acil yardım 2 N900 açılmama sorunu 2

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

denemex06

Üye
    Konu Sahibi
acil yardım 2 N900 açılmama sorunu 2
Telefonun sabah norma alarmı çaldı açık durumdaydı sonra kapandı ve sürekli kapanıp açılıyor nokia yazısında kalıyor 3-5 saniye sonra tekrar kapanıyor Flash denedim yapamadım flaşırı indirdim son yazılımları indirdim VANİLLA PR EMMC VE COMBIMED .binleri indirdim çalıştırdım

1.VANILLA EMMC çalıştırdım
suitable USB device not found, waiting. yazdı telefonu taktım
bişeyler yazdı error verdi
2 Combined denedim ondada dosyanın adı yazdı : %m gibi bişey yazdı
nasıl olucak şimdi telefon titretip açılıyor nokia yazısına geliyor kapanı:ağlarım:yor

OğuzcanAbi

Üye
nokia anlyan yere götür ama olmaz felandeip teli satma çok kıymetli cihaz

yusufkozan145

Üye
benimkide öyle oldu nokıa clup yaptı

aseyhmus

Üye
Bu cihaza flash atmak zorundasın eğer yapamyorsan mesaj at msnde sana yardımcı olayım saat 20:00 sana yardımcı olrum

*öncelikle gerekli bilgilerimizi yedekliyoruz. Telefonun tüm hafızası silineceğinden resim, müzik gibi dosyalarımızı da gerekiyorsa yedekliyoruz.
**telefonumuzun şarjının en az %50sinin dolu olduğuna dikkat ediyoruz.
(alttaki komutları, adresleri tırnaklar olmadan yazıyoruz)
1- Flasher'ı indirelim:
adresine girip yanında "Maemo Flasher-3.5 Tool for Fremantle and Diablo, installation package for Windows 7, XP and Vista (x86, 32-bit)" yazanı indirip yüklüyoruz.
2- FW1.2yi indirelim:
adresine gidip "Latest Vanilla version of the eMMC content" ve "Latest Maemo 5 Global release" dosyalarımızı indiriyoruz.
3- inen dosyaları flasher'ımızın klasörüne atalım:
"C:\Program Files\maemo\flasher-3.5"ın içerisine taşıyoruz.
4- telefonumuzu usb modunda pc'ye bağlayalım:
telefonumuzu kapattıktan sonra "U" tuşuna basılı tutarak usb kablomuzu takıyoruz.
5- CMD'yi açalım:
"win+R" kısayoluyla çalıştır penceresini açıp "cmd" yazıp enter'lıyoruz. Böylece komut istemi sayfamız açılıyor.
6- CMD'de flasher klasörüne gidelim:
komut yazma kısmındayken "cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5" yazarak enter'lıyoruz.
7-Telefonumuzu flashlayalım:
komut satırına önce "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f" komutunu girip enter'layıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
işlem bitince hemen ardından "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f -R" komutumuzu girip enter'lıyoruz.
8-telefonunuz açıldığında işlem tamamlanmış oluyor.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Şu siteyi bi inceleyin ya. En ufak birşeyde şak diye konu açmak için mi bekliyorsunuz ? Bir inceleyin artık sizin bu yazdıklarınız bizim için çocuk oyuncağı. Bunları biz atlattık ve çözümlerini buraya yazdık. Bulun okuyun inceleyin uygulayın ondan sonra yapamıyorsanız sorun. Atacaksın cihazına Harf Formatı keyfine bakacaksın...

denemex06

Üye
    Konu Sahibi
Yardımcı olan arkadaşlara teşeekürler 3 ay oldu telefon yapılalı
Sorunu tamire göndererek çözdüm telefon kesinlikle flashlanmıyordu
donanımsal bir sorun vardı bikaç parçası değişti 32 lik yeni HDD takıldı

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Yardımcı olan arkadaşlara teşeekürler 3 ay oldu telefon yapılalı
Sorunu tamire göndererek çözdüm telefon kesinlikle flashlanmıyordu
donanımsal bir sorun vardı bikaç parçası değişti 32 lik yeni HDD takıldı

Hadi gözün aydın. Taktırmışken yüksek taktırsaydın :ehe

Kara-vicdanli

Kara-vicdanli

Üye
arkadaslar cepin acilmamasinin sebebleri kernel sorunu.
bunun icinde flash atmaya gerek yok...................
yazik o kadar programlara felan..
cmd yi ac
cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 entere bas..
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R entere bas..

cepin baglanmasini bekliyor yazar. ingilizce.
ardindan cepi kapali iken pc ye tak..
u tusuna felan basma..
sadece kerneli yukler ve olay biter.
cep eski haline doner.

turk77

turk77

Üye
bende "suitable USB device not found, Waiting " de takılı kaldı cihazda da turuncu ışık yanıyor usb de takılı ama çözemedim, yardım lütfen..

usb ye takdıgım halde yine aynı şekilde duruyor flash da atamıyorum..

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Windows 7 yada vista' da yapıyorsan eğer sorun ondan kaynaklanıyor. XP' de yapmanızı öneriyorum. Şahsen öyle yaptım...

turk77

turk77

Üye
teşekkür ederim cevabın için hemen xp de denicem sagol..

turk77

turk77

Üye
malesef xp de de aynı sorun, "suitable USB device not found, Waiting " kısımında takılı kalıyor başıma agrılar girdi ugraşmaktan ama malesef..

ziya68

ziya68

Üye
arkadaslar cepin acilmamasinin sebebleri kernel sorunu.
bunun icinde flash atmaya gerek yok...................
yazik o kadar programlara felan..
cmd yi ac
cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5 entere bas..
flasher-3.5 -F RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin --flash-only=kernel -f -R entere bas..

cepin baglanmasini bekliyor yazar. ingilizce.
ardindan cepi kapali iken pc ye tak..
u tusuna felan basma..
sadece kerneli yukler ve olay biter.
cep eski haline doner.

kardes bu kernel sorunu bendede var tlf aciyorum hemen ektanin üst kösesine kücük penguven resmi geliyo yazilar felan 3 2 1 diye sayiyor sonra yeniden tlf kapanip aciliyor bu böyle devam ediyor pc bagladigimdada aynisi oluyor bu cmd programmi nasil nereden idirecem yardimci olursan sevinirim

turk77

turk77

Üye
arkadaşlar dogubank a gittim orada da aynı sorun oldu flash atamadılar :(

kuafor2009

Üye
:pro:
Bu cihaza flash atmak zorundasın eğer yapamyorsan mesaj at msnde sana yardımcı olayım saat 20:00 sana yardımcı olrum

*öncelikle gerekli bilgilerimizi yedekliyoruz. Telefonun tüm hafızası silineceğinden resim, müzik gibi dosyalarımızı da gerekiyorsa yedekliyoruz.
**telefonumuzun şarjının en az %50sinin dolu olduğuna dikkat ediyoruz.
(alttaki komutları, adresleri tırnaklar olmadan yazıyoruz)
1- Flasher'ı indirelim:
adresine girip yanında "Maemo Flasher-3.5 Tool for Fremantle and Diablo, installation package for Windows 7, XP and Vista (x86, 32-bit)" yazanı indirip yüklüyoruz.
2- FW1.2yi indirelim:
adresine gidip "Latest Vanilla version of the eMMC content" ve "Latest Maemo 5 Global release" dosyalarımızı indiriyoruz.
3- inen dosyaları flasher'ımızın klasörüne atalım:
"C:\Program Files\maemo\flasher-3.5"ın içerisine taşıyoruz.
4- telefonumuzu usb modunda pc'ye bağlayalım:
telefonumuzu kapattıktan sonra "U" tuşuna basılı tutarak usb kablomuzu takıyoruz.
5- CMD'yi açalım:
"win+R" kısayoluyla çalıştır penceresini açıp "cmd" yazıp enter'lıyoruz. Böylece komut istemi sayfamız açılıyor.
6- CMD'de flasher klasörüne gidelim:
komut yazma kısmındayken "cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5" yazarak enter'lıyoruz.
7-Telefonumuzu flashlayalım:
komut satırına önce "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin -f" komutunu girip enter'layıp işlemin tamamlanmasını bekliyoruz.
işlem bitince hemen ardından "flasher-3.5.exe -F RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f -R" komutumuzu girip enter'lıyoruz.
8-telefonunuz açıldığında işlem tamamlanmış oluyor.
ARKADASIM ISLEM BITTIKTEN SONRA "U" HARFINDEN CEKIYORMUYUZ ELIMIZI YOKSA BEKLIYOMUYUZ TEL ACILANA DEK ??

saruman_me

saruman_me

Üye
ya arkadaşlar yapılması gerekenleri harfiyen yerine getirdim ama olmuyor bi türlü açamadım tlf u lütfen biraz yardımcı olursanız çok sevinicem.. tşk

gecezxzx

Üye
Arkadaslar lutfen yardım n900 ume quaıke oyununu yukledım actım o sırada uyg yonetıcısı guncelleme yaptıgı ıcın oyunun uzerıne acıldı ve tel takıldı ben de kapattım komple ve :((((( n900 acılmadı. Nokıa yazısı gelıyo tekrar kapanıp acılıyo bu sekılde 3 kere oluyor sonra komple kapanıyor ne yapmam lazım lutfen yardııımmmm

karizmaboy10

karizmaboy10

Üye
arkadaşım cihazı alıp nokia servisine götür orada yapıyolar ben kaç defa götürdüm yarım saatte yapıyolar neden uğraşıyosunki bu kadar insanı meşgul ediyosun servise götürecen yaptıracan bir yazılım yüklüyorlar o kadar

x-SoN_NeFeS-x

Üye
bende "suitable USB device not found, Waiting " de takılı kaldı cihazda da turuncu ışık yanıyor usb de takılı ama çözemedim, yardım lütfen..

usb ye takdıgım halde yine aynı şekilde duruyor flash da atamıyorum..

Süpersin Arkadasim sorun cözüldü dedigin gibi flash atmayada gerek kalmadi sorunsuz halettim
tekrar tesekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt