Öneri lumia 1520 yaygın sorunlar

Sponsorlu Bağlantılar

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
g4 kamera aparatları sony den , samsung da aynı aparatları kullanıyor olabilir özellikleri aynı gibi duruyor (doğal olarak sony de elindeki en iyisini rakibine vermek yerine kendinde kullanıyor), yazılımlardan kaynaklı renkler canlılık vs farklılıklar vardır samsung ve lg nin görüntü konusunda en fazla eleştirildiği noktadır bu. şahsi fikrim l1520 neredeyse 2 yıllık bir cihaz olarak kamera konusunda hala bu cihazlardan daha iyi durumda görünüyor tek rakibi sony xperia z3 görünüyor. yine şahsi fikrim sizin telin kamerasının rakibi ancak xpreia z3 olur.
Renkler ve canlılık bunlar en basit karşılaştırmalar. Ben detaylı incelemeye alıyorum; renklerden tut piksellerin keskinliği vs. 1520 eskidi artık, kamerada geçebilmeleri çok normal ama standart kullanıcılar fark etmez aradaki incelikleri. Ben bilgisayarda incelediğimden farklara odaklanıyorum. Yoksa standart bir kullanıcı için çoğu kamera yeterli. Bana yüksek çözünürlüklü fotoğraflar lazım olabiliyor ve her zaman asıl fotoğraf makinem yanımda olmuyor.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Çok gitmesi derken iyi gidiyor manasında demiştim :) 1520 black sürümüyle gelmişti, kamerası hiç kötüye gitmedi. Hâla da S6dan önceki Note4 ten güzel çekiyor. 1520 ile kapışabilen Xperia serisiydi. Kameraya çok önem veriyorsanız 940XL çıksın bir görün derim. Kesinlikle piyasanın en iyisi olacaktır kamera konusunda. Pureview üzerine Canonla yapılmış anlaşma var ve daha hiç bir modelde kullanılan kamerada o anlaşma kullanılmadı. Karar sizin tabi

Zorluk koşulun o mu :) batarya temiz kullanılmışsa 50%yi anca görür o koşullarda :)
ohhohoho tam kıvamında bunlarla akşamı ederim ben hatta film izlediğim zaman oyun oynamam bu durumda tek şarjla 2 gün gider şahane

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Renkler ve canlılık bunlar en basit karşılaştırmalar. Ben detaylı incelemeye alıyorum; renklerden tut piksellerin keskinliği vs. 1520 eskidi artık, kamerada geçebilmeleri çok normal ama standart kullanıcılar fark etmez aradaki incelikleri. Ben bilgisayarda incelediğimden farklara odaklanıyorum. Yoksa standart bir kullanıcı için çoğu kamera yeterli. Bana yüksek çözünürlüklü fotoğraflar lazım olabiliyor ve her zaman asıl fotoğraf makinem yanımda olmuyor.
ama piksel yoğunluğu zaten l 1520 de diğerlerinden daha fazla yani o konuda l 1520 ye zaten rakip olamazlar. dediğim gibi kağıt üzerinde tek rakibi (1020 tarzı foto için üretilmiş cihazları hariç tutarsak) xperia z3 ama yazılım kısmını bilemem.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
çoğunlukla geniş manzaralı fotoğraflar çekiyorum ve çözünürlük önemli benim için ayrıca lens kalitesi de önemli win10la kamerayı adam ederler diye düşünüyorum zira o sürümde çıkacak cihaz Microsoft logolu olacak hiç kimse kendi adında leke istemez güncelleme alınca yine eski keskinliğe ulaşır 1520nin kamerası
zamanında Nokia 1520ve930a RAW formatını getirmeyi düşünüyordu keşke gelseydi kamerayı hiç taşımazdınız

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
çoğunlukla geniş manzaralı fotoğraflar çekiyorum ve çözünürlük önemli benim için ayrıca lens kalitesi de önemli win10la kamerayı adam ederler diye düşünüyorum zira o sürümde çıkacak cihaz Microsoft logolu olacak hiç kimse kendi adında leke istemez güncelleme alınca yine eski keskinliğe ulaşır 1520nin kamerası
zamanında Nokia 1520ve930a RAW formatını getirmeyi düşünüyordu keşke gelseydi kamerayı hiç taşımazdınız
Raw desteği var. Çekiyor çekmesine de herhangi bir telefon kamerası bir dslr yerini alamaz :) Benim sana tavsiyem 940Xl bekle. Şu zamana kadar beklediysen daha bekleyebilirsin diye düşünüyorum

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
Raw desteği var. Çekiyor çekmesine de herhangi bir telefon kamerası bir dslr yerini alamaz :) Benim sana tavsiyem 940Xl bekle. Şu zamana kadar beklediysen daha bekleyebilirsin diye düşünüyorum
dslrın yerini alır demiyorum tonla donanım farkı var
RAW desteğinin olduğunu bilmiyordum daha doğrusu hiç duyulmadı öyle bir haber
RAW desteğinden kastım çektiğini raw olarak kaydedecek rawı açmayacak
940a gelince fiyat sıkıntı çıkacak en az 1800tl olacak

Aybars1979

Aybars1979

Üye
dslrın yerini alır demiyorum tonla donanım farkı var
RAW desteğinin olduğunu bilmiyordum daha doğrusu hiç duyulmadı öyle bir haber
RAW desteğinden kastım çektiğini raw olarak kaydedecek rawı açmayacak
940a gelince fiyat sıkıntı çıkacak en az 1800tl olacak
bu dolar kuru ile 940 1800tl olurmu o konuda acaip şüpheliyim çıkış fiyatı 2000tl nin üzerinde olur tıpkı 1520 de olduğu gibi.

mp2934

mp2934

Üye
940xl ı öyle anlattınız ki 1520 mden soğudum :D Benim tek sorunum bunlarda ekranda bazı beyaz lekeler olabiliyor onu da garanti hallediyor bildiğim kadarıyla ekran değişiminde sorunsuz yeni üretim ekranlar kullanıyorlar çok sıkıntı da çekmezsin boyutu zaten biliyorsun alışıyor insan hatta telefon bana küçük gelmeye başladı :)
940xl çıkarsa 1520 gibi yine zor mu bulunur acaba!

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Şöyle bir sitede var ama güvenilir mi bilmem

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
940xl ı öyle anlattınız ki 1520 mden soğudum :D Benim tek sorunum bunlarda ekranda bazı beyaz lekeler olabiliyor onu da garanti hallediyor bildiğim kadarıyla ekran değişiminde sorunsuz yeni üretim ekranlar kullanıyorlar çok sıkıntı da çekmezsin boyutu zaten biliyorsun alışıyor insan hatta telefon bana küçük gelmeye başladı :)
940xl çıkarsa 1520 gibi yine zor mu bulunur acaba!
telefon sana KÜÇÜK! :D gelmeye beşladı güldürdün valla ama hakkın var 925te bana Bi aralar büyük gibi geliyordu 6 inç ekran gözüme aşırı büyük görünüyordu şimdi ise gayet makul görünüyor
Lumia 1520den soğuma meselesine gelince hiç soğuma bence zira kaç yıl geçti çıkışının üstünden ve o zamanın standartlarında mükemmeldi
Şöyle bir sitede var ama güvenilir mi bilmem
ya keşke sarı olsaydı direk dalardım
biliyorum çok ince eleyip sık dokuyorum ama onca parayı vereceksek tam istediğim gibi olmalı
ptt dediğine göre güvenilir kargoda da sıkıntı olmaz
Raw desteği var. Çekiyor
lan hakkatten varmış geçende htc one m8 için gelecek diye bir haber okumuştum ve ilk RAW çekebilen telefon olacak diyordu meğer atıyorlarmış :) Lumia 1520 iki senedir destekliyormuş ya :D
ulan Nokia tek eksiğin diğer arsızlar gibi reklama pasta dökmemek yoksa kralsın :)
daha da ısındım bu telefona
telefon sana KÜÇÜK! :D gelmeye beşladı güldürdün valla ama hakkın var 925te bana Bi aralar büyük gibi geliyordu 6 inç ekran gözüme aşırı büyük görünüyordu şimdi ise gayet makul görünüyor
Lumia 1520den soğuma meselesine gelince hiç soğuma bence zira kaç yıl geçti çıkışının üstünden ve o zamanın standartlarında mükemmeldi

ya keşke sarı olsaydı direk dalardım
biliyorum çok ince eleyip sık dokuyorum ama onca parayı vereceksek tam istediğim gibi olmalı
ptt dediğine göre güvenilir kargoda da sıkıntı olmaz

lan hakkatten varmış geçende htc one m8 için gelecek diye bir haber okumuştum ve ilk RAW çekebilen telefon olacak diyordu meğer atıyorlarmış :) Lumia 1520 iki senedir destekliyormuş ya :D
ulan Nokia tek eksiğin diğer arsızlar gibi reklama para dökmemek yoksa kralsın :)
daha da ısındım bu telefona

• Beğen
Tepkiler: mp2934
ERsin YAvuz

ERsin YAvuz

Üye
bende l1520 kullanıyorum hiç sorunum yok çok internete girer video izlerrim WhatsApp instagram twitter ve diğerlei 1 günü rahatlıkla çıkartsn birisiyim tabi senin nasıl kullanacğını bilmem o orası ayrı sarı renk benimkisi ilk kızlar bayılıyordu ayy ne kadar güzel rengi filan sonra recrika candy kamera yol diye ağız kavgası ettim sonra sevrmdiler :D

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
bende l1520 kullanıyorum hiç sorunum yok çok internete girer video izlerrim WhatsApp instagram twitter ve diğerlei 1 günü rahatlıkla çıkartsn birisiyim tabi senin nasıl kullanacğını bilmem o orası ayrı sarı renk benimkisi ilk kızlar bayılıyordu ayy ne kadar güzel rengi filan sonra recrika candy kamera yol diye ağız kavgası ettim sonra sevrmdiler :D
yemişim candy crushı retricayı, bejeweled live ve nokia glam me dururken onlara kim bakar
günlük kullanım özetim şöyle:
sabah %100 olarak alırım bikaç sitede aşağı yukarı 1-1,5 saat takılırım sonra bi mkv film izlerim ardından 2 saat kadar da asphalt 8 ya da dungeon hunter 5 oynarım
film izledikten sonra oyun her zaman olmaz bazen oynarım
bu şekilde kullanım ile ne kadar gider sizce

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
One day..

• Beğen
Tepkiler: KaraKral1907

ArMaGeDdOn_87

Üye
fena değil
Lumia 925te asphalt 8i iki saat oynayarak bataryayı tüketiğim düşünülürse :)
bence bu cevabı direkt olarak 1520 kullanan arkadaşlar versin,2 saat asphalt 8 oynayıpta batarya kaça düşüyor acaba ?

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
oznkrts

oznkrts

Üye
1520nin tek kötü yanı ön kamerası bence :) bu arada 940 ın fiyatı hakkında bundan bi ay önce filan okudugum yabancı bi sitede 940 ın beklenen özelliklerle gelmesi halinde 600-700$ 940xl nin ise 700 -800 $ arasında olması bekleniyor tabiki ülkemizde yapılan yeni ve eski vergilerle bu rakam her telefon için 200 ile 400 $ arası artabiliyo 940 ın fiyatını 1800 liradan hesaplamak çok komik olur yani :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Kim ne derse desin,
Şimdiye kadar ki kullanıcılardan okuduğum izlenimlere göre
Lumiaların en çok beğenilen telefonlarından birisi L 1520
Şu telefonun fiziki büyüklüğü biraz daha küçük olarak üretilseymiş, ya da iki model yapılarak birisi 5 olsaymış
daha fazla ilgi çekermiş.. İsteyen 6 sını, isteyen de 5 ini alırmış.

• Beğen
Tepkiler: KaraKral1907
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
    Konu Sahibi
1520nin tek kötü yanı ön kamerası bence :) bu arada 940 ın fiyatı hakkında bundan bi ay önce filan okudugum yabancı bi sitede 940 ın beklenen özelliklerle gelmesi halinde 600-700$ 940xl nin ise 700 -800 $ arasında olması bekleniyor tabiki ülkemizde yapılan yeni ve eski vergilerle bu rakam her telefon için 200 ile 400 $ arası artabiliyo 940 ın fiyatını 1800 liradan hesaplamak çok komik olur yani :)
ön kamera ile pek işim olmuyor selfie çekeceğim zaman ise birkaç metrekarede işim olduğu için sorun olmuyor 2mp yeter de artar taaa 8-10mple ne gerek var
Kim ne derse desin,
Şimdiye kadar ki kullanıcılardan okuduğum izlenimlere göre
Lumiaların en çok beğenilen telefonlarından birisi L 1520
Şu telefonun fiziki büyüklüğü biraz daha küçük olarak üretilseymiş, ya da iki model yapılarak birisi 5 olsaymış
daha fazla ilgi çekermiş.. İsteyen 6 sını, isteyen de 5 ini alırmış.
Nokia ufak model üstüne çalışıyordu zaten Microsoft almasaydı çıkardı

Üst Alt