Anket Windows Phone Gidişatı

Sponsorlu Bağlantılar

windows phoneun durumu önümüzdeki yıllarda ne olur

• evrensel uygulama ile şansı var

Kullanılan: 43 41.3%
  • değişmez %3ün başını bekler

Kullanılan: 22 21.2%
  • wp treni kaçırdı artık olacağı varsa da olmaz yavaş yavaş biter

Kullanılan: 44 42.3%

• Kullanılan toplam oy
    104
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
post: 7841420, member: 2590582"]Tehlikeli sularda geziyor şu an. Şu sıralar atılım yaptı, yaptı. Yapamadı Nokia gibi derin suları boylayacak maalesef![/QUOTE]
Nokia geri dönüş hazırlığı yapıyor hatırlatırım
umarım akıllıca hamleler ile geri döner sonunun ms gibi olmasını hiç istemem doğrusu
kullanıcısına özel olduğunu hissettirmeli kullanıcıya değer vermeli

stockton

Üye
Nokia geri dönüş hazırlığı yapıyor hatırlatırım
umarım akıllıca hamleler ile geri döner sonunun ms gibi olmasını hiç istemem doğrusu
kullanıcısına özel olduğunu hissettirmeli kullanıcıya değer vermeli
Yeri burası değil ama Android ile dönecekse hiç dönmesin daha iyi. Yenilgiyi kabul etmiş, bükemediği bileği öpmüş, hem de epey bir ara vermiş bir firma olarak şansı fazla olmaz!

• Beğen
Tepkiler: Uber23 ve maydinmaydin
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Yeri burası değil ama Android ile dönecekse hiç dönmesin daha iyi. Yenilgiyi kabul etmiş, bükemediği bileği öpmüş, hem de epey bir ara vermiş bir firma olarak şansı fazla olmaz!
android dışında hangi seçenek var sence
wp asla bir seçenek değil androidden beter
kendi sistemi olan meego ya da symbian pek olası değil zira onlar epey eski sistemler toparlayıp Adam etmek için kaynak lazım ki o da Nokia da yok başka hangi seçenek var sence
android ile geri döndükten sonra meegoyu toparlayabilir zira jollanın geliştiricileri artık boşta ama bu cidden zor
piyasada yeni bir işletim sisteminin tutulması cidden zor wp bunun en iyi örneği

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

stockton

Üye
android dışında hangi seçenek var sence
wp asla bir seçenek değil androidden beter
kendi sistemi olan meego ya da symbian pek olası değil zira onlar epey eski sistemler toparlayıp Adam etmek için kaynak lazım ki o da Nokia da yok başka hangi seçenek var sence
android ile geri döndükten sonra meegoyu toparlayabilir zira jollanın geliştiricileri artık boşta ama bu cidden zor
piyasada yeni bir işletim sisteminin tutulması cidden zor wp bunun en iyi örneği
Ben 920'yi, Nokia'yı sevdiğim kadar, Android olmadığı için de tercih ettim. Babam telefon yapıp içine Android koysa, almam! Madem Android'e dönecektin, niye seneleri heba ettin, niye markayı ele ayağa düşürdün diye de sorarlar adama! Neticesinde olmaz! Androidçiler de Samsung, Lg, Asus vs. varken senelerce yatmış Nokia'yı tercih etmez zaten!

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Valla nokia android ile başarılı olabileceğini pek sanmıyorum,ben isterim ki symbian belle ile kaldığı yerden devam etsin ama üzerine mutlaka birşeyler koyarak,mağaza olayına çözüm üretmesi şart, kısaca işi gerçekten zor.
Ha bu arada androidli nokia olursa hiç işim olmaz onuda belirteyim:)androidi sevemedim gitti.

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle ve stockton
0343434

0343434

Üye
Nokia firmasının Symbian'dan vazgeçtiken sonra Wp'a geçme sebebi Stephen ELOP'tur arkadaşlar. O adam yerine başka bir yönetici gelse ki Nokia'nın projeleri arasında Android'e geçme seçeneği de vardı ama o insan müsvettesi yüzünden Microsoft'un desteği ile birlikte cihazlar kolu satılmak zorunda kaldı ki iyi oldu bence. En azında şirketin tamamına zarar olarak yansıyacağına direkt keserler zararlı yeri. Şu an bir miktar bütçeleri de var ve hala Nokia almak isteyeni bir kitle var. Önceki başarılı oldukları dönemlerindeki gibi düzgün bir satış bir politikası izlenirse Nokia tekrar geri döner.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Nokia firmasının Symbian'dan vazgeçtiken sonra Wp'a geçme sebebi Stephen ELOP'tur arkadaşlar. O adam yerine başka bir yönetici gelse ki Nokia'nın projeleri arasında Android'e geçme seçeneği de vardı ama o insan müsvettesi yüzünden Microsoft'un desteği ile birlikte cihazlar kolu satılmak zorunda kaldı ki iyi oldu bence. En azında şirketin tamamına zarar olarak yansıyacağına direkt keserler zararlı yeri. Şu an bir miktar bütçeleri de var ve hala Nokia almak isteyeni bir kitle var. Önceki başarılı oldukları dönemlerindeki gibi düzgün bir satış bir politikası izlenirse Nokia tekrar geri döner.
lafı ağzımdan aldın kardeş
elop yüzünden Nokia msnin uşağı oldu adeta sisteme onca uğraştı baktı Adam olmayacak b planı olarak androide yönelmeyi düşünmüştü ama Truva atı elop yüzünden Nokia elindeki kozların nerdeyse tamamını kaybetti
yani Googlea boyun eğme konusunda biraz haksızsınız zira Nokia'yı bu hale getiren msydi onun yanlış seçimleri değil
zaten aklı başında olan hiç kimse meego gibi bir sistemi bırakmaz androide güçlü bir rakip olma fırsatını es geçmezdi dahası meego sadece Mobil sektörde değil masaüstünde de kullanım için geliştirilmiş bu amaç doğrultusunda yapılmıştı tanıdık geldi mi şu anda msnin uğraştığı şeyi Nokia ve Intel 5 yıl önceden planlamış uygulamaya koymuştu ms buna taş koydu hadi onu geçtik Lumia 925 -1020-1520 gibi modellerin başarısını düşününce Nokianın onca bölümü elden çıkarıp patentlerinden kendi rızasıyla vazgeçip tüm fırsatları herşeyi msye bırakması sizce mantıklı mı aklı başında olan bunu yapar mı
kim ne derse desin wpyi yapan ms de olsa bugünlere getiren hala %3 lük te olsa pay sahibi yapan Nokia'ydı zaten dikkat ettiyseniz Nokianın adı geçmemeye başladıkça wpde iyice gözden düştü

• Beğen
oysu

oysu

Üye
Lumia 920, 925 ve 1020 ile başladım. Sistem adam olur dedik. Piyasası yeni dedik. Arkasında sonuçta Microsoft var zararı kar yapar bilir işini dedik boş çıktı. 1020 ekranı kırıldıktan sonra Sony z2 aldım. Kamerası tatmin etmiyor. Mağazadan ne yüklersem tedirginlik içerisindeyim. Bir istemedikleri tc kimlik no ve anne kızlık soyadı kalıyor yakında onuda yaparlar. Anroid aldığı izinlerle özelinde özeline giriyor. Reklam konusunu hiç açmayım. L950 çok bekledim ha çıkıyordu, çıktıydı, çıkacaktı derken Microsoft da artık tırtmış dedim. Şu forum sayfasından çıkmazdım. WP fanıydım adeta şimdi kim sorarsa "alma gardaş paran fazlaysa ya git hayır yap yada sen bilirsin git rezil ol" diyorum.
Sizlerde yavaş yavaş bırakın arkadaşlar sonunda tamamen destekte keser bunlar.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve wpfurkan
mrzstyl

mrzstyl

Üye
Microsoft veya Nokia adam akıllı tasarıma ve teknik özelliklere sahip bi telefon çıkarırsa ve reklamını çok yaparsa belki biraz canlandırabilirler.
(Tasarım ve reklam çok çok çok önemli reklam çok önemli) :hmmm :evet: :artistyuz:

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft veya Nokia adam akıllı tasarıma ve teknik özelliklere sahip bi telefon çıkarırsa ve reklamını çok yaparsa belki biraz canlandırabilirler.
(Tasarım ve reklam çok çok çok önemli reklam çok önemli) :hmmm :evet: :artistyuz:
o reklam işi de tasarım işi de Nokia'nındı zamanında çok İyi modeller çıktı ama ms Nokia'ya kazık attıktan sonra öğrendi dünyanın kaç bucak olduğunu ne Adam akıllı tasarım yapabiliyorlar ne de reklam ellerindeki proje ve patentleri bile kullanmayı bilmiyorlar
zamanında 3d touch diye bişey vardı belki hatırlarsınız Nokia üstünde çok çalışmış hatta öncül bir prototip bile yapmıştı eğer Nokia hala Lumia serisi ile ilgileniyor olsaydı şimdi appleın forcetouchının adı bile geçmedi
bazı şeyler vardır reklamı yapılmaz ama varlığı ciddi bir prim yapar symbian platformundaki Nokia sleeping screen gibi bilmeyen arkadaşlara şöyle açıklayayım bu uygulama ile göz atma ekranındaki bildirimleri falan daha farklı görüyor saat tarih vb şeylerin görünümünü değiştirebiliyorduk mesela bilindik beyaz saati ve tarihi daha renkli ve farklı puntolarla gösterebiliyor batarya durumunu pratik bir şekilde gösterilecek şekilde ayarlayabiliyor arkaya hoş arkaplanlar atabiliyorduk ama bu arkaplanlar kapalı ekranın şarj yememesi için özel olarak tasarlanıyor en az şarj ile en verimli şekilde çalışıyordu benim c601de bu uygulama nerdeyse hiç şarj yemedi
bu uygulama olduğu takdirde bildirim ledine hiç ihtiyaç duyulmaz bence
bu uygulamanın reklamı yapılamaz zira o kadar büyük bir olay değil ama telefonun reklamları sırasında cihaza büyük bir fark katacaktır orası kesin

• Beğen

ArMaGeDdOn_87

Üye
o reklam işi de tasarım işi de Nokia'nındı zamanında çok İyi modeller çıktı ama ms Nokia'ya kazık attıktan sonra öğrendi dünyanın kaç bucak olduğunu ne Adam akıllı tasarım yapabiliyorlar ne de reklam ellerindeki proje ve patentleri bile kullanmayı bilmiyorlar
zamanında 3d touch diye bişey vardı belki hatırlarsınız Nokia üstünde çok çalışmış hatta öncül bir prototip bile yapmıştı eğer Nokia hala Lumia serisi ile ilgileniyor olsaydı şimdi appleın forcetouchının adı bile geçmedi
bazı şeyler vardır reklamı yapılmaz ama varlığı ciddi bir prim yapar symbian platformundaki Nokia sleeping screen gibi bilmeyen arkadaşlara şöyle açıklayayım bu uygulama ile göz atma ekranındaki bildirimleri falan daha farklı görüyor saat tarih vb şeylerin görünümünü değiştirebiliyorduk mesela bilindik beyaz saati ve tarihi daha renkli ve farklı puntolarla gösterebiliyor batarya durumunu pratik bir şekilde gösterilecek şekilde ayarlayabiliyor arkaya hoş arkaplanlar atabiliyorduk ama bu arkaplanlar kapalı ekranın şarj yememesi için özel olarak tasarlanıyor en az şarj ile en verimli şekilde çalışıyordu benim c601de bu uygulama nerdeyse hiç şarj yemedi
bu uygulama olduğu takdirde bildirim ledine hiç ihtiyaç duyulmaz bence
bu uygulamanın reklamı yapılamaz zira o kadar büyük bir olay değil ama telefonun reklamları sırasında cihaza büyük bir fark katacaktır orası kesin
Nokia daki anlattığın özelllik keşke kullandığım telefonda da olsaydı,bildirimlerin gözükmesi ve o ekranın ayarlarını yapabilmek bence çok iyi bi özellik ama malesef bunu getiremediler,bu özellilk değişik bişey diğer firmalarda yok

System X

System X

Üye
windows phone öldü çünkü windows 10 gibi dandik bir işletim sistemine yoğunlaştılar. windows phone u geliştirseydiler bu kötü algı olmazdı. yeni gelen adam windowsu berbat etti sıvadı resmen.androide benzemeye çalıştılar özgünlüğünü kaybetti windows phone...

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Nokia daki anlattığın özelllik keşke kullandığım telefonda da olsaydı,bildirimlerin gözükmesi ve o ekranın ayarlarını yapabilmek bence çok iyi bi özellik ama malesef bunu getiremediler,bu özellilk değişik bişey diğer firmalarda yok
samsung ya da lg görmesin bunu yoksa sırf bunun için beş tane reklam çekerler
nokiadan 'esinlenmeyi' sever onlar lgnin knock codeu canlı örnek
bildiğin çaldılar lan ot msde öyle mal mal baktı kaldı
Nokianın patentlerini aldı kullanmıyor hadi neyse çalmalarına da müsaade ediyor
windows phone öldü çünkü windows 10 gibi dandik bir işletim sistemine yoğunlaştılar. windows phone u geliştirseydiler bu kötü algı olmazdı. yeni gelen adam windowsu berbat etti sıvadı resmen.androide benzemeye çalıştılar özgünlüğünü kaybetti windows phone...
her ne kadar win 10 güncellemesini alacak olsak ta bizim kullandığınız cihazlarda seneye şutlanacak
şuraya yazıyorum seneye ms lumialar olmasa bile Nokia Lumia cihazlar güncelleme dışı kalacak o süreçte win 10 alırsak ne şükür

• Beğen
PROEXSERT

PROEXSERT

Üye
rakiplerinin neler yaptığını ve yeni ve ayrıcalıklı şeyler getirilmeli wp işletim sisteminde telefonlara yeni özelikler ve teknik özelikleri artırılmalı ram rom işlemci grafik işlemci gibi ve uygulama geliştiricileri desteklenmeli google gibi

papakudioflu

papakudioflu

Admin
@Darth Revan öncelikle bir yanlışı düzeltelim; Microsoft Nokia'nın patentlerini satın almadı. Sadece (10 yıllık olmazı lazım) ücretsiz kullanım hakkı aldı. Yani o patentlerin fikri ve sınai hakları hala daha Nokia firmasına ait.

Emre

Üye
@Darth Revan öncelikle bir yanlışı düzeltelim; Microsoft Nokia'nın patentlerini satın almadı. Sadece (10 yıllık olmazı lazım) ücretsiz kullanım hakkı aldı. Yani o patentlerin fikri ve sınai hakları hala daha Nokia firmasına ait.
Doğru :)

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
yanlışım olabilir
bu yine de msnin telefon işinden Nokia kadar anlamadığı gerçeğini değiştirmez

papakudioflu

papakudioflu

Admin
yanlışım olabilir
bu yine de msnin telefon işinden Nokia kadar anlamadığı gerçeğini değiştirmez
Aslında tam tersine! Microsoft şu anda ve hala daha Nokia satın almasından bünyesine katılan çalışanları temizlemekle meşgul. Bu bir geçiş süreci yani. 50 bin kişiyi bir anda işten çıkaramazsınız. Bu hem teknik olarak devamlılığı sağlamak adına mümkün değil hem de Amerika'daki yasalara göre çalışanların %10'dan fazlasını toplu olarak işten çıkartmak yasak.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL Nokia'dan gelen ekibin bir projesiydi. Yani Microsoft'un kendi ekibi tarafından geliştirilen bir proje değildi. Şöyle düşünün mesela; bie işyerinde çalışıyorsunuz ama her an işten çıkarılma stresiniz var. Hele de akıllı telefon tasarımı gibi stresin sıfır olması ve tüm beyninizi vermeniz gereken bir iş yapıyorsunuz. Ne kadar başarılı olabilirsiniz?

Bir de şöyle bakın mesela; Panos Panay var Surface ekibinde. Surface 3 ve Surface Pro 3, Surface Pro 4 ve Surface Book cihazlara bakın. Resmen kusursuz tasarım, mükemmel verimlilik üzerine üretilmiş, çoğu otoriteye göre bu alanda en iyi cihazlar. Neden bu kadar başarılı bu ekip? Nedeni aslında çok basit. Tabi ki çok kaliteli ve yetenekliler o ayrı ama bu ekibe sağlanan "çalışma ortamı" mükemmel iş çıkarmalarını sağlıyor.

Benim ve diğer bir çok Editörün gördüğü de Finlandiyalı ekip için şu anda o mükemmel çalışma ortamı yok. Olmayacak da zaten. Çünkü bu bir geçiş süreci ve bu sürecin sonunda o çalışanlara yer yok. Çünkü Microsoft, hiç bir zaman hazır kalifiye eleman alımı yapmaz. Microsoft'un ekiplerine girecek kişiler daha üniversiteden mezun olmadan seçilmiş oluyorlar.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, maydinmaydin ve Esendağlı
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
tasarım
işini niye Nokia tasarımcılarına yaptırıyor kendi tasarımcısı yapsa ya
bu tasarımla bir sonraki döneme kadar kim öle kim kala

papakudioflu

papakudioflu

Admin
tasarım
işini niye Nokia tasarımcılarına yaptırıyor kendi tasarımcısı yapsa ya
bu tasarımla bir sonraki döneme kadar kim öle kim kala
Kendi tasarımcılarına zaten şu anda yaptırıyor. Bir çok haber çıktı Surface ekibinin şu anda telefon üzerinde çalıştığına dair. Ayrıca surfacephone.com adresini tarayıcıya girin bakın neresi açılıyor. :ehe

Bu arada yeri gelmişken belirteyim henüz resmileşmedi ama Lumia 650 de tasarım anlamında ciddi oranda iyi bir cihaz gibi görünüyor. Yine de eline alıp verdiği hissi bilmeden yorum yapmak çok doğru olmaz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Takipçi Satın Al

Üst Alt