5800XM Kamerası Kötü Mü Diyorsun? Kendi Çekimlerim...

Sponsorlu Bağlantılar

Dr.Mouse

Dr.Mouse

Üye
önemli olan 5800 carl zeiss optik kullanılmış 5800 belki karanlıkta kötü ama güneş ışığında manyak foto çekiyo

--------------- Ekleme ---------------

Bakın şimdi Megapixsel dediğimiz şey görüntü boyutu yüksek olduğunda daha büyük fotoğraflar çıkartırsın düşük olduğunda vesikalık fotoğraf gibi fotoğraf çıkarırsın.. Bide en iyi lens firması olan carl zeiss lens kullanılan 5800 onun için iyi fotoğraflar çekiyor nokia lens olsa böyle çekmez Bide 5800da gece gündüz farkı var karanlıkta fotoğraf kalitesi düşük ama güneş ışığında yüksek kaliteli fotoğraf çekiyor bende az mı deniz kenarında rus fotoğrafı çektim

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
önemli olan 5800 carl zeiss optik kullanılmış 5800 belki karanlıkta kötü ama güneş ışığında manyak foto çekiyo

--------------- Ekleme ---------------

Bakın şimdi Megapixsel dediğimiz şey görüntü boyutu yüksek olduğunda daha büyük fotoğraflar çıkartırsın düşük olduğunda vesikalık fotoğraf gibi fotoğraf çıkarırsın.. Bide en iyi lens firması olan carl zeiss lens kullanılan 5800 onun için iyi fotoğraflar çekiyor nokia lens olsa böyle çekmez Bide 5800da gece gündüz farkı var karanlıkta fotoğraf kalitesi düşük ama güneş ışığında yüksek kaliteli fotoğraf çekiyor bende az mı deniz kenarında rus fotoğrafı çektim

aynen kardeş çok doğru diyorsun. En önemlisi güneş ışığı bol oldugu yerde çekmek. 8mp ile çekilen telefon gibi eşdeger görüntüler alırsın :)

abdullah_kck

1-2 tanede benden olsun süper kesin bakın

muzo152

Üye
saçmalık arkadaşlar tamam makro modları çok güzel ama bu kadar çözünürlükleri iyi değil....

Puck

Puck

Üye
Bazen iyi çekiyor bazen kötü anlamıyorum bu telefonu :P

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
Bazen iyi çekiyor bazen kötü anlamıyorum bu telefonu :P

ya gece ortamında iyi bekleyemezsin. xenon flash yada super led flash olmadan 3.2 mp telefonla gece hiçbirşey bekleme. bu telefonda +'dan carl zeiss olması makroda çok önemli. güneşli ortamda da bunun gibi çeken yok diye düşünüyorum...

woldemort12

woldemort12

Üye
Kardeşim bir resim kattın millet sıyırdı resmen inanmıyor çoğu kişi :D Arkadaşlar öncelikle fotoğraf 5800 a ait kimse lagaluga yapmasın ! Zor ve saçma gelebilir ama bulunduğunuz ortama göre telefon kapağını çıkarıp ince ayar yapacaksınız olay bundan ibaret :) Gece çekimine herkes gibi lafım yok gerçekten vasat ama az da olsa ayar yaparak biraz düzeltilebiliniyor. Makro foto çekmek isterseniz de zaten çok kaliteli çekiyor o konuda bir sorun yok. İş sizde bitiyor ... :)

SilentOne

SilentOne

Üye
yha su 5800 da makro çekim i bir türlü çekemiyom çektimmide normal foto gibi oluyor

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
vay be :oke:

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
yha su 5800 da makro çekim i bir türlü çekemiyom çektimmide normal foto gibi oluyor

kardeş önceki yazılardan yazmıştım bir daha yazıyım :)

orjinal ayarlarıyla çektim hiçbir oynama yapmadan... ama daha iyisini istiyorsan sn kamera ayarlarından MAKRO( orada yakın çekim yazıyor ) moduna alman... sonrasıda basit... 5800 kamera tuşunu kullanmak gerekiyo... bir hafif basımda odaklar sert basınca da çeker... bunları kullanarak çekim ben... öncelikle yakın mesafeden bi yeri ( fark etmez neresi olursa olsun isterseniz yakın mesafeden kolunuzu bile yapabilirsiniz (: hafifce basın kamera tuşuna sert basmayın sert basınca ztn çekiyo... hafif bastıgınızda odak yapmaya çalışır eger yeşil gözüktüyse kolunuzu yakın mesafeden çektiginiz için puslu deil net gözükecektir... ama asıl fotografı çekene kdr hiç çekmeyin parmagınızı... hep hafif basmada kalsın... yakın odagımızı yaptık... isterseniz o yakın odak olmuşken telefonun kamerasıyla etrafa yakın puslu gözükür çünkü yakını odak yaptıgımız için uzak puslu olur... ve çekme işi... hala parmagınızı hafif basmadan kaldırmayın yoksa tekrar odak gerekir bu sırada bi yakın tarafa cisim koyun o net gözükür uzak ise puslu

----------Eklendi @ 19:34:01 ---------- Yazıldı @ 19:31:04 ----------

Kardeşim bir resim kattın millet sıyırdı resmen inanmıyor çoğu kişi :D Arkadaşlar öncelikle fotoğraf 5800 a ait kimse lagaluga yapmasın ! Zor ve saçma gelebilir ama bulunduğunuz ortama göre telefon kapağını çıkarıp ince ayar yapacaksınız olay bundan ibaret :) Gece çekimine herkes gibi lafım yok gerçekten vasat ama az da olsa ayar yaparak biraz düzeltilebiliniyor. Makro foto çekmek isterseniz de zaten çok kaliteli çekiyor o konuda bir sorun yok. İş sizde bitiyor ... :)

aynen kardeş hatta bir ara konu kapanıyordu da ben dedim kapanmadı baya tartışma çıktı inanmayanlar çook var burada da mevcut :D gece çekimi zaten 3.2 ve led flash olan bir telefondan iyi bekleyemezsin ki :) xenon olsa neyse ne :) carl zeiss de zaten dünya markası :) dediğin gibi

İş sizde bitiyor ... :)
:oke:

----------Eklendi @ 19:34:41 ---------- Yazıldı @ 19:34:01 ----------

:) N8 kadar olmasa da iyi çekim yapmaya çalışıyoruz hocam N8'e de saygımız var :D

bertek

Üye
evet 5800 güzel resim çekiyor güzel resimler bende kızımın resimlerini çekiyorum güzel çıkıyor gerçekten

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
evet 5800 güzel resim çekiyor güzel resimler bende kızımın resimlerini çekiyorum güzel çıkıyor gerçekten

aynen abi :) makine gece çekimi hariç güzel fkat bize kalan çekme tekniği :)

.BlueTR

.BlueTR

Üye
vay be ne kameraymış ama.resimlerdeki küçük kız kardeşin felanmı? çok şirinmiş :)

mtnmmc

Üye
olaya ey koyuyorum o zaman geç aynanın karşısına kendini bu netlikte çek... :aha::aha::aha:

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
kol@j

kol@j

Üye
profesyonel tarz... gayrt güzel

bthngngr

Üye
Süper dostum

Üst Alt