Tavsiye 3667 Tl ye ASUS CG8890 hızında oyun bilgisyarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
cuda paralel grafik işlem birimidir birader. kısacası GPU dur. devredışı bıraktığın GPU dur yani:kop2:
ben cpu dur demedim ama cpu sınıfında yer alır ve renderlar yük alır bir render alan bir bilgisyarda örneğin
Crossfire yaptığın ve %95 performans aldığın bilgisayarda :haha:render alırken bi cpu z aç ve gpu kaç yük alıyor söyle
ben söyleyim % 0 :kop2:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ben cpu dur demedim ama cpu sınıfında yer alır ve renderlar yük alır bir render alan bir bilgisyarda örneğin
Crossfire yaptığın ve %95 performans aldığın bilgisayarda :haha:render alırken bi cpu z aç ve gpu kaç yük alıyor söyle
ben söyleyim % 0 :kop2:
cpu sınıfında yer alır :D
cpu sıralı işlem gpu paralel işlem yapar arkadaşım. redeon çekirdekleri render yapmaz doğru
sana ben yapar dedimmi ki sen cpu-z aç bak diyorsun.. haaaa bide o cpu-z değil GPU-z olacak :kop:

grafik renderci adam gider quadro alır sen hala gtx peşindesin :)

Polymath

Polymath

Üye
Bildiğimiz üzere artık oyunları hızlı bilgisayarlar oynatabiliyor
bu sistemi toplarsanız gta 5 bırakın gta 6 yı bile son ayarlada oynarsınız

ANAKART : MSİ B85-G43 intel LGA 1150 soket = 273 tl
İŞLEMCİ : intel 4770k işlemci = 1000 tl
EKRAN KARTI : ASUS DirectCUII 4 GB 256 bit GTX 770 = 1157 tl
RAM (LER): Corsair 8 GB (2 x4 GB) Vengeance DDR3 Kırmızı soğutmalı cl9 1600mhz = 220 tl
SABİT DİSK : 2TB SEAGATE 3,5" barracuda Sata 3.0 7200 rpm = 265 tl
SSD : Kingston V300 120 GB = 199 tl
KASA : Zalman z11 plus = 226 tl
PSU : XIGMATEK TAURO serisi 80 plus 600w PSU = 185 tl
SOĞUTUCU : Cooler Master Hyper 212 EVO = 142 tl

Total = 3667 tl sadece kasa

KArdeşim. Sistem dizerken . Sen bu sistemi sanırım açtin x bir siteyi hangisi pahalı hangisi daha ucuz diye aralarından pahalılarını seçip yazmışsın buraya.. Bana öyle geldi.

Anakartı almışsın crosfıre veya sli desteklıyor değil mi ? Peki neden 600watt psu?. Bu pc yi alan adam ıkı gun sonra slı yapmak ısterse bır daha mı power değiştircek ? 2 tb harddisk kimseye önermiyorum. 1+1 veya 1 tb yeterli. Cunku kime aldıysak harddisk hep sorunlu çıktı. 2tb harddiskler kimseye önerilmez bence. İşlemci seçiminide yanlış buluyorum. İ5 modelleri O/c ile kolayca bu işlemci performansına gelebilir ve fiyat olarak çok çok daha ucuzlar. Örneğin benım şuan kullandıgım işlemci q9400 6 senelik işlemci. Oyunlarda halen yeterliyken ben neden 1000 lira gidip bu işlemciye vereyım kı ?

Oyüzden bence nete bakıp fiyatına göre sistem dizip insanlar yanıltmamak gerekir !

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
KArdeşim. Sistem dizerken . Sen bu sistemi sanırım açtin x bir siteyi hangisi pahalı hangisi daha ucuz diye aralarından pahalılarını seçip yazmışsın buraya.. Bana öyle geldi.

Anakartı almışsın crosfıre veya sli desteklıyor değil mi ? Peki neden 600watt psu?. Bu pc yi alan adam ıkı gun sonra slı yapmak ısterse bır daha mı power değiştircek ? 2 gb harddisk kimseye önermiyorum. 1+1 veya 1 tb yeterli. Cunku kime aldıysak harddisk hep sorunlu çıktı. 2tb harddiskler kimseye önerilmez bence. İşlemci seçiminide yanlış buluyorum. İ5 modelleri O/c ile kolayca bu işlemci performansına gelebilir ve fiyat olarak çok çok daha ucuzlar. Örneğin benım şuan kullandıgım işlemci q9400 6 senelik işlemci. Oyunlarda halen yeterliyken ben neden 1000 lira gidip bu işlemciye vereyım kı ?

Oyüzden bence nete bakıp fiyatına göre sistem dizip insanlar yanıltmamak gerekir !
Direk vatan fiyatları bakabilirsiniz

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi

Anakartı almışsın crosfıre veya sli desteklıyor değil mi ? Peki neden 600watt psu?. Bu pc yi alan adam ıkı gun sonra slı yapmak ısterse bır daha mı power değiştircek ? 2 gb harddisk kimseye önermiyorum. 1+1 veya 1 tb yeterli. Cunku kime aldıysak harddisk hep sorunlu çıktı. 2tb harddiskler kimseye önerilmez bence. İşlemci seçiminide yanlış buluyorum. İ5 modelleri O/c ile kolayca bu işlemci performansına gelebilir ve fiyat olarak çok çok daha ucuzlar. Örneğin benım şuan kullandıgım işlemci q9400 6 senelik işlemci. Oyunlarda halen yeterliyken ben neden 1000 lira gidip bu işlemciye vereyım kı ?

4770 K bu işlemci 4.5 psu ve soguma iyise 5 ghz ye kadar çıkar
Psu oc için Büyük hem ekran kartı hem işlemci

yusuf1998x

Üye
ekran kartını slı veya crossfirex yapıldığı zaman o psu hayatta yetmez :)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
cpu sınıfında yer alır :D
cpu sıralı işlem gpu paralel işlem yapar arkadaşım. redeon çekirdekleri render yapmaz doğru
sana ben yapar dedimmi ki sen cpu-z aç bak diyorsun.. haaaa bide o cpu-z değil GPU-z olacak :kop:

grafik renderci adam gider quadro alır sen hala gtx peşindesin :)
Arkadaşım CPUz nin graphic bölümünü görmedin galiba
Istersen herhangi bir cuda islemcisiz bir nvidia kart takılı olan karttan bak illa redeon kart önemli değil

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi

yusuf1998x

Üye
birde daha gta 5 pc ye çıkmadığı içingrafiklerinin ağırlıkları ne kadardır tam bilinmiyor sistem gereksinimleri zaten ön bilgi. Birde gta lar 3 senede bir çıkıyor diye biliyorum bir sonrakinin 3 ve ya 4 sene sonra çıktığını düşünürsek ekran kartının daha güçlü olması gerekir birde eğer 3000 liradan fazla bütçe varsa crossfirex veya slı yapmak çok mantıklı oluro fiyata daha iyisi de varişlemcide fazla çıkmış tamam gta işlemciyede yükü baya bindiriyor ancak oyun konusunda her zaman ekran kartı önde işlemci 700 lira verip kalan 300 lira ekran kartına eklenebilir amd fx 8350 de gayet yeterli bir işlemci veya amd a10

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Arkadaşım CPUz nin graphic bölümünü görmedin galiba
Istersen herhangi bir cuda islemcisiz bir nvidia kart takılı olan karttan bak illa redeon kart önemli değil
cpu-z grafikte gpu yükü yazmaz arkadaşım..

bir yazdığında doğru olsun lütfen :oke:

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
birde daha gta 5 pc ye çıkmadığı içingrafiklerinin ağırlıkları ne kadardır tam bilinmiyor sistem gereksinimleri zaten ön bilgi. Birde gta lar 3 senede bir çıkıyor diye biliyorum bir sonrakinin 3 ve ya 4 sene sonra çıktığını düşünürsek ekran kartının daha güçlü olması gerekir birde eğer 3000 liradan fazla bütçe varsa crossfirex veya slı yapmak çok mantıklı olur
Benim 2 . Bilgisayarım 7 yıllık ve gta 4 u hiç bir upgrade etmeden mediumda 20 fps alıyorum
Özellikleri
Intel dq35mpe lga 775
Intel Pentium Dual core e2200 2.2 ghz
Nvidia Geforce 8600 GT
250 samsung + 750 gb WD black hdd
2 gb + 512 mb 667 mhz cl 9
430 w psu
Raidmax sagita 2 kasa

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
cpu-z grafikte gpu yükü yazmaz arkadaşım..

bir yazdığında doğru olsun lütfen :oke:
Sorun tek bu mu bu mu aklına takılan sen önce k6000 i doğru oku ve fiyatına bak
Yada sen onuda beceremesin ben yazayım
2500 dolar gibi cüzdan Delen bir fiyatı var

yusuf1998x

Üye
çokmu 20fps :D 8600 gt okadar performans veremez işlemci veya ekran kartı overclocklumu ? Ekran çözünürlüğünüz kaç?

yusuf1998x

Üye
çizim yapan birisi zaten parasını bilgisayardan kazandığı için o para onun için birşey ifade etmez.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
    Konu Sahibi
çizim yapan birisi zaten parasını bilgisayardan kazandığı için o para onun için birşey ifade etmez.
7000 dolara kartı bırakın bilgisayar almam ben animasyon çekmiyorum render alıyorum gtx770 rahat aynı performansı veriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt