5800XM Kamerası Kötü Mü Diyorsun? Kendi Çekimlerim...

Sponsorlu Bağlantılar

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
kardeş aslında 5800 ın kamerası kötü degil.menüden ayarlara girin,telefon/ekran/ekran parlaklıgını en sona getirin.şimdi kamerayı birdaha açın!(not: Sürekli bu ayarda tutmayın.yoksa telefonun şarjı az gider.)yada fotografları görüntü kalitesi yüksek bir ekranda açın.

kesinlikle dogru yorum ama sadece ekranda net görebilmek için.. bazı yerlerde ayarsız da kötü çekio genelde sorunlar orada birkaç ayarla düzeltilebiliyo o kadar :oke:

mR. DanzeL

Üye
ilk resimlerde arka plan bulanık onu nasıl yaptın acaba

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
ilk resimlerde arka plan bulanık onu nasıl yaptın acaba

orjinal ayarlarıyla çektim hiçbir oynama yapmadan... ama daha iyisini istiyorsan sn kamera ayarlarından MAKRO( orada yakın çekim yazıyor ) moduna alman... sonrasıda basit... 5800 kamera tuşunu kullanmak gerekiyo... bir hafif basımda odaklar sert basınca da çeker... bunları kullanarak çekim ben... öncelikle yakın mesafeden bi yeri ( fark etmez neresi olursa olsun isterseniz kolunuzdan bile yakın mesafeden yapın (: hafifce basın kamera tuşuna sert basmayın sert basınca ztn çekiyo... hafif bastıgınızda odak yapmaya çalışır eger yeşil gözüktüyse kolunuzu yakın mesafeden çektiginiz için puslu deil net gözükecektir... ama asıl fotografı çekene kdr hiç çekmeyin parmagınızı... hep hafif basmada kalsın... yakın odagımızı yaptık... isterseniz o yakın odak olmuşken telefonun kamerasıyla etrafa yakın puslu gözükür çünkü yakını odak yaptıgımız için uzak puslu olur... ve çekme işi... hala parmagınızı hafif basmadan kaldırmayın :D yoksa tekrar odak gerekir :D bu sırada bi yakın tarafa cisim koyun o net gözükür uzak ise puslu :) bir tek teşekkür yeter :) :)

--------------- Ekleme ---------------

yeni resim eklenmiştir saçma ama ekleyim dedim :D

lasstglavier

Üye
kardeş tek tek baktım çok çok güzel olmuş cidden sn bu işi biliyorsun :) tebrikler...

pumperking

Üye
5800ın arka kapağını çıkarın güneşli ortamda çekin.kendinizi tatmin edebilirsiniz.
ama kapalı ortamda tam bir fıss :D:D bi tek tessardan kazanıyor 2.8/3.7
güneşli ortamda bundan önceki n70imi bırak ondan önceki 6230 ile buna yakın kalitede fotoğraf elde edilebilir :)
güneşte bol ışıkta noise olmayacağı için anlamayana çok güzel gelebilir ;)

tandogucem

tandogucem

Üye
kendi kendini kandıryosun yanı kısacası POLYANACILIK yapıyosun
3.2 megapiksel kamera bende 5800xm kullanıyorum neden bukadar iyi görünt alamıyorum
BİRAZ CİDDİ OLALIM
arkadasim kendini birsey sanma goruntuyu ekmeden once kamera tusuna hafiften dokun mercek ayariyla netlesirsin oyle cek vallaha benimki orjinal v52 hackte fwde yok samimi soyluyorum bundan daha iyi bile goruntu aliyorum hatta video cekimi ile film bile yapabilirsin ama gece o kadar iyi degil dikensiz gul olmaz ama degilmi :aman2:

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
5800ın arka kapağını çıkarın güneşli ortamda çekin.kendinizi tatmin edebilirsiniz.
ama kapalı ortamda tam bir fıss :D:D bi tek tessardan kazanıyor 2.8/3.7
güneşli ortamda bundan önceki n70imi bırak ondan önceki 6230 ile buna yakın kalitede fotoğraf elde edilebilir :)
güneşte bol ışıkta noise olmayacağı için anlamayana çok güzel gelebilir ;)

ilk önce yorum için teşekkürler ama benim de bu yoruma cevabım olcak tartışma yaratmadan.
5800 için gündüz çekimleri güzel doğru yorum fakat kendinizi tatmin etmek yanlış. 3.2mp ile bunun gibi çeken yok. 5mp'ye yakın çekim yapıyor gündüz. Hatta yorumların arasında inanmayanlar da var 3.2 olduguna.
Gece olarak dediğiniz doğru ona da saygım var fakat 3.2 mp olan ve düzgün çeken war mı?? ha sonny erricson telefonların bazılarında 3.2 xenon flash var tabi ki güzel olacak.
3. yazıyı dalga geçmek için yazdığınız belli. benim ilk çektiğim gibi N70 ve 6230 - örneğe bakın...- çekemez... imkansız Carl Zeiss var mı da?? 2.0 mp ile karşılaştırıyorsunuz... son olarak şunu yapıyorum size :oke:

arkadasim kendini birsey sanma goruntuyu ekmeden once kamera tusuna hafiften dokun mercek ayariyla netlesirsin oyle cek vallaha benimki orjinal v52 hackte fwde yok samimi soyluyorum bundan daha iyi bile goruntu aliyorum hatta video cekimi ile film bile yapabilirsin ama gece o kadar iyi degil dikensiz gul olmaz ama degilmi :aman2:

aynen kardeş çok doğru diyorsun bazı kötülemek isteyenler var kamerayı önemsemeyeceksin yoksa kaos ortamı oluşuyor :evet:

wildtiger223

wildtiger223

Üye
sana tek kelime bu fotolar 5800a ait diil neden dersen ben n79 kullanıorum 5mp kamera var o kadar netlestırici program var bendekı resımler bu kadar net diil bu resimler nokıa n8 e ait gibı gelio bana 12mp kamerası var anca o bukadar net cekio

5800 cı

5800 cı

Üye
sana tek kelime bu fotolar 5800a ait diil neden dersen ben n79 kullanıorum 5mp kamera var o kadar netlestırici program var bendekı resımler bu kadar net diil bu resimler nokıa n8 e ait gibı gelio bana 12mp kamerası var anca o bukadar net cekio
öyle sanmaya devam et o zaman :D

tandogucem

tandogucem

Üye

sen hala bildigini yap :)
siz bu telefonu kullanmayi bilmiyorsaniz
bu bizim sucumuz degil
hala aksini savunuyorsan
bu senin sucun degil
herkez sucsuzsa
bu bizim sucumuz degil

berkcan_0

berkcan_0

Üye
arkadaşım gerçekten bravo sana öyle güzel çekimler yapmışsınki arkadaş inanmamış bile arkadaşa birisi mp sadece çözünürlükten ibaret olduğunu 12mp bir kameradan bile bazen iyi çekebileceğini söylemeden geçemeyeceğim :D

maktama

maktama

Üye
Adam kötülememiş ki, ancak N8 ile böyle güzel çekilebileceğini söylemiş, sen 5800 xm ile çektiğine göre iltifat etmiş bence:D:kop: :d:
:megafon:Ben ne 5MP kameralar gördüm, çektiklerine baksan 1 mp bile demezsin... ben de 2001 senesinde aldığım 1.3mplik benq dc 1300 vardı, onunla gün ışığında güneşli havada çektiklerime de inanamazsın bu kıytırık alet mi bunları çekti diye. Görüntü kalitesi herzaman pixel fazlalığıyla ölçülmüyor...

sado_27

sado_27

Üye
yaw yorum yapmadan duramadım arkadasım oncelıkle tşk edıyorum resımler ıcın ya arkadaşlar bu adam sadece sıze demızkı 5800 kamerası boyle cekıyor ıster ınanın ıster ınanmayın yanı adamın ısı gucu kalmadı gıdıp 20 mp fotograf makınasıyla foto cekıp bunlar 5800 fotosu dıcek olemı kendınızı kandırmayın 5800 dedıyse tamma kardes cok saol guzel cıkmış neyın pesındesınız amacınız ne:D herkese saygılar

maktama

maktama

Üye
bugün yazılan mesajlar serverdan uççmuşşşşşş:):)

himajesty

Üye
Çok yakın bi tanıdıımda var bu telefon bu kadar iyi çekmiyor ve güneş altında çekimleri çok daha iyi. Hiç mi oynamadın fotoğraflarla?

Bu arada abi o araba ne öyle var ya bayıldım bayıldım!

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
Zaten 3.2 mp ile bu kadar çekıleblr. Mermi olan resmde saga bakan kisı bulanık ama mermi net. Buna 5mp dyenlere sallamş. C6 ile 6 dk lık kapalı alanda masa tenısi vıdeo su çektk. We ızleynce görüntü kalıtesıne inanamadk. 10mp lik grundig marka kamera ıle aynı kalıte de hic fark yok

maktama

maktama

Üye
aynen ya o kadar uzun uzun yorumlar yazmıştım uçmuş :D niye ki :allalla: :allalla:
forumda ,,site hakkında,, bölümünde açıklama var. Dün akşam server güncellerken sorun çıkmış, dünkü öğle yedeğine döndüler.

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
Zaten 3.2 mp ile bu kadar çekıleblr. Mermi olan resmde saga bakan kisı bulanık ama mermi net. Buna 5mp dyenlere sallamş. C6 ile 6 dk lık kapalı alanda masa tenısi vıdeo su çektk. We ızleynce görüntü kalıtesıne inanamadk. 10mp lik grundig marka kamera ıle aynı kalıte de hic fark yok

evet kardeş çekebilir ama ben bliyorum inanmayanlar olacak diye koydum birçok yorum var N8 çekti diyenler bile var :D ama ben zorladım kamerayı en fazla bu kadar çekebildim belki daha iyi çekenler vardır :naughty:

forumda ,,site hakkında,, bölümünde açıklama var. Dün akşam server güncellerken sorun çıkmış, dünkü öğle yedeğine döndüler.

sağlık olsun ya çok büyük bi kayıp yok :)

Üst Alt