Öyle de,bazı arkadaşlar hem wp yi hemde w10m yi kökten öldürdüler yani"Windows Phone" öldü, şimdi yola "Windows 10 Mobile" ile devam ediliyor, konunun özeti bu değil mi?![]()

Eğer ben yola W10 ile başlasaydım sizin düşünceniz doğru ama ben ve benim gibiler 2013 ten beri wp8 ile başladıklarından dolayı bu düşünce w10 u da kapsıyor. Açıkcası şu an wp7 den wp8 e geçişte ne olduysa aynısı wp8 den wm10 a geçişte aynı şey oluyor. Bir nesli mahvettiler. Şimdi wm10 ile ekosisteme girecek olanları bakalım kaç sene bekletecekler. Ama wm10 da olsa satışlar hala çok düşük. Surface dedikleri telefonda çok satmayacak hatta çok ama çok az satacak hem pahalı olduğundan hemde WM olduğundan. Yani 2016 ve 2017 de parlak görünmüyor MS nin mobil tarafı için.Öyle de,bazı arkadaşlar hem wp yi hemde w10m yi kökten öldürdüler yani![]()
Alan biri olsa satıcam direk dem telefonculara lumia demek bile utandırıcı hal almış durumdaEvet arkadaşlar wp bitmiştir dağılalım,herkes ellerindeki lumiaları (s)atsın wp den artık birşey olmaz,hepimizin gözü aydın oh bee dünya varmış...
Yahu zorla sattılar bize cihazları birde onlarca vaad verdiler sonra da zorla bizlere tp sürümleri yükletip sıkıntı çektirdiler ,hele şükür hepsi bitti sonunda....
Evet arkadaşlar böyle düşünenleri lütfen diğer platformların konularına alalım, onlar oralarda sorunsuz cihaz ve sistemleri ile mutlu ve mesut bir şekilde yaşasınlar,bizler burada mutluyuz.

Dostum 15ten fazla Lumia alıp sattım, aktif olarak çevremde 10 lumia kullanıcısı var arkadaşlarımdan 20tanesi Lumia kullanıyor. 3-4 tanesi hariç hepsinin cihazını ben aldım.ben telefoncu da değilim Sahibindene koydun mu gidiyor. Konu w10 mobile yine konu dışında çıktım ama vaziyet o kadar da kötü değil.Alan biri olsa satıcam direk dem telefonculara lumia demek bile utandırıcı hal almış durumda![]()
Özgür abi bence w10m'ın sonuda aynı. 17 yapı geldi elde hiçbir şey yok. 8.1 gelecek herşey güzel olacak denildi. Koca bir yalandıSizleri için makaleyi çevireyim:
Windows Phone Öldü
Windows Phone, 5 yıl önce hayatına Android ve iOS'a karşı gelecek vaat eden bir alternatif olarak başladı. Microsoft, WP7 telefonlarını üçüncü mobil ekosistem olarak konumlandırmıştı, ancak bunun başarısız olduğunu itiraf etmenin zamanı geldi. Cihaz üreticilerinden cihaz gelmemesi, hatta Microsoft'un kendisinin bile yetersiz kalması sonucu bugün tabuta son çivi de çakıldı.
Microsoft geçen yıl aynı zamanlardaki 10.5 milyonluk satışına göre bu yıl son çeyrekte yalnızca 4,5 milyon Lumia cihazı sattı. Bu, %57'lik devasa bir düşüş. Hatta %57 artış olsaydı bile şuan Windows Phone'u kurtarmaya yetmezdi.
Microsoft ve Nokia, iOS ve Android'in sattığı 4,5 milyar cihaza karşılık aynı zaman diliminde bugüne kadar toplamda 110 milyon Windows Phone cihaz sattı.
IDC'nin açıkladığı verilere göre son çeyrekte toplam 400 milyon telefon satıldı. Bu da bu miktarın yalnızca %1,1'lik kısmının Lumia Windows Phone cihazları olduğunu gösteriyor. Microsoft'un ilgi uyandıracak bir Lumia cihazı yok ve Lumia 950 ile Lumia 950XL'nin her ikisi de bitmemiş W10M yazılımlarıyla hayal kırıklığı yaratan amiral gemiler.
Lumia satışlarının düşüşü ve Microsoft'un fazla cihaz üretmeme planıyla, Windows Phone'un sonuna tanık olduğumuz ortada. Söylentiler Microsoft'un Surface Phone adlı bir cihaz geliştirdiği yönünde, ancak öncelikle cihazı piyasaya çıkarması gerekiyor. Windows Phone uzun süredir düşüşte ve uygulama (mağaza) durumu da giderek kötüleşiyor. Donanım (cihaz) eksikliği, satış eksikliği ve %2'den az pazar payı nedeniyle artık "Windows Phone öldü" demenin zamanı geldi.
Telefonlarda gerçek Windows, Continuum ile yavaş yavaş bir şeye dönüşebilir belki, ancak bildiğimiz Windows Phone sona erdi. Bu durum Microsoft'u sırf laf olsun diye her yıl birkaç cihaz üretmekten alıkoyamayacak elbette. Lakin diğer herkes için: yolun sonu. Elveda, Windows Phone.
Tom Warren
@papakudioflu @Sensation
Benim notum:
Toparlayacak olursak, Windows Phone öldü.
Windows 10 ile birlikte yeni bir mobil dönemi başlıyor.
Bir nevi her şeye sıfırdan başlanıyor.
Ortak/tek çekirdekli platform anlayışı ve Continuum ile bir şeyler başarılmaya çalışılacak.
Ancak bu süreçte olan yine "Windows Phone" ile yola çıkıp 3-4 yıldır gelişmesini bekleyenlere" oldu.
Belki en az 1-2 yıl daha beklemek zorunda kalacaklar.
İşte olayın üzücü yanı.
WP7 ile yola çıkılması, milyonlarca cihaz satıldıktan sonra o kullanıcıların yarı yolda bırakılarak WP8'le yeni bir deneme sürecine girilmesi.
Sonra WP8'in de sonlandırılarak Windows Mobile anlayışına geçilmesi.
Bu süreçte Microsoft'un kararsızlığının bedelini kullanıcıların ödemesi.
Kullanıcıların bir nevi deneme tahtası olarak kullanılması.
Bu kararsızlık ve deneme süreçlerinde onların ellerinde alternatif olarak iPhoneları var, peki ya tüm parasını Windows Phone'lu cihaza verip günlük hayatlarında kullanmaya çalışan ve elinde yedek iOS yada Android cihazı olmayan kullanıcıların?
Hala tp kullanıyoruz diyeceğim ama 8. 9. yapıda değiliz RTM sürümü olarak verilen yapıyı kullanıyoruz ve 'hala tp kullanıyorsunuz hatalar normal' gibisinden cümleler saçma geliyor bana.Özgür abi bence w10m'ın sonuda aynı. 17 yapı geldi elde hiçbir şey yok. 8.1 gelecek herşey güzel olacak denildi. Koca bir yalandı
Özgür abi bence w10m'ın sonuda aynı. 17 yapı geldi elde hiçbir şey yok. 8.1 gelecek herşey güzel olacak denildi. Koca bir yalandı
Yukarıdaki linkte herşey açıklanmış bu açıklama rakamlarla ve grafiklede desteklenmiş,ilerki senelerde yükselmicek anlamına gelmiyo ancak bu kafa yapısıyla çok düşük ihtimalÖyle de,bazı arkadaşlar hem wp yi hemde w10m yi kökten öldürdüler yani![]()
Bence ölmesi hiçte biz kullanıcıların yararına olmaz,rekabet herzaman iyidir.
Eğer wp başarısız olursa inanıyorum ki iphonelerin fiyatı dahada artar, ayrıca wp nin ölmesinin bizlere ne gibi bir faydası olabilir anlamış değilim, beğenmiyorsan kullanmazsın olur biter.
Tom Warren zaten Lumia ve Windows Phone kullanıcısı değil. Sadece işi gereği haberlerini yapar. Tom'un dünyanın en fanatik İos ve Arsenal taraftarı olduğunu bu sektördeki herkes az çok bilir.Tom Waren de gittiyse bu durum çok ciddi dir. Yani bu adam artık WP telefon kullanmayacak ilgilenmeyecek anlaşılan. @bulutsuzgece