Anakartım yandı ve güncel bir Pc toplamam lazım..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Anakartım yandı ve güncel bir Pc toplamam lazım..
INTEL

İŞLEMCİ : İntel core i5 4590 3.3 GHz 6 Mb 22nm 84 Watt

RAM : KINGSTON 8 GB RAM 1600 MHz

EKRAN KARTI : Powercolor R9 280X TurboDuo GDDR5 3GB 384Bit

HDD : Seagate 1TB Sata III 64MB 7200 rpm

KASA : Zalman Z3 Plus Siyah

PSU : Corsair VS650 650Watt Power

ANAKART : MSI H81M-P33 H81 Socket 1150

AMD

İŞLEMCİ : AMD FX X8 8350 AM3+ 4 GHZ 16 MB Cache 125 Watt 32 nm

RAM : KINGSTON 8 GB RAM 1600 MHz

EKRAN KARTI : Powercolor R9 280X TurboDuo GDDR5 3GB 384Bit

HDD : Seagate 1TB Sata III 64MB 7200 rpm

KASA : Zalman Z3 Plus siyah

PSU : Corsair VS650 650 Watt

ANAKART : ASUS M5A97 LE R2.0 2133 MHz

Lütfen nedenleri ile birlikte tavsiyelerinizi bekliyorum..
Güncel arkadaşlar..

Son düzenleme:

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
İkisi de birbirine yakın.İşlemciler arasında kararsız kaldın galiba. Şimdi amd işlemciler daha güçlü oluyor oyunlarda fakat intel de bu aradaki farkı sürücü ile kapatıyor. Bana kalırsa amd den git.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
İkisi de birbirine yakın.İşlemciler arasında kararsız kaldın galiba. Şimdi amd işlemciler daha güçlü oluyor oyunlarda fakat intel de bu aradaki farkı sürücü ile kapatıyor. Bana kalırsa amd den git.
Tesekkur ederim, aynen islemciler ve anakartlar zaten sadece farkli :) Anakart bakimindan hangisi daha iyi peki?
Ve birde, bu iki sistemle misal crysis 3 veya battle 4 oynanasa, arasinda ucuk bir fark olur mu, hangisi onde olur?

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Anakartlar hakkında pek bilgim yok kardeşim bildiğim 2-3 model dışında. Oyunlarda da genelde performansı ekran kartı etkiler işlemci ile doğru orantılı olarak. İşlemciler birbirine yakın oyunlarda en fazla aralarında 5-10 fps oynar diye düşünüyorum. Notebookcheck sitesinden oyunlara bakabilirsin kardeşim ekran kartının hangi işlemcilerde ortalama kaç fps verdiğine

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
tamamdir hocam tesekkurler :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Şimdi eğer intel in i7 modelini seçseydin, şüphesiz intel derdim. Ama bu ikisi arasında AMD sistem daha performanslı olur :oke:

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi eğer intel in i7 modelini seçseydin, şüphesiz intel derdim. Ama bu ikisi arasında AMD sistem daha performanslı olur :oke:

i7 Modelini seçecek bütçem olsaydı karşısına 8320 koymazdım usta :) Sağol tavsiyen için iyice AMD'ye yöneldim artık. Usta acaba biraz daha paraya kıyıp 280x alsam mı ekran kartını ? Performans farkı kendini çok belli eder mi ?

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
i7 Modelini seçecek bütçem olsaydı karşısına 8320 koymazdım usta :) Sağol tavsiyen için iyice AMD'ye yöneldim artık. Usta acaba biraz daha paraya kıyıp 280x alsam mı ekran kartını ? Performans farkı kendini çok belli eder mi ?
Zaten 280X :zong:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
intelli olanı al daha az ısınır daha az elektrik ceker daha çok performans verir

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
intelli olanı al daha az ısınır daha az elektrik ceker daha çok performans verir
Araştırmalarıma göre Fx 8350, i5'e göre çoklu çekirdek performanslarda daha iyi sonuç veriyor. Yani işlemciye bir oyun yada ağır bir yük bindiğinde AMD daha iyi performans sunuyor..

BU ARADA BÜTÇE BİR TIK DAHA YÜKSELDİ , AMD İŞLEMCİ VE EKRAN KARTLARINI GÜNCELLEDİM.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
AMD işlemcinin orjinal fanının yapacağı ses insan kafasının kaldırabileceği bi seviyede değil (bence) önce bunu söyleyeyim.
özellikle fx8 serisi daha fazla ısındığından ötürü kule tipi soğutucu almak gerekiyor.

çoklu çekirdek performansına gelirsek.
yazılım dünyasının tamamiyle 4 çekirdeğe geçmediğini hepimiz biliyoruz.
ev kullanıcısı çerçevesinden bakarsak iki işlemcide senin için fazlasıyla yeterli.
hatta ve hatta AMD alacaksan 8350 ye o kadar para vermek taraftarı değilim.

bu sistemin en büyük eksiği SSD.

anakart olarak LE yi önermem sıkıntılı ve stabil değil. özellikle fx8 serisi 970 çipsetle pekte mantıklı bir seçim olmaz.

FX6300 ve GA-970-UD3P anakart alıp 4ghz de günlük olarak sıkıntısız sorunsuz kullanabilirsin.
ud3p 8+2 faz yapısına sahip gerekirse FX8 emanet edebileceğin iyi anakartlardan birisi.
970 çipsetler genelde 4+1 yada 4+2 fazlıdır. fx8 için mantıklı değil stabilite sorunları yaşatabilir vs vs.

dediğim gibi 8+2 faz lı 970 çipset olarak en alınası anakarttır UD3P.
yok ben illa fx8 alacağım dersen sen bilirsin.

intel tarafına geçersek eğer.
sistemi kurmuşken Z çipset ve K serisi işlemci tavsiye ederim çünkü mantıklı olan budur.
gerekirse 2. elden satışı çok daha kolay olur. gerekmez ise overclock yaparak bir kaç yıl daha yeterli performans elde edilir.

seçmiş olduğun işlemci ve H serisi anakart overclock için uygun değil ve 2. el pazarı dar serilerdir.

harcanacak parayı kısmaya çalışıyorum çünkü teknolojiye yetişilmiyor. artacak parayı kenara koyup üstüne biraz daha biriktirip 1 yıl sonra sistemden upgrade yapmak daha mantıklı.
para kısmantan bahsetmişken K serisi intel için paraya kıymak lazım biraz :ehe

SSD konusuna gelirsek ilk defa tanışacaksan ortalama bi 128GB alabilirsin.
almışken bi sefer alayım dersen 256GBlık Corsair önerebilirim.

ekran kartı seçimin yerinde olmuş.
asus alabilirsin 280x TOP aynı fiyat.

ramlerini sevmedim :D
ripjawsX 1866mhz CL9 1.5volt seçmelisin.

soruların varsa sor ona göre cevaplayarak devam ederim.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
AMD işlemcinin orjinal fanının yapacağı ses insan kafasının kaldırabileceği bi seviyede değil (bence) önce bunu söyleyeyim.
özellikle fx8 serisi daha fazla ısındığından ötürü kule tipi soğutucu almak gerekiyor.

çoklu çekirdek performansına gelirsek.
yazılım dünyasının tamamiyle 4 çekirdeğe geçmediğini hepimiz biliyoruz.
ev kullanıcısı çerçevesinden bakarsak iki işlemcide senin için fazlasıyla yeterli.
hatta ve hatta AMD alacaksan 8350 ye o kadar para vermek taraftarı değilim.

bu sistemin en büyük eksiği SSD.

anakart olarak LE yi önermem sıkıntılı ve stabil değil. özellikle fx8 serisi 970 çipsetle pekte mantıklı bir seçim olmaz.

FX6300 ve GA-970-UD3P anakart alıp 4ghz de günlük olarak sıkıntısız sorunsuz kullanabilirsin.
ud3p 8+2 faz yapısına sahip gerekirse FX8 emanet edebileceğin iyi anakartlardan birisi.
970 çipsetler genelde 4+1 yada 4+2 fazlıdır. fx8 için mantıklı değil stabilite sorunları yaşatabilir vs vs.

dediğim gibi 8+2 faz lı 970 çipset olarak en alınası anakarttır UD3P.
yok ben illa fx8 alacağım dersen sen bilirsin.

intel tarafına geçersek eğer.
sistemi kurmuşken Z çipset ve K serisi işlemci tavsiye ederim çünkü mantıklı olan budur.
gerekirse 2. elden satışı çok daha kolay olur. gerekmez ise overclock yaparak bir kaç yıl daha yeterli performans elde edilir.

seçmiş olduğun işlemci ve H serisi anakart overclock için uygun değil ve 2. el pazarı dar serilerdir.

harcanacak parayı kısmaya çalışıyorum çünkü teknolojiye yetişilmiyor. artacak parayı kenara koyup üstüne biraz daha biriktirip 1 yıl sonra sistemden upgrade yapmak daha mantıklı.
para kısmantan bahsetmişken K serisi intel için paraya kıymak lazım biraz :ehe

SSD konusuna gelirsek ilk defa tanışacaksan ortalama bi 128GB alabilirsin.
almışken bi sefer alayım dersen 256GBlık Corsair önerebilirim.

ekran kartı seçimin yerinde olmuş.
asus alabilirsin 280x TOP aynı fiyat.

ramlerini sevmedim :D
ripjawsX 1866mhz CL9 1.5volt seçmelisin.

soruların varsa sor ona göre cevaplayarak devam ederim.
Hocam oncelikle; ev kullanicisi derken, agir oyunlar oynamayi planliyorum. Ayrica bilisim bolumunde okudugumdan dolayi agir grafik programlarinda calisma ihtimalimde cok yuksek. Bu konuda 6300'un beni kaldirabilecegini sanmiyorum.

RAM'ler halledilir :)

İlk ve tek bilgisayar alicam. Benim bundan 1 ay sonrada 1 yil sonrada bu bilgisayara upgrade yapma ihtimalim cok zor. 8350, 4590'a gore oyun performansi daha yuksek. Ben bilgisayari aldigimda facede takilmicam. Grafik konusunda kendimi gelistiricem ve agir oyunlar oynicam. O yuzden coklu cekirdek performansi benim icin onemli.

Fan konusuda benim icin sıkıntı degil gerekirse ona para biriktirebilirim.

Eger bu soylediklerimden sonra AMD tavsiye ederseniz, anakarttan hic anlamayan birisiyimdir zaten, senden 8350'ye gore bir anakart tavsiyesi istiyorum.

SSD konusunda ise, bunuda sonradan alabilirim belki.
İlgin icin sagolasin bu arada..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
6300 u fazla hor görüyorsun.
Piyasadaki en ağır oyunuda oynasan sana yetecektir.
8350 nin oyun için i5 ten iyi oldugunu kim söyledi :ehe

Millet 8350 ile gtx980 de darbogaz yasayip ya i7 alıyor yada i5 alıp overclock yapiyor..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
280x ekran karti ile 4GHz de fx6300 uygun bir sistem olur.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada acaba power ve kasa secimlerim nasil?

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
6300 u fazla hor görüyorsun.
Piyasadaki en ağır oyunuda oynasan sana yetecektir.
8350 nin oyun için i5 ten iyi oldugunu kim söyledi :ehe

Millet 8350 ile gtx980 de darbogaz yasayip ya i7 alıyor yada i5 alıp overclock yapiyor..
Peki grafiker ve cizim progranlari konusunda 6300 yeterli mi?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
8 cekirdek olmasi en iyi performansi verdiği anlamina gelmez soyleki.
Intelin 1 çekirdeği amdnin 2 cekirdegine bedeldir.
Mimari farkindan ötürü az bir miktar overclock yapilmis i5 islemci 8350 ye rahatlikla kafa tutabilir.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Peki grafiker ve cizim progranlari konusunda 6300 yeterli mi?
Bu konuda ekrankartina laf düşer islemcin seni sıkıntıya sokacak kadar kötü degil.

Kasa ve power uygun.

Herseye ragmen içinde şüphe kalacagina intel K serisi toplamani öneriyorum.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuda ekrankartina laf düşer islemcin seni sıkıntıya sokacak kadar kötü degil.

Kasa ve power uygun.

Herseye ragmen içinde şüphe kalacagina intel K serisi toplamani öneriyorum.

Hocam, anladığım kadarıyla 8350 ve 4590 arasında performans bakımından nerdeyse hiç fark yok. en iyisi salt bir şekilde 8350'ye göre bir anakart ve 4590'a göre bir anakart öner, ben kendi kafama yatkın olanını seçiyim. Yoksa beynim kısa devre yapıcak. [BU ARADA USTA AKLIM HİÇ OVERCLOCK'A YATKIN DEĞİL BUNUDA BELİRTEYİM :)]
Geriye kalanlara zaten onay verdin. RAM'ide hallederim G.Skill alırım. SSD'de bilgisayarı aldıktan sonra yada alırken düşünürüz babamın o anki ruh haline bağlı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...