullanayım.

Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Sorun halledildimi yarım gereklimi?

----------Eklendi @ 13:18:09 ---------- Yazıldı @ 13:13:55 ----------

hocam öncelikle bu sayfayı açtığın için teşekkür ederim gs2 kullanıcısıyım 2 hafta oldu android sürümü 2,3,3 tür. güncelleme yapımamıştır. rootlanmamıştır yani kısacası fazla kurcalanmamıştır. öncelikle sorum şu bu cihazı daha hızlı yada daha kaliteli hale getirmek için ne yapılmalı???
zaten kaliteli cihaz ama "root" "superuser" yapılmalı deniyor o aklımı karıştırdı biraz, root yapacağım ama nasıl yapılacak yapabileceksem bile garanti dışı olsun istemem yani 1650 tl lik telefon çöp olsun istemem ( rom yükseltme gibi )
aklımda daha bir çok soru var ama SANIRIM EN KALİTELİ HALE NASIL GETİREBİLİRİM SORUSU YETERLİ OLACAKTIR AŞAMA AŞAMA YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM
SAYGILAR ....
S2 gibi bir cihaz şu an dnya'nın en hızlı telefonlarından bunu bilmeniz gerek zaten. superuser ile root işlemi ile hızlandırırsınız ancak zaten garanti dışı kalır ama geri dönüşü vardır yani garantı dışı olsa bile geri almak mümkündür en sağlam yolda root'dur

kardeş merhabalar. elimde çin malı apad marka 7'' bir tablet var ancak buna bir türlü format atamadım. cihaz fabrika çıkış hali gibi olsun istiyorum. hangi tuşlarla hard format atmam gerekiyor?
araştırıyorum özel mesaj olarak döncem
tamam da ne yaptın ve olmayan ne açıklayarak söylersen yardımcı olunur

----------Eklendi @ 11:40:07 ---------- Yazıldı @ 11:39:19 ----------

Bu arada sayfayı açan arkadaş kaçtımı noldu yaw
kardeş ben hep burdayım sonuçta bizde çalışan adamız özel hayatımız var ara sıra giremiyoruz

ercan0058

ercan0058

Üye
Doğru söylüyorsun ama çnceki sayfada bi soru sormuştum bu konuda cvp vermemişsin yardım edebilirmisin bilgin var şimdiden teşekkürler

----------Eklendi @ 16:13:48 ---------- Yazıldı @ 16:13:09 ----------

klavyem arızalı yazm hataları yüzünden kusura bakma

Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
araştırmalara başladım en yakın zamanda size haber vericem

tatalanya

tatalanya

Üye
android ideos x5 ile bilgisayarımdaki internet deneyimini birebir yaşamak istiyorum,aslında yaşıyorumda ama ben facebookta bulunan çanak okey oyununu da oynamak istiyorum mümkünmü ? hangi tarayıcıyı tavsiye edersiniz ? şuan dolphin kullanıyorum:) buna ek olarakta ideos x5te seri fotograf çekimi yok ,bunun için bana program öneririmisiziniz ? mümkünse fast burst ve ultraburst camera dışında olsun :)

not: hocam bi önceki sayfaya yazmıstım,es geçmişsin:aha: cevabı almadan şurdan şuraya gitmem ona göre :aha:

abilgen

Üye
Merhabalar!
Yeni HTC Wilfire S ve Android kullanıcısı olarak yardıma ihtiyacım var!
Daha önce 3Gs kullanıcısı olarak, 3 gündür Telefonu ve Android i keşfetmeye çalışıyorum.
500Dk. Limitli paket kullanıyorum Bunu kontrol etmem için Gelen-Giden çağrı Süre sayacı arıyorum ama nafile öyle bir program bulamadım.
Telefonun özelliğindede bulamadım. Var mı böyleAylık Kontrol yapıp resetleyebileceğim bir program?
Şimdiden Teşekkürler!!!!
Saygılar...

badboys15

badboys15

Üye
ben de n8 ile Galaxy S i9000 arasında kararsızım tavsiyeniz nedir galaxy nin kamerası nasıl sesi iyi çıkıyor mu hangisi daha hızlı ??

ercan0058

ercan0058

Üye
badboys dostum git bilişim marketlerinden birine test et ikisinide burada söylenecek hiçbişiy seni tatmin etmeyecektir emin ol denemen lazım ikisinide mesela teknosa :bye2::good:

_NDU_

Üye
İyi günler dilerim... En başta bu soruyu sormadığım yer kalmadı diyebilirim... Ama bi cevap veren bile olmadı... Sizden baya ümitliyim bu konuda :)
Ben HTC desire kullanıcısıyım. Telefonum 2.2 de iken hiç bir sorunum yoktu ancak 2.3 güncellemesinden sonra bu sorun ortaya çıktı. Sorunum MOBİL AĞ dan internete girerken telefon birden kapanıyor. Yani Browserdan google oradan facebook a girdikten sonra 1 dk sürmeden telefon kapanıyor. Tekrar kendini açmaya çalışıyor ancak yeşil HTC yazısından sonra tekrar kapanıyor taki ben pili çıkarana kadar. Telefondan wi-fi den internete girerken hiç sorunum yok... Saatlerce girebiliyorum. Sadece mobil ağda böyle bir hata veriyor... Daha doğrusu kapanıyor. 3 operatörde de, her operatörün 2g ve 3g sinde denedim sonuç aynı :( Bu konuda lütfen yardımcı olur musunuz...??? (2.2 de iken telefonum hiç sorun yoktu rahatlıkla mobil ağı kullanabiliyordum. Telefonum rootsuzdur. HTC developerdan 2.3 güncellemesini yaptım. )

mahirmete

mahirmete

Üye
Arkadaşlar merhaba. Bir Nokia N8 (Lanet Symbian :) ) kullanıcısı olduğum için pek bir bilgim yok, ancak Samsung Galaxy Tab almayı düşünüyorum, Android 2.2 (Froyo) yüklüymüş sanırım. Android i hiç bilmiyorum ama öğrenmeye niyetliyim inş yakında :)

1) Android'te mail senkronizasyon sıklığı nedir? Yani yeni gelen bir mail anında posta kutusuna düşebiliyor mu? (push notifications) Benim yazılım konusunda gariban N8 ciğim push not. özelliği olmasına rağmen bazen mailleri yakalayamıyor. Genelde başarılı ama :)
2) Android'de uygulamalar ücretli mi? Symbian gibi li ücretsiz hallerini bulabilmek ne derece kolay? Ya da jailbreak tarzi bir yöntem mi var?

troy25

troy25

Üye
merhaba öncelikle böyle bi konu açtığınız için teşekkür ederim benim sorum şu olucak,ben bir HTC DESİRE HD kullanıcısıyım versiyon 2.5. eylül son sürüm bu androit işletim sistemi gerçekten çok hızlı güzel eğlenceli.ama benim telin menüsünde bi dünya program var bunları klasör haline nasıl getirip menüyü daha az kısayol yapabilirim kişisel leştirip menümde daha az simge olsun istiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...

----------Eklendi @ 15:21:46 ---------- Yazıldı @ 15:17:28 ----------

İyi günler dilerim... En başta bu soruyu sormadığım yer kalmadı diyebilirim... Ama bi cevap veren bile olmadı... Sizden baya ümitliyim bu konuda :)
Ben HTC desire kullanıcısıyım. Telefonum 2.2 de iken hiç bir sorunum yoktu ancak 2.3 güncellemesinden sonra bu sorun ortaya çıktı. Sorunum MOBİL AĞ dan
internete girerken telefon birden kapanıyor. Yani Browserdan google oradan facebook a girdikten sonra 1 dk sürmeden telefon kapanıyor. Tekrar kendini açmaya çalışıyor ancak yeşil HTC yazısından sonra tekrar kapanıyor taki ben pili çıkarana kadar. Telefondan wi-fi den internete girerken hiç sorunum yok... Saatlerce girebiliyorum. Sadece mobil ağda böyle bir hata veriyor... Daha doğrusu kapanıyor. 3 operatörde de, her operatörün 2g ve 3g sinde denedim sonuç aynı :( Bu konuda lütfen yardımcı olur musunuz...??? (2.2 de iken telefonum hiç sorun yoktu rahatlıkla mobil ağı kullanabiliyordum. Telefonum rootsuzdur. HTC developerdan 2.3 güncellemesini yaptım. )
kardeş bende htc desire hd kullanıcısıyım o sorun bende de oluyordu ama hafıza kartından sanırım hafıza kartın kaç gb ve ne kadarı dolu orjinal hafıza kartlarını tavsiye ederim hafıza kartını çıkarıp dene

_NDU_

Üye
merhaba öncelikle böyle bi konu açtığınız için teşekkür ederim benim sorum şu olucak,ben bir HTC DESİRE HD kullanıcısıyım versiyon 2.5. eylül son sürüm bu androit işletim sistemi gerçekten çok hızlı güzel eğlenceli.ama benim telin menüsünde bi dünya program var bunları klasör haline nasıl getirip menüyü daha az kısayol yapabilirim kişisel leştirip menümde daha az simge olsun istiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...

----------Eklendi @ 15:21:46 ---------- Yazıldı @ 15:17:28 ----------

Ben HTC desire kullanıcısıyım. Telefonum 2.2 de iken hiç bir sorunum yoktu ancak 2.3 güncellemesinden sonra bu sorun ortaya çıktı. Sorunum MOBİL AĞ dan
internete girerken telefon birden kapanıyor. Yani Browserdan google oradan facebook a girdikten sonra 1 dk sürmeden telefon kapanıyor. Tekrar kendini açmaya çalışıyor ancak yeşil HTC yazısından sonra tekrar kapanıyor taki ben pili çıkarana kadar. Telefondan wi-fi den internete girerken hiç sorunum yok... Saatlerce girebiliyorum. Sadece mobil ağda böyle bir hata veriyor... Daha doğrusu kapanıyor. 3 operatörde de, her operatörün 2g ve 3g sinde denedim sonuç aynı :( Bu konuda lütfen yardımcı olur musunuz...??? (2.2 de iken telefonum hiç sorun yoktu rahatlıkla mobil ağı kullanabiliyordum. Telefonum rootsuzdur. HTC developerdan 2.3 güncellemesini yaptım. )
kardeş bende htc desire hd kullanıcısıyım o sorun bende de oluyordu ama hafıza kartından sanırım hafıza kartın kaç gb ve ne kadarı dolu orjinal hafıza kartlarını tavsiye ederim hafıza kartını çıkarıp dene

Cevabınız için teşekkür ederim... 8 gb hafıza kartı kullanıyorum video donmasını önlemek için class 4 hafıza kartı almıştım. Hafıza kartımda neredeyse boş diyebilirim... Bir iki resim var sadece o kadar... ama tavsiyenizi hemen deneyeceğim...

----------Eklendi @ 20:44:04 ---------- Yazıldı @ 19:46:01 ----------

:( :( :( tavsiyen için çok teşekkür ederim... Hafıza kartlı (orjinal), kartsız her türlü denedim olmadı :(

kasirga_79

Üye
Bana sorununuzun iletin size yardım etmeye çalışıyım :oke:

hocM MERHABA t20 telefonda kullanabileceğim fotoğraf çekme esnasında fotoğrafın üzerine tarih atan bir program varmı varsa ismini yazabilirmisniz buna çok ihtiyacım var ilginiz için şimdiden teşekkürler

ercan0058

ercan0058

Üye
hocM MERHABA t20 telefonda kullanabileceğim fotoğraf çekme esnasında fotoğrafın üzerine tarih atan bir program varmı varsa ismini yazabilirmisniz buna çok ihtiyacım var ilginiz için şimdiden teşekkürler
camera 360 dene marketde var güsel bi pro yada lg kamera dene oda güsel

----------Eklendi @ 15:29:24 ---------- Yazıldı @ 15:28:46 ----------

Üstad benim sorun mahvetti seni naptın bulabildin mi bi çare beklemedeyim :hmmm

rossi.

Üye
Arkadaşlar Wifi yi açtığımda ağlar taranamıyor diyor ve Wifi otomatik olarak kapanıyor. bu sorunla ilgili bilgisi olan var mı acaba ?

nalcam22

nalcam22

Üye
oo konuyu açan basmış gitmiş

Üst Alt