Haber Lumia 950 Ve Lumia 950XL Türkiye’de!

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Son günlerde Lumia 950 XL'nin bir çok perakende satış kanallarında stok sıkıntısı yaşanması, bazı dedikoduları da beraberinde getirmişti. Bizlerin de burada bir süre tartıştığımız bu stok sorununun aşırı talep nedeni ile yaşandığı ve bir kaç içinde sorunun çözüleceği resmi olarak Microsoft Basın sözcüsü tarafından açıklandı.

Tabi ki "aşırı talep" olarak belirtilen talebin piyasa şartlarına göre değil Microsoft tarafından hesaplanan beklentilerin üzerinde olduğunu unutmamak lazım. Akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda belki rakamlar çok yüksek olmayacaktır. Fakat Microsoft'un beklentileri tarafından bakarsak, Lumia 950 XL'deki talebin planlanandan yüksek olması önemli bir gelişme.
Bu haber kullandığımız sistemin ve markanın geleceği adına sevindirici olmakla birlikte,talep artışının neden kaynaklandığını bir çoğumuzun anlamakta güçlük çekeceğimiz bir gerçek.Sanırım bizler bazı şeyleri öngöremiyoruz herhalde.

dakamon

dakamon

Üye
Önemli bir gelişme demek bence çok doğru bir söz olmayabilir. Çünkü MS telefonun az üretilmesine rağmen elinde kalabilme korkusundan dolayı üretimi daha da kısmış olabilir. Yani tavşanın suyunun suyu mertebesinde bir üretim olabilir. Şimdi millet te tavşanın suyu mertebesinde talep gösterdiyse bu durum oluşmuştur. Ama önemli bir gelişme hiç değildir bence. Bence önemli gelişme diğer iyi markalarla anı satış miktarında yada onlara yakın miktarlarda olabilir. Zaten pazarın karının yüzde 90 ı apple da kalan yüzde 10 u diğer tüm firmalar aralarında bölüşüyor MS ye e kalıyor belki yüzde 0.6 böyle bir durumda önemli gelişme 0.1 lik bir artışsa bence o önemli değildir. Yanlış anlaşılmasın polemik yaratmak istemiyorum sadece bence önemli değil demek istedim.
Bu haber kullandığımız sistemin ve markanın geleceği adına sevindirici olmakla birlikte,talep artışının neden kaynaklandığını bir çoğumuzun anlamakta güçlük çekeceğimiz bir gerçek.Sanırım bizler bazı şeyleri öngöremiyoruz herhalde.
Ya hocam talep artışı devede kulak ama MS iiçin büyük :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Önemli bir gelişme demek bence çok doğru bir söz olmayabilir. Çünkü MS telefonun az üretilmesine rağmen elinde kalabilme korkusundan dolayı üretimi daha da kısmış olabilir. Yani tavşanın suyunun suyu mertebesinde bir üretim olabilir. Şimdi millet te tavşanın suyu mertebesinde talep gösterdiyse bu durum oluşmuştur. Ama önemli bir gelişme hiç değildir bence. Bence önemli gelişme diğer iyi markalarla anı satış miktarında yada onlara yakın miktarlarda olabilir. Zaten pazarın karının yüzde 90 ı apple da kalan yüzde 10 u diğer tüm firmalar aralarında bölüşüyor MS ye e kalıyor belki yüzde 0.6 böyle bir durumda önemli gelişme 0.1 lik bir artışsa bence o önemli değildir. Yanlış anlaşılmasın polemik yaratmak istemiyorum sadece bence önemli değil demek istedim.

Ben olaya şöyle bakmak istiyorum,nokianın symbianı batırdığı zamanlarda eğer apple iphone yi piyasya sürmeden ms Nokia yı alıp bu lumiaları piyasaya sürseydi şimdi ios wp nin durumunda olurdu düşünüyorum,,o zamanki konjoktur öyle gelişti,ama dere yatağını bulur diyorum:)

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Bir firma bir ürünü piyasaya sürmeye hazırlandığında o ürünün üç aşağı beş yukarı kaç adet satacağını piyasaya sürmeden yaklaşık 1-2 ay önceden bilir. Bunu da hem kendi pazarlama ofisi hem de bağımsız pazar araştırma kuruluşlarına hazırlattığı raporlarla belirler. Yani üretilecek cihazın arz miktarı tahminlerle belirlenmez.

Microsoft da aynı şekilde bir pazar araştırması yapmış ve ona göre cihaz sevkiyatı yapmıştır. Ayrıca bu cihazın bir aydan fazla bir süre de ön sipariş dönemi olduğunu düşünürsek cihaza beklentilerin çok üzerinde bir talep olduğunu görürüz. Ayrıca bu talebin cihaz piyasaya sürüldükten sonra devam ettiği bir aydır ortada.

Hal böyle olunca belki bir milyon satar belki iki milyon. Rakam piyasadaki rakiplerle karşılaştırılamayacak düzeyde olsa da böyle talebin hala devam ediyor olması önemli bir olaydır. Her şeyden önce tanıtıldığı günden bu yana eleştiri alan bir cihazın belki de en çok satan amiral gemi olması önümüzdeki dönem için önemli bir işarettir. Tabi bunlar benim analizlerim.

Sonuç olarak Microsoft 10 bin adet fazladan cihaz üretse bunun maliyeti 2.5 milyon dolar olur. Yani Microsoft, 10 milyon doları stok maliyeti için riske edemeyecek pozisyonda bir şirket hiç olmadı. Bu yüzden Lumia 950 XL stokları bilinçli olarak düşük tutuldu söyleminin teknik olarak karşılığı yok malesef.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Geçtiğimiz hafta yayınlanan firmware güncellemesinden sonra Lumia 950 ve Lumia 950 XL'nin batarya performansı ciddi derecede artmış.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu arkadaş iki saat boyunca Netflix üzerinden film seyretmiş. Bu sürede batarya sadece %9 düşmüş. Bunun nedeni olarak da CPU ve GPU optimizasyonunun artırılması gösteriliyor.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: KırmızıBeyaz60 ve Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Geçtiğimiz hafta yayınlanan firmware güncellemesinden sonra Lumia 950 ve Lumia 950 XL'nin batarya performansı ciddi derecede artmış.

Bu arkadaş iki saat boyunca Netflix üzerinden film seyretmiş. Bu sürede batarya sadece %9 düşmüş. Bunun nedeni olarak da CPU ve GPU optimizasyonunun artırılması gösteriliyor.
Darısı bizlerin başına:)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bakalım fiyat konusunda rakipleri ile arasından sıyrılacakmı gerçi ben hala lumia cihazların diğer malum markalara rakip olmadığını düşünüyorum

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bakalım fiyat konusunda rakipleri ile arasından sıyrılacakmı gerçi ben hala lumia cihazların diğer malum markalara rakip olmadığını düşünüyorum
Bir zamanlar nokianında rakibi yoktu ama sonuç ortada:)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Bir zamanlar nokianında rakibi yoktu ama sonuç ortada:)
farkında mısınız bilmiyorum ama akıllı telefon pazarı son iki üç yıldır tıkanmış ve kısır döngüye girmiş durumda. Ne var yeni çıkan telefonlarda? Hiç bir şey yok! Her yeni model daha fazla donanım, daha yüksek ekran çözünürlüğü, firmalar mala bağlamış donanım yarıştırıyor. Bir deli çıkacak ve bu durumu değiştirecek.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen, cemil baba ve maydinmaydin
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
farkında mısınız bilmiyorum ama akıllı telefon pazarı son iki üç yıldır tıkanmış ve kısır döngüye girmiş durumda. Ne var yeni çıkan telefonlarda? Hiç bir şey yok! Her yeni model daha fazla donanım, daha yüksek ekran çözünürlüğü, firmalar mala bağlamış donanım yarıştırıyor. Bir deli çıkacak ve bu durumu değiştirecek.
İkramiye çıksın o deli ben olcam :D

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
  • Beğen
Tepkiler: dark_13
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Evet haklısın rekabet yok piyasada 2 marka var onlar yönetiyor diğerleri takip ediyor

bmw_m6

bmw_m6

Üye
beklenenden cok satmis ! hemde iphone fiyatlariyla . :D nereye satmis peki birak bir kisinin elinde gormeyi teknoloji marketlere bile ( fransa daki bulundugum sehirde) adamlar 50 70 euroluk lumia baskasini getirmiyor elimizde patliyor diye.

Son düzenleme:
GSCASSİO

GSCASSİO

Üye
Lumia 950 ve Lumia 950 XL Gsmarena tarafından batarya testine tabi tutulmuş.

Konuşma Süresi

Web browsing

Video playback
Microsoft 640 XL neden yok bu testlerde aceba ? ya da olsaydı 1.liğe oynarmıydI?

Ali_KRKY

Üye
bu telefonlar ne zaman Türkiyeye girecek net bi bilgi paylaşıldımı? telefonum bozuldu ve 950 leri beklemekteyim :( ve bu arada tahmini türkiyedeki tahmini satış fiyatları nedir?

• Beğen
Tepkiler: ghstr
volumezoom

volumezoom

Üye
bu telefonlar ne zaman Türkiyeye girecek net bi bilgi paylaşıldımı? telefonum bozuldu ve 950 leri beklemekteyim :(

Ocak sonu yada şubat başı.
Lumia 950 2250
Lumia 950xl 2550

Lumia 930'dan gönderildi

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Ocak sonu yada şubat başı.
Lumia 950 2250
Lumia 950xl 2550

Lumia 930'dan gönderildi
2000 tl lik lumia 1020 nin 450 -500 tl ye düştüğü gibi bunlarında 400 500 tl ye düştüklerinde alır kullanırız artık.... :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: cesurpolis61

Üst Alt