2-5 yaş aralığında ki çocukları tehdit eden tehlike sosyal medya...

Sponsorlu Bağlantılar

eflatun987

eflatun987

Üye
    Konu Sahibi
2-5 yaş aralığında ki çocukları tehdit eden tehlike sosyal medya...
Selam
Küçük yaştaki çocuklara karşı en büyük tehlike sosyal medyadır.
Mesaj birleştirildi:

Sosyal medyadaki videoları Tek tek sıralamaya gerek yoktur. Bu videoları telefon, tablet, bilgisayar, oyun konsolundan bile izlenebilir.
Mesaj birleştirildi:

Anne ve babalar çocuklar beni rahat bıraksınlar veya rahat edeyim diye videoları açıyorlar ve kendileride sosyal medya dünyasına dalıyorlar.
Mesaj birleştirildi:

Gelişme öğrenme çağındaki çocuklar hayal ürünü ve abartılı gerçekçi veya gerçekçilikten uzak bu videolarla zarar görüyorlar.
Mesaj birleştirildi:

1.Büyüyünce kendini ifade edemiyor, ifade etmekte sıkıntı oluyor. Gerçek mi hayal ürünü mü ayırt edemiyorlar.
2. Ani asabiyet (sürekli sinirli) durumu olur.
3. Her şeyden korkar bir durum oluyor.
4. Yıllar geçince başka bir şeylerle ilgilenmediği için tüm dünyası bu videolar oluyor.
5. Bağımlısı olduğunda her fırsatta izlemek istiyor. Bu videolar olmassa yemek yemez. Tuvaletini yapamaz.
Mesaj birleştirildi:

6. Konuşma geriliği yada geç yaşta konuşma durumu olur. Nedenide izlediği bu videolar her zaman türkçe olmuyor. İngilizce, türkçe, rusça ... Çeşitli Dillerde olduğu için hangisini konuşacağını bilemez veya birbirine karıştırdığı için konuştuğu anlaşılmaz.
7. Arkadaş edinemezler. Arkadaşı olsa bile kavga ederler. Kendi istediği olsun ister.
8. Paylaşmayı bilmez, çocuk oyunları oynamadığı için oyun oynamakta zorluk yaşar.
Ekleme isteyen varsa eklesinler.
Böylelikle bilinçlenirsek çocuklarımızın çocuk sağlığı (ruhsal veya bedensel olsun) buzulmadan düzgün eğitimle duyarlı birey yetiştir meliyiz.
Mesaj birleştirildi:

Açtığım konu uzun olabilir ama çok önemlidir. Sulandırmayın.
Tehlikeyi daha iyi anlatması için dikkat çekici bir başlık önerisi yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Cool
  • Beğen
Tepkiler: trident-w-t8, Dobraokuyucu, PALA. ve 1 kişi daha

PALA.

PALA.

Üye
Sosyal medya yetişkinleri bile maymuna çeviriyor, çocuklara verdiği zararların haddi hesabı yok. Elektronik cihazların sadece çocuklar için değil, herkes için sınırlandırılması gerekir. Bireyleri dopamin bağımlısı haline getiriyor. Bunun yerine kitap, roman okumak asıl bireyleri geliştirir, ruhunu dinlendirir.

Başlık olarak, elektronik akıllı cihazların ve sosyal medyanın çocuklara zararları, yazabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: gonyalı
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
herşeyi kullanmayı bilmek şart. maalesef müstescen içeriklerden tutunda şaçma sapan lpg li ünlü vs leride izliyorlar ediyorlar sıkıntılı işler.

• Beğen
eflatun987

eflatun987

Üye
    Konu Sahibi
Başlık olarak, elektronik akıllı cihazların ve sosyal medyanın çocuklara zararları, yazabilirsin.
öneri için teşekkürler. Ben özellikle 2 yaşına hatta abartılı olucak 9-10 aylık bebeklerlere dahi uyutmak veya oyalamak için ninni tarzı video seyredene bile rastladım.
Mesaj birleştirildi:

Bu kadar ufak yaşlara inmesi büyük bir tehlikedir. Her zaman avrupayı örnek verilir ama ben vermek istemiyorum. Tablet ve telefon kullanmak için belli bir yaş vermicemde. En önemlisi olabildiğince hiç kullanmamak olmalı.
Mesaj birleştirildi:

Sosyal medya sahipleri bu videolara boşuna, sırf eğlence olsun diye para ödemiyor.
(Ne kadar çok izlenirse, ne kadar takip edilirse vs.)
Bir ülkeyi gelişmesi veya aptallaştırması bu sosyal medya videolardan uzak veya içli dışlı olmaya bağlıdır. Diye kesin konuşuyorum.

Son düzenleme:
PALA.

PALA.

Üye
öneri için teşekkürler. Ben özellikle 2 yaşına hatta abartılı olucak 9-10 aylık bebeklerlere dahi uyutmak veya oyalamak için ninni tarzı video seyredene bile rastladım.
Mesaj birleştirildi:

Bu kadar ufak yaşlara inmesi büyük bir tehlikedir. Her zaman avrupayı örnek verilir ama ben vermek istemiyorum. Tablet ve telefon kullanmak için belli bir yaş vermicemde. En önemlisi olabildiğince hiç kullanmamak olmalı.
Mesaj birleştirildi:

Sosyal medya sahipleri bu videolara boşuna, sırf eğlence olsun diye para ödemiyor.
(Ne kadar çok izlenirse, ne kadar takip edilirse vs.)
Bir ülkeyi gelişmesi veya aptallaştırması bu sosyal medya videolardan uzak veya içli dışlı olmaya bağlıdır. Diye kesin konuşuyorum.
Özellikle 2-3 yaşındaki bebeklerin kemikleri yumuşaktır, özellikle kafanın üst bölümü gelişimi uzun sürer. Bu sebeple telefonların hamile ve bebeklere kesinlikle çok zararı vardır, SAR değeri vücut ve baş olarak belirlenir, günümüzde ucuz telefonlarda SAR değeri yüksektir, bu sebeple yetişkin dahil, telefonlardan olabildiğince uzak durmak gerekir, bu maddi zararı, manevi zararını zaten saymakla bitmez. Bizim cahilicühela insanımız, telefonla oynayan çocuğunu zeki sanar, evladını nasıl bir çukurun içine attığından haberi bile olmaz. Özellikle yetişkinler için sosyal medya detoksu diye bişey var. Bu sosyal medya kullanmayı bilmeyeni maymun eder oynatır.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Güvenli internet diye bişi var
O tür Sitelere girmeyi önlüyor
illa açık şaçık değil canım. şu sıralar selçuk bayraktarın şeyleri düşüyor önüme yok yatırım yapın yok söyle filan.yapay zeka ile seslendirmişler uydurmuşlar videoya :D 5 bin yatır 1 hafta sonra 15 bin al filan. yok dövlet 15 milyar para veriyor :D instagram boşuna kapanmıyor yani

gonyalı

gonyalı

Üye
Tablet ve telefon kullanmak için belli bir yaş vermicemde. En önemlisi olabildiğince hiç kullanmamak olmalı.
Eskiden elektrik bile yoktu köylerde
Ne telefon ne tablet
Çocuklar odundan oyuncak yapar oynardı

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Beğen