osmanshen
Üye
navifirmde en sağda çıkan kolondakı tum dosyaları indirmem gerekıyormuş sanırımsa
beyler ben bu firmware işinde çuvalladım. kafa iyice karıştı. denilenleri yapmaya çalışıorum ama yeterli bilgiye sahip değilim sanırım anlatılanları yaparken bir yerlerde takılıorum. örneğin navifirm den bi dosya indiriyoruz. ondan sonra onu iki farklı klasörün içine atıyoruz. bende bu iki dizinde yok ben onları kendim oluşturdum. sonra ekteki rofs dosyasını da atıyorum uyarı filan vermiyor. burayı tam anlayamadım. bir de ekteki programlar hariç başka programlarında yuklu olması gerekıyor mu?
telini açamamış sanırsam şarj sıfırlanmış şarja tam olmadı bataryayı çıkar tekrar flash at.slm ben geçen hafta tlf flaşladım sonra hafıxa kartıma format attım vede telefonuma şimdi tekrardan flaş işlemi yapılamıyor ekranda şu yazıyorDetected P-: 90009699
P- nokia module version 01.02
Init usb communication...
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
..Error booting phone...
yardımcı olursanız sevinirim
Ne "D" si kardeşim "C" dizinine açman gerekli yoksa olmaz..ben şimdi flashladım teli, yalnız görünürde herhangi bir değişiklik yok. dosya yöneticisinde z die bi dizinde yok. henuz rompatcheri da yuklemedim. sizin yardımınız sonucu devam edicem. birde tel güvenlik kodu istyp duruo teli açınca 12345i de kabul etmıyor. son olarak şurda hata yaptım mı?;
Ekte verdiğim 5800 V40 Hack.rar dosyasındaki Rofs dosyasını Navifirmden indirdip attığınız klasördeki klasöre atıp değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz.
Bu yeni Profesyonel güncelleme dosyasınıda Navifirmden indirdiğiniz ve attığınız dizine atıp yine değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz ve Flash işlemini atıp yeni sürümünüzü kullanmaya başlayacaksınız
ben burda rofs dosyasını direkt
D:\Program Files\Common Files\nokia\data\package\products\RM-356
D:\Program Files\nokia\phoenix\products\RM-356
bu dizinlere attım ve değiştir dedim
zannediyorum burada hata yaptım. yukardaki metni de tam olarak anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Söyle kardeşim nerede takıldın,nereyi yapamadın?rabbim hepinizin yardımcısı olsun
@n!wa+*R™;2195829' Alıntı:telini açamamış sanırsam şarj sıfırlanmış şarja tam olmadı bataryayı çıkar tekrar flash at.
--------------- Ekleme ---------------
Ne "D" si kardeşim "C" dizinine açman gerekli yoksa olmaz..
sistem bende d ye kurulu, öle olmasa flaşlayamazdım zaten. flaşladım ama telefon olduğu gibi duruo.
Anlayamadım,proğramları felan C'ye kuracan işte@n!wa+*R™;2195829' Alıntı:telini açamamış sanırsam şarj sıfırlanmış şarja tam olmadı bataryayı çıkar tekrar flash at.
Ne "D" si kardeşim "C" dizinine açman gerekli yoksa olmaz..
sistem bende d ye kurulu, öle olmasa flaşlayamazdım zaten. flaşladım ama telefon olduğu gibi duruo.
@n!wa+*R™;2195929' Alıntı:Anlayamadım,proğramları felan C'ye kuracan işte
teşekkür ederim fakat takıldığım nokta şu ben rofs dosyasını söylediğiniz her iki dizine de direkt olarak atıp değiştir yapıyorum. bu yaptığım işlem doğrumudur? yani şu kısmı anlayamadım;
Ekte verdiğim 5800 V40 Hack.rar dosyasındaki Rofs dosyasını Navifirmden indirdip attığınız klasördeki klasöre atıp değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz.
Bu yeni Profesyonel güncelleme dosyasınıda Navifirmden indirdiğiniz ve attığınız dizine atıp yine değiştirilsinmi sorusuna evet diyeceksiniz ve Flash işlemini atıp yeni sürümünüzü kullanmaya başlayacaksınız
Doğru..@n!wa+*R™;2195929' Alıntı:teşekkür ederim fakat takıldığım nokta şu ben rofs dosyasını söylediğiniz her iki dizine de direkt olarak atıp değiştir yapıyorum. bu yaptığım işlem doğrumudur? yani şu kısmı anlayamadım;
Normal,işi bilmen lazım neyin nerede olduğu gibi hiç bilmeyen birine çok karmaşık gelebilir.Ama 5530 için hiç yapılmyor evet n97 için bile çok az var yoğunlıuk 5800'a zaten bu yönetem 5800'a özel n97 gib bi kaç telde katmışlar ama onuda bir iki ayr değişikliği ile:Ya bide 5530 v20 firmware modifikasyon yapan olsa keşke ben baktım biraz ama hiç anlamadım
Bu dediğin dosya sadece nokianın açılıştaki Tercihler,rehber,İşlem kaydı ve saat gibi proların oto açılışta başlamasını önlemek için koyduğumuz bir rsc dosyası ,Rom ile ilişkilendirmek başı başına saçmalık..Ya geçen gün de yazdım yazdığıma pişman ettinbak lafım yok kesinlikle çok hoş çok güzel firmware ama sen starter_non_critical_1.rsc dosyasının yamaları otomatik çalıştırmadığını iddaa ediyosun ben Z:resource içine attım bu dosyayı şimdi otomatik çalışıyo yamalar bi dene derim
@n!wa+*R™;2196821' Alıntı:Bu dediğin dosya sadece nokianın açılıştaki Tercihler,rehber,İşlem kaydı ve saat gibi proların oto açılışta başlamasını önlemek için koyduğumuz bir rsc dosyası ,Rom ile ilişkilendirmek başı başına saçmalık..
O sorun senin telefonda olan bir şey ve birde yedeği şimdiye kadar hiç kullanmadım..eline sağlık firmware çok güzel olmuş.
şöyle bir sorunla karşılaştım daha önce almış olduğum yedeği geri yükleyince telefon çevrimdışı modda çalışıo, yeni menü görünümü kayboluo düzeltemıyorum anca format atmam gerekıo.
Senin sorununu anlamaya çalıştımda sanırsam şu;videodaki gibi telefonumda neden menüde falan hareketli geçişler olmaması.Şöyle yapacaksın;Banada bir cevap verebilir misin acaba? Yaptıkların çok süper tekrar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?