Haber Microsoft Build 2016 Geliştirici Konferansı Hakkında Gelişmeler

Sponsorlu Bağlantılar

versino2

versino2

Üye
Boş işler genel müdürlüğü Microsoft ta kesinlikle

dakamon

dakamon

Üye
Yani kısaca MS diyorki bizim visual studio ile her platforma tek bir dil ile uygulama yazabilirsiniz. Buradan da anlıyorum ki MS PC de genele hitap etmek istiyor. ANdroidçi de İos çu da gelsin Windows da yazsın kodlarını istiyor kodlarını.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Yani kısaca MS diyorki bizim visual studio ile her platforma tek bir dil ile uygulama yazabilirsiniz. Buradan da anlıyorum ki MS PC de genele hitap etmek istiyor. ANdroidçi de İos çu da gelsin Windows da yazsın kodlarını istiyor kodlarını.
aynen öyle ve okdr da değil. Mağazalar ortak olsun sistemleri kapıştıralım diyor

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Adam gelir MS nim programda iOS&Android e yazar uygulamayı kapatır gider. İnsanlar yavaştan WP diye bişey olduğunu unutmaya başladı çünkü MS'nin kendisi bile dillendirmiyor. Önceden mobil ile ilgili video izlerken falan editörler WP ile de karşılaştırırdı incelediği oyunu, programı vs. Şimdi adı bile geçmiyor. Hatta şöyle deniyor, " WP da sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu uygulama yok." MS birilerine kendisinin de bir mobil platformu olduğunu hatırlatması lazım.

dakamon

dakamon

Üye
Eskiden baya baya reklam da yapılırdı oda bitti.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
İnteraktif Live Tile konusu vardı Buildden önceki günler bakalım bugün onunla ilgili bişey var mı?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hiç bir şey beklemeyin, L920 telefonumu aldığım ilk zamanları hatırlıyorum da. Cortana söylentileri almış başını yürümüştü. :) Hey gidi. Ne umutlar vardı o zamanlar. Iphone'un Sirisi henüz Türkçe değilken düşünün. Siriden çok daha gelişmiş olarak Cortana gelecek diye insanlara anlatıp hava atabildiğimiz dönemler.
Microsoft ne yapıyor kısaca özetlemek gerekirse; güzel bir takım teknolojik fikirleri daha geliştirmeden insanlara duyurup aktarıyor, yapacağız, edeceğiz, vereceğiz diyor. Sonra onu bir kaplumbağa misali geliştirmeye çabalıyor. Bu teknolojik fikri duyan diğer rakipler ise benzerini Microsofttan daha önce yapıp veriyorlar. Microsoftta kaplumbağa hızıyla çabaladığı o fikirleri beceremediğiyle kalıyor. :)
Sonuç olarak Microsoft bana kalırsa mobil telefonlar ile ilgili gelişmelerini Surface telefonların arkasına iteledi. Ha Surface telefonlar dan sonra atağa kalkar mı, bence hayır. Sadece start verir ve en hızlı ilerlemesinin de yine rakiplerinden yavaş olacağından da adım gibi eminim.
Bu arada Türkçe Cortanayı da bence kimse beklemesin. Benim bunca yıl edindiğim tecrübemle diyebilirim ki, onu yakın zamanda verebileceklerini hiç sanmıyorum. Belki Surface Telefonlardan 1 yıl kadar sonra Türkiye ayağı tarafından pc tarafının çalışmaları başlar. Belki ondan da 1 - 2 yıl sonra mobilini verirler. Yani en erken 2019 - 2020.

• Beğen
Tepkiler: BelaMonte, Esendağlı ve skynet
Bay H

Bay H

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ek olarak bizim saatimiz ile akşam 22.30 da yeni karolara ait sunum yapılacak, bekliyoruz...

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Bildirim Özellikleri

remzi33

remzi33

Üye
Xamarin ile ilgili olarak ben şunu anladım. Xamarin üzerinden tümsistemlere uygulama yazabilirsiniz. Ama bu tasarım ve kodlama tek olarak olmuyor. Yani yine ios için ayrı tasarım ve kodlama, android için ayrı wp için ayrı. Sadece geliştirmeyi yaptığın uygulama olan xamarin hepsini içinde barındırıyor olay bu

Bay H

Bay H

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
Bay H

Bay H

Üye
Chaseable Live Tiles diye bir olaydan bahsediliyor, sunuma dair canlı yayın olmadığı uzaktan uzaktan takip ediyoruz, "kullanılabilirlik açısından güzel geliştirme vs." diyenler var.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
ElectroTR

ElectroTR

Üye
Chaseable Live Tiles diye bir olaydan bahsediliyor, sunuma dair canlı yayın olmadığı uzaktan uzaktan takip ediyoruz, "kullanılabilirlik açısından güzel geliştirme vs." diyenler var.

Söylediklerine göre mesela haberler uygulaması üzerinde bir son dakika haberi var. Karoya tıklayınca direk o habere gidiyor. Daha detaylı bilgi yok şimdilik.

Bay H

Bay H

Üye
Yeni bildirimlerin widget-canlı karolar gibi olduğu söyleniyor.

Bildirim merkezi üzerine bulunan hava durumu üzerine tıkladığınız daha detaylı bilgi alabiliyorsunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bay H

Bay H

Üye
Yeni yeni bildirimler; daha önce yaptıkları bir oylamada bildirim merkezi işareti yerine uygulama simgesi mi çıksın tarzı bir oylama yapmışlardı, yapılan seçime göre bildirim hangi uygulamadan geldiyse önce uygulamanın simgesi daha sonra standart bildirim simgesi geliyor/gelecek.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Sensation
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
No code change is needed for most of the new features, including:
  • Bildirimlerde daha büyük resimler
  • Uygulama kimliği ve ilişkilendirme
  • Yeni buton stili
  • Daha iyi keşfedilebilirlik
  • Daha güncel ve ilgili
Ayrıca yeni eylem merkezinde uygulamaların bildirim ayarlarını, telefon ayarlarına gitmeden, direk olarak uygulama bildirimindeki ayar butonu kullanarak değiştirme

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
No code change is needed for most of the new features, including:
  • Bildirimlerde daha büyük resimler
  • Uygulama kimliği ve ilişkilendirme
  • Yeni buton stili
  • Daha iyi keşfedilebilirlik
  • Daha güncel ve ilgili
Ayrıca yeni eylem merkezinde uygulamaların bildirim ayarlarını, telefon ayarlarına gitmeden, direk olarak uygulama bildirimindeki ayar butonu kullanarak değiştirme

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
braayn

braayn

Üye
Yeni yeni bildirimler; daha önce yaptıkları bir oylamada bildirim merkezi işareti yerine uygulama simgesi mi çıksın tarzı bir oylama yapmışlardı, yapılan seçime göre bildirim hangi uygulamadan geldiyse önce uygulamanın simgesi daha sonra standart bildirim simgesi geliyor/gelecek.

haberler için teşekkürler ama bunlar olması lazım zaten yenilik namına hiç bir şey anladığım kadarıyla ... Hani bizim ülkemizde yol veköprü yapılıyor diye seviniyoruz ya wp de onun gibi adamlar marsda su bulmak için kilometrelerce yol gdip araştırma yapıyorlar biz halen yola ve köprüye seviniyoruz.işte Wpninde tam olarak bu şekilde.

Üst Alt