5800XM Kamerası Kötü Mü Diyorsun? Kendi Çekimlerim...

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
gittim bugün nokia shopa bedava değil üstüne üstlük 30 tl gibi bir rakam söylenince ağzım açık kaldı neyse telefon parçaları satan biryerden orjinal kapak aldım kalemiyle beraber 10 tl idi ama ben indirim yaptırıp 8,5 tl ye aldım şeyi merak ediyorum acaba kamerada gece çekimlerinde bir farklılık olacakmı
Gene aynıdır kardeş sonuçta orjinal diyorsun.Aynı kapak bence değişen birşey olmayacaktır:vur

5800 cı

5800 cı

Üye
Gene aynıdır kardeş sonuçta orjinal diyorsun.Aynı kapak bence değişen birşey olmayacaktır:vur
valla denediğime göre zifiri karanlıkta beyazlama çok ama çok az ama çok az oluyo hatta olmuyo gibi birşey hatta bi foto çekip koyayım durun

--------------- Ekleme ---------------

BattleHymn

BattleHymn

Üye
Bunlarda benden;

5800 cı

5800 cı

Üye
hani foto yok

en güzel gece modu ayarını söylüyorum;
sahne modu;gece
Beyaz dengesi;Akkor lamba
Işık duyarlılığı;yüksek
kontrastıda;2 kademe yükseltin
flaş;duruma göre yapın ben açık yaptım 10 numara çekti :oke:

BattleHymn

BattleHymn

Üye
Şimdi olacak. :D

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
hani foto yok

en güzel gece modu ayarını söylüyorum;
sahne modu;gece
Beyaz dengesi;Akkor lamba
Işık duyarlılığı;yüksek
kontrastıda;2 kademe yükseltin
flaş;duruma göre yapın ben açık yaptım 10 numara çekti :oke:

evet gözle gözülür bi netlik var :oke:

Şimdi olacak. :D

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

hepsi güzel fakat burada baktıgıma göre herkez gece makro çekim yapıp koymuş biraz da gündüz deneyin dehşey oluyor zaten belli :D

teknogenc33

teknogenc33

Üye
ben mersinde fotoculuk yapıyorum yaklaşk 3 aydır telefonu kullanıyorum yorumların bir çoğunu okumadım ama bence 5800 kamera ayarlarından sonra netlik ayarı wardır o ayarda çekerken kamera tuşuna hafif basmanız tabi biraz yakın çektiğinizde daha net sonuc alınıyor uzak çekime göre kamera tuşuna hafif bastığınızda tam basmamaya özen gösterin tabi yeşil bi kare çıkar sarı veya kırmızı çıktığında elinizi çekin ve çekeceğiniz nesneyi ortalayarak çekin daha net bi resim istiyorsanz çekerken arka kapağı çıkarmalısınız :) neyse yeşil ışık yandığında elinizi kamera tuşundan kaldırmadan tam basın titretmemeye özen gösterin iyi bi sonuc alıcaksnız gündüz çekimlerde güneşi arkanıza aldınızmı tmmdır :)

woflrain

Üye
arkadaşım birkere bizim tellerim çözünürlük oranı 640*360 senin resimlerde 700*933 yazıyo

teknogenc33

teknogenc33

Üye
arkadaşım birkere bizim tellerim çözünürlük oranı 640*360 senin resimlerde 700*933 yazıyo

resmin üstünde orjinali 2048X1536 yazıyor sanırım görmedin herhalde ona tıklayınca orjin boyutta göstericek kamera çözünürlüğü ile ekran çözünürlüğü aynı olacak diye birşey yok :)

maktama

maktama

Üye
:d::kop::kop:koptum yaaa...arkadaşım senin dediğin 640x360 telefonun ekran çözünürlüğü... Çektiği fortoğrafın çözünürlüğüyle ne alakası var telefonun ekran çözünürlürğünün yahuuu, telefonun ekranı mı çekiyor fotoğrafı?!!:ehe:ehe

crazypaker

crazypaker

Üye
bunlarıda az önce ben çektim loş ışıkta çektim gece modu ile nasıl sizce;)

:yuru:yuru:yuru

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
gunesinoglu

gunesinoglu

Üye
fotolar iyi çıkmış.. Bir atasözü vardı eskiden dedelerimiz çok söylerdi.. "At sahibine göre kişner".. Bende i8910Hd var gece çekimleri berbat gündüz güneş ışığında gayet güzel çekiyor.. n95 8 gb ile hemen hemen yakın çekimleri var..

birde benim i8910hd den gece oda ortamında çekilmiş bir foto koyayım bakalım bu nasıl ..

Uploaded with
bu da i8910 hd nin açık hava fotosu..

Uploaded with
bu da N95 8gb ile çekilmiş bir foto

Uploaded with

Bunları sadece bir fikir uyandırsın diye koydum. yoksa niyetim telefon yarıştırmak yada kıyaslamak değil.

crazypaker

crazypaker

Üye
bence gayet güzel olmuş kardeş :oke: de o ne şisesi bn anlamam onlardan :D :aha: :aha:

işte bu komikti :D :D açıklamaya gerek yok açıklamış arkadaşlar zaten :D

şişe 15 yıl önce almanyadan gelmişti şampanya yani bu içki geldiğinde ben 5 yaşındaydım:):) bikaçkere içmeye yeltendimde yakalandım:d::d::d:

Dream0ver

Üye
    Konu Sahibi
fotolar iyi çıkmış.. Bir atasözü vardı eskiden dedelerimiz çok söylerdi.. "At sahibine göre kişner".. Bende i8910Hd var gece çekimleri berbat gündüz güneş ışığında gayet güzel çekiyor.. n95 8 gb ile hemen hemen yakın çekimleri var..

birde benim i8910hd den gece oda ortamında çekilmiş bir foto koyayım bakalım bu nasıl ..

Uploaded with
bu da i8910 hd nin açık hava fotosu..

Uploaded with
bu da N95 8gb ile çekilmiş bir foto

Uploaded with

Bunları sadece bir fikir uyandırsın diye koydum. yoksa niyetim telefon yarıştırmak yada kıyaslamak değil.

ilk önce teşekkürler (: i8910hd kamerası zaten çok güzel karşılaştırmak da imkansız olur :) 8mp vs 3.2mp saçma :D fotoğraflar çok güzel gündüz çekimlerinde bu kaliteye yaklaşıyorum ama gece çekiminde yanından geçemiyorum gayet iyi çekio i8910 :oke:

şişe 15 yıl önce almanyadan gelmişti şampanya yani bu içki geldiğinde ben 5 yaşındaydım:):) bikaçkere içmeye yeltendimde yakalandım:d::d::d:

baya eski oldugu belli :D dolu duruyo mu o :ehe :ehe

crazypaker

crazypaker

Üye
ilk önce teşekkürler (: i8910hd kamerası zaten çok güzel karşılaştırmak da imkansız olur :) 8mp vs 3.2mp saçma :D fotoğraflar çok güzel gündüz çekimlerinde bu kaliteye yaklaşıyorum ama gece çekiminde yanından geçemiyorum gayet iyi çekio i8910 :oke:

baya eski oldugu belli :D dolu duruyo mu o :ehe :ehe
şimdilik dolu ama eninde sonunda boşaltıcam bide yakalanmasam:kop::kop:

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
bakın arkadaşlar öncelikle herkese selam olsun ama kamerayı kullanmayı bilmeyenler hep böyle gereksiz konuşuyor yok kçtüymüş yok çekemiyormuş falan filan
arkadaşımızın çektiği fotoğraflara bi bakın bunada inanmayacaksanız neye inanıcaksınız daha bugün çektiğim manzara fotoğrafları 2 mb ydı kesinlikle yalan soylemiyorum 1.86 mb kusur du

(tabi bazı ayarları ortama göre değiştirmeniz lazım ben manzara için (Ugüneşin iyi aldığı ortamlar için) ''konstratı'' en üst ile ortanın ortasına getiriyorum ve popzlama değerini ''1.5'' e getiriyorum diğer ayarlar aynı kalıyo ve şahane fotoğraflar çekiyorum tam 1.5 mb den fazla ve oldukca kaliteli)

korayharman

korayharman

Üye
Kamera modlarını kullanmayıp otomatik modda çekim yaparsanız resimleriniz karıncalı çıkar çekceğiniz resimin türüne ve ortamına göre kameranın modlarını yata ince ayarlarını kullanın yoksa çektiğiniz resimlerden hep şikayetçi olursunuz.

ve bişey daha kamera ayarlarında ISO ayarını 3M en yüksek kaliteye getirmeyin çözünürlüğü arttırıyor ve kaliteli görüntü alamıyor onu bir alt seviyeye indirin o zaman farkedeceksiniz fotoğraflarınızın netliğini

mangdaşire

mangdaşire

Üye
kardeş aslında 5800 ın kamerası kötü degil.menüden ayarlara girin,telefon/ekran/ekran parlaklıgını en sona getirin.şimdi kamerayı birdaha açın!(not: Sürekli bu ayarda tutmayın.yoksa telefonun şarjı az gider.)yada fotografları görüntü kalitesi yüksek bir ekranda açın.

Üst Alt