papakudioflu
Emekli Yönetici
Olmaz mı. Mesela Nokia'nın rken büyük sorununu söyleyeyim. Windows Phone platformu Android sistemine göre daha az batarya harcıyor. Bunu bilen Nokia da inadına yeterli diye büyük batarya kullanmıyor. Halbuki aynı boyutlu ve daha hafif cihazlarda benzer Lumia'lara göre daha büyük batarya var.Bişeyi merak ettim size göre lumia larda herhangi bir eksik yada sorun var mı ?
İkinci bir konu da Fiyatlandırma. Sanki pazarın tek hakimi de diğer platformlardan ve rakiplerinden müşteri çekmeye ihtiyacı yokmuş gibi bir fiyat politikası uyguluyorlar. Örmek vermem gerekirse ;
Bildiğiniz üzere Lumia 720, 2013 ortalarında 300€ fiyatla duyuruldu. Bu arada €= 3.05TL
Lumia 730 Eylül ayında 260€ fiyatla duyuruldu. Bu durumda Türk Lirasına çevirerek
- Lumia 720: 300€= 915TL vergiler dahil Türkiye fiyatı 999tl
- Lumia 730: 260€= 754tl vergiler dahil Türkiye fiyatı 999tl
Aynı olay Lumia 830'da da var. Lumia 820'ye oranla daha düşük fiyattan duyuruldu, döviz kuru farkı da olmasına rağmen 50TL daha yüksek fiyattan satışa sunuldu.
Sisteme dair de tarayıcı sıkıntısı bence sorun. Tabi bu sorun benim kullanım amacından kaynaklanıyor. Normal kullanıcı için yeterli olsa da benim gibi tarayıcının donanımın tamamını sömürmeye çalıştığı panel yönetiminde tarayıcı desteği malesef eksik.