Anakartım yandı ve güncel bir Pc toplamam lazım..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Hocam, anladığım kadarıyla 8350 ve 4590 arasında performans bakımından nerdeyse hiç fark yok. en iyisi salt bir şekilde 8350'ye göre bir anakart ve 4590'a göre bir anakart öner, ben kendi kafama yatkın olanını seçiyim. Yoksa beynim kısa devre yapıcak. [BU ARADA USTA AKLIM HİÇ OVERCLOCK'A YATKIN DEĞİL BUNUDA BELİRTEYİM :)]
Geriye kalanlara zaten onay verdin. RAM'ide hallederim G.Skill alırım. SSD'de bilgisayarı aldıktan sonra yada alırken düşünürüz babamın o anki ruh haline bağlı.
şimdiki anakartlarda overclock çok çok basit.
1 tuşa basıyorsun anakart kendi yapıyor zaten :oke:
eğer birazda bu işten anlıyorsan daha stabil bir overclock yapabilirsin.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
şimdiki anakartlarda overclock çok çok basit.
1 tuşa basıyorsun anakart kendi yapıyor zaten :oke:
eğer birazda bu işten anlıyorsan daha stabil bir overclock yapabilirsin.

Usta zorluğundan değil ya sonuçta çok hassas elektronik aletler bunlar. Ne zaman ne olacağı belli olmaz overclock'tu bilmem neydi uğraşırken işlemciden olmak istemem. Dediğim gibi iki işlemciye göre birer anakart önerirsen benim için çok makbul geçer :)

MaxipmaN

Üye
fx8350lerde fan böğürüyor diyorlardı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
overclock şimdi korkulacak bişey değil. 10 yaş grubu bile overclock yapıyor şimdi.
işlemciyi yakabilen duymadım ben daha :ehe

ama görüyorum ki ben sana anlatamamışım :)
örnekleyeyim.
4590a vereceğin 520 lira ile 100 üzerinden 100 lük performans aldığını farzet. overclock yapamıyorsun.
4670K ya vereceğin 610 liradan 110 puan alırsın üstelik overclock yaparsın puan olarak 130-140 hatta 150 alırsın.

intel tarafını geçelim 8350 gibi bir işlemci benim gözümde 500 lirayı haketmiyor. değmez o parayı vermeye +100 lira kule fan parası vereceksin.

madem diyorsun 1 kere alacam 1 kere para verecem.
1 kere paraya kıyacaksın o zaman 500 lirayı 8350 ile heba etmene gerek yok.
4670K alınır. anakartıda MSI Z97 PC MATE olur. çokta güzel olur.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
overclock şimdi korkulacak bişey değil. 10 yaş grubu bile overclock yapıyor şimdi.
işlemciyi yakabilen duymadım ben daha :ehe

ama görüyorum ki ben sana anlatamamışım :)
örnekleyeyim.
4590a vereceğin 520 lira ile 100 üzerinden 100 lük performans aldığını farzet. overclock yapamıyorsun.
4670K ya vereceğin 610 liradan 110 puan alırsın üstelik overclock yaparsın puan olarak 130-140 hatta 150 alırsın.

intel tarafını geçelim 8350 gibi bir işlemci benim gözümde 500 lirayı haketmiyor. değmez o parayı vermeye +100 lira kule fan parası vereceksin.

madem diyorsun 1 kere alacam 1 kere para verecem.
1 kere paraya kıyacaksın o zaman 500 lirayı 8350 ile heba etmene gerek yok.
4670K alınır. anakartıda MSI Z97 PC MATE olur. çokta güzel olur.

Hocam, şimdi 4670K ve Z97 Mate 'li sistemi vatandan topladım, 2379 lira fiyat çıktı. Anlamadığım olay, eğer overclock olarak düşünüyorsak, 8350'de overclock destekliyor diye biliyorum. ? Bu arada, bilgisayarı toplattıracağım burda ki abiyle konuştum az önce. O da 8350'nin Fan'ının çok ses çıkardığını söyledi fakat eğer Amd toplamayı düşünürsen 90-100 lira değerinde Fan'ında benden olur dedi..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
8350 zaten 4ghz çalışan çok ısınan bir işlemci.
daha nereye kadar overclock edip soğutmayı düşünüyorsun :)
4.5 yaptın diyelim kule soğutucuya rağmen yine ısınacaktır.

toplattıracağın abine söyle 4670K nın yanında kule fan versin
z97-G43 anakart ile 4670k yı 4.5 ghz yaparsın :oke:
pc mate ile 4ghz sonrası pek stabil olmaz. ama G43 4.5ghz de sıkıntısız olur.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Hocam anakart olarak GIGABYTE - 970A - UD3 ve GIGABYTE 970A - DS3P'den hangisini önerirsin ? Bu anakartlardan birini söyle, 8350 ve bu anakartlardan biriyle, 4670k ve z97 pc mate ile listeyle giderim, orada adamla fitleşiriz..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
UD3P :oke:
ud3 piyasada yok artık.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
UD3P :oke:
ud3 piyasada yok artık.

Sistem yavaş yavaş kafamda beliriyor eyvallah usta. Son birşey, 650 W power bu ekran kartına yeter mi acaba ? Yetmeyeceği yönünde yorumlar gördümde internette ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Sistem yavaş yavaş kafamda beliriyor eyvallah usta. Son birşey, 650 W power bu ekran kartına yeter mi acaba ? Yetmeyeceği yönünde yorumlar gördümde internette ?
yeterli gelir. ama VS serisi orta seviyedir. 80plus değil
daha iyisi CX serisidir. 80plus power seçmek daha iyi olur.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi

furkankaya559758

Üye
Bence 1. bilgisayar al. Çünkü Intel i5 işlemci çok performanslı çalışıyor.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Konuya kilit atabailir misin usta ? @L-LumieRe . Kararımı verdim, daha fazla fikir karmaşasına gerek yok :) Sistemi aldığım zaman tekrar konu açarım zaten yaklaşık 1 ay daha var :)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...