5800 fw Yeni Sürüm v52.0.007 Yorumlar+ Farklılıklar

Sponsorlu Bağlantılar

emr-erock

emr-erock

Üye
Arkadaşlar ev ekranı kadar taş düşsün kafanıza :P anlamadım gitti adamlar cfw ile ev ekranı yapmışlar ya daha Nokia'dan ne ev ekranı bekliyosunuz farklı bişey olacak değil ki. Her isteyene istediğini yapmayla uğraşmamak için açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanıyo Nokia zaten herkes biraz araştırmayla istediği cfw'yi yapabilsin bizi uğraştırmasın diye. :) Eğer cfw ile cihazınız bozulursa Nokia sorumluluk almayabilir ama bu ev ekranı vs. isteklerinizi Nokia yapsaydı bu işlemci ve ram dayanamadığı zaman bizim gibi milyonlarca kullanıcı Nokia'yı dava ederdi telefonları bu Fw'ler yüzünden bozuldu diye :) Adamlar her zaman taktik oynuyolar mantık aramayın satış stratejileri geliştirsin diye milyon dolarlık adamlar çalıştırıyolar.
*Ev ekranı cfwler ile geldi ama bazı özellikler kayboldu;Mesela mesaj klavyesinin otomatik değişmesi gibi.Eğer Nokia ev ekranını getirecek olsaydı ozaman bunlar bir arda olabilirdi.İşte o zaman kusursuz bir fw olurdu .
*Evet nokia smbiyanı açık kaynaklı haline gietirdi ama binlerce dosya var hangi dosyanın ne olduğunu nerden bile bilirim her hangi bir yazılım dili bildiğimde yok zaten.Bunu gene yapsa yapsa yazılımcılar yapar..

anisti

anisti

Üye
denemek lazım teşekkürler

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Herkes kendi yorumunu yapmış bide ben görüşümü belirteyim (Dün Yükledim 1 Günlük Kullanımda Gördüklerim)
- Dokunmatik hala aynı hassaslıkta (Rezistiften beklenecek en iyi halde)
- Sensör gereğinden fazla hassaslaştırılmış telefonu çarpraz tutsam yine ekran dönüyor. GEREKSİZ BİR EKLEME olmuş dönüşlerin hızlandırılması yeterliydi.
- Kamera ciddi anlamda farkedilir şekilde güzelleşmiş.
- Müzik çaları dağıtmışlar. Kulaklığı takmadan müzik çaları açın Varsayılan olarak müzik kulaklığına almadıysanız ayarı kulaklığı taktığınızda size sorarsa eğer ekolayzır ayarını değiştirmeyi deneyin değişmeyecektir.
- Radyoya bakmadım
- Hızda bi artış falan yok hala aynı menü geçişleri zaten hızlıydı. Kullandığınız tema 2-3 mb'lik bi tema olursa tabikide menü yavaş olacaktır. Hele birde hafıza kartından çalıştırıyorsanız...
- Ses kalitesinin içine etmişler son seste 12-22000 Hz'lik bant genişliği kulaklıkta bile tıkanma oldu (Philips SHE2610). Bas vuruşları düşmüş Ekolayzırı zorlasamda eskisi gibi bas vuruşu alamıyorum artık.
- Titreşimde bi dağılma oldu.
- Tema efektleri açıkken seçenekler menüsüne girdiğimizde ovi ambleminin altındaki beyazlık düzeltilmemiş.
- 3.06 Sürümlü OviMaps'in entegre gelmesi çok iyi oldu 10mb Hafızadan kazandık.
- Ekrandaki görüntü kalitesinde bi güzelleşme oldu diyenler var. Bende öyle bişi yok hala capcanlı renkler var.
- Real Player'i denemedim henüz. Başka dosya formatları açıyor mu bilmiyorum.
- Oyunları açarken daha bi eziyet çekiyor gibime geldi 45-50 Saniyede Açılan Pac-Man Champ. Edition 60-65 Saniyede açıldı. Belki ilk açılışı olduğu için olabilir.

Şimdilik farkettiklerim bunlar. Özetle: GEREKSİZ BİR GÜNCELLEMEYDİ SIRF KULLANICILAR BİR GÜNCELLEME BEKLİYOR DİYE ALIN VE SUSUN DERCESİNE ÖNÜMÜZE ATILAN BİR YEM OLDU. BUNUN BAHANESİYLE 3-4 AY BÜYÜK GÜNCELLEME GETİRMEZLER. ELDEKİ ARPADAN OLMAKLI BİR ATASÖZÜ VARDI YA AYNI O HALE GELDİK. BİZ BÜYÜK ŞEYLER BEKLER ONLAR BİZE ALIN VE SUSUN DEDİ. 5800'dan şikayetim yok ama Gelecek iOS ve Android'in olacak. Nokia'nın tek kurtuluşu Maemo.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Davulbaz

Davulbaz

Üye
yanlız c6 cwf ye fena alışmışım.v52 yüklediğimi unutmuş ana ekranın dönmediğini görünce kıllanmıştım.acı gerçeği sonradan farkettim.gelen gideni aratıyor.

kundura

Üye
yeni sürümü yükledim fakat navigasyona girince reset atıyor

tunerdy

tunerdy

Üye
ekran döndürmesi çok hoş olmuş eskiden dik tutup dönmesini beklerdim şimdi farketmio yan falan :) bide video çekerken beyaz ayarı iyileşmiş..sanki video fps artısı var gibi geldi bide.. açıkçası ben beğendim..

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
yanlız c6 cwf ye fena alışmışım.v52 yüklediğimi unutmuş ana ekranın dönmediğini görünce kıllanmıştım.acı gerçeği sonradan farkettim.gelen gideni aratıyor.

ana ekran dönüyor zaTen ??

ama c6 daki gibi degiL.

asilasil

Üye
Herkes kendi yorumunu yapmış bide ben görüşümü belirteyim (Dün Yükledim 1 Günlük Kullanımda Gördüklerim)
- Dokunmatik hala aynı hassaslıkta (Rezistiften beklenecek en iyi halde)
- Sensör gereğinden fazla hassaslaştırılmış telefonu çarpraz tutsam yine ekran dönüyor. GEREKSİZ BİR EKLEME olmuş dönüşlerin hızlandırılması yeterliydi.
- Kamera ciddi anlamda farkedilir şekilde güzelleşmiş.
- Müzik çaları dağıtmışlar. Kulaklığı takmadan müzik çaları açın Varsayılan olarak müzik kulaklığına almadıysanız ayarı kulaklığı taktığınızda size sorarsa eğer ekolayzır ayarını değiştirmeyi deneyin değişmeyecektir.
- Radyoya bakmadım
- Hızda bi artış falan yok hala aynı menü geçişleri zaten hızlıydı. Kullandığınız tema 2-3 mb'lik bi tema olursa tabikide menü yavaş olacaktır. Hele birde hafıza kartından çalıştırıyorsanız...
- Ses kalitesinin içine etmişler son seste 12-22000 Hz'lik bant genişliği kulaklıkta bile tıkanma oldu (Philips SHE2610). Bas vuruşları düşmüş Ekolayzırı zorlasamda eskisi gibi bas vuruşu alamıyorum artık.
- Titreşimde bi dağılma oldu.
- Tema efektleri açıkken seçenekler menüsüne girdiğimizde ovi ambleminin altındaki beyazlık düzeltilmemiş.
- 3.06 Sürümlü OviMaps'in entegre gelmesi çok iyi oldu 10mb Hafızadan kazandık.
- Ekrandaki görüntü kalitesinde bi güzelleşme oldu diyenler var. Bende öyle bişi yok hala capcanlı renkler var.
- Real Player'i denemedim henüz. Başka dosya formatları açıyor mu bilmiyorum.
- Oyunları açarken daha bi eziyet çekiyor gibime geldi 45-50 Saniyede Açılan Pac-Man Champ. Edition 60-65 Saniyede açıldı. Belki ilk açılışı olduğu için olabilir.

Şimdilik farkettiklerim bunlar. Özetle: GEREKSİZ BİR GÜNCELLEMEYDİ SIRF KULLANICILAR BİR GÜNCELLEME BEKLİYOR DİYE ALIN VE SUSUN DERCESİNE ÖNÜMÜZE ATILAN BİR YEM OLDU. BUNUN BAHANESİYLE 3-4 AY BÜYÜK GÜNCELLEME GETİRMEZLER. ELDEKİ ARPADAN OLMAKLI BİR ATASÖZÜ VARDI YA AYNI O HALE GELDİK. BİZ BÜYÜK ŞEYLER BEKLER ONLAR BİZE ALIN VE SUSUN DEDİ. 5800'dan şikayetim yok ama Gelecek iOS ve Android'in olacak. Nokia'nın tek kurtuluşu Maemo.

Okuduğunuz için teşekkürler.

arkadaşım sen farkedememişsin hızlanma kesinlikle var :D telefon iyi durumda ancak ev ekranı bekliyoduk hepimiz ve onun olmaması kötü oldu veee haritalar son sürüm olması gerçekten de 10-15 mb arası bir hafıza açtı telefonda

bicer79

Üye
en önemlisi flas 10.1 desteği gelmişmi o çak önemli bence ???

Esendağlı

Esendağlı

Üye
gelseydi yer yerinden oynardı, senin de haberin olurdu, emin ol:D:D
Gelmiş olsa bile bu telefonda randuman vermez.5800 daki 128 mb ram den açılışta kalan ram 54 mb bu ram lami flash sitelere girip video izlenecek.256 mb ram ı olan n8 bile kasılıp hata verirken

bicer79

Üye
o zaman güncelleme yapmaya gerek yok ben bu halinden memnunum flasl işi yalan olduysa en yakın zamanda android terfi etme zamanı geldi :oke:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
ya hiçbirşeyi rapide upload etmeyin!

fth-94

Üye
Nokia'ya bende kızıyorum ama adamlar bir yandanda haklılar. Bence çok fazla şey bekliyoruz yeni fw. Bu telefona ev ekranı gelse, flash gelse üst modellerden ne farkı kalır ? Adam o telefonları boşunamı çıkardı ? Birazda böyle düşünün bence.

utku95

Üye
arkadaşlar benim 5800 c6 fw yüklü rm-356 v51 olarak gözüküyo *#0000# yaparak v52 kursam ne olur bi sorun olurmu yardım edin lütfen

mangdaşire

mangdaşire

Üye
arkadaşlar benim 5800 c6 fw yüklü rm-356 v51 olarak gözüküyo *#0000# yaparak v52 kursam ne olur bi sorun olurmu yardım edin lütfen
ilk önce orjinal hacksiz v51e al öle güncelle:oke::oke::oke::oke::oke::oke:

fth-94

Üye
Utku95 sakın c6 dan dönme. Çok pişman olursun sonra...

maktama

maktama

Üye
ve eski c6 cfw'ne dönemezsin, bir kere v52 kurdunmu. pnht'nin v52 için c6 port etmesini beklersin:)

abdurrahmanz

abdurrahmanz

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'ya bende kızıyorum ama adamlar bir yandanda haklılar. Bence çok fazla şey bekliyoruz yeni fw. Bu telefona ev ekranı gelse, flash gelse üst modellerden ne farkı kalır ? Adam o telefonları boşunamı çıkardı ? Birazda böyle düşünün bence.

haklısın :)

Üst Alt