Öneri Nokia C5 C6 N72 6230i 701 için ne önerirsiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C5 C6 N72 6230i 701 için ne önerirsiniz?
Arkadaşlar elime toplam 300 tl civarı bir fiyata hurda niyetine aşağıdaki cihazlar geçti:

Nokia C5-00 (Yazılımsal sorun sebebiyle açılmıyordu full erase yapıp ROM attım açılıyor. Ama kendine kendine bazen reset atıyor.)

Nokia C6-01 (Anakarttaki batarya NTC/BSI pini kopmuş yol çrkip denedim çalışmadı yeni anakart alınca kullanırım.)

Nokia N72 (Çalışıyor ama ekran yok.)

Nokia 6230i (Açılıyor Nokia el sıkışma logosu geliyor sonra şarj seviyesi gözüküyor geri kapanıp reset atıyor yine. Flash entegresini veya power entegresini ısı tabancasıyla söküp universal stencil ile reball yani lehim topu kalıplamayı yapıp anakarta tekrar lehimlemeyi deneyeceğim. Yada Prolific PL-2303 veya Arduino Mega 2560 ile programlamayı deneyeceğim. Elimde program kablosu yok çünkü.)

Nokia 701 (Çalışmıyordu elimdeki farklı anakart taktım çalışıyor ama anteni yok WIFI ve şebeke çekmiyor anten bulursam yedek telefon yapacağım bunu.)

Bu cihazların sorunlarını halledersem sizce ne yapabilirim? Symbian deneyimim yok. 6230i hariç hepsi Symbian. Bu symbianları nasıl hacklerim? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. Veya bu cihazlarla ne yapabilirim?

Notxr

Notxr

Üye
Arkadaşlar elime toplam 300 tl civarı bir fiyata hurda niyetine aşağıdaki cihazlar geçti:

Nokia C5-00 (Yazılımsal sorun sebebiyle açılmıyordu full erase yapıp ROM attım açılıyor. Ama kendine kendine bazen reset atıyor.)

Nokia C6-01 (Anakarttaki batarya NTC/BSI pini kopmuş yol çrkip denedim çalışmadı yeni anakart alınca kullanırım.)

Nokia 6230i (Açılıyor Nokia el sıkışma logosu geliyor sonra şarj seviyesi gözüküyor geri kapanıp reset atıyor yine. Flash entegresini veya power entegresini ısı tabancasıyla söküp universal stencil ile reball yani lehim topu kalıplamayı yapıp anakarta tekrar lehimlemeyi deneyeceğim. Yada Prolific PL-2303 veya Arduino Mega 2560 ile programlamayı deneyeceğim. Elimde program kablosu yok çünkü.)

Nokia 701 (Çalışmıyordu elimdeki farklı anakart taktım çalışıyor ama anteni yok WIFI ve şebeke çekmiyor anten bulursam yedek telefon yapacağım bunu.)

Bu cihazların sorunlarını halledersem sizce ne yapabilirim? Symbian deneyimim yok. 6230i hariç hepsi Symbian. Bu symbianları nasıl hacklerim? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. Veya bu cihazlarla ne yapabilirim?
https://www.maxicep.com/forum/konu/...ari-3-dakika-da-hacklemek-guncellendi.547695/ hack linki

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
@MAERKEK @0sıfırcı @darkredblue1967

• Beğen
Tepkiler: Notxr
Notxr

Notxr

Üye
@SymPsion un konularında bir süredir iyi uygulamalar var bide

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01 ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
@SymPsion un konularında bir süredir iyi uygulamalar var bide
Uugulamalar için arşivimden veya Wayback Machine'dan faydalanabilirsiniz. J2ME için ise ama Dedomil. Phonkeyde iş görür.

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, 0sıfırcı ve Notxr
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
bu konularda aşırı bilgisizim
@DarkredBlue61 yazcaktın herhalde
DOğru Yazmış Ama o Benim İnstagram Adresim :D Forum Şeysi Değil.

Forumda Fp2 İçin (701) hackleme ve yazılım vs konularım mevcut. çekmeme vs gibi konularda anten kablosu yada alt şarj kartı vs de kontrol edilebilir

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, 0sıfırcı ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Nokia C5-00 (Yazılımsal sorun sebebiyle açılmıyordu full erase yapıp ROM attım açılıyor. Ama kendine kendine bazen reset atıyor

Eno dosyası yükledin mi ?

• Beğen
Tepkiler: Notxr
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C5-00 (Yazılımsal sorun sebebiyle açılmıyordu full erase yapıp ROM attım açılıyor. Ama kendine kendine bazen reset atıyor

Bilmiyorum. Eno dosyasını nereden bulunur?
Mesaj birleştirildi:

DOğru Yazmış Ama o Benim İnstagram Adresim :D Forum Şeysi Değil.

Forumda Fp2 İçin (701) hackleme ve yazılım vs konularım mevcut. çekmeme vs gibi konularda anten kablosu yada alt şarj kartı vs de kontrol edilebilir
Zaten antenini sökerken kırmıştım. O yüzden çekmiyor.
Mesaj birleştirildi:

Hocam birde sende nokia 6230 vardı bunla ne yapılır

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Bilmiyorum. Eno dosyasını nereden bulunur?
Mesaj birleştirildi:

Zaten antenini sökerken kırmıştım. O yüzden çekmiyor.
Mesaj birleştirildi:

Hocam birde sende nokia 6230 vardı bunla ne yapılır
Telefon şakası yapılır. Arama yaparken aynı zamanda ses dosyası oynatabiliyor. Alo dayım sen beni gece 12'de aramışssın... Muhabbeti az yapmadık.

6230 ile opera halen çalışıyorsa google girer çıkarsın. Düşük kalite fotoğraflar çekebilirsin. Müzik dinlersin. Hds3 kulaklıkta al . Sesi iyidir ha .

Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok. Güzel saat oluyor. Ekranı zaten saatlerin piksel ekranından üretilme olduğu için always on display özelliğin ilk hali bu telefonda var.

C5-00 ve diğer tüm nokia telefonlarda eno dosyasını pc'deki bios dosyası gibi düşünebilirsin. Çoğu firmware dosyasından silerler bulması zor ama full flash erase yapınca ilk bunun yüklenmesi elzemdir

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, Notxr ve 0sıfırcı

Dobraokuyucu

Üye
Müzik dinlersin. Hds3 kulaklıkta al . Sesi iyidir ha .
Onun yerine gidip adam akilli bir 3.5mm dönüştürücü alsın daha iyi.
Mesaj birleştirildi:

N72 için hacke gerek yok. Telefon beyaz ekran veriyorsa öyle kolay tamir edemezsin. Uğraşsan da düzelir mi meçhul.

C5, C6 ve 701 iş yapar. Gerisi çöp. Norton hack deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve 0sıfırcı
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Onun yerine gidip adam akilli bir 3.5mm dönüştürücü alsın daha iyi.
Mesaj birleştirildi:

N72 için hacke gerek yok. Telefon beyaz ekran veriyorsa öyle kolay tamir edemezsin. Uğraşsan da düzelir mi meçhul.

C5, C6 ve 701 iş yapar. Gerisi çöp. Norton hack deneyebilirsin.
N72 ekranı direk yok. Yeni ekran takınca çalışır. 6230da 3.5mm dönüştürücü kendimde yaparım popporttaki ses pinlerini tespit ettikten sonra.

C6nında anakartı tamir ettim kopan yolu çektim çalışmadı. Anakart değişecek.

C5 de reset atıyor bazen eno bulamadım. Bulmam lazım.

@MAERKEK

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye
N72 ekranı direk yok. Yeni ekran takınca çalışır. 6230da 3.5mm dönüştürücü kendimde yaparım popporttaki ses pinlerini tespit ettikten sonra.

C6nında anakartı tamir ettim kopan yolu çektim çalışmadı. Anakart değişecek.

C5 de reset atıyor bazen eno bulamadım. Bulmam lazım.

@MAERKEK
Bunlarda .eno.fpsx varmı bilmiyorum ama bi bak derim :oke:
(sitede hesap açmazsan indiremeyeceğin şekilde ayarlamış yükleyen kişi)(çok fazla modelin var bunda)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK, XXXturi01 ve 0sıfırcı

Üst Alt