Modem'e Router Nasıl Bağlanır ? Zyxel Modem - Tp-link Router

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Admin
    Konu Sahibi
Modem'e Router Nasıl Bağlanır ? Zyxel Modem - Tp-link Router
Merhaba arkadaşlar ,
Uzun zamandır internet sağlayıcımın vermiş olduğu "Zyxel VM-3312-b10b" modelini kullanmaktaydık . Bu modemin wifi ağından atma , bağlı olsanız bile internet paketini gönderememesi üzerine bu sorunu çözmek için çeşitli yöntemleri araştırdım .
Bu yöntemler:
1-Wifi router almak
2-Wan portundan çalışan router kullanmak
3-Modemi değiştirmek (İnternet sağlayıcısından şifre almak gerekli)

Aklımda modemi değiştirmek varken , amazonda TP-Link Archer AX53 model router'ın indirimde olduğunu görünce hemen aldım . Sizde almak isterseniz :

Modemi router'a bağlamak için bir çok yöntem denedim okudum kafam karıştı sizinde kafanız karışmaması için ;
1-Zyxel wm3312-b10b modeminizin hali hazırda çalışıyor internet erişimizin olduğunu varsayalım.
2- Zyxel wm3312-b10b 'in arayüzünde şimdilik herhangi bir ayar yapmıyoruz (bridge mod , güvenlik duvarı kapat falan gerekli değil)
3- Tp-link Archer AX53 modemimizi ister wifi üstünden üstünden ister lan portundan ethernet kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz.
4- Zyxel wm3312-b10b modeminizin herhangi bir lan portundan cat6 ethernet kablosunu
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
(routerın kutusunda çıkar) , routerımızın wan portuna bağlıyoruz.

5-Router'un kurulumunu yapmak için internet tarayıcımızın adres satırına 192.168.0.1 yazarak erişiyoruz.
6- Router kurulumunun detayları için aşağıdaki videoyu izleyin

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Yukarıda yazılan işlemleri yaptıysanız hem modemizini hem routerınızı bir arada kullanmanız mümkün. İkisi aynı anda çalışabiliyor olması güzel . Evimde hali hazırda birçok cihaz (yazıcı , 3d yazıcı , televizyon vb) bağlantısını modemin wifi ağından sağladığı için modemin wifi ayarlarını bile değiştirmedim dileyen kapatabilir .

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve 0sıfırcı

Dobraokuyucu

Üye
Eline sağlık hocam, hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Bu arada VMG3312 B10B halen çekmecemde duruyor aslında baya iyi modem ama Turk Telekom kendi yazılımı ile bu modemi mahvetti. Orjinal yazılımını biraz zorda olsa kurarsan iyi olur bu modem. Birde bu modemin içini açıp anakartında açma kapama düğmesinin yanında pinler göreceksin o pinlere USB-TTY TTL UART cihazı ile yada Arduino ile baglanıp modemin Linux terminaline bile erişip istedigin gibi kafana göre oynayıp performansını arttırabilirsin. Bende bu modemi ESP32'YE bağlayıp uğraşacağım.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve MAERKEK

Üst Alt