unlock nedir tam olarak ? bnm iphone 3gs 2 gün önce aldım bestbuy dan oraya 50 tl bayılıp sanırım unlock mu yaptırdım sanırım unlock yapılmış dimi? Birde eğer iphone umu unlock lu sayarsak jailbreak yapınca unlock gidiyormu bir dahamı unlock yaptırmam gerekicek?
eğer FW'i 4.01e düşürebilirsen(ki düşürülebiliyor mu bilmiyorum) jailbreak yapabilirsin. Senin unlock ile sorunun yok, onu kafana takma yanii.

Telefonun faturası elinizdeyse şebekeye başvurabilirsiniz, prosedürü bilmiyorum.selam elimde 3g var imei klonlanmış diye mesaj geldi faturalı garantiliydi bu iphoneye fakeimei atamazmıyz
2 glerde 1.1.4 sürüme düşürüp imei değiştirelebiliyoniyordu ama 3g lerde nasıl olacak o lazım saygılar
Şimdiii, daha sizin tam olarak ne yaptığınızı anlayamadım ama İzmirdeki bestbuydan aldıysanız unlock yaptırmanıza gerek yoktur, unlock olayı yurtdışı cihazlar için. Extra 50 kağıt verdiyseniz büyük ihtimal siz unlock değil de jailbreaak yaptırmışsınızdır ki bunu da telefonunuzda cydia adlı bir imge varsa anlarsınız.
Yanlışım varsa düzeltin.
......................
Ekleme, cihazın 4.1 imiş, ve izmirden almışsın,diğer forumların birinde yaxdıklarını gördüm deeğer FW'i 4.01e düşürebilirsen(ki düşürülebiliyor mu bilmiyorum) jailbreak yapabilirsin. Senin unlock ile sorunun yok, onu kafana takma yanii.
ama şimdilik 4.1in jailbreaki yok.
Eğer durum buysa Hala 50tlyi neye bayıldığını merak etmekteyim![]()
ya şey galiba app store üyelik müyelik aldılar o sanırım =) 4.1 JB çıksada JB yapıp Cydia yüklesem ya 
iPhonumuzu PC ye bağlıyoruz ve Redsn0w u çalıştırıyoruz.
Browse tıklayıp indirdiğimiz 4.0 Golden Master firmware dosyasını gösteriyoruz.