Arkadaşlar çekmiş olduğum videolar 2k değil bi ayarı falan mı var çekmem için
farketmez 2k yada raziydim ama cekmiyomuş sanırım yorumlardan anladıgım kadarıylateşekkur ederim herkese cevaplarından dolayı2K mı 4K mı ?
Lumia varda bi tanede o yeni gelecek guncelleme ile 4k çekilebilecek miş onu bekliyecem artık1080p çektiğine dua et bence![]()
teşekkur ederimLumia varda bi tanede o yeni gelecek guncelleme ile 4k çekilebilecek miş onu bekliyecem artıkteşekkur ederim
Lumida bi çok donanımsal özelliğe sahip ama yazılımsal eksikler den dolayı yavaş yavaş geliyo 20 megapixel kamerası var ama her yeni yazılımda kamera anca güzelleşiyor maalesefvalla donanımsal bılıyorum da yazılımla ne kadar olur bılmem kı boyle bırsey mumkun mu onun tereddutu içine duştum sımdı
O 4K çekemeyen cihazlara 4k desteği getirmeyecek yalnız.Sadece sisteme yerleşik 4K oynatma/çekim desteği geliyor.Microsoft bu konuda da biraz geç kaldı.Lumia varda bi tanede o yeni gelecek guncelleme ile 4k çekilebilecek miş onu bekliyecem artıkteşekkur ederim
dediğinizden farklı bişey soylemedim heral de ?O 4K çekemeyen cihazlara 4k desteği getirmeyecek yalnız.Sadece sisteme yerleşik 4K oynatma/çekim desteği geliyor.Microsoft bu konuda da biraz geç kaldı.

Benim anladığım kadarıyla şuanki piyasada olan Lumialarda 4K çekecek demişsin, o yüzden öyle yazdım.
ya şimdi 1080p cozunurlugunde ayar var ama her yerde note 3 un 4k video cektiği soyleniyor ama çektiği video en fazla 1920x1080 çekiyor şimdi lumialara gelecek 4k video çekme işlemi kamera tuşuna uzun basınca çekmeye başlayacakmış acaba dedim bunlarda da oyle birşey mi var o yuzden mi 4k çekemiyorum diye sormuştumkonuya 2k yazdım belki 4k yoktur 2k vardır ikiside aynı yontemle çekilir diye2k derken hangi 2k çözünürlüğü baz alıyorsunuz? 1080p de yatayda yer alan 1920 piksel sayesinde 2k adını alır. 6 çeşit 2k çözünürlük mevcuttur. Bunlar:
2048x1080
2048x858
1998x1080
1920x1080
2560x1440
2560x1600
Yani 1080p de 2k çözünürlüklerden biridir. Sorunuza gelince, eğer bahsettiğiniz QHD olan 2560x1440 çözünürlük ise, onu 4G destekli ülkelerde satışa sunulan ve içinde Snapdragon işlemci bulunan Note 3 çekebiliyor. Hatta Snapdragon işlemcili Note 3 4k çözünürlüğünde de video çekebiliyor.