Haber 4.5G 1 Nisan Gece 00:00'da Kullanıma Acilmistir

Sponsorlu Bağlantılar

Sarangni

Sarangni

Üye
Klasik Samsung işte. Lte cihazlarını Avrupa'ya satar Lte desteği olmayan işlemcili telefonlarını Türkiye'ye satar. Şaşırdım note 4 te Lte yok görünüyor. Note 4 4g destekli telefonlar arasında gösteriliyordu sanki. O resimdeki menüde Lte yok ise onun bir ayar falan yok telefonda Lte yok demektir. Operatörün 4.5g için SMS attığında telefonunuz uyumlu değildir gibi bir cevap geldi mi?

Menü de olmaması 4G desteği olmadığını tam olarak göstermez. LG Optimus G (E975) modeli 4G destekliyor ama menü de 4G (LTE) seçeneği yok ama yayınlanan bir Config dosyası ile 4G aktif hale getirenler var. Ben de şaşırmadım değil Note 4 durumun böyle olmaması gerekiyordu. Ben de ki Note 3 N9005 de LTE varsa bu cihaz da hayli hayli olması gerekiyor.

mean472

Üye
Klasik Samsung işte. Lte cihazlarını Avrupa'ya satar Lte desteği olmayan işlemcili telefonlarını Türkiye'ye satar. Şaşırdım note 4 te Lte yok görünüyor. Note 4 4g destekli telefonlar arasında gösteriliyordu sanki. O resimdeki menüde Lte yok ise onun bir ayar falan yok telefonda Lte yok demektir. Operatörün 4.5g için SMS attığında telefonunuz uyumlu değildir gibi bir cevap geldi mi?

Geldi hocam uyumludur diye Samsung'u aradım telefona format atın diyor şaka gibi telefonda bir sürü ayarlar uygulama ayarları var onları düşünen yok 4.5 LTE seçimide yok ne yapacağım bilmiyorum

Geldi hocam uyumludur diye Samsung'u aradım telefona format atın diyor şaka gibi telefonda bir sürü ayarlar uygulama ayarları var onları düşünen yok 4.5 LTE seçimide yok ne yapacağım bilmiyorum

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Menü de olmaması 4G desteği olmadığını tam olarak göstermez. LG Optimus G (E975) modeli 4G destekliyor ama menü de 4G (LTE) seçeneği yok ama yayınlanan bir Config dosyası ile 4G aktif hale getirenler var. Ben de şaşırmadım değil Note 4 durumun böyle olmaması gerekiyordu. Ben de ki Note 3 N9005 de LTE varsa bu cihaz da hayli hayli olması gerekiyor.
Senin cihaz Türkiye de satılan 9000Q modeli olmadığı için avrupa 9005 sürümü olduğu için Lte desteği var. Note 4 Türkiye de satılan SM-N910CQ sürümünü samsugun sitesinden sorguladığımda lte desteği var görünüyor ayarlarda menüde wcdma üzerinde lte var ama arkaşta neden menüde yok anlamadım. Türkiye de 4g olmadığı için deaktif ise bir güncelleme ile eklenebilir herhalde.
Telefonda yazılım güncellemesi varmı bir bak varsa yap bakalım. Olmadı wipe gerekebilir ama oda garanti değil getirirmi.

Sarangni

Sarangni

Üye
Senin cihaz Türkiye de satılan 9000Q modeli olmadığı için avrupa 9005 sürümü olduğu için Lte desteği var. Note 4 Türkiye de satılan SM-N910CQ sürümünü samsugun sitesinden sorguladığımda lte desteği var görünüyor ayarlarda menüde wcdma üzerinde lte var ama arkaşta neden menüde yok anlamadım. Türkiye de 4g olmadığı için deaktif ise bir güncelleme ile eklenebilir herhalde.

Aynen öyle Türkiye de olmadığı için aktif değil. LG E975 kullanırken adamlar Estonya ya da başka ülke de 4G aktif hale gelince küçük bir güncelleme ile cihaz da ki 4G menülerini aktif hale getirdiler. Türkiye de ki kullanıcılar da dün de E975 için yayınlanan bir dosya ile aktif hale getirmeye başladılar. Samsung yakında bir güncelleme yayınlar ya da arkadaş beklemek istemiyorum diyorsa en son çıkan bir Avrupa ülkesi Romu kurararak bu sorunu aşabilir.

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs

mean472

Üye

Telefonda yazılım güncellemesi varmı bir bak varsa yap bakalım. Olmadı wipe gerekebilir ama oda garanti değil getirirmi.

Gözükmüyor diye internette araştırma yaparken
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
şöyle bir video buldum videodakileri uygulamadım ama oradada 3 şebeke dışında başka şebeke yok gsm-wcdma ve wcdma/gsm bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ederim telefonu formatlaması ayrı bir dert ama formatlayıp tekrar 4g modu gelmezse oda ayrı bir dert

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Aynen öyle Türkiye de olmadığı için aktif değil. LG E975 kullanırken adamlar Estonya ya da başka ülke de 4G aktif hale gelince küçük bir güncelleme ile cihaz da ki 4G menülerini aktif hale getirdiler. Türkiye de ki kullanıcılar da dün de E975 için yayınlanan bir dosya ile aktif hale getirmeye başladılar. Samsung yakında bir güncelleme yayınlar ya da arkadaş beklemek istemiyorum diyorsa en son çıkan bir Avrupa ülkesi Romu kurararak bu sorunu aşabilir.
Merak ettim şu an Türkiye de hiç bir note 4 sahibi 4.5g kullanamıyormu acaba. Güncelleme verilmiş olması gerekir 1 Nisan tarihi netti çünkü.

mean472

Üye

Telefonda bekleyen bir yazılım güncellemesi yok hocam

Hocam bu durumu nasıl yapabiliriz peki ?

Sarangni

Sarangni

Üye
Merak ettim şu an Türkiye de hiç bir note 4 sahibi 4.5g kullanamıyormu acaba. Güncelleme verilmiş olması gerekir 1 Nisan tarihi netti çünkü.

Model farklılıklarına göre değişiyordur diye düşünüyorum. Güncellemeleri yeni alan modeller alır ama eskiler de durum bu şekildedir. Costum ROM kullananlar zaten %100 aktifdir. Birçok firma bir ülke de 4G yoksa menü de bunu aktif etmiyorlar. Samsung artık küçük bir güncelleme yayınlayacak.

serdar_gs

serdar_gs

Üye

Telefonda bekleyen bir yazılım güncellemesi yok hocam

Yapacağın başka birşey yok şu an için forumda note 4 kullanan diğer arkadaşlarla irtibata geçip bi sor onlarda durum ne

Sarangni

Sarangni

Üye

Bu konuda yayınlanmış bir dosya yoksa bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Note 4 kullanıcı gruplarına bir sorun, Face, DH gibi yerler de ki Note 4 topluluklarına bir bakın çözümü belki vardır.

phasan

phasan

Üye
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var Cihazım Samgung Galaxy Note 4 Sim kartım 4.5 G ye uyumlu fakat [/url][/IMG][/url][/IMG][/url][/IMG]
aşağıda gördüğünüz gibi şebeke modunda 4.5 G için seçilebilecek hiçbirşey yok geceden beri uğraşıyorum ama
hiçbir şekilde çözemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa memnun olurum.

Senin tel uyumlu degil

xmustx

xmustx

Üye
LTE yazıyor :)

serdar_gs

serdar_gs

Üye
1 milyon 250 bin nüfuslu büyükşehir konyada devletin adalet sarayında 4.5g çekmiyor bu alt yapı bi harika dostum [emoji23] [emoji23] [emoji23]

phasan

phasan

Üye

Türk Telekom uygulaması guncellendi

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Hayırlı Olsun

• Beğen
Tepkiler: phasan
Seglopsi

Seglopsi

Üye
note4 e kadar olan modellerde sanıyorum samsung'da 4g lisansı olmadığı için "exynos yongalı" ürünlerinde LTe desteği yok. belki donanımsal olarak mevcuttur (*araştırmam gerekli), ancak dediğim gibi lisansının olmamasından kaynaklı bir problem olabilir. belki bir kernel ve ufak bir yazılım güncellemesiyle çözülebilir. bu arada şunu fark ettim ki bağlantıda gecikme oldukça azalmış ve az önce yaptığım test sonucu 4G de 42.6 Mbit gördüm, gece daha fenaydı 7.1Mbit civarındaydı.

LTe veya LTe-A şebekelerinden erişim alan arkadaşlar SS atarlarsa bu 300 Mbps leri görüyormuyuz, görecek miyiz olayı çözülür diye düşünüyorum. LTe-A'da 300 Mbit [Cat5], LTe'de 150 Mbit [Cat4], 4G'de ise 100 Mbit [Cat3] teorik hızlar. 60/70 Mbit ler normaldir diye düşünüyorum. 3.75G olan Hsdp-A ile de 42 Mbit teorik hızları almak mümkün. **Hatta 3G'de de 672 Mbit görmek mümkün.(**kaynak Wikipedia)

Bu arada, Qualcomm yongalı samsung ürünlerinde böyle bir durum söz konusu değil. LTe ve LTe-A desteği mevcut. S5'lerin de SM-900H modelinde 4G desteği yok, SM-901F modelinde ise LTe-A mevcut. S5'ler hakkındaki ilgili konu;

Galaxy S5 Donanım Özellikleri

buna benzer olarak diğer modelleri de düşünebilirsiniz.
Zamanla olur 4.5g

zamanları yok muydu ihale tee ne zaman yapıldı, üzerinden o kadar zamar geçti, hani bizi sömürüyorlar diyen arkadaşlara hak vermiyor değilim. birde hafta başında "Nisan'da internet sınırsız" diyen vodafone tarifenize göre 4/6 veya 10 gb verdi ek olarak. yine en iyisi Türk Telekom oldu sanıyorum, kullanıcılarına hayırlı olsun :)

Bu arada işin içinde fiber olacağı için internet hızı Türkcell>Türk Telekom>Vodafone şeklinde olacaktır diye düşünüyorum. Burada lazım olan hız değil kullanım kotası ve kalitesidir. Kotayı yüksek tutan, düşük fiyat veren ve hızı 50 nin üzerinde tutan operatör bu işten en kârlı çıkacak diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: reflex, serdar_gs ve phasan
Murat Alper

Murat Alper

Üye
turkcell kazıkscell bana 1 gb internet hediye vermedi :( :agla2:

• Beğen
Tepkiler: phasan
Seglopsi

Seglopsi

Üye
turkcell kazıkscell bana 1 gb internet hediye vermedi :( :agla2:
Turkcell de sanıyorum 4gb vermiş aradaşım 4gb aldığını söylüyordu. birde Turkcell'de 100 mbit üstü hızları almak ekstra ücretliymiş, diğer operatörlerde durum ne bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
odayan

odayan

Üye
merhaba. Ben note 4 kullanıcısıyım. 4,5 g çekiyor. Hız testinde 86 mbps yi gördüm.

Üst Alt