(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
paylasım ıcın tskler.bıraz once kurdum sorunsuz calısıo..bırtek oviye girme sorunun halledemedim..

Önce yazılım güncellemelerinden güncellemeleri kurun. Muhtelemen Mail for exchange kurulmayacak ve nokia messaging reset atınca silinecek. Sonra ilk sayfadaki oviyi kurun. Güncellemeleri yapmadan ovi patchi kurarsanız ovi mağaza çalışmaz.

eline sağlık telefonum n97 mini oldu
bir soru yazılım güncellemesinde telefon yayzılım güncellemesi var güncelleyimmi

Güncellemeyin. Telefonunuzda ciddi sorunlar oluşabilir.

4*4 lük ve 4*5 lik menü arasında ki fark nedir orjinal menü yine 5800 menüsümü

İlk sayfada 4x4 ve 4x5 Menünün Resimleri Var. Orjinal ise bildiğimiz 3x4 Menü

bu c6 telefonuma kurarsam kendi kendine kapanıp açılma sorunu ortadan kalkarmı reset atıyor telefon arasıra ????

Eğer sorununuz donanımsal değil ise çözülür. Şayet telefonun bir parçasından kaynaklanıyorsa hangi fwyi atarsanız atın düzelmez. Neden nokia care 'e götürmüyorsunuz. En fazla 15gün telefonunsuz kalırsın :)

v1hızlı işlemcili sürüm 433 gösteriyor önceden kaçtı ki... :D

Telefonun çıkabileceği maximum hız 433-434Mhz 'dir. Ancak siz bu hızı her zaman bu hızlarda almazsınız. Muhtemelen baktığınız programlardan biri de CPU Clock (İşlemci Saati) okuyucuydu. Yanii orda çok program açıp teli kastığınızda yine 433Mhz yazacaktır. Benim yaptığım performans modunun etkisini görebilmek için saniye saniye işlemci hızı çizen bir okuyucu lazım. :oke:

Özetle sizin baktığınız telefonun çıkabileceği en yüksek hız. Telefon kullanırken değişen hız deil. Benim modum ise telefonu her kullandığınızda hızın 433 veya 433Mhz'a yakın çalışmasını sağlar :)

Davulbaz

Davulbaz

Üye
bu c6 telefonuma kurarsam kendi kendine kapanıp açılma sorunu ortadan kalkarmı reset atıyor telefon arasıra ????
o sorun bendede vardı bu c6 fw nin ilk çıktığı versiyonu yükledim şuan da bu zamana kadar formatsız kullanıyorum.o sorunda halloldu sanırım.benim bir sıkıntım yok.5800 sağibi arkadaşlar ilk gördüğünde inandıramamıştım c6 fw olduğuna.tamadır diye dalga geçiyorlardı(?)wireless le oviden widget indirip yükleyince sorular değişti:D

canoner

Üye
ovi sorununu telefonun browserından ovi sitesine girip oradan indirerek halletim suan calısıo ovi .yardım ve fw için tekrar teşekkurler..

ashq1ya

Üye
arkadaslar ilk defa yazılım atıcam burda paylasılan fw yi telefona nasıl ve hangi aşamalarla programlarla atmaylıyım bi yardım edecek varmı????

bicer79

Üye
o sorun bendede vardı bu c6 fw nin ilk çıktığı versiyonu yükledim şuan da bu zamana kadar formatsız kullanıyorum.o sorunda halloldu sanırım.benim bir sıkıntım yok.5800 sağibi arkadaşlar ilk gördüğünde inandıramamıştım c6 fw olduğuna.tamadır diye dalga geçiyorlardı(?)wireless le oviden widget indirip yükleyince sorular değişti:D

valla kardeş oldu diyorsan bende deniyeceğim dün hard format attım bakalım bekliyeyim biraz ne olacak benim tel black serisi v51 güncellemesi var içerisinde servise vermek istemiyorum 15 gün benim için hem fazla hemde servis bana uzak benim 1 günümü alır gidip gelmek
peki bu c6 atarsak telefon garantiden çıkarmı ???

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
valla kardeş oldu diyorsan bende deniyeceğim dün hard format attım bakalım bekliyeyim biraz ne olacak benim tel black serisi v51 güncellemesi var içerisinde servise vermek istemiyorum 15 gün benim için hem fazla hemde servis bana uzak benim 1 günümü alır gidip gelmek
peki bu c6 atarsak telefon garantiden çıkarmı ???

Telefonun Product code'nu değişmediğin sürece garantiden çıkmaz :oke:

--------------- Ekleme ---------------

arkadaslar ilk defa yazılım atıcam burda paylasılan fw yi telefona nasıl ve hangi aşamalarla programlarla atmaylıyım bi yardım edecek varmı????

ilk sayfadaki en basit şekilde anlatım yapılmıştır..

tanergedik

tanergedik

Üye
paşam ilk cfw nide kurmuştum onda bazı sıkıntılar vardı çok yol katetmişsin. v2 sürümünü şimdi kurdum ve deneyeceğim özellikle şarj konusu benim için önemli. paylaşımın için tekrar teşekkürler ve başarılar dilerim

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
paşam ilk cfw nide kurmuştum onda bazı sıkıntılar vardı çok yol katetmişsin. v2 sürümünü şimdi kurdum ve deneyeceğim özellikle şarj konusu benim için önemli. paylaşımın için tekrar teşekkürler ve başarılar dilerim

Şarj güncellemesinin tam istikrarlı çalışabilmesi için mutlaka ama mutlaka fw attıktan sonra bir kereliğine mahsus hiçbirşey yüklemeden hard format atın.

hidroliktr

Üye
Ben Telefonumun tabanını 5800'ra geri döndünrmek istiyorum. Ama bir trlü olmadı. 5800 v51 orjinal fw Flashlarım pc'ye takınca 5800 bulundu diyor ama Pcsuite'de halen c6 olarak görünüyor. Lütfen bu konuda yardımcı olun tam olarak 5800 tabanına nasıl geri dönebilirz.Çünkü yarın öbürgün v60 çıkabilir belki çok iyi bir perfonsa sahip olacak ben yine v60 kurarım ama 5800 tabanlı olmadığı için sorun yaşıyacağım.Çünkü benim evde internetim yok telefon üzerinden bağlanıyorum. Telefon 5800 olunca işletim tabanı c6 olunca pcsuitede sorun oluşuyor internet servisine bağlanamıyorum.Kısacası Tam detaylı bir anlatım yaparmısınız geri dönüş için......

Not : Pc suiteyi sildim jafı sildim tekrar yükledim olmadı. telefone ve pc'ye hard format attım yine olmadı.. Lütfen bu konu benim için çok önemli...

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Ben Telefonumun tabanını 5800'ra geri döndünrmek istiyorum. Ama bir trlü olmadı. 5800 v51 orjinal fw Flashlarım pc'ye takınca 5800 bulundu diyor ama Pcsuite'de halen c6 olarak görünüyor. Lütfen bu konuda yardımcı olun tam olarak 5800 tabanına nasıl geri dönebilirz.Çünkü yarın öbürgün v60 çıkabilir belki çok iyi bir perfonsa sahip olacak ben yine v60 kurarım ama 5800 tabanlı olmadığı için sorun yaşıyacağım.Çünkü benim evde internetim yok telefon üzerinden bağlanıyorum. Telefon 5800 olunca işletim tabanı c6 olunca pcsuitede sorun oluşuyor internet servisine bağlanamıyorum.Kısacası Tam detaylı bir anlatım yaparmısınız geri dönüş için......

Not : Pc suiteyi sildim jafı sildim tekrar yükledim olmadı. telefone ve pc'ye hard format attım yine olmadı.. Lütfen bu konu benim için çok önemli...

Navifirmden product code'na göre orjinal v51 dosyalarını indir. Dosyaları buralara ayrı ayrı at.

C:\Program Files\Common Files\Nokia\Data Package\Products\RM-356
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356

Sonra JAF ile USE INI seçeneğini kullanarak orjinal fwleri yüklersin. Ayrıntılar http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...lumu-ve-kullanimi-resimli-anlatim-342290.html

87ilhami

Üye
selamlar kardeşimm yaa ben beceremiyorum bunları yapmayıı senin yardım etme imkanın varmı bana sen yapabilirmisn benim pc ye baglanıp olabilirmi böyle bişeyyy yardım bekliyorum tel.5800

AkreP_KraL_19_1

AkreP_KraL_19_1

Üye
winscard.dll hatası veriyor windows 7 kullanıyorum şimdi xp de yapmıştım daha önce ama bunda olmadı neden olabilir _?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
selamlar kardeşimm yaa ben beceremiyorum bunları yapmayıı senin yardım etme imkanın varmı bana sen yapabilirmisn benim pc ye baglanıp olabilirmi böyle bişeyyy yardım bekliyorum tel.5800

TeamViewer Kur. Yardım ederim.

winscard.dll hatası veriyor windows 7 kullanıyorum şimdi xp de yapmıştım daha önce ama bunda olmadı neden olabilir _?

Alttakini indir ve C:\Program Files\ODEON\JAF'ın içine at.

ortioktay

ortioktay

Üye
bunuda yükledim emeğine sağlık güzel olmuş yanlız mizik çalar tarama yaparken kitlenip kalıyor 40 ta takılıyor sonra telefona müdahale edemiyorum bataryayı sökmek zorunda kalıyorum bunun bi çözümü varmı

crooper

Üye
Bu v2 sürümünde işlemcı hızı olarra gözle görülür bariz bir şekilde hız kaybı varmı? yatay ekrana cevirmede falan.
birde aklıma takılan bir soru var. ben product kodunu değiştirdm. v50 yapabilmek için zamanında.Sanırım nsis mi neydi program geri duzeltmedim. Produck kodunu unuttum. Nerden bulabilirim ve product kodunu orjinal yaptıktan sonra bu fw yi tekrar kurabilirmiyim birde pruduct kodeyi orjinal yaparsam garanti bozulmaz degilmiç teşekkürler.

ayhanseda

Üye
Acaba sadece bende mi sorun var bilemiyorum ama dün yükledim fotoğraf çekerken ve phonetorch programında da flaş ledlerim yanmıyor??? Bunun bir çözümü var mı yoksa benim tel de mi sorun var?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
bunuda yükledim emeğine sağlık güzel olmuş yanlız mizik çalar tarama yaparken kitlenip kalıyor 40 ta takılıyor sonra telefona müdahale edemiyorum bataryayı sökmek zorunda kalıyorum bunun bi çözümü varmı

Hard format atmamanızdan kaynaklanıyor :oke: FWyi yükledikten sonra hard format atın. Yada hafıza kartınızı biçimlendirmediniz.

Bu v2 sürümünde işlemcı hızı olarra gözle görülür bariz bir şekilde hız kaybı varmı? yatay ekrana cevirmede falan.
birde aklıma takılan bir soru var. ben product kodunu değiştirdm. v50 yapabilmek için zamanında.Sanırım nsis mi neydi program geri duzeltmedim. Produck kodunu unuttum. Nerden bulabilirim ve product kodunu orjinal yaptıktan sonra bu fw yi tekrar kurabilirmiyim birde pruduct kodeyi orjinal yaparsam garanti bozulmaz degilmiç teşekkürler.

NSS Programıyla şuanki product codenuzu öğrenebilirsiniz ve değiştirebilirsiniz. Orjinal product codenuz bataryanızın altında yazar. Detaylı NSS anlatım forumda mevcuttur.

Acaba sadece bende mi sorun var bilemiyorum ama dün yükledim fotoğraf çekerken ve phonetorch programında da flaş ledlerim yanmıyor??? Bunun bir çözümü var mı yoksa benim tel de mi sorun var?

Böyle bir problem yok. 1- telinizde olabilir. 2- manuel olarak flashı açık yapın oto deilde. Tekrar deneyin. Ayrıyetten video çekerken ekran ışığını açık yapın ve bir video çekin. Flashınız sürekli açık halde video kaydı yapacak. Eğer yapmıyorsa sorununuz flashınızdadır.

canoner

Üye
bu fwyi kurduktan sonra yotube videolarını sorunsuz izleyebiliorum ek bi program olmadan bu iyi oldu..tabi yasaklı oldugu için dns değişmek gerekio..

KittyCold

KittyCold

Üye
Selamun aleykum

2 sorum olacak.
Birincisi FW atmak diye tabir edilen şey nedir? Firmwire mı? Eğer öyle ise bunu nasıl yapacağım.
İkincisi hard format nasıl yaparım. Forumda bu konu hakkında bilgi var ise link verir misiniz?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden tşk ler

mıttık

Üye
bişey sorcam bu fw 5800 v51 sürümünün üzerine c6 arayüzü entegre edilmiş halimi (daha önceki gibi) yoksa direk c6 nın fw sini uyumlu hale getirdiniz birde hızlı işlemci denilen overclock olayı mı yoksa v51 deki 434 mhz işlemcimi yani v2 deki 369 a yani normale overclocksuz hale düşürülmüş şeklimi sonra v1 yükleyince 600 mhz lik overclockla filan karşılaşmayalım işlemci gümlemesin???

Üst Alt