okadar model çıkarıyor ama bir model kadar satamıyor gerçeğini sana hatırlatayım. kaçtane adam gibi üst segment cihazı sükse yaptı dünya çapında satış oranı hangisinin apple ı geçti , hadi okadar cihaz var hani market hani destek hani oyun uygulama , yeni donanım ? 40 megapixel cıkardı diye millet bunu yedimi ? sen 40 megapixel cihaz yapacağına adam gibi market yapda satın alsınlar iş görsün cihazların
kılıflar iphone çıkıyor
dock lar iphone çıkıyor
bankaların popüler herşeyin tüm uygulamaları iphone a çıkıyor
tüm aksesuar iphone a çalışıyor neden tek bir sistem ama mükemmel sistem . ben kötülüğünede söylemiyorum nokianın , bile bile eksiklerini halen devam ettiriyorlar bunun nedeni teknoloijk açıdan bir samsung sony apple kadar iyi olamaması. tabiki wm den umut arıyor ama bunun nedeni wm nin para karşılığı her cihaza kendi sistemini yedirmedi tıpkı windows gibi.nokia şuan tek şekilde çıkabilir oda android . wm falan bunlar basit android çok daha işlevsel nokia için . ben moskovada yaşıyorum lumialar her stantda inceledim gördüm telefon içli dışlı birisi olarak; o cihazları ben , beklentisi düşük olanlara tavsiye ediyorum sonra ağzını açıp aa iphone bu çıkmış dememek için çünkü şuan her geliştirici (yani üretken gerçek işe yarar büyük uygulamalar yapan insanlar) ios a çalışıyor çünkü para ile satabiliyorlar ve ios kullanıcısı dünya çapında daha fazla ve hep büyüyor tek bir platform herşeyi çözdü appleda .
Yakında lumia'lar beklenen satışı yakalayamadı gibi haberler duyarsanız bu sözlerinizi hatırlatırım size.
Microsoft yakında nokia'yı da satın alır bu gidişle..
microsoftu kötülüyoruz ama yine onun ürünlerini kullanıyorsunuz ne yaman çelişki bu!
çünkü tekel pc oyunlar office programları hep microsoftta var
ee nokiayla anlaşmasına niye bozuluyoruz
ben bozulmuyorum windows phone un bir farklılığı yok ios tan ios çakması bir sistem yani
wp mi ios çakması birbiriyle hiç alakası olmayan iki sistem bunlar ha bada desen anlıycam
ben pek bir farkını göremedim multitasking aynı flash yok sd card yok widget yok launcher yok temalar desen aynı şekil

kardeşim senin sıkıntın zaten microsoftun tekelleşme çabalarıyla ilgili yoksa wp yi x bir firmadan alıp kullansaydı nokia eminim sende bir lumia bakardın kendine

n9 için bu saatten sonra kimse ugraşmaz ugrasanlarda ellerindeki projeyi bitirene kadar ugraşır
eğer öyleyse çok yanılıyorsun onların hepsi linux geliştiricisi hiç birisi uğraşmaz wp'la.ios'tan daha farklı bir sistem ama ikisi de kapalı ortak yönleri budur ama ios tabi ki kat kat daha kullanışlı. şu ana kadar hiç bir artısı fazlasını göremedim windows phone'un kullanışlılık namına.tonla eksiği olan bir sistem olduğu zaten biliniyor yani boş muhabbetleri bırakalım bence. bu arada androidle karşılaştırmaya kalkmayın bu sistemi androidi beğenmiyoruz ama bunun yanında şamda kayısı kalır. symbian ve meego'dan zaten bahsetmeyeceğim azıcık okuduysanız bilirsiniz düşüncemi.
---------- Eklendi @ 18:09:37 ---------- Yazıldı @ 18:04:55 ----------
emin ol alırdım abi.
ben bıktım bu microsoft saçmalığından. bu kadar itici bir şirket nasıl olur da nokia'nın amiral gemilerini üretir? isterse nokia komple satın alsın wp'u, bir sonraki telefonum başka marka olurdu ki artık n9 veya 808 alırsam alırım yoksa bu saatten sonra batan bir geminin kaptanlığını yapamam.
---------- Eklendi @ 18:13:24 ---------- Yazıldı @ 18:09:37 ----------
yanılıyorsun abi sen hiç n900'ü duymadın sanırım adamlar hala uğraşıyorlar cihazla, n9'la da yıllarca uğraşacaklar. sen o geliştiricilerin gerçekten wp'a geçeceğini düşünüyor musun?eğer öyleyse çok yanılıyorsun onların hepsi linux geliştiricisi hiç birisi uğraşmaz wp'la.
puahahaben pek bir farkını göremedim multitasking aynı flash yok sd card yok widget yok launcher yok temalar desen aynı şekil

ne yaptın sen arkadaşım
hafıza kartı kullanmamakla işletim sisteminin ne alakası var
Meego lu N9 da hafıza kartı kullanmıyor o da mı ios çakması?
olayda burada zaten serdar adamlar yüzbin kayıtlı geliştiriciden bahsediyor ve bunlarada bayaa bir destek veriyor haklısın aslında bende microsoftu sevmem aplle ı sevmedigim gibi bunlara google ı da ekleyebilirsin hepsi içinde kendimce gecerli sebebim var ama pc de windows veya office veya diger microsoft çözümlerine baglıysan ki bu büyük çogunluk için geçerli bana göre ideal telefon sistemi wp dir
puahahane yaptın sen arkadaşım
hafıza kartı kullanmamakla işletim sisteminin ne alakası var
Meego lu N9 da hafıza kartı kullanmıyor o da mı ios çakması?
Apple sistemin stabilitesini bozmasın diye ne hafıza kartı kullandırıyor ne doğru düzgün bluetooth dosya transferi yaptırıyor.
jailbreak yapıp bu özellikleri açınca diğer sistemler gibi sapıtmaya başlıyor tabi ki.
Lumiaların çoğunda ve N9 gibi bazı modellerde ise dış dizaynı bozmamak için hafıza kartı kullanmıyor Nokia.
bu 2 sistemi nasıl birbirine benzettiğini anlayamadım...
Konuya dönersek, kullanım amacına göre bir cihaz tercih etmen senin için daha uygundur. Sonuçta bu 3 sistem de kullanım şekilleri itibariyle farklıdır. Örneğin paralı uygulamaları için aldığın bir cihazı hackledikten sonra oluşan sorunlarından şikayet etmeye başlayacaksan hiçbir anlamı yok yani.