Öneri lumia 1520 yaygın sorunlar

Sponsorlu Bağlantılar

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
lumia 1520 yaygın sorunlar
yine karşınıza lumia 1520 alıyorum diyerek çıkıyorum :) bu cihaza fena taktım hani :)
aklıma takılan sorular var cihazla alakalı; aslında bu sorular 1520yi şu sorunu var bu sorunu var konularında görmemle başladı
bu cihazı sıfır almayı çok istiyordum ama nadir bulunması beni biraz fedakarlığa itecek gibi muhtemelen şöyle en az 15-17 ay garantisi olan bişey alırım diyorum. gelelim soruya onca para verecez, beklentim büyük, hevesim var; peki bu cihazda en sık karşılaşılan, kronik ve en ölümcül olan sorunlar nelerdir, aldınız karşılaştığınız ilk sorun ne oldu bunları bilmek isterim.
ha bu arada ısparta çevresinde bu cihazın sarı rengini sıfır-yada en kötü 15 ay garantili vaziyette 1300-1500 tl arası bulabileceğim bi yer varmı
cevaplarınızı dört gözle bekliyorum

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben cihazımı sanırım 5 ay önce 2.el olarak 1100 ₺ ye aldım(garantisi devam ediyor)çok şükür ki hiçbir sorunu yok ve gayet memnunum.sorun sadece boyutu yazın biraz sıkıntı olabiliyor.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Ben cihazımı sanırım 5 ay önce 2.el olarak 1100 ₺ ye aldım(garantisi devam ediyor)çok şükür ki hiçbir sorunu yok ve gayet memnunum.sorun sadece boyutu yazın biraz sıkıntı olabiliyor.
yo yo yoo boyut konusunda içim rahat merak ettiğim en çok çıkan, sürekli tekrar eden ve sizi garantiye bağımlı yapan sorunlar beyaz ekren lekesi sorunu gibi

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben cihazımda hiçbir soruna rastlamadım umarım sizin alacağınız cihazda en az benim ki kadar sorunsuz olur.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Ben cihazımda hiçbir soruna rastlamadım umarım sizin alacağınız cihazda en az benim ki kadar sorunsuz olur.
inşallah ne diyelim
sağda solda sorunlardan şikayet edeleri gördükçe gözüm korkuyor hani caydığımdan değil aldıktan sonra sorun olması can sıkıcı olur

serinaga

serinaga

Üye
Yaklaşık 7-8 ay önce ikinci el aldım, 4-5 ay kullanılmış ama temizdi, almadan önce iyice kurcaladım, baktım ki sorun yok, aldım geçtim. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı, zaten olması da beklenemez. Eğer cihazda bir donanım arızası yoksa, ki ikinci el cihazlarda en büyük risk budur, mesela sert bir şekilde düşmüş olabilir, suya batmış olabilir, ki bilemeyiz bizden önce ne badireler atlattı. Burada en önemli nokta kamera kontrolü, ekran kontrolü, kapatıp açın, açılış normal mi, akıcılık normal mi, hiç kastığını görmedim, kurcalayın vs. vs. Zaten sorun yoksa düşünmeden alın derim. İki gün sonra sıfır cihazın bile akibeti belli olmaz, garantisi varsa sıkıntı yok ...

ArMaGeDdOn_87

Üye
istanbul bilişimde var >

NokiaBeLLe

NokiaBeLLe

Üye
Acelesi yoksa kesinlikle tavsiye etmem.Üstünde Nokia yazan telefonların stoklarını erittiler ve artık satış konusunda üstüne düşmüyolar bekle Windows 10 lu 3gb ramlı cihazlar geliyor.Onlardan bir tane al bende lumia 1320 var 1 gb ramlı cihazın yapmadığı yok.3g ramlı alırsan kılıfınıda falan takarsan 5 sene bile götürür.Çünkü kasma olmuyor cihazlarda

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Acelesi yoksa kesinlikle tavsiye etmem.Üstünde Nokia yazan telefonların stoklarını erittiler ve artık satış konusunda üstüne düşmüyolar bekle Windows 10 lu 3gb ramlı cihazlar geliyor.Onlardan bir tane al bende lumia 1320 var 1 gb ramlı cihazın yapmadığı yok.3g ramlı alırsan kılıfınıda falan takarsan 5 sene bile götürür.Çünkü kasma olmuyor cihazlarda
1gb ramliler akıcı çalışıyor 2gb uçar 3 abartı olur ayrıca yeni cihazlar 1700den aşağı olmaz bana 1200 civarı bişey lazım

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
1gb ramliler akıcı çalışıyor 2gb uçar 3 abartı olur ayrıca yeni cihazlar 1700den aşağı olmaz bana 1200 civarı bişey lazım
O zaman biraz daha bekle 640 XL al veya bunları yurtdışından getirtebilirsin.
En fazla 900 TL ye satılır.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
O zaman biraz daha bekle 640 XL al veya bunları yurtdışından getirtebilirsin.
En fazla 900 TL ye satılır.
ı ıh 640 bana hitab etmiyor 300-400 tldaha verip kamera konusunda rakipsiz hız konusunda süper ve görünüşü ile kendini belli eden bir cihaz alacakken neden onunla oyalanayım

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
ı ıh 640 bana hitab etmiyor 300-400 tldaha verip kamera konusunda rakipsiz hız konusunda süper ve görünüşü ile kendini belli eden bir cihaz alacakken neden onunla oyalanayım
Kamera konusunda artık maalesef rakipsiz değil. S6 ile karşılaştıramadım ama G4 ün kamerası artık geçebildi. Bu kadar beklediysen bence artık 940 XL beklemelisin. Bende 1520 değil de başka bir şey olsa beklerdim. Yine de illa ki alacağım diyorsan cihazda kronik bataryanın çok fazla gitmesi sorunu var. Akıllı telefonun bataryası bu kadar uzun gitmez :) benim batarya hafiften ölü galiba, ona rağmen canavar gibi. Temiz bulursan al. Korkman gereken kronik bir sorun yok. Tek tük cihazlarda görülebilir hataları okumuşsundur sen.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
O zaman iyi ve temiz kullanılmış, sorunsuz bir L 1520 almanız dileğiyle.
Kamera konusunda artık maalesef rakipsiz değil. S6 ile karşılaştıramadım ama G4 ün kamerası artık geçebildi. Bu kadar beklediysen bence artık 940 XL beklemelisin. Bende 1520 değil de başka bir şey olsa beklerdim. Yine de illa ki alacağım diyorsan cihazda kronik bataryanın çok fazla gitmesi sorunu var. Akıllı telefonun bataryası bu kadar uzun gitmez :) benim batarya hafiften ölü galiba, ona rağmen canavar gibi. Temiz bulursan al. Korkman gereken kronik bir sorun yok. Tek tük cihazlarda görülebilir hataları okumuşsundur sen.
Beni de ikna ettiniz, L 1520 alayım.
Benim batarya konusunda hassasiyetim ve takıntım var da : ) )
Bu yüzden eskiden de Siemens kullanırdım, hani bataryası 20-25 gün gidenler vardı ya..

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
KaraKral1907

KaraKral1907

Üye
1520 ye bnm de takıntım 920 kullanıyorum iki yıl olcak ama 1520 kullanmak istiyorum inş tez zamanda alırım. ahhh ah :)

• Beğen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
L 1520 nin özelliklerini okuduğumda o zaman için işte bu dedim...
Ancak, fiziki olarak bir arkadaşın elinden kendi elime alıp şöyle bir baktığımda ise resmen şoke oldum.
Abartılı bir büyüklüğü var..
Cebine koysan olmuyor,
Eline alsan olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: KaraKral1907
KaraKral1907

KaraKral1907

Üye
L 1520 nin özelliklerini okuduğumda o zaman için işte bu dedim...
Ancak, fiziki olarak bir arkadaşın elinden kendi elime alıp şöyle bir baktığımda ise resmen şoke oldum.
Abartılı bir büyüklüğü var..
Cebine koysan olmuyor,
Eline alsan olmuyor.
bilmiyorum özellikleri beni çok etkilediği için büyüklüüğünü tolere edebileceğimi düşünüyorum bakalm alırsak bi gün denerz yada biz alamaya daha iyisi çıkar :)

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
g4un kamerası ARTIK geçebildi 2 senedir rakipsizdi bu yeterince iyi benim için ayrıca kamera algoritmaları adam gibi çalışmıyor geçen seneden beri amber sürümündeki gibi değil bu haliyle bile bunu ise düzelince nasıl olur siz düşünün pilin çok gitmesi sorunu denimden sonra olan bişey hepsinde var
ayrıca 640'ın duruşuyla 1520'nin duruşu bir değil tasarım konusunda 1520 alayını geçer
Lumia 1520'nin bataryası ne kadar gidiyor ortalama bir kullanımda nasıldır mesela 2 saat internette gezeyim 2 saat asfalt 8 oynayayım üstüne birde mkv çift dili film izleyeyim nasıl gider akşamı görür müyüm

• Beğen
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
g4un kamerası ARTIK geçebildi 2 senedir rakipsizdi bu yeterince iyi benim için ayrıca kamera algoritmaları adam gibi çalışmıyor geçen seneden beri amber sürümündeki gibi değil bu haliyle bile bunu ise düzelince nasıl olur siz düşünün pilin çok gitmesi sorunu denimden sonra olan bişey hepsinde var
ayrıca 640'ın duruşuyla 1520'nin duruşu bir değil tasarım konusunda 1520 alayını geçer
Çok gitmesi derken iyi gidiyor manasında demiştim :) 1520 black sürümüyle gelmişti, kamerası hiç kötüye gitmedi. Hâla da S6dan önceki Note4 ten güzel çekiyor. 1520 ile kapışabilen Xperia serisiydi. Kameraya çok önem veriyorsanız 940XL çıksın bir görün derim. Kesinlikle piyasanın en iyisi olacaktır kamera konusunda. Pureview üzerine Canonla yapılmış anlaşma var ve daha hiç bir modelde kullanılan kamerada o anlaşma kullanılmadı. Karar sizin tabi

Zorluk koşulun o mu :) batarya temiz kullanılmışsa 50%yi anca görür o koşullarda :)

Aybars1979

Aybars1979

Üye
g4 kamera aparatları sony den , samsung da aynı aparatları kullanıyor olabilir özellikleri aynı gibi duruyor (doğal olarak sony de elindeki en iyisini rakibine vermek yerine kendinde kullanıyor), yazılımlardan kaynaklı renkler canlılık vs farklılıklar vardır samsung ve lg nin görüntü konusunda en fazla eleştirildiği noktadır bu. şahsi fikrim l1520 neredeyse 2 yıllık bir cihaz olarak kamera konusunda hala bu cihazlardan daha iyi durumda görünüyor tek rakibi sony xperia z3 görünüyor. yine şahsi fikrim sizin telin kamerasının rakibi ancak xpreia z3 olur.

• Beğen

Üst Alt