5800 v60 ile gelmesini istediğimiz yenilikler

Sponsorlu Bağlantılar

Progressivity

Progressivity

Üye
FrodoBaggins arkadaşım sen wlan çekim gücü donanımsal demişsinde biz donanımsal kısmından bahsetmiyoruz v31 sürümüne sahip bir 5800XM ile v40 veya v50 sürümüne sahip bir 5800XM aynı güçte çekmiyor bunu bizzat ben denemedim ama deneyen arkadaş var oda test etmiş durumda bende zaten bu farkı çok iyi anlayabiliyorum sürekli telden wireless kullandığım için farkediyor yani bence v31 den sonraki sürümlerde batarya şarj ömrünü arttırmak amaçlı gps ve wlan sinyallerini düşürdüler. Ayrıca beni maili gönderdikten 1saat sonra nokia müşteri hizmetleri aradı ve ilgili mail doğrultusunda isteklerimizin göz önünde bulundurulacağını söylediler arkadaşlar bu konu bizim için çok önemli ne kadar çok mail atarsak bir sonraki yazılım o kadar daha düzgün olur

spartacus20

spartacus20

Üye
babacım bıde şu menulerdekı işaretleme olayını cozsunler yaa şarkı lıstesı yapcam beyendıgım sarkıları ısaretlemek ıstıyorum ama okdar karmsıkkı ısaretle basa don ısaretle basa don memnunıyetımde sudurkı v50 de bırı sızı aradıgı zaman kınetık kaydırmayla telefonu yanıtlama cok guzel olmus

mrd66

mrd66

Üye
merhaba N-GAGE diyorsunuz eğer hackli firmware yüklerseniz N-GAGE oluyor ben yükledim ve tuşlarla oynanıyor :) v50 hackli ve modifiyeli ram de iyileştirme var tel. gayet hızlı gps hard formattan sonra bir kere bağlanıyorsunuz ve sonra en fazla 10sn sürüyor :)(en azından bende böyle:) ) ve wlanda iyileştirmeler var N-GAGE için video vereyim:

durun tam listeyi vereyim sizlere modifiyeli fwnin :

Hack ve iyileştirmeler (01.05.2010)
- Rompatcher+ yazılıma eklendi yamaları yine E:\ (Hafıza kartından okuyacak) Formattan sonra Rompatcher+ özelliğini kaybetmiyor.
- İlk kurulumda ve her format sonrası çıkan My Nokia Ekranı ve Nokia SMS gönderimi kapatıldı.
- Açılış animasyonu nokia birleşen eller kaldırıldı açılış ve kapanış hızlandırıldı.
- Fotoğraf kalitesi artırıldı v50 de yine ciddi bir iyileştirme yoktu v40 uyguladığım iyileştirmeyi bunada uyguladım.
- internet ön belleği hafıza kartına taşındı. internete girip çıktıkça telefon hafızasında boşyere yer kaybı olmuyacak.
- Gereksiz dil dosyaları ve yamaları yazılımdan çıkarıldı Telefon sadece TÜRKÇE ve İNGİLİZCE
- Ekran tepkileri ve sensörler iyileştirildi. Dik yatay geçişlerindeki uzun süreli beklemeler düzeltildi.
- Bluetooth ile gönderilemiyen uygulamalar sis,sisx,jar,jad gibi dosyların yasağı kaldırıldı telefondan telefona veri aktarımı yapılması sağlandı ve artık MMS ilede yollanabiliyor bu sistem dosyaları.
- Tuş takımı titreşimi kapatıldı.(*)( Mod)
- Tuş takımı ışıkları Gelen arama,Alarım,Yapılan Aramalarda AÇIK, Menüde gezerken, Müzik Player/Radyo açıkken, Oyun oynarken Video izlerken,intrnette gezinirken,Video ve Fotoğraf çekerken KAPALI olucak şekilde ayarlandı.(*)( Mod)
- 6icon ve navi bar Ev ekranları eklendi
- Tema efeckleri aynen v40 olduğu gibi yine dönen efeck.
- GPS ve Wifi Çekimi arttırıldı.
- Dokunmatik ekran titreşim seviyesi düzeltildi 1-2-3 kademeler farklı şiddetlerde.
- Boş hafıza HARD FORMAT SONRASI 82MB.
- Program uygulama açılış kapanışları, program kurulum ve kaldırma hızları iyileştirildi.
- Orjinal v50 ram değerleri 45-50mb'tı. Şuanda dinamik RAM uyguladım.
- Basic Ev Ekran Teması Eklendi
- Sesli Komutlar Sorunu Giderildi.
- RAM ilk açılışta 60mb dan 67mb çıkartıldı (QuickInfo.wgz programı ile ölçebilirsiniz)
-- Ofis 6 ve 5800 uygun dışardan kurmanız için dosyanın içine eklendi. yapınca Tam sürüm oluyor ve çalışıyor.
eğer yasak değil ise bilmeyenler için fw için adres verebilirim ve ben çok memnunum tavsiye ederim
Edit:Hatta abartmıyorum evin içnde bile çekiyor gps :)

Lacrymosa

Üye
Nokia bir güncellemeyle SAĞLAM olan Radyoyu bozdu. İçine etti gerçekten. Radyoyu açamaz olduk. Daha sonra biraz düzeltti. Ama RDS halâ düzelmedi. RDS sorunu devam ediyor. Düzeltsinler artık. V20'de sağlam olan radyo versiyon yükselince bozuldu. İşe bakın :)

Progressivity

Progressivity

Üye
sanırım bir arkadaşımızı şikayet maili üzerine nokia dan aramışlar ve RDS yi kendilerinin bilerek kapadığını söylemişler ama tabi o arkadaş olayı daha ayrıntılı anlatırsa sevinirim

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
merhaba N-GAGE diyorsunuz eğer hackli firmware yüklerseniz N-GAGE oluyor ben yükledim ve tuşlarla oynanıyor :) v50 hackli ve modifiyeli ram de iyileştirme var tel. gayet hızlı gps hard formattan sonra bir kere bağlanıyorsunuz ve sonra en fazla 10sn sürüyor :)(en azından bende böyle:) ) ve wlanda iyileştirmeler var N-GAGE için video vereyim:

durun tam listeyi vereyim sizlere modifiyeli fwnin :

Hack ve iyileştirmeler (01.05.2010)
- Rompatcher+ yazılıma eklendi yamaları yine E:\ (Hafıza kartından okuyacak) Formattan sonra Rompatcher+ özelliğini kaybetmiyor.
- İlk kurulumda ve her format sonrası çıkan My Nokia Ekranı ve Nokia SMS gönderimi kapatıldı.
- Açılış animasyonu nokia birleşen eller kaldırıldı açılış ve kapanış hızlandırıldı.
- Fotoğraf kalitesi artırıldı v50 de yine ciddi bir iyileştirme yoktu v40 uyguladığım iyileştirmeyi bunada uyguladım.
- internet ön belleği hafıza kartına taşındı. internete girip çıktıkça telefon hafızasında boşyere yer kaybı olmuyacak.
- Gereksiz dil dosyaları ve yamaları yazılımdan çıkarıldı Telefon sadece TÜRKÇE ve İNGİLİZCE
- Ekran tepkileri ve sensörler iyileştirildi. Dik yatay geçişlerindeki uzun süreli beklemeler düzeltildi.
- Bluetooth ile gönderilemiyen uygulamalar sis,sisx,jar,jad gibi dosyların yasağı kaldırıldı telefondan telefona veri aktarımı yapılması sağlandı ve artık MMS ilede yollanabiliyor bu sistem dosyaları.
- Tuş takımı titreşimi kapatıldı.(*)( Mod)
- Tuş takımı ışıkları Gelen arama,Alarım,Yapılan Aramalarda AÇIK, Menüde gezerken, Müzik Player/Radyo açıkken, Oyun oynarken Video izlerken,intrnette gezinirken,Video ve Fotoğraf çekerken KAPALI olucak şekilde ayarlandı.(*)( Mod)
- 6icon ve navi bar Ev ekranları eklendi
- Tema efeckleri aynen v40 olduğu gibi yine dönen efeck.
- GPS ve Wifi Çekimi arttırıldı.
- Dokunmatik ekran titreşim seviyesi düzeltildi 1-2-3 kademeler farklı şiddetlerde.
- Boş hafıza HARD FORMAT SONRASI 82MB.
- Program uygulama açılış kapanışları, program kurulum ve kaldırma hızları iyileştirildi.
- Orjinal v50 ram değerleri 45-50mb'tı. Şuanda dinamik RAM uyguladım.
- Basic Ev Ekran Teması Eklendi
- Sesli Komutlar Sorunu Giderildi.
- RAM ilk açılışta 60mb dan 67mb çıkartıldı (QuickInfo.wgz programı ile ölçebilirsiniz)
-- Ofis 6 ve 5800 uygun dışardan kurmanız için dosyanın içine eklendi. yapınca Tam sürüm oluyor ve çalışıyor.
eğer yasak değil ise bilmeyenler için fw için adres verebilirim ve ben çok memnunum tavsiye ederim
Edit:Hatta abartmıyorum evin içnde bile çekiyor gps :)
Bu hangi FW versiyonunda oynanmış N-gage acaba?(büyük bir ihtimal v31 ama)

mrd66

mrd66

Üye
@n!wa+*R™;2307887' Alıntı:
Bu hangi FW versiyonunda oynanmış N-gage acaba?(büyük bir ihtimal v31 ama)
v50 ve anlattığım cfw de oynanmış

WitchKing

Üye
FrodoBaggins arkadaşım sen wlan çekim gücü donanımsal demişsinde biz donanımsal kısmından bahsetmiyoruz v31 sürümüne sahip bir 5800XM ile v40 veya v50 sürümüne sahip bir 5800XM aynı güçte çekmiyor bunu bizzat ben denemedim ama deneyen arkadaş var oda test etmiş durumda bende zaten bu farkı çok iyi anlayabiliyorum sürekli telden wireless kullandığım için farkediyor yani bence v31 den sonraki sürümlerde batarya şarj ömrünü arttırmak amaçlı gps ve wlan sinyallerini düşürdüler. Ayrıca beni maili gönderdikten 1saat sonra nokia müşteri hizmetleri aradı ve ilgili mail doğrultusunda isteklerimizin göz önünde bulundurulacağını söylediler arkadaşlar bu konu bizim için çok önemli ne kadar çok mail atarsak bir sonraki yazılım o kadar daha düzgün olur
Gecelere sor beni, gün dediğin nerden bilir ki halimi...

bende denedim bak v30 dayken yatağımdan verimli bi internet kullanamıyodum şimdi v50 2 alt kattan çok güzel nete giriyorum. ilginç :hmmm

e1ektronick

e1ektronick

Üye
arkadaslar iddia etmeyi birakinda bazi onemli konu basliklari var bunlarla ilgili e-mailleri (ilk sayfalarda bu konularda gonderilen mailler mevcut(bi kac arkadas bunlari belirtmis )) yazip sayfasina iletmeniz yarariniza olur, tartisma yapmaya gerek yok.

ne kadar cok mail o kadar guzel software destek,

yani bunlari buraya yazacagina git sayfasina duzenli bi sekilde yaz.

belirgin konu basliklari haricinde hangi SIKINTIN varsa cihazin yazilimi ile onlarida belirgin basliklarla beraber yaz gonder, yaz gonder, yaz gonder.

sana yazilim destek sitesinden niye bizi rahatsiz ettin diye bi yazi ve arama gelmeyecek. son sozum gordugun eksiklikleri ve istedigin ozellikleri yaz gonder, yaz gonder, yaz gonder...

bubu954

bubu954

Üye
Evet kesinlikle multitouch telefonun donanımıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Fakat bu listede wlan performans artışı isteği var. Bununda donanımla ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Wlan çekim gücü ve bunun gibi sorunlar donanımla ilgilidir.

Progressivity

Progressivity

Üye
bakın elinizde 10db bir wireless kartı olsun anteniyle beraber tamam bunun donanımsal olarak çekim gücü 10db dir buna kimsenin itirazı yok ama bu işin bir de software kısmı war siz kartı bilgisayara taktığınızda programını kurduğunuzda bir takım ayarlar yapmanız gerekir veya bu ayarlar işletim sistemi tarafından yapılır ama illa birileri yapar bizimde bahsettiğimiz işin software kısmı büyük ihtimalle nokia batarya süresini uzatmak açısından gps ve wlan çekim güçlerinde yazılımsal olarak bi takım ayarlamalar yaptı bu yüzden de wireless performansı biraz düştü neticede yine işimizi görüyor o ayrı tabi ama bahsettiğim şeyi ısrarla anlamak istemeyen arkadaşlar var ona hayret ediyorum ben

mrd66

mrd66

Üye
Firmware için:

N-GAGE için:

N-GAGE denemedim çünkü hem eriniyorum hemde gerek duymuyorum ayrıca FW başlığında telefon ile ilgili diğer dosyalarda var geçiş efekti değiştirme program vs.. ama şunu belirteyim FW benim değil ayrıca N-GAGE konusunda oynayanlar var N-GAGE i

matrixugur

matrixugur

Üye
evet aynı sorunlar bütün telefonlarda var :) ev ekranı bi programlada olsa ovi storeden halledilerbilir mesela
ne bilim muzik içinde winamp benzeri bişey ayarlanabilir çünkü sonuçta s60 :) telefonu menüsü boş verseler istediğin gibi Doldurabilirsin bence yeterki destek olsun :) zaten gps wlan radyo var dediğim gibi
V60 aslında programlarla desteklenebilir :)

clawiss

clawiss

Üye
kesn olck mi bu nezmana olur dym yada

Sosyete16

Üye
bence bikaç tane theme effect koysunlar telefonu daha bi hoş yapar :D

Progressivity

Progressivity

Üye
evet kesinlikle ama ben şöyle yapmayı düşünüyorum nokia 5800 için artık yeni bir yazılım çıkarmayacağını bildirene dek hackli modifiye sistem yüklemicem telefona

majestic_man

majestic_man

Üye
evet kesinlikle ama ben şöyle yapmayı düşünüyorum nokia 5800 için artık yeni bir yazılım çıkarmayacağını bildirene dek hackli modifiye sistem yüklemicem telefona

geçen gün bende böyle düşündüm haklısın beklemedeyiz :D

Nokia'da anlaşılmaz bir acayiplik var. Telefonu üretip direk pazara sunmaya bakıyor.X6 yeni çıktı ama reset atma ve kapak sorunları çıktı. N97'de flash kapağı çizme yapıyordu. 5800'da reset atma sorunları,açıklık vb.. var.. Nokia telefonu önce piyasaya sürüyor.Ve sorun çıkarsa müşteri teknik servislerde düzeltsin mantığıyla hareket ediyorlar. Nokia 5800 ile mahçup durumda şuan. Bu nedenle yazılımsal olarak desteğini uzun süre sürdürecekti ve öyle de oldu. V60 çıkacak.. Aynı şey X6'da olacak.. Yazılımsal olarak uzun süre destek verecektir.

mrd66

mrd66

Üye
bence bikaç tane theme effect koysunlar telefonu daha bi hoş yapar :D

verdiğim linkteki firmwareyi uyguladıktan sonra orda tema effectlerini değiştirmeyi anlatan bir kısım var orada yaklaşık 50 tane effect var istediğin gibi değiştiriyorsun mesela ekrana kar yağmur felan yağıyor :)

evet aynı sorunlar bütün telefonlarda var :) ev ekranı bi programlada olsa ovi storeden halledilerbilir mesela
ne bilim muzik içinde winamp benzeri bişey ayarlanabilir çünkü sonuçta s60 :) telefonu menüsü boş verseler istediğin gibi Doldurabilirsin bence yeterki destek olsun :) zaten gps wlan radyo var dediğim gibi
V60 aslında programlarla desteklenebilir :)

müzik için lcg jukebox var daha farklı şeylerde var ayrıca programla desteklemek için v60a gerek yok şuan birçok çeşitli program var :evet:

mugurg

Üye
telefonun ivmeölçeri 3-4 derece sola eğik gösteriyor. Bunu düzeltsinler v60'ta. Ya da hackli firmware kullanan arkadaşlar, acaba orda da aynı sorun sözkonusu mu? Eğer böyle bir sorun yoksa hackli firmware'de ona geçmeyi düşünüyorum.

Üst Alt