[2011 Xperia] [Legacy Xperia Rom] [Android 4.4 Kitkat CM11] | 06-2016 Güncel | Stabil

Sponsorlu Bağlantılar

miCRoBe`

Üye
merhaba.. dün gece bu konudaki romu kurdum.. ve incelemek için henüz vakit ayıramadım. ilk kez rom kurdum ve anlayamadığım kısımları sormak istedim.
bu adreste bir hayli rom var.. bunlardan kurmak için hangisini seçmek gerek, neden bu kadar çoklar? güncellemelerden ötürümü böyle çoklar?

bunlar içinden "cm-11.0-20140203-NIGHTLY-LegacyXperia-urushi" olanı kurdum.. doğru bir tercih mi bu?.. sorma nedenim tlf un anormal çalışması.. bazı mesajları okuyamıyorum durduruldu uyarısı alıyorum.. gaps ekledim google uygulamalarım ve tlf rehberim de durduruldu diyor.. ne yapmalıyım?

teşekkürler

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Adı üstünde nightly sürekli yeniler, düzenler, yayınlarlar. Bu sebeple çoklar. En son yayınlananı indirmişsiniz, doğru tabiki, sorun yok. Aynısını ben de kurdum durduruldu, hatası almadım. Kurulum kısmında yazanları tam olarak yaptın mı? Eksik yaptığın bir şey varsa tekrar deneyebilirsin, olmuyorsa 4.2.2 deneyebilirsin.

miCRoBe`

Üye
tam olarak yaptıklarımı anlatayım size.. çünkü acemiyim ve bir sorun yaşamıştım bu yüzden bir kanıya varmıyorum..
tlf da 4.0.4 .587 ve baseband 8x55A-AAABQOAZM-203028G-77 vardı. rootluydu tlf... telefon kendi launcher (home.apk) yı silmiştim, holo launcher kullanıyordum.
bootloader kilidini imzanızdaki konuda anlattığınız gibi açtım.. açtığımda tlf u orjinal home.apk olmadığı için launchersiz olarak tlf farbrika ayarlarına gelmiş.. pil çıkarttım ve sony update service ile onarmak istedim ki zaten bootloader açık olunca onarım yapmıyormuş..
flashtool ile orjinal rom (galiba stock rom oluyor) onu yükledim (587) düzeldi.. tlf msc moda aldım ve diğer kaynaklardan yüklemeye izin ver açtım.
sonrasında boot.img fastboot olarak attım tlf a. bu işlem clockworkmod atmış tlfa..
mounts and storage dan system,data ve cache formatladım.. zip i flashlayın derken bunu anlamadım konuda.. ve sd kartı tlfdan çıkartıp pcye taktım ve zip dosyasını sd karta kopyaladım. sonra tlf tekrar recovery açtım ve install zip den dosyayı kur dedim.. kuruldu sorunsuz (sanıyorum). unutmuşum ve gapps indirdim aynı sayfadan sonra onuda pcden sd karta kopyaladım ve tekrar recovery den zip kur yaptım..

aynen bunları yaptım hatırladığım kadarıyla, bir eksiklik yanlışlık varmı?

teşekkürler.

Son düzenleme:
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Bir eksiklik göremedim. :/

Sanırım 4.4 ile gappsta sorun var. Çünkü dün ben de sürekli gapps durduruldu. 4.3.1 deneyebilirsin ama bu romdan sonra farklı rom kurmadan önce tekrar format/system format/data format/cache yapmayı unutmayın.

miCRoBe`

Üye
bugün tekrar kurulum yaptım bu romu.. şöyle yaptım:
sd karta romu ve gapps zip attım.. recovery de format aynı şekilde yaptım tekrar.. rom zipi kurdum kapatmadan gapps zipi de kurdum. tekrar başlattım. yine hata verdi gapps.. araştırma yaptım biraz ve browser ve gapps hatalarını giderici fix buldum.. ( bunu sd karta atarak recovery modda iken zip kurdum.. tlf açtım ve kullanıyorum.
şu ana kadar bir soruna rastlamadım..
kimine lazım olur belki paylaşayım istedim. ek sorunlar çıkarsa yazarım buraya. baş ağırtmaya devam edersede dediğiniz gibi 4.3.1 denerim.
teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Invoke

fnldstntn

Üye
Bu romun cm10.2 sürümünü neo v ye kurmuştum cm11 e yükseltmek için herşeyi baştan mı yapmam gerek_?

ultrasrh

Üye
en son çıkanı yüklesek yetiyor değil mi cm11 için, daha önceki tarihlerde yayınlananları yüklemeye gerek yok sanırım mesela geçen aydakini öyle mi?

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
en son çıkanı yüklesek yetiyor değil mi cm11 için, daha önceki tarihlerde yayınlananları yüklemeye gerek yok sanırım mesela geçen aydakini öyle mi?

Evet, tabiki son tarihliyi yüklüyorsunuz.

miCRoBe`

Üye
merhaba.. xperia ray telefonumu bu romu kurduğumdan beri sorunsuz kullanıyordum taaa ki ekranı kırılana kadar.. tamirciye verdim. ekranı değiştirmiş ve tlf donuk çalışmış dedi. elinde ki bir program ile düzeltme yapmaya çalışmış rom da.. düzelmezse anakart değiştirecekti. orjinal rom kurmaya çalışmış herhalde.. ekran sadece sony ericsson başlangıç ekranında takılı kalıyor..
şimdi üstadlar bu durumda ne yapmam gerek? bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezse çok memnun olurum.
teşekkürler.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
merhaba.. xperia ray telefonumu bu romu kurduğumdan beri sorunsuz kullanıyordum taaa ki ekranı kırılana kadar.. tamirciye verdim. ekranı değiştirmiş ve tlf donuk çalışmış dedi. elinde ki bir program ile düzeltme yapmaya çalışmış rom da.. düzelmezse anakart değiştirecekti. orjinal rom kurmaya çalışmış herhalde.. ekran sadece sony ericsson başlangıç ekranında takılı kalıyor..
şimdi üstadlar bu durumda ne yapmam gerek? bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezse çok memnun olurum.
teşekkürler.

Geçmiş olsun. Adam ekranı değiştirince nereyi bozmuş kim bilir. :ah
Stock romu flashla, flashtooldan açılır.

miCRoBe`

Üye
:) şimdi flasladım stock romu
ama açılmadı.. bu sefer ekranda sony ericsoon yerine sony yazıyor.. ve öylece kalıyor.. telefona tekrar bu romu kurmayı düşündüm ve boot.img yi fastboot modede atmaya çalıştım.. fakat tlf fastboot moda geçemiyor.. msc mode lmak gerekli sanırım yanlışmıyım? bunu tlf kapalı iken yapmak mümkün mü?

ve ya tlf u açılır hale getirmek için başka ne yapabilirim?
teşekkürler.

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
mscye gerek yok. fastboota alabiliyor olman. Alamıyorsan bir sıkıntı var demektir ayrıca stock rom flashlandıysa açılırdı, açılmalıydı. :/

miCRoBe`

Üye
ST18i_4.1.B.0.587_CE_1252-3693_ForsakenNGL.ftf kuruyorum..

wipe: appslog, cache, data işaretli..
exlude: kernel, fota, baseband, system işaretsiz.
misc: final verification işaretli, reset customizations işaretli değil..

bu şekilde flashlıyorum.. doğru mu yapıyorum?

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Doğru yapıyorsun

miCRoBe`

Üye
mscye gerek yok. fastboota alabiliyor olman. Alamıyorsan bir sıkıntı var demektir ayrıca stock rom flashlandıysa açılırdı, açılmalıydı. :/

fastboot moda alamıyorsam yapabileceğim başka birşey var mı? ya da stok rom flashlayınca yine açılmazsa? ne yapmalıyım bu durumda? :/

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
bilmiyorum. :/ Stock rom flashlamayı deneyeceksin olmazsa custom için kernel flashlayamıyorsan stock based rom deneyeceksin. Yani kernelin stock kalacak. cwmden ultimate hd rom flashlamayı dene bir de. önce temiz bir wipe yap.ama fastboota alamaman çok saçma ve ne yazık ki bilmediğim bir durum :/

miCRoBe`

Üye
pardon, temiz wipe yapmak derken bunu nereden yapacağım? cwm den mi? cwm ekranına da gelemiyorum ki..

Üst Alt