Lumia 640XL Brick - QHSUSB_BULK

Sponsorlu Bağlantılar

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 640XL Brick - QHSUSB_BULK
Merhaba arkadaşlar,

Windows Device Recovery Tool ile 8.1 'e dönmeye çalışıyordum, kırmızı yükleme ekranı geldi ve 1 sn sonra telefon kapanıp uygulama hata verdi.

Telefon şuan hiç birşeye tepki vermiyor, haliyle soft reset vs de yapamıyorum. Aygıt yöneticisinde usb QHSUSB_BULK olarak gözüküyor.

Lütfen bir yardım edin, telefon perte çıktı :/

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Şuan cihazınız açılmıyorsa
ses kısma + güç düğmesine cihaz titreyene kadar basılı tutun, titrediğinde yeniden başlatacaktır (şarjı olduğuna emin olun)
Nokia logosu göründüğünde, bir sıra içinde bir defada tuşlarına basın:

Ses Açma
Ses Kısma
Güç
Ses Kısma

Dişliler çıkıp biraz bekledikten sonra ekran geri gelecektir.

Ek olarak alttaki sitelere de göz atarak konuyla ilgili soruna çözüm verilmiştir.

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
Şuan cihazınız açılmıyorsa
ses kısma + güç düğmesine cihaz titreyene kadar basılı tutun, titrediğinde yeniden başlatacaktır (şarjı olduğuna emin olun)
Nokia logosu göründüğünde, bir sıra içinde bir defada tuşlarına basın:

Ses Açma
Ses Kısma
Güç
Ses Kısma

Dişliler çıkıp biraz bekledikten sonra ekran geri gelecektir.

Ek olarak alttaki sitelere de göz atarak konuyla ilgili soruna çözüm verilmiştir.

denedim olmadı hocam maalesef.
ses açma kısma tuşları hiç işe yaramıyor, telefon titremiyor bile.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
denedim olmadı hocam maalesef.
ses açma kısma tuşları hiç işe yaramıyor, telefon titremiyor bile.
alla alla :hmmm bir de ses açma + güç düğmesine uzun bi süre basılı tut bakalım
belki batarya boşalmıştır işlem sırasında. Olmazsa biraz şarjda kalsın.

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
alla alla :hmmm bir de ses açma + güç düğmesine uzun bi süre basılı tut bakalım
belki batarya boşalmıştır işlem sırasında. Olmazsa biraz şarjda kalsın.
hiçbir kombinasyon çalışmıyor tuşlarla . inşallah batarya boşalmıştır diyecem ama o da zor ihtimal.
bi yarım saat şarjda tutayım en azından

goldmobile

goldmobile

Üye
Kurmaya çalışdığın 8,1 telefonun kendi romu olduğuna eminmisin?

afwerker

afwerker

Üye
dostum bende karşılaştım o sorunlar telefon tepki vermiyor ama usb takınca okumuyor. Anakart değişmesi gerek

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
dostum bende karşılaştım o sorunlar telefon tepki vermiyor ama usb takınca okumuyor. Anakart değişmesi gerek
usb takınca okuyor, sadece doğru şekilde okumuyor telefon arızalı oldugu için.

Kurmaya çalışdığın 8,1 telefonun kendi romu olduğuna eminmisin?
evet.

maalesef işe yaramadı hocam.

afwerker

afwerker

Üye
usb takınca okuyor, sadece doğru şekilde okumuyor telefon arızalı oldugu için.
Hocam K bakma T9 kurbanı olduk :) usb bende okuyor ama cihaza asla yazılım atamadım servise yolladım anakartı yanmış dediler garantisi türkiye içinde olmadığı için fiyat teklif ettiler yaptırmadım. yurtdışına yolladım tekrardan

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
Hocam K bakma T9 kurbanı olduk :) usb bende okuyor ama cihaza asla yazılım atamadım servise yolladım anakartı yanmış dediler garantisi türkiye içinde olmadığı için fiyat teklif ettiler yaptırmadım. yurtdışına yolladım tekrardan
anladım hocam.
benim cihaz lumia 720 değişim olarak verildi bana lumia 640 xl. türkiyede garantisi var gözüküyor, şuan ben macaristandayım, onların sitesinden de kontrol ettim yine garanti var gözüküyor.
yarın sabahtan hemen nokia care'e gidicem, inşallah çok para vermeden halledebilirim sorunu. sanırım yazılım veya pc üzerinden denemeyle çözülebilecek bir sorun değil

humanhunter

humanhunter

Üye
qhusb driver sistem tarafından otomatik yüklendiği için uygun olmayabilir.Normalde telefon bu durumdayken de windows device recovery telefonu görmesi lazım.Şu sürücülerle deneyin bir de -

Olmazsa Teamviewer ile yardımcı olmaya çalışırım

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
qhusb driver sistem tarafından otomatik yüklendiği için uygun olmayabilir.Normalde telefon bu durumdayken de windows device recovery telefonu görmesi lazım.Şu sürücülerle deneyin bir de -

Olmazsa Teamviewer ile yardımcı olmaya çalışırım

QHSUSB_BULK için qualcomm driverlarını göstermeye çalıştığımda bu oluyor :

Bu da adım adım windows device recovery tool ile denemelerim hocam :

humanhunter

humanhunter

Üye
QHSUSB_BULK için qualcomm driverlarını göstermeye çalıştığımda bu oluyor :

Bu da adım adım windows device recovery tool ile denemelerim hocam :

windows device recovery hata sonuçlarını da gönderebilirmisiniz. C:\ProgramData\Microsoft\Care Suite\Windows Device Recovery Tool adresinde

goldmobile

goldmobile

Üye
Benim aklıma 2 seçenek geliyor telefonun kapanması programın hata vermesi 1.ya telefona qurulmakda olan rom telefonla uyumlu değildi,
2,Ya da rom kurulma esnasında telefon şarjının bitmesi veya bilgisayarla telefon arasında iletişim kesilmesi
Ben ilk seçenek diye düşünüyorum niye derseniz, çünkü dediğine göre kurulum ekranı başlar başlamaz 1sn sonra telefon kapanıyor program hata veriyor yani uyumsuzluk sonucu ilerlemiyor hiç
Bu şekilde ise yazılımsal sorundur ve düzelir diye düşünüyorum
Ben de bir Android telefona uyumsuz romu zorla yüklmişdim sonuç buna benzerdi çok telefoncuya verdim açamadılar kendim çok araşdırdım ve 1 sene sonra telefonu açdım
İnşallah seninki de açılır

Son düzenleme:
ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
Benim aklıma 2 seçenek geliyor telefonun kapanması programın hata vermesi 1.ya telefona qurulmakda olan rom telefonla uyumlu değildi,
2,Ya da rom kurulma esnasında telefon şarjının bitmesi veya bilgisayarla telefon arasında iletişim kesilmesi
Ben ilk seçenek diye düşünüyorum niye derseniz, çünkü dediğine göre kurulum ekranı başlar başlamaz 1sn sonra telefon kapanıyor program hata veriyor yani uyumsuzluk sonucu ilerlemiyor hiç
Bu şekilde ise yazılımsal sorundur ve düzelir diye düşünüyorum
Ben de bir Android telefona uyumsuz romu zorla yüklmişdim sonuç buna benzerdi çok telefoncuya verdim açamadılar kendim çok araşdırdım ve 1 sene sonra telefonu açdım
İnşallah seninki de açılır
hocam rom'un yanlış olması çok uzak ihtimal çünkü herşeyi program indirdi zaten. ayrıca netten de kontrol ettim lumia 640 xl için mevcut tek rom programın yüklemeye çalışıtğı.
şarj meselesinde de cihazın %55 civarı şarjı vardı ve herşey anlık oldu, kırmızı ekran belirdi ve 1 sn sonra hata verip telefon kapandı.
İnşallah düzelir, teşekkürler

goldmobile

goldmobile

Üye
Sen bi de bataryayı çıkartıp tekrar tak sonra usb kablosu ile bilgisayara bağla
Sonra güç tuşuna ve ses azaltma aynı zamanda bas ve bekle telefon titremesi lazım

ademoz05

ademoz05

Üye
    Konu Sahibi
Sen bi de bataryayı çıkartıp tekrar tak sonra usb kablosu ile bilgisayara bağla
Sonra güç tuşuna ve ses azaltma aynı zamanda bas ve bekle telefon titremesi lazım
50 tane kombinasyon denedim, yok cihaz uyanmıyor hocam :)

manyax2007

manyax2007

Üye
jtag

Üst Alt