46.SAYFA'da[v50-51][10.08.2010][9HS.V3.5][iPHONE STiL-Omnia HS][FORMAT-HACK-MOD-JAF]

Sponsorlu Bağlantılar

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
ya özür dilerm ama söylenenlerin hepsini yapıyorum ama bi yerde bi eksiklik var cözemedim telefon kapalı jaf hatası da yok ama teli bulmuyor

Tel kapalı iken ; açma kapama tuşuna çok kısa süreli bir dokunuş yetiyor.

rapboi

Üye
Cevap için tşk ederim.Şunu belirtmedim omnia hs kullanıyorum ramde kasma olmadı henuz ama bu sıte olsun dailym olsn denemedim cfw kalmadı stabil guzel bi cfw olmus.Kendı telımle de ılgılı sıkıntı olabılır.yururken tel calıyosa duymuyorm duydugum zaman telı cebımden cıkarırken kendı susuyo yanı sensor ayarlarından oldugunu dusunmem lazmdı.bırden yazmıs bulundum.İlgin icin saol umarım basarmak ıstedıklerını basarırsın

ortioktay

ortioktay

Üye
Tel kapalı iken ; açma kapama tuşuna çok kısa süreli bir dokunuş yetiyor.

öyle yapıyorum sadece tek bir kere basıp bırakıyorum pc den ses gelio ama yinede not found yazısı cıkıyor bir türlü anlamadım araştırdım bzıları acılana kadar basın diyor hepsini denedim ne yazılıyosa yaptım ama bir türlü olmadı telefonu pc suit modunamı getirmeliyim acaba

leventgaat

Üye
verilen bütün modifikasyonlarda masa üstü kısa yol widgettleri çok küçük minicik.parmakla veya tırnakla dokunmak çok zor çoğu zaman tutturamıyorsunuz.dolayısıile kulllanıssız oluyor.benim ricam. yeni verilecek olna modofikasyon da aynı .....ipone daki gibi ana ekranda daha büyük ve daha çok widget ekleme olnağı olmasını istiyorum.5800 kendi orjinal masa üstündeki 4 adet eklenebilir kısa yolun.(aynı orantıda büyüklük ve adet olarakta daha çok eklenebilir..4.5.6.6.7.8.v.s kısa yol eklenmesini rica ediyorum bu mümkünmüdür.....gerçi forumda iphone taklit edilmiş masa üstü kısa yol programı var ama pek stabil değil .ben direk 5800 modifikasyonun içine entegre edilmesini istiyorum.teşekkürler.....

ortioktay

ortioktay

Üye
Phoeix programını kurdum jaf sonunda buldu telefonu valla cok güzel olmuş eline emeğine sağlık ev ekranlları okadar güzelki hangisini kullansam karar veremedim :d

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için tşk ederim.Şunu belirtmedim omnia hs kullanıyorum ramde kasma olmadı henuz ama bu sıte olsun dailym olsn denemedim cfw kalmadı stabil guzel bi cfw olmus.Kendı telımle de ılgılı sıkıntı olabılır.yururken tel calıyosa duymuyorm duydugum zaman telı cebımden cıkarırken kendı susuyo yanı sensor ayarlarından oldugunu dusunmem lazmdı.bırden yazmıs bulundum.İlgin icin saol umarım basarmak ıstedıklerını basarırsın
Sorun değil kardeşim,ne demek;yeterki telefonlarımızı ve CFW yi en verimli şekilde kullanabilmek.Zaten hep bunun için uğraşmıyor muyuz?Telefonunu ve CFW'nin keyfini çıkarmaya bak :oke:

Phoeix programını kurdum jaf sonunda buldu telefonu valla cok güzel olmuş eline emeğine sağlık ev ekranlları okadar güzelki hangisini kullansam karar veremedim :d

Phoenix ile de olsa Yükleyebildiğine sevindim.Daha kolayına geldiyse Phoenix ayarlarını not al ileride lazım olabilir.Ama her zaman çin JAF ile yüklemeni tavsiye ederim.

CFW'yi kullanan ve kullanmak isteyen arkadaşlara bir iyi bir kötü haberim var :kop:
iyi haber ; cfw ye ait kurulum sonrası ilk açılıştaki göz kırpma (sinyal verme) sorununu hallettim.Yeni cfw yi ilerliyen saatlerde ekleyeceğim.Hali hazırda cfw yi kullananlar sorun çözülmüş bu dosyayı indirmek zorunda değiller.Çünki içerikte bir değişiklik yok.
Bu sorunun hallolmuş olması cfw yi kurmak isteyip de gözkırpma sorunu yüzünden kurmaya çekinen arkadaşlar için kolaylık sağlayacak.
Kurulum sonrası için tekrar ayrıntılı bilgiler hazırlayacağım.yeni cfw ile birlikte bu bilgileri yayınlamam ileriki saatlerde tamamlanmış olacak.

Kötühaber :islik; bir haftadır beynimi kemiren bu göz kırpma sorununu çözmeden yeni CFW için hazırlıklara başlamak istemiyordum.Bunun anlamı Artık yeni CFW için kolları sıvayabilirim.Az çok yeni CFW içeriği kafamda şekillenmesine rağmen;bu haberin kötü tarafı ise yeni CFW yi ne kadar müddette tamamlayabileceğimi kestirememek.Çünki inanın yaptığım çalışmalar gerçekten kafa yorucu ve akıllara zarar veren bir uğraş gerektiriyor.Bu yüzden bir hafta kadar yeni CFW ile uğraşmamak ve dinlenmek istiyorum.Umarım anlayışla karşılarsınız.Bu süre içinde yayındaki CFW nin keyfini çıkarmanızı diliyorum.

ortioktay

ortioktay

Üye
Zaten jaf ile yükledim ama phoenix i pc ye kurdum sadece googlede okumuştum biri daha o şekilde yapmış phoenix cablo driveri farklı heralde

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
Kurulum sonrası ilk açılış sırasındaki Göz kırpma (sinyal) sorunu giderildi.
Yeni CFW'ye ait Link ilk sayfaya konuldu.

Kurulumdan sonrası için mutlaka ;
" KURULUM SONRASI İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR "
başlığı altındaki 6 maddelik açıklamaları okuyunuz.

suat__2006

suat__2006

Üye
OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 tıklayıp GO ya bastığımda wincard.dll dosyası bulunamıyor diyor ve jaf hiç açılmıyor. Bide jafı kurarken CallClassİnstaller(REGİSTERDEVİCE)FAILURE: (0XE0000235) hatası veriyor tamama bastıktan hemen sonra Main Faılure :(0XE0000235) hatası veriyor. tekrar onada tamam dedikten sonra kurulumu tamamlıyor. ama işte dediğim gibi wincard dll dosyasını bulamadığı için açılmıyor jaf. daha önce kurduğumda böle bi sorunla karşılaşmamıştım. bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa çok sevinirim. sabahtan beri uğraştım ama olmadı.

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 tıklayıp GO ya bastığımda wincard.dll dosyası bulunamıyor diyor ve jaf hiç açılmıyor. Bide jafı kurarken CallClassİnstaller(REGİSTERDEVİCE)FAILURE: (0XE0000235) hatası veriyor tamama bastıktan hemen sonra Main Faılure :(0XE0000235) hatası veriyor. tekrar onada tamam dedikten sonra kurulumu tamamlıyor. ama işte dediğim gibi wincard dll dosyasını bulamadığı için açılmıyor jaf. daha önce kurduğumda böle bi sorunla karşılaşmamıştım. bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa çok sevinirim. sabahtan beri uğraştım ama olmadı.

Nokia v50.005 orjinal firmware dahil.bilgisayarınızda Nokia ile ilgili ne kadar program varsa hepsini kaldırın.Regedit den nokia diye aratıp tüm grdileri silin.bilgisayarınızı yeniden başlatın.ilk önce jaf ı kurun daha sonra ovi veya pc suite kurun.daha sonra orjinal fw yi tekrar kurun. en son flas işlemine geçin.ilk sayfada ilk mesajda jaf hatalarına karşı jaf çözümleri paketini indirip hazırda tutun.bu işlemleri yapmadan önce bilgisayarınızdaki antivirüs ve firewall programlarını kaldırın.kapatın demiyorum silin, kaldırın.

Aşağıdaki sayfayı okuyun ;
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...hack-islemi-sorunlar-ve-cozumleri-346761.html

üstteki dosyayı indirin.hazırda bekletin.

aşağıda yazdıklarımı tekrar okuyun ;
9 EV EKRANI 10.07.2010 için RESİMLİ JAF ANLATIMI :

AŞAĞIDA İSİMLERİNİ VERDİĞİM DOSYALAR ELİNİZDE MEVCUT OLMALI VE bilgiSAYARINIZDA KURULU OLMALIDIR ;

1- RM-356_EMEA_50.0.005_v13-5800 (NOKİA ORJİNAL FİRMWARE)

2- JAFSetup1.98.62 ve OGM_JAF_PKEY_Emulator-v5

Alternatif Link

JAF dosyalarını indirmeden/çekmeden önce antivirüs programlarınızı ve firewall açıksa kapamanızı ,mümkünse daha sonra tekrar kurmak üzere bilgisayarınızdan silip bilgisayarınızı tekrar başlatmanızı öneririm.
JAF kurulumuna geçmeden bilgisayarınızdaki kurulu olan Nokia PC Suit veya OVi Suit programını silin, JAF kurulumu yaptıktan sonra bu programlardan herhangi birini tekrar kurun fakat disable edin, yani cihaza flash atarken JAF ile birlikte çalışmasın.Silin dememin sebebi JAF ile gelen cable driver eski bu yüzden.

JAF HATALARI :

1- OGM_JAF_PKEY_Emulator_v_5 i çalıştırdığınızda Box driver not installed hatası verirse ; OK deyip kuruluma geçin JAF programı çalışacaktır.
2- Diğer hatalar için ilgili dosyalar ve açıklamaları aşağıdaki linkteki dosyada.Her ihtimale karşı indirmenizi tavsiye ederim.Box driver not installed
hatasında kullanmanıza gerek yok.

Lütfen jaf sorunlarınızı forumdaki ilgili konular altında belirtin.Daha çabuk yardım alırsınız.Araştırma yaparsanız Jaf sorunları ile ilgili konular forumda bolca mevcut.

regasoft

regasoft

Üye
f@tih kardeşim senden bi isteğim olucak eğer elinde mevcut ise tabi bu hack klasörü içinde FW ile gelen RAMblow programı tam sürüm değil elinde tam sürüme ait aktivasyon kodu mevcut ise verebilirsen çok sevinirim...şimdiden teşekkürler:pc::

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
f@tih kardeşim senden bi isteğim olucak eğer elinde mevcut ise tabi bu hack klasörü içinde FW ile gelen RAMblow programı tam sürüm değil elinde tam sürüme ait aktivasyon kodu mevcut ise verebilirsen çok sevinirim...şimdiden teşekkürler:pc::

RamBlow pogramını kullanırken (about-register) kısmını kurcalamadığınız,yani kod girmeye çalışmadığınız sürece bir sorun yaşamazsınız.Ama bu kısma kod girmeye çalıştığınızda RamBlow programı sürekli kod istemeye başlıyor.Ben bu yöntemle RamBlow programının bir kez dahi kod istediğine şahit olmadım.
Kod isteme problemi için yerli ve yabancı forumlarda sadece iki adet açıklama var.Bana göre ise ; kesinlikle register kısmını açmamanız gerekiyor.

Yine de şu ana kadar rastladığım iki çözümü de paylaşayım ;

1 - )

"aşağıdaki klasör içindeki herşeyi silin
C://private/A000a5c1/"
ve ramblow'u yeniden başlatın "

2 - ) Her kod sorduğunda 12345 girin.

Kesin çözüm ise yeni bir flash atın ve register kısmını hiç kurcalamayın.:oke:

djNuRi08

djNuRi08

Üye
ilk açılşta ekranda gidip qelmeler oluo bunun sorunu nedir ?

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
ilk açılşta ekranda gidip qelmeler oluo bunun sorunu nedir ?
ne zaman ? ilk flash işleminden sonra mı ? yoksa flash atıp teli bir süre kullanmaya başladıktan sonra mı?Daha açıklayıcı olursanız ona göre yanıt vereyim.
Ama şu tahmini yapayım.teli kullanırken açıp kapatma işleminden sonra ilk açılışta şebeke bulma işlemi sırasında ekranda gidip gelmeler olur.bu da normaldir.eğer bundan bahsediyorsanız;açıkçası bunu da bir sorun olarak algılamanıza inanın artık hayret ediyorum.

Lütfen ; Olağan durumları sorun olarak gösterip CFW'yi kullanan ve kullanmak isteyenlerin aklında soru işareti yaratmayın.

okeane3110c

okeane3110c

Üye
bendde yükledm bnm tuş kilidini açamadımekran yanıp sönüo telefon çıldırdı :S

djNuRi08

djNuRi08

Üye
Kardeşim benm açıklıyayım telefon sürekli ekranı gdip qelio flaşh işlemi bttikten sonra şimdi bi daha atacam flaş

--------------- Ekleme ---------------

okeane3110c kadeşimin sorunundan benm telede oldu ve telin ekranı gdip qelio yardımcı olrsanz sewinrim ?

f@tih.

f@tih.

Üye
    Konu Sahibi
bendde yükledm bnm tuş kilidini açamadımekran yanıp sönüo telefon çıldırdı :S
Kardeşim benm açıklıyayım telefon sürekli ekranı gdip qelio flaşh işlemi bttikten sonra şimdi bi daha atacam flaş

Arkadaşlar ilk sayfayı okumadan mı yükleme yapıyorsunuz,önceki cfw de yanıp sönme hatası vardı.bunu bilip kabul ederek yüklüyordunuz bu cfw yi neden sorun yapıyorsunuz?Kurulum açıklamaları vardı izah ettim.ayrıca elinizdeki bir önceki cfw muhtemelen.Hiçbir şeyi okumuyorsunuz ki:CFW yi yeniledim gidin bir önceki sayfadaki mesajlarımı okuyun.Artık yanıp sönme sorunu yok.Yenilenen linkten son CFW yi indirip o şeklde yükleme yapın.yanıp sönme sorunu diye birşey kalmadı.kurulum sonrası açıklamaları da değişti.onları da dikkatlice okuyun.sadece son mesajı okuyup saçma yorumlar yapmayı bırakın artık.

--------------- Ekleme ---------------
ilk Mesaj;
NO BLiNK [10.07.2010][9HS.V2.5][5800v50][SAMSUNG WiDGETS-VODA-ORANGE-TSUNAMi][FORMAT-HACK-MOD-JAF]
İlk Mesaj Altındaki Msj değiştirme Notu;
Mesaj; f@tih. tarafından (17.07.2010 Saat 03:45:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: CFW göz kırpma sorunu giderildi.Yeni CFW Eklendi.KURULUM SONRASI İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR ; Güncellendi.

NO BLİNK = Türkçesi ; yanıp sönme yok demek.

CFW yi yenilediğime dair gerekli açıklamayı yaptığım bir önceki sayfadaki mesajlarıma ait linkler.
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...ormat-hack-mod-jaf-13-370581.html#post2499104

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...ormat-hack-mod-jaf-13-370581.html#post2499288

Kurulum sonrası ilk açılış sırasındaki Göz kırpma (sinyal) sorunu giderildi.
Yeni CFW'ye ait Link ilk sayfaya konuldu.

Kurulumdan sonrası için mutlaka ;
" KURULUM SONRASI İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR "
başlığı altındaki 6 maddelik açıklamaları okuyunuz.

Elinizdeki eski CFW yi kullanmayıp yenilenen linkten yenilenmiş CFW yi indirin.

süperüyeyim

süperüyeyim

Üye
şu nasıl

SonSamuray61

SonSamuray61

Üye
Emeğine sağlık ben de bu fw yi kullanıyorum fakat;

birdahaki sefere yaptığın fw'lere TimerPro, FileBrowser, AutoInstaller, AppUidViever, Pocket Sensor, Screen Snap gibi gereksiz proların yüklenmemiş ayrı bir fw linki de yaratsan tam süper olacak. Bu pro. olduğu bir fw'yi de ayrı bir linkte verirsin... Tel boşuna şişmesin.

Ve ayrıca;
- Müzik ve ya Galerideki gereksiz dosyaların görünmemesi için birşeyler yapılabilir
- Ram daha fazla artırılabilir
- Phyton sisteme yüklü olarak gelebilir
- Sadece Firebird teması kalsa iyi olur
- Ev ekranı temalarında biraz değişiklikler olabilir.

Yinede emeğin için saol. güzel bir FW! Daha güzel olur inş...

Üst Alt