Tavsiye Lumia 920 şarj sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Lumia 920 şarj sorunu
Arkadaşlar telefonumu %100 de şarjdan çekiyorum mesela 2 g de 15-20 dakika bile açık olsa %5-6 şarj düşüyor işlem yapmasam bile , dün keşfettim telefonum prize bağlı (orjinal kablosuyla) oyun oynayım dedim 10 dakikada %20 falan şarj düştü açıkcası telefonumun şarjı hiç gitmiyor bunun çözümünü bulan var mı ?
Not : çok şarj yer dediler konum kapalı , hat 2gde ancak hala değişim olmadı

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Şimdi ben de konu açacaktım. Arkadaşlar dun telefonu koydum Lumia 920 gece uyumadan önce arka planda falan herşey kapalı. Sabaha %94 'ten %12'ye düşmüş. Şebeke verisi falan hiçbir şey açık değildi. Kardeşim oynamıştır desem o da değil eminim parolamı bulamaz. Nasıl bir iştir bu anlam veremedim.

Normalde en fazla %3-4 düşerdi. 7 saat falan uyudum %82 şarj azalması olmuş.

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
aynen durduk yere akıp gidiyor 2G sms ile konuşmada sabah %100 den yarım saatte %82 ye düştü çok berbat bir durum

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Ben de dün ilk defa böyle bir şey yaşadım inanamadım sabah kalktığımda. Bugün yine olursa servise yine :(

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
garantiye göndermiştim batarya sorununu da yazmıştım telefonun her yeri elden geçmiş tek bataryaya dokunmamışlar :(

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Ben de gönderdim gitmişler ekranı değiştirmişler ama çizik vardı sağolsunlarda batarya hallolmamış.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 1858988
kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Ben kablolarla geziyorum bu şarj yüzünden, tek bu sebepten 920 den nefret ediyorum desem yalan olmaz

Silinen Üye 1858988

Silinen Üye 1858988

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
sanırım çözümü buldum eğer isterseniz pm atın

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar L920 den nefret etmeyin, kendi telefonlarınızın başına gelen o sorundan nefret edin.
Ayrıca çözümü bulan arkadaşım, buraya yazarsanız benzer sorundaki arkadaşlar faydalanır.
Artı, benim L920'nin batarya konusunda maşallahı var. Akşam dan sabaha neredeyse hiç şarj yemiyor. Hatta telefonu akşam %10 da bıraktım yattım sabaha %7 ile gördüm şarjı :) Ha birde eğer uçak modunda bıraksam hiç yemeyecek diye düşünüyorum. Benim arkaplanda Whatsapp (sürekli), Facebook, Twitter, Skype, Hava Durumu, Haber, Cronos Takvim, 6tag uygulamalarının tamamı açık. Konum, Wifi sürekli açık. Dışarı çıkarken bunlara birde Veriyi de ekliyorum. Bir günü görüyorum. Telefon elimden düşmüyor diyemem O kadar kurcalayan ve oyun oynayan biri değilim ama yine de kullanıyorum. (Daha çok internet).

Masquerain

Masquerain

Üye
Çözümü Şarj %100 olduğu gibi şarjdan çıkarmaktan geçiyor.Aynı sorunu Lumia 925'te yaşıyorum.Şarjdan bi çıkartıyom sabah %80lere düşüyor.Ama bir gün gece %100 yapıp çıkardım şarjdan ve sabaha kadar açık kaldı telefon sonuç olarak sabah elime aldığımda da %100'dü.KAblo takılı kaldığında şarj daha hızlı eksiliyor sanırım :/

Rainesto

Rainesto

Üye
920 kullanıyorum garantiden geldiğinden beri akşamı çıkartıyor. Bence denim ile bu kendiliğinden düşüş gidiyor 620 de öyle geldi

mustafasen

mustafasen

Üye
Bende lumia 920 kullanıyorum,gece dolu olarak bırakıp sabah elime aldığmda sadece %2 düşüş görüyorum işe gidip döndüğümde %60-70 civarında oluyor.Ama ben arada bir bataryayı tam bitirip dolduruyorum yani kısaca aramız iyi .Yalnız 3g modunda aynı şeyi söyleyemem

kartal-78

Üye
Bende de buna benzer bir sorun vardı teli şarja takıyorum gece sabah kalktımda %18 gozukuyor şarj tutmuyordu nekadar şarj etsemde %18 geçmiyor çozumu sizin tellere fayxası olurmu bilmem ama deneyin telefonu formatlayın bilgisayardan nsu ile benimki düzeldi tellefon lumia 920

merlin19

merlin19

Üye
o zaman benim 3.5 yıllık dül dülün maşallahı var bu kadar eziyete bu kadar kullanıma 1.5 günü deviriyor rahat arkadaşlar çok şarj kullanımını defalarca yazdık neler yapacağınızıda yani 920 lerin en fazla farkı 1. çeyrek 2. çeyrek 3. çeyrek 4. çeyrek ve kullandığınız uygulamalar.. ben 7x24 full internetteyim nagivasyon internet siteleri haberler v.s v.s çok yoğun net kullanırım bu halde bile çok rahat 1.5 gün.. detaylı olarak buna konu açacağım bu ara 930 ile meşgulüm 920 çok alınmaya başladı :D

ArMaGeDdOn_87

Üye
o zaman benim 3.5 yıllık dül dülün maşallahı var bu kadar eziyete bu kadar kullanıma 1.5 günü deviriyor rahat arkadaşlar çok şarj kullanımını defalarca yazdık neler yapacağınızıda yani 920 lerin en fazla farkı 1. çeyrek 2. çeyrek 3. çeyrek 4. çeyrek ve kullandığınız uygulamalar.. ben 7x24 fu ll internetteyim nagivasyon internet siteleri haberler v.s v.s çok yoğun net kullanırım bu halde bile çok rahat 1.5 gün.. detaylı olarak buna konu açacağım bu ara 930 ile meşgulüm 920 çok alınmaya başladı :D
1,5 gün mü ? 3g hep açık sürekli whats app ve bi kaç kısa süreli uygulama kullandım ve batarya "7" saatte bitti

• Beğen
Tepkiler: merlin19
merlin19

merlin19

Üye
1,5 gün mü ? 3g hep açık sürekli whats app ve bi kaç kısa süreli uygulama kullandım ve batarya "7" saatte bitti
Bakın arkadaşlar Zaten konu 3g olduğunda değil elinizdeki 2400 Mahlı cihaz 10.000 Mahlı cihazda olsa Sömürür Öncelikle Vodafone ve avea kullananların boşu boşuna 3g kullanmasına gerek yok Çünki adamların edg yani 2g si turkcell'in 3g sinden gayet hızlı Mümkün olmadıkca 3G kullanmayın 3g kullanıpta bir cihaz 7 saat gidiyorsa öp başının üzerine koy derim ve 3g Tüm cihazları aşırı derecede Isıtır helde Lumia 920 gibi Çift taşıyıcı cihazları çok ısıtır ben sürekli 2g kullanıyorum ve 3g hızında evimdeki pcye uzak masa dahi bağlanıp saatlerce işimi dışarda iken dahi yapıyorum kesintisiz yani biraz mantıklı olun bugün elinde iphonesi olup günde 4 kez şarja takmadan duran adam yok neden?? adam elindeki Cihazın ayarlarındaki Şebeke Modunu 3g den Çıkartıp 2g ye almayı Otomatik geçişi kapatmayı bilmiyor yani Bir cihaz Otomatik modda ise ( 2g varsa ona geçecek 3g daha iyi ise ona geçecek ) bu bağlamda birde açın abi wifileri sürekli dışarda ağ arasın sürekli 2g den 3g ye 3g gittimi 2g ye geçsin sonrada deyin ki abi bizim telefonun şarjı yarım gün gitmiyor tabi gitmez bi işe dinlenerek yapmak var birde soluksuz yapıp gözünüzü hastahanede açmak var bakınız bugün en kötü laptop bataryası 8.000 mahtır şimdi kaçınız bana 2 saatten fazla Laptopta yoğun kullanım halinde şarjın bittiğini açıklar? normalde tam dolu Şarj ile ( 8.000 mah ) yaklaşık 6 ila 8 saat tir yani bu saat olayı cihaz boşta minimum ayarlarda sadece boşta bekleme süresi ee şimdi sen gir abi online yoğun grafik harcayan bir oyuna yada bu tarz birşeye hadi gitsin 1 saat :D hayatta gitmez biz bunların testini çok yaptık Muadil denen batarya ile 8 bin mah kapasiteli sadece winamp açıp 3 saat şarkı dinledik sonra pat kapandı yani telefondan fazla birşey beklemeyin ama bu işi minumum tutmanın çok yolu var önce arka plan görevleri sonra ekran parlaklığını manuel yapıp düşük yapıp sonra otomatik yapmak konumlama servislerini kapatmak ki bu konumlama Rehberde de var cihaz konumlamasındada farklı 2 yada 3 yerde var gerek medikce 3g kullanmayın 2400 mah batarya ile açarsanız 3g yi açarsanız youtubede 30 dakkalık videoyu kusura bakmayında o cihazın yanmadığına dua edin :D

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Bakın arkadaşlar Zaten konu 3g olduğunda değil elinizdeki 2400 Mahlı cihaz 10.000 Mahlı cihazda olsa Sömürür Öncelikle Vodafone ve avea kullananların boşu boşuna 3g kullanmasına gerek yok Çünki adamların edg yani 2g si turkcell'in 3g sinden gayet hızlı Mümkün olmadıkca 3G kullanmayın 3g kullanıpta bir cihaz 7 saat gidiyorsa öp başının üzerine koy derim ve 3g Tüm cihazları aşırı derecede Isıtır helde Lumia 920 gibi Çift taşıyıcı cihazları çok ısıtır ben sürekli 2g kullanıyorum ve 3g hızında evimdeki pcye uzak masa dahi bağlanıp saatlerce işimi dışarda iken dahi yapıyorum kesintisiz yani biraz mantıklı olun bugün elinde iphonesi olup günde 4 kez şarja takmadan duran adam yok neden?? adam elindeki Cihazın ayarlarındaki Şebeke Modunu 3g den Çıkartıp 2g ye almayı Otomatik geçişi kapatmayı bilmiyor yani Bir cihaz Otomatik modda ise ( 2g varsa ona geçecek 3g daha iyi ise ona geçecek ) bu bağlamda birde açın abi wifileri sürekli dışarda ağ arasın sürekli 2g den 3g ye 3g gittimi 2g ye geçsin sonrada deyin ki abi bizim telefonun şarjı yarım gün gitmiyor tabi gitmez bi işe dinlenerek yapmak var birde soluksuz yapıp gözünüzü hastahanede açmak var bakınız bugün en kötü laptop bataryası 8.000 mahtır şimdi kaçınız bana 2 saatten fazla Laptopta yoğun kullanım halinde şarjın bittiğini açıklar? normalde tam dolu Şarj ile ( 8.000 mah ) yaklaşık 6 ila 8 saat tir yani bu saat olayı cihaz boşta minimum ayarlarda sadece boşta bekleme süresi ee şimdi sen gir abi online yoğun grafik harcayan bir oyuna yada bu tarz birşeye hadi gitsin 1 saat :D hayatta gitmez biz bunların testini çok yaptık Muadil denen batarya ile 8 bin mah kapasiteli sadece winamp açıp 3 saat şarkı dinledik sonra pat kapandı yani telefondan fazla birşey beklemeyin ama bu işi minumum tutmanın çok yolu var önce arka plan görevleri sonra ekran parlaklığını manuel yapıp düşük yapıp sonra otomatik yapmak konumlama servislerini kapatmak ki bu konumlama Rehberde de var cihaz konumlamasındada farklı 2 yada 3 yerde var gerek medikce 3g kullanmayın 2400 mah batarya ile açarsanız 3g yi açarsanız youtubede 30 dakkalık videoyu kusura bakmayında o cihazın yanmadığına dua edin :D
ustam yapma böyle şeyler , tamam okudum da az kalsın uykuya dalıyorum okurken :). Gayet haklısın bu şarj konusunda en önemli etken operator . Şebekenin 1-2 diş olması yada 3g 2g geçişinin çok olması bataryayı sömürür. Aveanın hz değeri vodafone ve trcell e göre farklı olduğundan avea 2 baz kurarken diğerleri 1 baz kuruyor. Bu yüzden sürekli yer değiştiren kişilern avea kullanımını tavsiye etmem. Benim gibi sabit olanlar ucuzluğun keyfini surup kullanabilir tabii :)
en çok dikkat edeceğimiz şey şebekesi bölgemizde iyi çeken operatoru kullanmak olsun. Ciddi manada batarya omurunu arttırıyor...

• Beğen

ArMaGeDdOn_87

Üye
Daha önce 2g ile test yaptım fakat çok yavaş diye bi daha 2g de kullanmadım,şimdi tekrardan test edeceğim fakat bunu daha uzun süreli yapçam,sonuçları buraya yazarım,bakalım 2g de şarj süresi ne kadar olacak

• Beğen
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Yazılımsaldır Eğer 2 Seneyi Geçtiyse Batarya Donanımsal Geçmediyse Yazılımsal Büyük Olasılıkla Arkaplandaki Şeyler Yoruyor Cihazi
Belirli Aralıkla Yazılım Atın En Az 1 Ay