4.5G en hızlı internet hangi operatör de olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

4.5G'yi en hızlı sunacak olan operatör kim?

• Kullanılan toplam oy
    490
phasan

phasan

Üye
Evim de en iyi 2g avea da

biltek

biltek

Üye
türkcell

Rygebin

Rygebin

Üye
Turkcell olacağı belli gibi biraz. Aldığı protokollere ve lisanslamalara bakın anlarsınız zaten :ehe.

phasan

phasan

Üye
ne olacak 1 nisanda gorecegiz

phasan

phasan

Üye
Hala baz istasyonlarına fiber çalışması göremiyorum onlara da biraz bakmak lazım.
baz istasyonların da fiber var mı bilemem de vodaafone fiber alt yapı çalışması için ankarada elaman alımı yapıyor işe

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Avea nisan ayınca %100 4.5G yı kullanabilirsiniz dedi
bakalım

Fx.sasser

Fx.sasser

Üye
avea olacak bence :D

• Beğen
Tepkiler: phasan
habib_723

habib_723

Üye
Normal şartlarda Turkcell tüm ihalede en güçlü paya sahip oldu ardından vodafone ve onun arkasında avea geliyor... Ayrıca Ben Vodafone kullanıcısıyım... Türkiye dışında normalde en iyisi 4G ya da şuanki dediğimiz gelişmiş 4G yani 4.5G Vodafonedir... Tabi mevcut şartlara baktığımızda ise Türkiye de baz istasyonu v.s en güçlüsü Turkcelldir.. Türkiyenin coğrafi şartlarına bağlı olarak kimi yerde Turkcel kimi yerde ise Vodafone önde olacaktır 4.5G de ancak malesef Avea %0.1 lik bir kısımda o da tahmini bir değer olacak şekilde belirttim önde sürdürebilir...

• Beğen
YkPkY

YkPkY

Üye
Hala baz istasyonlarına fiber çalışması göremiyorum onlara da biraz bakmak lazım.
fiber hat hub sahalara çekiliyor,o yüzden çevrenizdeki sahalarda kazı çalışması göremezsiniz.diğer sahalara modül koyuluyor sadece oda içerde olduğu için onuda göremezsiniz
şunuda belirteyim,Hub saha;
her semtteki ana istasyondur.
çevrenizdeki baca görünümlü çatılarda yada görünür halde,benzinlik veya büyük işyerlerinin totemlerin içinde,parklardaki boyanmış ev görünümlü kulübelerin altında yada yapma ağaçlarda veyahut alenen görünen yol aydınlatma direklerindeki istasyonlar bu hub sahalardan sinyal alır.
bu hub sahalarda merkezi büyük yerlerde yada dağ tepeliklerde olur diğer istasyonlarla sinyal görüş açısına göre.yani diğer istasyonlara data hattı çekilmez,hub sahadan aldığını dağıtır ve diğer istasyonlarada sinyal gönderir.bu hub saha sıklığı ne kadar azsa o kadar data hızıda düşer. buda ölçtüğümüz Megabittir.Aveanın alabildiğide en düşük frekans 1800 olduğu için diğer operatörlerden daha fazla istasyon döşemek zorundadır ve halen döşemektedir.buda maliyet demektir ve kullandığı modüller en ucuz NOKİA dır.zamanında öyle anlaşma yapılmıştır.Kalitelidir ama teknolojisi artık düşük kalmıştır.Sadece Aveanın Ankarada ortalama 3000 istasyonu vardır.
ama diğer operatörler 900 mhz firekansla sinyal bastığı için bu kadar istasyona ihtiyacı yoktur.yatırımlarını taşralara yapmaktadır.o yüzden çekim gücü ve kalitesi yüksektir
Türkcell 800-900
Vodafone 900-1800
Avea sadece 1800 mhz ihale anlaşmalıdır.
Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

• Beğen

Venessa

Üye
Arkadaşlar bulunduğumuz bölgede 3 operatöründe iphone 6 da speed testini yaptım 1.vodafon 2.turkcell 3.avea oldu. Bence 4,5 g gelirse vodafon birinci
olur.

• Beğen
phasan

phasan

Üye
fiber hat hub sahalara çekiliyor,o yüzden çevrenizdeki sahalarda kazı çalışması göremezsiniz.diğer sahalara modül koyuluyor sadece oda içerde olduğu için onuda göremezsiniz
şunuda belirteyim,Hub saha;
her semtteki ana istasyondur.
çevrenizdeki baca görünümlü çatılarda yada görünür halde,benzinlik veya büyük işyerlerinin totemlerin içinde,parklardaki boyanmış ev görünümlü kulübelerin altında yada yapma ağaçlarda veyahut alenen görünen yol aydınlatma direklerindeki istasyonlar bu hub sahalardan sinyal alır.
bu hub sahalarda merkezi büyük yerlerde yada dağ tepeliklerde olur diğer istasyonlarla sinyal görüş açısına göre.yani diğer istasyonlara data hattı çekilmez,hub sahadan aldığını dağıtır ve diğer istasyonlarada sinyal gönderir.bu hub saha sıklığı ne kadar azsa o kadar data hızıda düşer. buda ölçtüğümüz Megabittir.Aveanın alabildiğide en düşük frekans 1800 olduğu için diğer operatörlerden daha fazla istasyon döşemek zorundadır ve halen döşemektedir.buda maliyet demektir ve kullandığı modüller en ucuz NOKİA dır.zamanında öyle anlaşma yapılmıştır.Kalitelidir ama teknolojisi artık düşük kalmıştır.Sadece Aveanın Ankarada ortalama 3000 istasyonu vardır.
ama diğer operatörler 900 mhz firekansla sinyal bastığı için bu kadar istasyona ihtiyacı yoktur.yatırımlarını taşralara yapmaktadır.o yüzden çekim gücü ve kalitesi yüksektir
Türkcell 800-900
Vodafone 900-1800
Avea sadece 1800 mhz ihale anlaşmalıdır.
Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Avea 900 mhz anlaşması yaptı dıye biliyorum

metinz

Üye
Merak etmeyin arkadaslar bence vodafone diger operatörleri gecer çünkü altyapi ve maddi olarak daha güçlü.

• Beğen
firostr

firostr

Üye
En yüksek hızları türkcel aldı en iyisi Türkcel olacak yani

• Beğen
Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
TURKCELL diyorum! [emoji111]️[emoji123][emoji106]

• Beğen

anls41

Üye
Arkadaşlar 4.5 G en hızlı Avea da olacak. Sebebi ise, Türk Telekomun alt yapısını kullanacak olması. Diğer operatörler kendi vericilerini kullanacakken Avea T.T alt yapısı ile en hızlı 4.5 G yi sağlayacak

• Beğen
phasan

phasan

Üye
Arkadaşlar 4.5 G en hızlı Avea da olacak. Sebebi ise, Türk Telekomun alt yapısını kullanacak olması. Diğer operatörler kendi vericilerini kullanacakken Avea T.T alt yapısı ile en hızlı 4.5 G yi sağlayacak
Aynen oyle olur yada türkcell yada avea 1 olur

• Beğen
Tepkiler: anls41

ozdeadem

Üye
Bende turkcell diye düşünüyorum fakat türkcell bence biraz kazık

• Beğen