Cihanî Sultan
Üye
Zaten bir telefonu max 2.5 sene elimde tuttuğumdan pek önemli değil 2016'da desteği çekmesi![]()
Ben de ama çaktırma
Zaten bir telefonu max 2.5 sene elimde tuttuğumdan pek önemli değil 2016'da desteği çekmesi![]()
Google'ın Nokia'ya karşı işlediği patent suçlarını ve sırf bunları kapatabilmek için Motorola'yı satın almasını hatırlatma bana. Zamanında Google Nokia'nın kapısında k*p*k gibi yalvarıyordu "Android kullanın" diye.
SONUÇ - Nokia, Microsoft ile anlaştı. İkisi de alanında birinci şirket. Windows Phone 7 boot hızı (Lumia 800) Apple iPhone 4S'inkinden çok daha hızlı. İzledğim videoda tam olarak şöyle: 6 Saniye (800) ye 14 saniye (4S)
----------Eklendi @ 13:24:00 ---------- Yazıldı @ 13:21:08 ----------
Lenneth:
Kullandigim Nokia 603 cogu uygulamayi acmakta GS Plusimdan geri kaliyorken Siz 701 in GS2 den iyi oldugunu iddia ediyorsunuz. Acep kullandiginiz cihazin GS2 olduguna emin misiniz ?
Symbian Belle nin Android den tek iyi bir yani varsa o da multitasking menusu, baska da bir sey goremiyorum. Zaten ]gerisi Android replikasi.
Canım benim, kullandığın telefon 603 1 GHz işlemci. Diğeri 1.4 GHz işlemci. 603 ile karşılaştıracağına, git Lumia 800 veya daha iyisi, Lumia 900 ile karşılaştır, Lumia Galaxy'nin kıyametini getirir.
Kendinizi Symbian kisitlamalarina o kadar kaptirmissiniz ki.. O telefonun islemcisini dusurup yukseltebildigim akliniza bile gelmiyor. Tabikide kullanirken GS Plus in islemcisini 1 ghz e dusurdum.
Nokia Windows ile anlastida gordugum kadariyla cogu Nokia ci bu durumdan rahatsiz. WP cok kapali bir sistem.. İstedigim gibi kisisellestirebildigim, mudahele edebildigim Android dururken ilgimi cekmiyor bile haliyle.
Android'e kişiselleştirilebilir diyorsan N900'ü kullan derim ben. Telefon 1 GHz'den o işlemciyle 1.7 GHz'ye hatta 2 GHz'ye o/c edilebiliyor. Ben de önceden Windows Phone'u sevmemiştim, ancak Lumia serisi fikrimi değiştirdi. Lumia 800, iPhone 4S ve Galaxy S 2 karşılaştırmasında Galaxy S 2 vasatın altında performans sergilerken Lumia 800 ise birinci oluyor.
Arkadaşım, performansa gelelim bakalım şimdi. Şu an Türkiye'deki en iyi Android cihazlardan birisi SGS 2. Android 2.3.4 ile çalışıyor. Arayüzünde GPU yok, oyunları native çalıştırmıyor, bataryayı yiyor bitiriyor. En iyi Symbian cihazlardan birini alalım, o da Nokia 701 olsun. Arayüzünde GPU var, hiç kasmıyor, oyunları native çalıştırıyor, Android kadar bataryayı yemiyor. Kağıt üzerindeki çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci, Android sayesinde 701'in kullandığı 1 GHz'ye eş değer bir performans sergiliyor. İnanmıyor musunuz? İkisini de kullanabileceğiniz bir yere gidin, mesela Teknoloji marketlerine. 701'i alın 10 dk kullanın, SGS 2'yi alın 10 dk kullanın.
Sonra, Xpreia serisinden herhangi bir cihazı alalım (sony erricson multimedya açısından iyi olduğu için seçtim) Türkiye'de bulunan, bir de Nokia N8'i alalım. Multimedya açısından N8 hepsini teker teker mahveder. Dolby ses teknolojisi, cihazın orijinal HDMI portu, DLNA, 12 MP kamerası, Carl Zeiss lensi ve Xenon flashı. Amoled ekranı ile videoları güzelce de izleyebiliyorsun. Nokia Belle ile bunların hepsi daha da gelişecek, al sana multimedya açısından en iyi telefonlardan biri; tamamen kompakt ve Symbian Belle kullanıyor.
Android'e kişiselleştirilebilir diyorsan N900'ü kullan derim ben. Telefon 1 GHz'den o işlemciyle 1.7 GHz'ye hatta 2 GHz'ye o/c edilebiliyor. Ben de önceden Windows Phone'u sevmemiştim, ancak Lumia serisi fikrimi değiştirdi. Lumia 800, iPhone 4S ve Galaxy S 2 karşılaştırmasında Galaxy S 2 vasatın altında performans sergilerken Lumia 800 ise birinci oluyor.

dostum gpu yok derken ? mali-400 kullaniyor gs2 , lakin bahsettigin sey benim soyledigimden farkli mi tam olarak anlayamadim ?
hersey de multimedya degildir sanirim performansa da bakmali ki xperia serisinin performansinin n8 den yuksek oldugunu dusunuyorum.
-Yine de multimedya telefonu olarak en cesitli icerigi sunan sayili telefonlardan biri n8-
demek vasatin alti![]()
GPU yok demedim, arayüzünde GPU yok dedim. SGS 2 ve Türkiyedeki Android cihazların hiçbiri arayüzde GPU kullanmıyor.
----------Eklendi @ 14:21:06 ---------- Yazıldı @ 14:19:49 ----------
Evet, vasatın altı. iPhone 4S ve Lumia 800 tarayıcılarıyla sayfayı yiyip bitirken, SGS 2 hala yüklemeye çalışıyor. Lumia 800'ün bir avantajı daha var, iPhone 4S ile karşılaştırırken sayfadaki scriptleri 4S'ten çok daha akıcı oynatıyor.
o nedenle agirlkklari denk olmayan iki sistemin karsilastirilmasi benim icin akla da mantiga da uygun degildir.Sende galaxy S2'yi yerin dibine soktun valla o zaman onu alan herkes apt al bi sen akıllısın.

emin ol bir siteyi pc den hizli yukleyebilen nadir cihazlardan gs2bunu kendimde test ettim sahsen
wp7 kisilestirilmesi kisitli ve cok sade . bu nedenle de fazla bir guc harcamaya geeek duymuyor . bundan dolayi da hizli . koy bakayim androidi lumia 800 e o zaman noluyo eski hizi kaliyo mu . sunu hatirlatayim yine hizli olur ancaak wp7 deki hizi bunda gosteremez
o nedenle agirlkklari denk olmayan iki sistemin karsilastirilmasi benim icin akla da mantiga da uygun degildir.
arkadaşlar ben şuan n8 ve galaxy s2 kullanıyorum. 10 küsür yıldır nokia cıyım. s2 yi alalı bir hafta oldu. şimdi n8 im kamera, şarj süresi, ısınma sorunu olmaması,kişiselleştirilmesi(menü klasör düzenleme,uygulama yüklerken kullanılacak hafızayı secme) açısından çok iyi. ama hız uygulama oyun coklugu acısından S2 daha iyi. s2 nin kendi tarayıcısını kullanıyorum suan baska tarayıcı yüklemedim ve sayfaları hemen acıyor, yukarıda bir arkadasın dediği gibi yavas değil. kısacası fanboyluk yapmaya gerek yok.isteyen istedigini kullanır.ben n8 imdende galaxy s2imdende gayet memnunum.ikisinide tavsiye ederim![]()

emin ol bir siteyi pc den hizli yukleyebilen nadir cihazlardan gs2bunu kendimde test ettim sahsen
wp7 kisilestirilmesi kisitli ve cok sade . bu nedenle de fazla bir guc harcamaya geeek duymuyor . bundan dolayi da hizli . koy bakayim androidi lumia 800 e o zaman noluyo eski hizi kaliyo mu . sunu hatirlatayim yine hizli olur ancaak wp7 deki hizi bunda gosteremez
o nedenle agirlkklari denk olmayan iki sistemin karsilastirilmasi benim icin akla da mantiga da uygun degildir.

Tamam da, Android kendi kaşınıyor. Ne var sanki uygulamaları Native oynatsa, emülatöre ihtiyaç duymasa?
Windows Phone 7 metro arayüzü, görünüşüne göre fazla sistem kaynağı harcar. Öncelikle tam anlamıyla kullanırsan 7/24 internete girmesi gerekir, ev ekranını da sürekli tazeler. Örneğin, 3 saniyede 1 kez ev ekranının yenilendiğini düşün. Sonra bunun en az 5 tane tile'la çarpıldığını varsay. 3 saniyede en az beş kez ev ekranını yenilemek zorunda, bunu da sürekli internete girerek yapmak zorunda. Bir de müzik, galeri, people gibi karolar var, etti 8. Hem de bunlar slayt biçiminde oynatılıyor. Hepsini aynı anda yapıyor, uygulamadan sayılmıyor bunlar. Bir de maximum tile ile doldurduğunu düşün. En az 20. Bir de sistem geçişlerini, arkada çalışan uygulamaları vs. eklersek bence işi pek kolay değil.
ve kolay oldugu icin boyle oldugunu dusunuyorum . Lakin browser a lafim yok lafim sadece arayuz gecislerine