Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Araba conta yaktı 950 hayalim suya düştü :cry:
820 ile yola devam.

atakanakata

atakanakata

Üye
950 için şuan taksitle satış durumu var mı?
enpara.com dan masrafsız kredi kullanarak hepsiburada.com dan telefonu alabilirsin.
ben 950xl i o şekilde aldım.

12 ay için hesap yaparsak;

Aylık taksit tutarı 214,37 TL
Dosya masrafı ve kredi tahsis ücreti 0,00 TL
Sigorta Yok
Hesabınıza yatacak toplam tutar 2.300,00 TL
Cebinizden çıkacak toplam tutar 2.572,47 TL

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
bazı sitelerde ithalatçı garantililer başta olmak üzere fiyatlar düşmüş.

n11
Lumia 950xl
ithalatçı garantili 2099tl
distirbutor garantili 2499 tl

Lumia 950
disturbutor garantili 2209tl

hepsiburada
Lumia 950xl
ithalatçı garantili 2199tl

Lumia 950
disturbutor garantili 2299tl

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
bazı sitelerde ithalatçı garantililer başta olmak üzere fiyatlar düşmüş.

n11
Lumia 950xl
ithalatçı garantili 2099tl
distirbutor garantili 2499 tl

Lumia 950
disturbutor garantili 2209tl

hepsiburada
Lumia 950xl
ithalatçı garantili 2199tl

Lumia 950
disturbutor garantili 2299tl

Ha bu fiyatlarla zamanında çıksaydı sadık kullanıcıları diğer platformlara kaymazdı. Geç kaldılar bence.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Ha bu fiyatlarla zamanında çıksaydı sadık kullanıcıları diğer platformlara kaymazdı. Geç kaldılar bence.
şef Lumia 1520 piyasaya yurtdışında 699 Euro dan çıkmış. esasında bu cihazların fiyatlar yurtdışında da ucuz da bizim disturbutorler ve ithalatçılar biraz fazla yasladı bence ...

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
şef Lumia 1520 piyasaya yurtdışında 699 Euro dan çıkmış. esasında bu cihazların fiyatlar yurtdışında da ucuz da bizim disturbutorler ve ithalatçılar biraz fazla yasladı bence ...
Biraz mı! Kaç kalem yasladıklarını yazmaya kalkayım.
Cihaz gümrüğe geldi. Dakka 1 gol 1: Gümrük vergisi. Eh vergi olurda kdv olmaz mı! Etti sana 2
İthalat eden firma ürünü aldı. Eh birazda o kazanmalı (Garanti, satıcı kârı vs vs). Etti mi sana 3. Eee ürünü depodan çıkartınca fatura kesmesi lazım. Bide oradan kdv yaslandı mı! Etti 4. Ürünü alan kişi kar etmeli birazda o yaslayacak , etti 5. Satış olunca Kdv bi daha kendini gösteriyor. Etti 6.
Bide cihazın bandrol bedeli var. Etti 7
gümrükten geçerken eklenen kayıt parasını unutmayalım (100-140 lira gibi) etti 8.

Eh bu kadar yaslamayı bizlerde hak ediyoruz açıkçası. (Biraz siyasi olacağı için yazmıyorum).

• Beğen
Tepkiler: erhanercan, sfgnrl ve suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Cihaz gümrüğe geldi. Dakka 1 gol 1: Gümrük vergisi. Eh vergi olurda kdv olmaz mı! Etti sana 2
İthalat eden firma ürünü aldı. Eh birazda o kazanmalı (Garanti, satıcı kârı vs vs). Etti mi sana 3. Eee ürünü depodan çıkartınca fatura kesmesi lazım. Bide oradan kdv yaslandı mı! Etti 4. Ürünü alan kişi kar etmeli birazda o yaslayacak , etti 5. Satış olunca Kdv bi daha kendini gösteriyor. Etti 6.
gümrükten geçerken eklenen kayıt parasını unutmayalım (100-140 lira gibi) etti 8.

Eh bu kadar yaslamayı bizlerde hak ediyoruz açıkçası. (Biraz siyasi olacağı için yazmıyorum).

Dibine kadar doğru.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

Vergi konusunda cok haklisiniz. Ayricabizim disturbutorlerde sikinti. Ithalatcinin 2100 tl ye verdigini disturbutor 2600 e veriyor. Ithalatci 200tl kar aliyorsa disturbutor 700 tl kar aliyor ve bu durum rezalet birsey...

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Dün teknosa da Lumia 950 yi inceledim biraz, ama 1520 nin verdiği kalite hissini kesinlikle vermiyor ve de o sanal tuşların hiç albenisi yok.
Yani demem o ki, sistemin albenisi yok çünkü o çok övündüğümüz kamera, haritalar, ve stabilite de gitti, bunun yanında cihazların kalitesi de(malzeme)düşünce bu insanlar ne diye ms yi tercih edecek acaba?
Vergi konusunda cok haklisiniz. Ayricabizim disturbutorlerde sikinti. Ithalatcinin 2100 tl ye verdigini disturbutor 2600 e veriyor. Ithalatci 200tl kar aliyorsa disturbutor 700 tl kar aliyor ve bu durum rezalet birsey...
Maalesef ki bu durumdan sadece vergi olayını mesul tutamayız, kaldı ki bizim esnafımız da yüksek kar marjını çok seviyor, tıpkı meyve sebze de olduğu gibi,tarlada 30 kuruş olan domates marketlerde 3 tl.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bmw_m6 ve Aybin.Kilic
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Fiyatların düşmesi birşeyi değiştirmiyor. Diğer platformda ki en iyi 10 uygulamayı getirsinler. Ciddi anlamda kullanıcı sayıları artacak. Ama anlamıyorlar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, maydinmaydin ve dark_13
Aybars1979

Aybars1979

Üye
KDV ile ilgili bizde çok yanlış bilinen bir hata var sizin belirttiğiniz gibi kdv sürekli katlanarak gitmez. öyle olsaydı devlet başka vergi toplama zahmetine girişmezdi. esas olan satıcı alış ve satış fiyat farkından doğan kdv yi öder diğeri mahsup edilir. Biz de ki temel sorun bence aşırı yüksek işletme giderleri ve yine aç gözlü satıcılardır. ortalama büyüklükteki bir şehirde cadde üzerindeki kıytırık bir dükkanın kirası 3000-5000tl olunca varın gerisini siz düşünün hele birde o caddede düzinelerce satıcı olduğunuda dikkate alırsanız birim üründen yapılması gereken kar oranı haliyle uçuşa geçmektedir. Bahsettiğiniz vergiler dünyanın tüm ülkelerinde vardır bize has bir durum değil üstelik bizdeki KDV oranı öyle zannedildiği gibi diğer AB ülkelerine göre yüksekte değildir. Ben araştırmadım ama merak eden araştırsın muhtemelen düşük yada ortalamada olduğunu görürsünüz. Sie bir örnek vereyim Çinden yan sanayi olarak gelen bir oto yedek parçanın birim fiyatı 5tl ama satıcı bunu rahatlıkla 75tl ye satabiliyor alıcı ise aslında emsallerine göre ucuza bulduğunu düşünerek seviniyor hakikatende diğer satıcılar 100tl dolaylarında satıyor aynı ürünü. Tabi işin birde diğer tarafları var ki onlar aslında hiç farketmiyoruz desek yeridir çok basit olarak katlanarak giden bir maliyet vardır oda aracıların katlanmak zorunda oldukları finansman maliyetidir. her bir aracı birim ürün başına %5 finansman maliyetine katlansa ithalatçı+dağıtıcı +son satıcı uda kabaca ortalam %15 lik bir fiyat artışı demektir. 2000tl lik bir cihazda 300tl artış yapar.

• Beğen
Tepkiler: stockton ve suyunsesi
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Microsoft'u anlamıyorum..anlamıyorum..anlamıyorum. Bir yandan sistemi yerlerde süründürüyor, herkese Wp bitti dedirtiyor diğer yandan da
Batman v Superman: Adaletin Şafağı fiminde Batman'e 950 kullandırıyor. Sistemi öldüreceksen neden reklam yapıyorsun? Yok ürününü yaymaya çalışıyorsan neden ürününün üzerine daha fazla düşmüyorsun? Anlamadım gitti.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Microsoft'u anlamıyorum..anlamıyorum..anlamıyorum. Bir yandan sistemi yerlerde süründürüyor, herkese Wp bitti dedirtiyor diğer yandan da
Batman v Superman: Adaletin Şafağı fiminde Batman'e 950 kullandırıyor. Sistemi öldüreceksen neden reklam yapıyorsun? Yok ürününü yaymaya çalışıyorsan neden ürününün üzerine daha fazla düşmüyorsun? Anlamadım gitti.
Zenginin hesabına fakirin aklı yetmez.

Not: buradaki fakir biz oluyoruz :ehe

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Murat Alper, Aybin.Kilic ve 1 kişi daha
ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
Gençler Lumia ölmedi mi yaa :D en son duyduğuma göre lumia adı artık kullanılmayacak, microsoft adı altında üretim yapılacak diyolardı. Bu arada hem Denizli'de hem trabzonda teknosa da dahil olmak üzere lumia'nın yeni çıkan hiçbir cihazı yok. Hatta bi an için lumialar üretimden kalktı zannetmiştim. Demek ki bu kadar düştü lumialar. gerçi hiç yükselmemişti ki. Nokia lumia 925'i kullandığımı daha dün gibi hatırlıyorum, güzel bi cihazdı. Hatta keşke z3'ün klavyesi 925 gibi kullanışlı olsaydı derim arada.Hey gidi günler hey... Ama android bi başkaymış bunu kullanmadan anlayamazdım. Hele sony ile android daha bi başka. He android demişken, eski ve fanatik bir NOKIA'cı olarak NOKIA'nın android ile piyasaya dönüşünü dört gözle bekliyorum. NOKIA ile android daha da güçlenecek. Ben işin android kısmında değilim, NOKIA piyasaya dönecek ya beni o sevindiriyo. NOKIA olsun çamurdan olsun :)) Bence NOKIA fanları androide bakmadan NOKIA'ya geri dönseler bişey kaybetmezler. Biliyorum çoğu kişi androide ön yargılı, ama NOKIA ile bunu aşarsınız mutlaka. androidin adı hep samsungun o iğrençötesi touchwiz arayüzünden kötüye çıktı.neyse önyargılar yıkılmak için vardır ;))) Son olarak, umarım windows 10 ile beklentileriniz karşılanır(çok zor ama umut fakirin ekmeği ne de olsa) Bir zamanlar çok takıldığım lumia forumuna en içten saygı ve sevgilerimle :bigstar:

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve suyunsesi

gkhntlbs

Üye
Arkadaşlar 950 xl için ekran koruyucu cam koruma alacağım ne önerirsiniz?

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Adamlar resmen "satmamak" için cihazlara 2500 lira fiyat çektiler. Türkiye'de kaç tane 950/XL modellerinden satıldı acaba? Şu telefonlara 1500-1800 arası bir fiyat çekselerdi birinci nesil Lumia kullanıcılarının çoğunun elinde şimdi 950 modellerini görüyor olacaktık.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve suyunsesi
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Konuyu Niye Hortlatıyonuz Hala :D

dücane

dücane

Üye

Böyle bir söylenti cikti. Yarindan itibaren Lumia 950 XL alana Lumia 950 bedava verilecekmis
@papakudioflu @Sensation

Kaynak:

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye

Böyle bir söylenti cikti. Yarindan itibaren Lumia 950 XL alana Lumia 950 bedava verilecekmis
@papakudioflu @Sensation

Kaynak:

:|:ohannes:

alaca61

Üye
iyi kafa yapmış

Üst Alt