(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

Denibo

Üye
evet o hep aktif ondanmı oluyor acaba kardeşim

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
evet o hep aktif ondanmı oluyor acaba kardeşim

Şimdi şöyle bir durum var. c2z.rmp dosyaları üretildikleri programa göre farklılıklar gösterebiliyorlar. Bendeki c2z.rmp'nin tek sorunlu tarafı aktifken yazılım güncellemelerini açmıyor. Yazılım güncellemelerine girmek için kapamam gerekiyor. Başka bir arkadaş ovi mağazanın açılmadığını söylemişti. Ondada ovi mağazayı engelliyor. Yani c2zmaker'lar farklı farklı c2z.rmp dosyaları üretiyor. Bu yüzden farklı sorunlar oluşabiliyor. Tavsiyem c2z.rmpyi otodan çıkarıp dene. Eğer olumlu sonuç alırsan. c2z.rmp dosyanı değiştirmen gerek. Bunun içinde senin telefonuna en uygun c2zmaker programını bulmalısın. Forumda ben c2zmaker 1.1i koydum ama dediğim gibi bazı telefonlarda sorun yaratmazken bazısında yaratabiliyor. sen 1.1 versiyonunu dene yine sorun verirse farklı c2zmaker programlarını denersin.

sefayılmaz

sefayılmaz

Üye
PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Sending RAW loader...
Using 009.012.005
Elf2flash 09.11.000
CMT RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step2...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
....................Loader Sent!
Stage 2 starting.....Error booting phone...
şimdide böyle oluyor jaf cmd diye bi hata veriyor

Denibo

Üye
hocam yok olmadı yine ya fotoğrafları images e attım telefonu açıp kapayınca yine gidiyor senin fw de rompatcher yok zaten hala aynı sorun oluşuyor..

müzikleride taramıyor müzikleri nereye atmam gerek

время

время

Üye
Süper bir konu olmuş. :D

Freddy Krueger

Freddy Krueger

Üye
:ağlarım: Evimdeki pcnin usb portu arızalı o yüzden Fwyi internet kafede yükleyeceğim. Müzik, video, resim gibi yedeklerimi bilgisayara atıyorum, fakat nokia pc suite programını yükleyince çalışabilmesi için restart istiyor ya pcyi restart yapınca maalesef internet kafenin pc si herşeyi siliyor.

O yüzden sadece jaf ile yükleyebilirmiyim? Nokia pc suıte gerekli mi değil mi? Biri noolur hemen cevap versin kafedeyim ve kafayı yiyeceğim :allalla:

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
:ağlarım: Evimdeki pcnin usb portu arızalı o yüzden Fwyi internet kafede yükleyeceğim. Müzik, video, resim gibi yedeklerimi bilgisayara atıyorum, fakat nokia pc suite programını yükleyince çalışabilmesi için restart istiyor ya pcyi restart yapınca maalesef internet kafenin pc si herşeyi siliyor.

O yüzden sadece jaf ile yükleyebilirmiyim? Nokia pc suıte gerekli mi değil mi? Biri noolur hemen cevap versin kafedeyim ve kafayı yiyeceğim :allalla:

Nokia pc suite i driverların tam kurulması için kuruyoruz zaten. Cafe pcsindede bu driverların kurulu olmayacağı için nokia pc suite kurmadan phone init data yada benzer hatalar alacasınız.

Freddy Krueger

Freddy Krueger

Üye
Nokia pc suite i driverların tam kurulması için kuruyoruz zaten. Cafe pcsindede bu driverların kurulu olmayacağı için nokia pc suite kurmadan phone init data yada benzer hatalar alacasınız.

teşekkür ederim kafedeki deepfreeze programını devre bırakmak için ricada bulunmak en iyisi sanırım:naughty:

'Şeref'

Emekli Yönetici
gerçekten çok güzel çalışma yapmışsın kardeş ellerin dert görmesin:oke:
özellikle tema efektleri süper olmuş:aha:
:alkis:tşk:

ashq1ya

Üye
Daha Yüklemedim Ama Kullanıcı Yorumlarına Bakılırsa Güzel Yapmıssın Ellerine Saglık Bende 5800 ıma bu fwyi yüklemek istiyorum ama

istedigim zaman daha sonra telefona kendi fwsine nasıl cevirebilirim+
bu c6 fwsini yüklerken yada yükleme sonunda telefona yazılımsal zarar verirsem bu durum garanti dısımı olur? bilgilendirirseniz sevinirim.

yanlıs yere yazmısım bu 2.mesajım..

anilsahin

Üye
jaf da böyle bir hata alıyorum nedenini anlıyamadım
Error reading phone init data...

'Şeref'

Emekli Yönetici
jaf da böyle bir hata alıyorum nedenini anlıyamadım
Error reading phone init data...

kardeş bendede aynısı oluyordu yapman gereken

driverlarını kontrol et. pcde var ise hem onu kaldır hem jafı. sonra ilk önce 'i kur bir kereligine teli bağla. Sonra jafı kur. Driverların sorunsuz yüklenmiş olacak. JAF'ı birinci sayfadakini kullan
sorun çözülür
not: açıklama alıntıdır:evet:

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Daha Yüklemedim Ama Kullanıcı Yorumlarına Bakılırsa Güzel Yapmıssın Ellerine Saglık Bende 5800 ıma bu fwyi yüklemek istiyorum ama

istedigim zaman daha sonra telefona kendi fwsine nasıl cevirebilirim+
bu c6 fwsini yüklerken yada yükleme sonunda telefona yazılımsal zarar verirsem bu durum garanti dısımı olur? bilgilendirirseniz sevinirim.

yanlıs yere yazmısım bu 2.mesajım..

Telefonunuza nasıl yazılım attığınız önemli değil. Eğer product code'nu değişmediyseniz telefonun, telefonunuz garanti kapsamında olacaktır. Diyelim ki firmware atarken usb çıktı ve telefon hiç açılmaz hale geldi. Telefonu aynen o şekliyle götürüp nokia care servisine nokia software updater ile update yaparken usb kablosu çıktı v.s gibi bir şey söylemeniz yeterli. NSU kullandığınızı söylediğinizde hiç araştırma yapmadan gerekli parçayı değişeceklerdir. Bizzat kendim defalarca denedim :oke:

Orjinal fwye dönüş için ise navifirmden product code'na göre orjinal fwyi yükleyip JAF'la orjinal fwyi atacaksın. Orjinal kurulum C6/N97 FW Kurulumundan biraz farklıdır. Ekstra olarak USE INI seçeneğini kullanacaksınız. Ve dosyaları belli yerlere kopyalamanız gerek. Detaylar forumdaki JAF Konularında mevcuttur

PESSIMIST03

Üye
Bu firmware'da nokia messaging kurduğunuzda telefonu yeniden başlatınca otomatik olarak siliniyor. Dünden beri bunu engellemenin bir yolunu arıyordum ve sonunda bir çözüm buldum sanırım. Yapmanız gerekenler:

1. Nokia Messaging programını kurun.
2. Telefonu yeniden başlatmayın.
3. Xplore ya da başka bir dosya yöneticisi ile C:\sys\bin klasörünü açın.
4. IMSPostInstall.exe dosyasını silin, taşıyın ya da adını değiştirin ama birini yapın.

Bu kadar. Artık telefonu yeniden başlattığınızda Nokia Messaging silinmeyecek.

İyi günler.

canoner

Üye
paylasım ıcın tskler.bıraz once kurdum sorunsuz calısıo..bırtek oviye girme sorunun halledemedim..

travolta61

Üye
eline sağlık telefonum n97 mini oldu
bir soru yazılım güncellemesinde telefon yayzılım güncellemesi var güncelleyimmi

ircan

ircan

Üye
4*4 lük ve 4*5 lik menü arasında ki fark nedir orjinal menü yine 5800 menüsümü

bicer79

Üye
bu c6 telefonuma kurarsam kendi kendine kapanıp açılma sorunu ortadan kalkarmı reset atıyor telefon arasıra ????

kaptanedi

kaptanedi

Üye
v1hızlı işlemcili sürüm 433 gösteriyor önceden kaçtı ki... :D

Üst Alt