4s mi nexus mu lumia mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
neden hemen telefon ve firma savunmasına geçip geriliyoruz anlamıyorum her konuda böyle arkadaş ya ne nokia ne apple ne google ne szmsung ne htc ne babamızın ne dedemizin şirketi değil arkadaş sadece fikir sormuş herkes kendi fikrini söyleyip kimsenin ddüşüncesini yorumlamasa ne güzel bi ortam olur konu açana da daha faydalı olur lütfen aşşalıyıcı kırıcı agresif yorumlardan kaçının.. (sözlerim Prime ve papadukioflu hariç arkadaşlara)

• Beğen
Tepkiler: klongs

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
jailbreak yapıp sistemi sapıtıyor diyorsan o senin cahilliğindir arkadaşımın iphone 4 ü var jailbreak yaptım hiç stabilitesi bozulmadı

sdcard dışında launcher yazdım widget yazdım multitasking yazdım flash player yazdım onlara niye bir şey demiyorsun her şeyi geçtim windows phonede olup iphone 4s te olmayan ne?

Arkadaşım öncelikle konuşmalarımıza dikkat edelim.
Sistem bozulması konusunda söylediğim tüm sistemler için geçerli neredeyse. Sadece örnek amaçlı söylemiştim. Neden sadece ios ile ilgili gürlediğini anlamıyorum. Söylemek istediğim kullanım yönü hakkında doğru bir karar vermesiydi.
Sd kart olayına gelince bahsettiğin özelliklerden en mantıksızı harici depolamaydı o yüzden ona takıldım. Ayrıca Wp ve Ios un ortak sorunları olabilir. Bu ortak sorunların bir çoğu farklı sistemlerin de ortak sorunu olabilir. Nasıl her ortak sorunu kopya mantığına çeviriyorsun hayret ediyorum. Launcher ve widget demişsin Wp nin ilerleyen sürümleri için bu yönde çalışmalar devam ediyor, ama ios un böyle bir çabası yok diye biliyorum. Flash player birçok firmanın sıkıntısı ki Adobe de mobil flash desteğini sonlandıracağını açıkladığından beni html5 ön plana çıktı. Wp ise şuan html5 konusunda en başarılı ve hızlı mobil tarayıcıya sahip. Hele ki multitasking demişsin ya ona hiç yazacak birşey bulamamıştım. Ios'ta "arkaplana kayıt imkanı tanıyan uygulamalar" vardır. O yüzdendir ki her kapatılan uygulama kaldığı yerden devam edemeyip sadece bu özelliği destekleyen uygulamalar kaldığı yerden devam eder. Bu desteği olmayan uygulamalar ise kendisini sıfırdan başlatır. Ayrıca 3.parti müzik, radyo uygulamaları arka planda çalmaya izin veren belli kodlar olmadan arka planda çalışamıyor. Multitasking dediğin belli 5 kalem arkaplan işlemine izin veren bir prosedür yani.
Konudan sapmak istemiyorum ancak konuyu farklı yerlere çekmekte ısrar eden arkadaşlar var.
Konu hem sistemler hem de cihazların donanımıyla ilgili olduğundan konu sahibi arkadaşın kullanım şekline göre tercih yapılması daha doğru olur. Şahsen şu 3 cihaz içerisinde şahsi tercihim Nexus olurdu. Çünkü günlük kullanımıma daha uygun bir cihaz. Kendi cihazımın kişiselleştirmeleri bir yana genelde arkadaşlarımın da cihazlarını kişiselleştirmelerine yardımcı olduğum için daha açık bir sistem tercihim ederdim. Seçeneklerde bulunsaydı Nokia 808 daha öncelikli bir tercihim olurdu aslında ama bu 3 cihaz arasında Nexus bence ön planda.

klongs

klongs

Üye
ben iosu savunmuyorum wp ile ios arasinda fark yok wp alacagina ios al daha iyi en azindan uygulamasi daha fazla

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
ben iosu savunmuyorum wp ile ios arasinda fark yok wp alacagina ios al daha iyi en azindan uygulamasi daha fazla
Ben de diyorum ki ihtiyacına göre tercih yapsın. Şahsen Lumia 900 gibi bir telefonun görüntüsü 4s ten daha güzel geliyor bana. Şuan için ios oyun ve uygulama konusunda lider ona da diyecek birşey yok ancak ios benim kullanım şeklime uymuyor (en azından jailbreaksiz hali). Eğer bu arkadaş kolay yoldan kişiselleştirme yapmak istiyorsa ve cihazı fazla kurcalayacak meraklı bir kullanıcıysa seçeneği Nexus olmalı diyorum. Kimseye onu alma bunu al da diyemem. Sadece alternatif sunabilirim, karar kendisinindir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
nexus un bir videosu var forumda ekran super amoledhd çözünürlük yüksek ama işlemci aşırı yorulup hem görüntü kalitesi bozuluyor hemde cihaz yavaslıyor bence lumia ve 4s yanında düşünülecek bir cihaz degil. buyrun bu da lumia900 le karşılaştırma videosu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt