Öneri artık lumıa alınabılır mı

Sponsorlu Bağlantılar

lumia alınır mi ?

• lumia alınabılır

Kullanılan: 6 18.8%
  • lumıa alınmaz

Kullanılan: 13 40.6%
  • wp 10 li lumia lar alınabılir

Kullanılan: 15 46.9%

• Kullanılan toplam oy
    32
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
artık lumıa alınabılır mı
arkadaslar wındows phone lumıa lar alınır mı yoksa baska telefon mu almalıyım tavsıyelerınız nedır

Sir Ketmut

Sir Ketmut

Üye
Bu soru tabii ki bütçeye, telefonu kullanış amacın ve biçimine, zevkine ve aradığın özelliklere bakar. Bana sorarsan Windows Phone 900 Tl altı bütçe için alınabilecek en iyi sistemdir. Çünkü telefonları kasmaz. Bütçe düşük bile olsa rahatlıkla 2 yıl kullanabilirsin. Ama mağazası maalesef Google Play ve App Store'a nazaran hayli kötüdür. 900 Tl'den sonra bana göre 2200 Tl'ye kadar Android alınabilir. Aradığın özelliklere göre bir bütçe hazırladıktan sonra Android seni pişman etmez diye düşünüyorum. 2200 Tl'den sonra ise bana göre en mantıklısı Iphone'dur.

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33, drangela61, MaxipmaN ve 4 diğerleri
ON9

ON9

Üye
Sistem şu anda kullanıcılar olarak bizi bile heyecanlandırıyor (W10) ama mağaza hala sıkıntılı. W10 ile birlikte baya bir canlanma olacaktır ama asıl sıkıntı en az benim için uygulama sayısından ziyade var olanların kalitesi. Bazıları muhteşem bazıları ise o kadar berbat ki anlatamam sana. Yani diyeceğim o ki
Wp10 çıkıp değerlendirmeler kullanıcı yorumları gelmeden sizin için pişmanlık veren bir tercih olabilir. Zaman varsa bekleyin ve kıyaslama yoluyla alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Ama zaman yoksa o zaman başka.

• Beğen
Tepkiler: oznkrts ve hasan3472ty
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Her iki yorum da çok yerinde ve tecrübeli bir açıdan olmuş

oznkrts

oznkrts

Üye
Kullanım amacına bağlı oyun oynamıyorsan uzun ömürlü bi şey arıyorsan tercih edebilirsin ama bunun dışında wp10 çıkmadan bi şey demek çok doğru olmaz

• Beğen
Tepkiler: ON9
ON9

ON9

Üye
Kullanım amacına bağlı oyun oynamıyorsan uzun ömürlü bi şey arıyorsan tercih edebilirsin ama bunun dışında wp10 çıkmadan bi şey demek çok doğru olmaz
Aslında bence mağazanın en iyi olduğu şey olan oyunların ios ve android mağazalarındaki performansı verebilmesi. Ha bazı oyunlar hala yok. Zamanla gelecektir onlar da ya seve seve ya da anladınız işte. Sonuçta mağaza tek artık. Pcye verdiğinde telefona da gelmiş olacak uygulama.
Ama bir instagram Facebook twitter youtube bankacılık uygulamaları gibi temel olanları hala eksik ve çok temel seviyede olması beni bile nefret ettiriyor sistemden. Alternatif uygulamalar kullanıyorum.
Mesela kardeşimin iphone ile benim 920 arasındaki farkı yazayım buraya: köyde 2g ile hatlar bile aynı. Çekim kalitesi birebir aynı olduğu halde,
O iphone ile video yukleyebilirken ben Facebook uygulaması ile anasayfadaki yeni haberleri açamıyorum. Hemen internet hızından dolayı yakan söylüyor i..ne uygulama: "VERİ ALIMINDA SORUN YAŞIYORUZ." diye. Gerisini siz düşünün.

oznkrts

oznkrts

Üye
Aslında bence mağazanın en iyi olduğu şey olan oyunların ios ve android mağazalarındaki performansı verebilmesi. Ha bazı oyunlar hala yok. Zamanla gelecektir onlar da ya seve seve ya da anladınız işte. Sonuçta mağaza tek artık. Pcye verdiğinde telefona da gelmiş olacak uygulama.
Ama bir instagram Facebook twitter youtube bankacılık uygulamaları gibi temel olanları hala eksik ve çok temel seviyede olması beni bile nefret ettiriyor sistemden. Alternatif uygulamalar kullanıyorum.
Mesela kardeşimin iphone ile benim 920 arasındaki farkı yazayım buraya: köyde 2g ile hatlar bile aynı. Çekim kalitesi birebir aynı olduğu halde,
O iphone ile video yukleyebilirken ben Facebook uygulaması ile anasayfadaki yeni haberleri açamıyorum. Hemen internet hızından dolayı yakan söylüyor i..ne uygulama: "VERİ ALIMINDA SORUN YAŞIYORUZ." diye. Gerisini siz düşünün.
Şimdi benim o tip sorunlarım olmadı ama uygulamalardan çogu sıkıntılı bunun yanı sıra magazanın görüntüsü hiçte estetik degil tamam çok güzel uygulamalarda var ama atıyorum spotify benim en çok kullandıgım uygulama magazadada çok yüksek bi kullanım oranına sahip ama gel gör ki hala stabil degil dogru düzgün ses kayıt programı bulmak bile çok zor ayrıca ben magazada en yüksek oy alan kısımı açtıgım zaman artık fenerbahçe galatasaray beşiktaş görmek istemiyorum bunlar nokianın ilk sisteminde böyleydi şu an tek sıkıntı mağaza onun dışında ben kullandıgım telefonda telefona bağlı hiç bi sıkıntı yaşamadım

ON9

ON9

Üye
Şimdi benim o tip sorunlarım olmadı ama uygulamalardan çogu sıkıntılı bunun yanı sıra magazanın görüntüsü hiçte estetik degil tamam çok güzel uygulamalarda var ama atıyorum spotify benim en çok kullandıgım uygulama magazadada çok yüksek bi kullanım oranına sahip ama gel gör ki hala stabil degil dogru düzgün ses kayıt programı bulmak bile çok zor ayrıca ben magazada en yüksek oy alan kısımı açtıgım zaman artık fenerbahçe galatasaray beşiktaş görmek istemiyorum bunlar nokianın ilk sisteminde böyleydi şu an tek sıkıntı mağaza onun dışında ben kullandıgım telefonda telefona bağlı hiç bi sıkıntı yaşamadım
Hemen hemen hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Yani uygulama kalitesi. Oyuncular ya da özel kullanıcısı olan uygulamalar ikinci planda kalıyor.

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Sistem şu anda kullanıcılar olarak bizi bile heyecanlandırıyor (W10) ama mağaza hala sıkıntılı. W10 ile birlikte baya bir canlanma olacaktır ama asıl sıkıntı en az benim için uygulama sayısından ziyade var olanların kalitesi. Bazıları muhteşem bazıları ise o kadar berbat ki anlatamam sana. Yani diyeceğim o ki
Wp10 çıkıp değerlendirmeler kullanıcı yorumları gelmeden sizin için pişmanlık veren bir tercih olabilir. Zaman varsa bekleyin ve kıyaslama yoluyla alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Ama zaman yoksa o zaman başka.
4 ay gıbı bır zamanım var sadece ya androıd lı yada wp lı bır telefon almayı dusunuyorum wp zamanla gelısırse sorun olmaz zaten cok uygulama olsa ne olmasa ne benım ıcın farketmez kullananlar bır sorum olacak wp de whatsapp tango vıber twıtter facebook bunlar varmıdır varsa wp benım ıcın cok sıkıntı olmaz en cok kullandıklarım bunlar
wp 10 nezaman cıkar

Dtn

Üye
4 ay gıbı bır zamanım var sadece ya androıd lı yada wp lı bır telefon almayı dusunuyorum wp zamanla gelısırse sorun olmaz zaten cok uygulama olsa ne olmasa ne benım ıcın farketmez kullananlar bır sorum olacak wp de whatsapp tango vıber twıtter facebook bunlar varmıdır varsa wp benım ıcın cok sıkıntı olmaz en cok kullandıklarım bunlar
wp 10 nezaman cıkar
whatsapp,viber, twitter ve facebook var, tango yok sanırım ben kullanmıyorum, mağazada göremedim. Facebook çok temel bi uygulama hani mobil siteden çok da bir artısı yok bence, ama diğerleri iyi çalışıyor.
wp10'a yıl sonunda çıkacak diyorlar, ben de değiştirsem mi wp'den devam mı etsem diye düşünüyordum, şimdilik wp10'u bekliyorum. Uygulama çeşitliliği canını sıkmayacaksa ve kameranın yavaşlığı, otomatik ayarlarının sıkıntısını da idare ederim diyorsan bence alınabilir. Yani 920'de bunlar beni rahatsız eden yönleri, düşündüğün telefona ya da senin kullanım amacına göre değişebilir tabii ki.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Sabırlı isen al sabırsız isen alma.

oznkrts

oznkrts

Üye
tango yok skype var

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Kasım başında Windows Phone maceramda 3 yılı doldurmuş olacağım ve sana önerim almaman yönünde olacak. Evet düşük bütçelerdeki en iyi telefonlar olabilirler ama mağaza ve sistemin çok yavaş ilerleyişi gerçekten sinir bozucu seviyede. Eğer aciliyetin yoksa Windows 10 mobile çıktıktan 6 ay sonra tekrar Windows telefonlara bakman yönünde görüş bildiriyorum çünkü o zamana kadar da mağaza adam olmazsa olmaz. Haa gerçekten temel işlevlerden başka bir şey yapmıyorsan batarya kullanım süresi vs açılardan en iyi telefonlar Windows Phonelar. Temel uygulamalarımız bile androidden çok geride özellikle onu da belirteyim.(Whatsapp hariç). Yorumlamam bu kadar

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Microsoft bile play store marketi uygulama doldurmuş ama wp store cacık olarak duruyor . Bu ne tür zihniyet hiç mi kullanıcısına sevgisi saygısı yok .

• Beğen
Tepkiler: RetaXter ve oznkrts
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
whatsapp,viber, twitter ve facebook var, tango yok sanırım ben kullanmıyorum, mağazada göremedim. Facebook çok temel bi uygulama hani mobil siteden çok da bir artısı yok bence, ama diğerleri iyi çalışıyor.
wp10'a yıl sonunda çıkacak diyorlar, ben de değiştirsem mi wp'den devam mı etsem diye düşünüyordum, şimdilik wp10'u bekliyorum. Uygulama çeşitliliği canını sıkmayacaksa ve kameranın yavaşlığı, otomatik ayarlarının sıkıntısını da idare ederim diyorsan bence alınabilir. Yani 920'de bunlar beni rahatsız eden yönleri, düşündüğün telefona ya da senin kullanım amacına göre değişebilir tabii ki.
kamara yavas degıldır umarım dıyer modellerde kamarada olsun ama uygulama sıkıntım yok benım
Microsoft bile play store marketi uygulama doldurmuş ama wp store cacık olarak duruyor . Bu ne tür zihniyet hiç mi kullanıcısına sevgisi saygısı yok .
umarım zamanla gelısır lumıa lar

Sir Ketmut

Sir Ketmut

Üye
Mağazaya yeni uygulama gelmesinden ziyade var olan uygulamaların geneli güncellemesini 1-2 kere almış ve bitirmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Başka bir sistemde ki aynı oyun geçen ay almış mesela Windows Phone'a bakıyorsun 8 ay olmuş. Güncelleme olmayınca oyunları da belli bir hata ve eksik şekilde oynuyorsun mecburen ve bu her ne kadar ilk başta sorun olmasa da yanına başka sistem kullanan bir arkadaşın gelince ve aynı oyunu onun telefonunda çok daha yeni ve daha fazla özellikle görünce insanın içi bir garip oluyor :) Ben yaklaşık 14 ay Windows Phone kullandım bunun büyük bir kısmı 520 bir kısmı (çok küçük sayılır) 720 bir kısmı da 820 ile geçti. Hepsinden aynı performansı aldım denilebilir. Tamam bir Dungeon Hunter oynarken aynı olmasa da gündelik işlerde çok benzer performanslar sundu bana. Mağazanın gelişmesi tamamıyla Windows 10'a bağlı. İlk yıl hemen gelişmesini beklemek yanlış olur ama olur da Windows 10 tutulursa tam yayın yapıldıktan sonra ki 1 yıl içinde mağazada eksikliğini hissedeceğimiz pek oyun kalmaz.
Katılıyorum. OneNote bile bence şuan ara yüzü Android'te daha iyi. Microsoft bu politikayı güderken kimseden çok iyi bir şey beklemek zaten doğru olmaz.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Windows Phone bölümüne hayranım herkes mi en iyi şekilde bilgili olur saygıdan kusur etmez. :good:

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, Aybin.Kilic, preatorian ve 2 diğerleri
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
arakadaslar kasım yada aralık ayında alınabılecek en ıyı wp lı telefon hangısıdır 1000 tl kadar telefon onerırmısınız uzun sure guncelleme de alırsa ıyı olur

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Üst Seviye Al Bence 1320 1020 1520 930 640Xl Filan

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
bu telefonların fıyatları nekadar dır