Haber Lumia Denim Güncellemesi ve Lumia Camera Detayları

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bişeyi merak ettim size göre lumia larda herhangi bir eksik yada sorun var mı ?
Olmaz mı. Mesela Nokia'nın rken büyük sorununu söyleyeyim. Windows Phone platformu Android sistemine göre daha az batarya harcıyor. Bunu bilen Nokia da inadına yeterli diye büyük batarya kullanmıyor. Halbuki aynı boyutlu ve daha hafif cihazlarda benzer Lumia'lara göre daha büyük batarya var.

İkinci bir konu da Fiyatlandırma. Sanki pazarın tek hakimi de diğer platformlardan ve rakiplerinden müşteri çekmeye ihtiyacı yokmuş gibi bir fiyat politikası uyguluyorlar. Örmek vermem gerekirse ;

Bildiğiniz üzere Lumia 720, 2013 ortalarında 300€ fiyatla duyuruldu. Bu arada €= 3.05TL

Lumia 730 Eylül ayında 260€ fiyatla duyuruldu. Bu durumda Türk Lirasına çevirerek
  • Lumia 720: 300€= 915TL vergiler dahil Türkiye fiyatı 999tl
  • Lumia 730: 260€= 754tl vergiler dahil Türkiye fiyatı 999tl
Bu arada telekomikasyon ürünlerinden alınan vergiler değişmediğine göre fiyatta bir acaiplik var.

Aynı olay Lumia 830'da da var. Lumia 820'ye oranla daha düşük fiyattan duyuruldu, döviz kuru farkı da olmasına rağmen 50TL daha yüksek fiyattan satışa sunuldu.

Sisteme dair de tarayıcı sıkıntısı bence sorun. Tabi bu sorun benim kullanım amacından kaynaklanıyor. Normal kullanıcı için yeterli olsa da benim gibi tarayıcının donanımın tamamını sömürmeye çalıştığı panel yönetiminde tarayıcı desteği malesef eksik.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve Esendağlı

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bugün de gelebilir 15 gün sonra da. Şu anda kesin olan hiç bir şey yok.

Bu arada aynı mekanı Lumia 830'la da çektim.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Neden tanıdık geliyor burası diyorum kağıthaneymiş :D

dakamon

dakamon

Üye
Olmaz mı. Mesela Nokia'nın rken büyük sorununu söyleyeyim. Windows Phone platformu Android sistemine göre daha az batarya harcıyor. Bunu bilen Nokia da inadına yeterli diye büyük batarya kullanmıyor. Halbuki aynı boyutlu ve daha hafif cihazlarda benzer Lumia'lara göre daha büyük batarya var.

İkinci bir konu da Fiyatlandırma. Sanki pazarın tek hakimi de diğer platformlardan ve rakiplerinden müşteri çekmeye ihtiyacı yokmuş gibi bir fiyat politikası uyguluyorlar. Örmek vermem gerekirse ;

Bildiğiniz üzere Lumia 720, 2013 ortalarında 300€ fiyatla duyuruldu. Bu arada €= 3.05TL

Lumia 730 Eylül ayında 260€ fiyatla duyuruldu. Bu durumda Türk Lirasına çevirerek
Bu arada telekomikasyon ürünlerinden alınan vergiler değişmediğine göre fiyatta bir acaiplik var.

Aynı olay Lumia 830'da da var. Lumia 820'ye oranla daha düşük fiyattan duyuruldu, döviz kuru farkı da olmasına rağmen 50TL daha yüksek fiyattan satışa sunuldu.

Sisteme dair de tarayıcı sıkıntısı bence sorun. Tabi bu sorun benim kullanım amacından kaynaklanıyor. Normal kullanıcı için yeterli olsa da benim gibi tarayıcının donanımın tamamını sömürmeye çalıştığı panel yönetiminde tarayıcı desteği malesef eksik.
Şu yazıyı okuyup düşünmeleri lazım Microsoftun

• Beğen
Tepkiler: Krnl386, emz ve Esendağlı
luckysleven

luckysleven

Üye

Hocam oyle bir yazmissinki ben suna benzettim , bir marka oyle bir araba yaparki sanarsin 150bin liralik araba kusur bula bula jantlarinda bulursun halbuki araba sirf gosteristir derine indikce olay boyut degistirir : ) Yani ben senin kusur olarak sadece bu 3 maddeyi gosterebilecegine ihtimal vermek istemiyorum.. : )

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
On hariç ben kameramı şu haliyle bile yeterli buluyorum nedenmi karşılaştırma yaptım yapmadan önce kotu dıordum fakat yapınca adamım bu kamera bi harika dedim s3 note 2 4s le bide htcnin bi modelıyle aynen doğru ışık acayip önemli kendimi geliştiriyorum gmd de ekran parlklığından kazanıyor oda değişik Bi durum

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
On hariç ben kameramı şu haliyle bile yeterli buluyorum nedenmi karşılaştırma yaptım yapmadan önce kotu dıordum fakat yapınca adamım bu kamera bi harika dedim s3 note 2 4s le bide htcnin bi modelıyle aynen doğru ışık acayip önemli kendimi geliştiriyorum gmd de ekran parlklığından kazanıyor oda değişik Bi durum

Senin dediğin çok önemli doğru yerden ışıktan ayardan çekim ben bir türlü yapamıyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hocam oyle bir yazmissinki ben suna benzettim , bir marka oyle bir araba yaparki sanarsin 150bin liralik araba kusur bula bula jantlarinda bulursun halbuki araba sirf gosteristir derine indikce olay boyut degistirir : ) Yani ben senin kusur olarak sadece bu 3 maddeyi gosterebilecegine ihtimal vermek istemiyorum.. : )
"Lumialarda" eksik olarak sayabileceğin neler var senin. :)

• Beğen
Tepkiler: emz
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ali abi cumlen öyle bir cumleki kinayemi yaptın yoksa ciddimisin anlayamadım öyle sistemdeyiz ne bilim yani sıkıntı
Arkadaşımız lumia cihazları sordu ben de Lumia cihazlara ait gördüklerimi söyledim sisteme ait eksikleri zaten üst konuda ankette belirttik:)

• Beğen
Tepkiler: Krnl386, hajkhanx33 ve m542tf
emz

emz

Üye

Aynı soruyu soracaktım bende. Telefonda donanımsal ve marka olarak ne eksikmiş merak ettim doğrusu. Sistem değil Lumia diyoruz. Ota çöpe kulp takar olduk. Bu hiç hoş değil. O övündüğünüz sistemlerin açıkları başınıza gelince anlarsınız beni. Bir verileriniz tamamı silinsin veya virüs girsin kıvranın herşeyiniz gidiyor diye anlarsınız. Sizin neden anlamak istemediğinizi bilmiyorum ama her cihaz sorunlu. Piyasada sorunsuz cihaz yok. Bununla mutsuz olmayan insan var. Sizde kendinize sizi mutsuz etmeyen cihaz seçin, diğer seçenlere de karışmayın ;)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
emz

emz

Üye
Hani bazen oluyor forumda adam konu açıyor. Alacam telefonu , sistemi de cihazı da beğendim diyor. Arkadan biri atlıyor onu alacağına şunu al, sistem bir nane olmaz, hata edersin falan. Bari adamın kararını sorgulamayın. Bazen de alacak adam çok korkuyor, gözü korktuğu için almıyor. Siz adamlara aldırmazsanız sistemde kullanıcı kalmaz. Sonra da kimse uygulama yapmıyor dersiniz. Ne kadar kullanıcı o kadar ilgi. Bunu anlayın yeter. Eğer bu olursa çok daha etkili oluruz sistemde. Sözümüz geçer bir işe yararız. ;)

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
luckysleven

luckysleven

Üye

Yanlis anlasilma oldu sanirim ben platform bazli konusmustum : ) Yani bana gore lumia demek wp demek . Buyuk ihtimal arkadasta wp demek istedi ama lumia yazdi diye dusunuyorum. Ama dediginiz gibi cihaz bazli konusursak birsey diyemem yigidi oldur hakkini yeme..

Bende zaten hani anket konusunda uzunca bir liste olmasina ragmen bu 3 eksigi yazmis olmana sasirmistim : )

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Denim ne zaman gelecek merak içerisindeyim

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Noldu güncelleme mi geldi

• Beğen
Tepkiler: PureFood

skynet

Üye
Arkadaş bir güncellemeyi de bekletmeden verseler ne olur sanki

braayn

braayn

Üye
15 ine kadar beklemiyorum artık

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Fransız operatör SFR bu ay
Lumia 930, 1520, 520, 625 modelleri için Lumia Denim güncellemesinin yayınlayacakmış.

• Beğen
Tepkiler: Sensation ve skynet

Üst Alt