(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Selamun aleykum

2 sorum olacak.
Birincisi FW atmak diye tabir edilen şey nedir? Firmwire mı? Eğer öyle ise bunu nasıl yapacağım.
İkincisi hard format nasıl yaparım. Forumda bu konu hakkında bilgi var ise link verir misiniz?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden tşk ler

Birincisi bulunduğun bölüm zaten firmware ile ilgili bölüm. ilk önce araştırmaya forumdan başlasan nasıl olur?

İkincisi google diye birşey icat edildi biliyorsan. 5800 hard format yazdığında hard formatı anlatan binlerce site çıkıyor.

İki sorunuda yanıtlamayacağım. Çünkü artık öle basit şeyler sorulmaya başlandı ki. Yakında symbian nedir. 5800 telefon modeli mi diye sorular gelecek diye korkuyorum.

İyi Forumlar!!

bişey sorcam bu fw 5800 v51 sürümünün üzerine c6 arayüzü entegre edilmiş halimi (daha önceki gibi) yoksa direk c6 nın fw sini uyumlu hale getirdiniz birde hızlı işlemci denilen overclock olayı mı yoksa v51 deki 434 mhz işlemcimi yani v2 deki 369 a yani normale overclocksuz hale düşürülmüş şeklimi sonra v1 yükleyince 600 mhz lik overclockla filan karşılaşmayalım işlemci gümlemesin???

Daha önceden C6 Arayüzü Entegre Edilmemişti. FW Zaten Bildiğimiz C6 FW'si idi. Arayüz gibi birşey olsa 5800 ev ekranı özelliği bu fwlerdede olurdu..

Overclock olayı deil arkadaşım. Şimdi senin bahsettiğin 5800 maximum hızıdır. Yani 434Mhz. Ama tel her zaman bu hızda çalışmaz dimi. İşte benim v1 fwsinde devamlı olarak tel 434Mhz ve ona yakın bir değerde çalışmaya çalışıyor.. V2 dekinin cpu saati de 434Mhz. Ancak o teli tam verimli şekilde kullanmıyor. Yani v1'de tel her zaman son hıza yakın çalışmak için çabalıyor. V2 de ise sadece ihtiyacı olan hızda çalışıyor. Gerektiğinde son hıza çıkıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

ayhanseda

Üye
Alıntı: ayhanseda göndermiş. >
Acaba sadece bende mi sorun var bilemiyorum ama dün yükledim fotoğraf çekerken ve phonetorch programında da flaş ledlerim yanmıyor??? Bunun bir çözümü var mı yoksa benim tel de mi sorun var?

Böyle bir problem yok. 1- telinizde olabilir. 2- manuel olarak flashı açık yapın oto deilde. Tekrar deneyin. Ayrıyetten video çekerken ekran ışığını açık yapın ve bir video çekin. Flashınız sürekli açık halde video kaydı yapacak. Eğer yapmıyorsa sorununuz flashınızdadır.

Dediklerini denedim fakat halen çalışmıyor hatta kırmızı lamba bile yanmıyor. Başka bir ihtimal varmı olmamasının mesala rompatcher yaması kalıntısı gibi? Çünkü foto veya film çekip hemen silmek istediğimde kamera zaten kullanımda diyerek hata uyarısı veriyor...

Birde değişik bir durum farkettim normal menü4x4 iken yatay halde 5x4 oluor :)

KittyCold

KittyCold

Üye
Adım adım herşeyi yaptım. JAF ekranın "searching for phone" yazısı çıktığında telefonun tepesindeki açma kapama tuşuna bastım ve bekledim. Ekranda şu çıktı: "Searching for phone...Not found!!!"

Öneriniz?

Bu arada telefonum 5530

ayhanseda

Üye
tekrar dene ilk defa yapıyorsanız telinize ait driverleri yüklemeye çalışıyordur...

KittyCold

KittyCold

Üye
Telefonum kapalıyken bu işlemleri yapıyorum. Açma-kapama tuşuna bastığımda bilgisayardan USB kablo taktığınızda çıkan ding-dong şeklindeki ses geliyor. Bu arada sanırım program cihazı arıyor. Biraz zaman geçince "not found" uyarısı geliyor. Telefonumu bulamıyor?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerini denedim fakat halen çalışmıyor hatta kırmızı lamba bile yanmıyor. Başka bir ihtimal varmı olmamasının mesala rompatcher yaması kalıntısı gibi? Çünkü foto veya film çekip hemen silmek istediğimde kamera zaten kullanımda diyerek hata uyarısı veriyor...

Birde değişik bir durum farkettim normal menü4x4 iken yatay halde 5x4 oluor :)
Kamera zaten kullanılıyor hatası hemen silmeye çalıştıgında oluyor evet. O herkesde var pnht yaparken öyle entegre etmiş çünkü. Ama dediğim gibi flashının çalışmaması donanımsal. Garantiye götürmen gerek. Rompatcher v.s ile alakalı deil.

--------------- Ekleme ---------------

Telefonum kapalıyken bu işlemleri yapıyorum. Açma-kapama tuşuna bastığımda bilgisayardan USB kablo taktığınızda çıkan ding-dong şeklindeki ses geliyor. Bu arada sanırım program cihazı arıyor. Biraz zaman geçince "not found" uyarısı geliyor. Telefonumu bulamıyor?

Anlatım altta mevcuttur

Arkadaşlar Özet olarak anlatıyorum phone not found hatasını...

1: Bilgisayardan Pc suite ve Jaf proğramını tamamen kaldır.....
2: Önce Pc Suiti kurunuz ve telefonu açarak pc suit yardımıyla bağlantıyı sağla.
3: Pc suitle bağlantıyı kes telefonu kapat usb çıkar ve pcye Jaf kur.
4: Telefon kapalıyken usb bağla jaf çalıştır.
5: Flash Dediğinde Soru Soracak Ona EWET der demez ÇOK ama ÇOK Hızlı olacak şekilde ben ewete tıklarken powera dabasıorum.. oluyor..Çok hızlı powere bas olucaktır..
6:Diyelimki yine not found Dedi bende öyle olmuştu..
7: usb yi pcden çıkart başka yuvaya tak yine ewete tıklar tıklamaz powera bas.. Bu sefer görücektir..İşlem başlıyacaktır..

Hadi Kolay Gelsin.......:bye2:

aryscat

aryscat

Üye
eline sağlık kardeşim... harbii emek veriyorsun sen bu işe...

'Şeref'

Emekli Yönetici
tekrar butun emeklerin icin tesekkur ederim kardes
benim bi sorum olucak c6 v2 4x4 fw'yi yukledim ve
tlf yatay modda iken menu 5x4 oyuyor dik ekranda 4x4 de donuyor cok onemli bir sey deyil ama bunun bi cozumu varmi acaba
ha bide slide tus acma ozelligi bi sure sonra kayboluyor menu tusuna basinca sadece ekra isigi yaniyor hard format atinca duzeliyor
saygilar :oke:

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
eline sağlık kardeşim... harbii emek veriyorsun sen bu işe...

saolasın kardeş.

tekrar butun emeklerin icin tesekkur ederim kardes
benim bi sorum olucak c6 v2 4x4 fw'yi yukledim ve
tlf yatay modda iken menu 5x4 oyuyor dik ekranda 4x4 de donuyor cok onemli bir sey deyil ama bunun bi cozumu varmi acaba
ha bide slide tus acma ozelligi bi sure sonra kayboluyor menu tusuna basinca sadece ekra isigi yaniyor hard format atinca duzeliyor
saygilar :oke:

4x4 yan çevrildiğinde 5x4 oluyor. piyasadaki bütün 4x4ler şuan için öyle. Yakında belki yeni tam 4x4 çıkarabilirler. slide tus acma özelliği kaybolmaz. Büyük ihtimal onun çalışmasına engel olan bir program yüklemişssindir tele. İkisi birlikte çakışıyordur

'Şeref'

Emekli Yönetici
teşekkürler bilgilendirdiğin için kardeş:oke:

optiq

Üye
Rom patcher yok bunda uzun batarya yavas ıslemcı 4x4de ? program yukleyebılıyormuyuz ben hiç denemedim ama ??

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Rom patcher yok bunda uzun batarya yavas ıslemcı 4x4de ? program yukleyebılıyormuyuz ben hiç denemedim ama ??

her türlü programı sertifika hatası olmadan yükleyebilirsiniz. illa rompatcher isterseniz onu da sis dosyasıyla sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz.

AkreP_KraL_19_1

AkreP_KraL_19_1

Üye
TeamViewer Kur. Yardım ederim.

Alttakini indir ve C:\Program Files\ODEON\JAF'ın içine at.

onu da yaptım soruyu sormadan önce ama sonuç farklı deil

--------------- Ekleme ---------------

bu da yeni sorun

Checking Windows version ...
Windows version: Microsoft
Searching for JAF install location ...
JAF.EXE find in: C:\Program Files\ODEON\JAF\
ERROR: Not supported Windows version

KittyCold

KittyCold

Üye
Yardımlarınız için teşekkürler. 5530 XM e fw attım. Şu an son bir işlem kaldı. Hard format. Forum içi ve arama motorlarında yaptığım aramalarda sonuca ulaşamadım. Telefonu hard format atmadan kullanmak istemiyorum. Beklemedeyim. 5530 a hard format atma konusunda yardımcı olacak biri varsa sevinirim.

PS: yes + no + kamera tuşu + açma-kapama (Bu kombinasyon 5530 da çalışmıyor.)

can_1981_

Üye
arkadaşlar bu slidesunclockolayını nasıliptal edebilirim.?

AkreP_KraL_19_1

AkreP_KraL_19_1

Üye
xp de hallettim çok güzel oldu programlar için teşekkür ederim devamını da bekleriz artık :)

ortioktay

ortioktay

Üye
Hard format atmamanızdan kaynaklanıyor :oke: FWyi yükledikten sonra hard format atın. Yada hafıza kartınızı biçimlendirmediniz.

her ikisinide yaptım tekrar bi yükleme yapayım bkalım teşekkürler

KittyCold

KittyCold

Üye
@MegaloManiaX: Diğer çalışmalarınızı incelemedim ancak yapmış olduğunuz bu çalışma ve forum kullanıcılarının soru ve sorunlarıyla tek tek ilgilenmeniz takdire şayan :) Ayrıca diğer arkadaşlarla şunuda paylaşmak istiyorum. 5530 XM kullanıcısıyım. Telefonu sıfır Arabistan'dan 250 TL ye aldım .) Telefonuma 5530 için olan V1 i yükledim. Hızlı işlemci versiyonu.. Mesajlar bölümünde şu ince detayı fartkettim. Sırf buna karşılık teşekkür etmek için yazıyorum aslında bu mesajımı. 5530 un ekranı 5800 a göre daha küçük. Klavyeyi mesaj yazarken kullanmak zaman zaman zor oluyor. Ancak klavye üzerinde gereksiz bazı harfler kaldırılarak klavyenin büyümesi sağlanmış. Bu bence ciddi anlamda kolaylık sağlayan bir düzenleme. Ayrıca telefon eski yazılımına göre daha hızlı. Tekrar tşk ler.

PS: Son olarak 5530 XM için hard format olayına çözüm bulabilen olursa tarafıma mesaj yoluyla bildirimde bulunsun. Rica ediyorum .)

qpel

Üye
bunu denemedim kendi yüklediğimi kullanıyorum yalnız bu c6 larda kendi web tarayıcısındaki arama yapma var google ve bingin onlar çalışıyormu normal arama menüsünde çalışıyor onu biliyorum normal web tarayıcısı içinden çalışıyormu

Üst Alt