Haber Lumia Denim Güncellemesi ve Lumia Camera Detayları

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Ben 1520 için tam 20mp de dotoğraf çeken ayar istiyorum. 20 mp kamerası var, ama ayarlardan 16+5 mp yi seçebiliyoruz. Neymiş efendim, fotoğrafı çektikten sonra yeniden boyutlandıralım diye. 20 mp lik ayar gelmesini istiyorum. Hatam varsa düzeltin

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

skynet

Üye
Ben 1520 için tam 20mp de dotoğraf çeken ayar istiyorum. 20 mp kamerası var, ama ayarlardan 16+5 mp yi seçebiliyoruz. Neymiş efendim, fotoğrafı çektikten sonra yeniden boyutlandıralım diye. 20 mp lik ayar gelmesini istiyorum. Hatam varsa düzeltin
4:3 de 20mp çekmiyor mu ?

skynet

Üye
Neden tam çözünürlükte çekmediğini merak ettim şimdi :)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
öyle çeken bir cihaz bilmiyorum ben mesela s4 te 13mp ama 16:9 da 9mp 4:3 12 di galiba emin değilim, bunu yapabilmek için 20mp değilde 24mp yapıp 16:9 da tam mp değeri tutturulabilir bilir bunun belirli bir değeleri vardır tam bilmiyorumda

• Beğen
Tepkiler: PureFood
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
16 bile gayet iş görüyor. 1520 forever :)

beats

beats

Üye
    Konu Sahibi
Bir MP nerede

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor
Neden tam çözünürlükte çekmediğini merak ettim şimdi :)
Çekilen fotoğrafta herhangi çerçeve olmadığı için 20 MP çekiyor ama 4:3 en boy oranıyla fotoğraf çerçevelenince 19 MP fotoğraf oluşuyor, kayıp olan 1 MP uygulamadan geçemiyor.
19mp çekiyor ama diğeriyle aynı kalitede çekiyor. 16:9 olup ta 20mp çeken güncelleme lazım
Elbette aynı kalitede çekecek ama çerçeve farkının işlenmesiyle fotoğraf kırpılıyor. 20 MP kamera 16:9 çerçeveyle 15 MP çözünürlüğe düşüyor, normalde 16:9 çerçevede 20 MP çözünürlük almak için kameranın mantıken 20 MP'den daha büyük olması gerekiyor. Yazılımla çözünürlük büyütülüp istenen işlem yapılabilir OPPO Find 7 (13 MP kamerası var yazılımla 50 MP'lik fotoğraf çekebiliyor) deki gibi, fakat WP'da bu tür yazılım izinleri yok ayrıca buna ne kadar gerek var o da ayrı bir soru.

• Beğen
Tepkiler: emz, PureFood, suyunsesi ve 2 diğerleri
GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Çekilen fotoğrafta herhangi çerçeve olmadığı için 20 MP çekiyor ama 4:3 en boy oranıyla fotoğraf çerçevelenince 19 MP fotoğraf oluşuyor, kayıp olan 1 MP uygulamadan geçemiyor.

Elbette aynı kalitede çekecek ama çerçeve farkının işlenmesiyle fotoğraf kırpılıyor. 20 MP kamera 16:9 çerçeveyle 15 MP çözünürlüğe düşüyor, normalde 16:9 çerçevede 20 MP çözünürlük almak için kameranın mantıken 20 MP'den daha büyük olması gerekiyor. Yazılımla çözünürlük büyütülüp istenen işlem yapılabilir OPPO Find 7 (13 MP kamerası var yazılımla 50 MP'lik fotoğraf çekebiliyor) deki gibi, fakat WP'da bu tür yazılım izinleri yok ayrıca buna ne kadar gerek var o da ayrı bir soru.
Oppo olayına çok fena kılım ya daha öncede söylemiştim sanırım sana zaten :) sağlıklı bulmuyorum o kamerayı :)

beats

beats

Üye
    Konu Sahibi
Oppo olayına çok fena kılım ya daha öncede söylemiştim sanırım sana zaten :) sağlıklı bulmuyorum o kamerayı :)
Kullanmadım ama özelliklerini güzel bulmuştum ama cihazı değil, 3000 mAh bataryayı 70 dakikada doldurma iddiası da iyiydi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Arkadaşlar kamera lensleri özellikle cep telefonlarında kullanılanların şekillerine hiç dikkat ettiniz mi?:ehe

• Beğen
Tepkiler: emz, suyunsesi ve Serhan
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Arkadaşlar kamera lensleri özellikle cep telefonlarında kullanılanların şekillerine hiç dikkat ettiniz mi?:ehe
o kadar resimleri inceledim ama yüksek kaliteli resimler olmayınca farkı anlıyamadım bir 830 da en içteki lens biraz daha büyük onu fark ettim gibi sanki ama resme göre belki farklı algılamış olabilirim, sizin tam olarak neyden bahsettiğinizi merak ettim bu arada

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
o kadar resimleri inceledim ama yüksek kaliteli resimler olmayınca farkı anlıyamadım bir 830 da en içteki lens biraz daha büyük onu fark ettim gibi sanki ama resme göre belki farklı algılamış olabilirim, sizin tam olarak neyden bahsettiğinizi merak ettim bu arada
Basit, Lensler hep yuvarlak. Dolayısıyla 20 MP yuvarlak bir vizörün 16:9 formatında Mp kaybetmesi gayet normal. Ha yuvarlak resim isterseniz MP kaybı da yaşamazsınız:kop:

• Beğen
Tepkiler: PureFood, yunus-emre-6606, kaygisiz43 ve 3 diğerleri
westmoreland

westmoreland

Üye
Bu hantallık ile devam ederlerse, sistemden bir cacık olmaz. Çok ağır ve hantal ilerliyorlar. Üstelik yenilik değil olağan şeyleri getiriyor sisteme.

fraps34

Üye
Gdr1 beni tatmin etmedi , lumia denim güncellemesi gelse bile telefonuma kurmama gerek yok o derece basit bir güncelleme.
Bakalım gdr2 de ciddi değişiklikler olacak mı , gerçi ondanda şüpheliyim , wp9 a kadar bu sistem adam olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
dakamon

dakamon

Üye
Sonuçta hiçbir şey %100 verimle çalışmıyor :) yada o verimi veremiyor. Bilimde bu hep böyledir :) o gösterilen MP ler teorik yani hesap değeri e bide bunun pratikteki değeri :) Mühendislik falan okuyan arakdaşlar varsa labtaki deneyleri bir hatırlasın :) fizik deneylerini falan :)

beats

beats

Üye
    Konu Sahibi
Juha Alakarhu'ya Twitter'dan sorulan soru üzerine:

Lumia Denim güncellemesiyle Lumia 1020'nin mükemmel deneyim yaşatmasının zor olacağını (haliyle önceki cihazlar için de geçerli bu durum) çipsetin çok farklı olduğunu ve orada iki kat verinin işlendiğini yazmış. Yani kötü haber Lumia 1020 hız geliştirmelerini alamayacak. Juha'nın tweetene göre son nesil Snapdragon S4 işlemci kullanılan Lumia 1020 suçlu gibi görünüyor.

Üst Alt