Haber Lumia Cyan için yeni bir Güncelleme Yayınlanmaya başladı.

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Mağaza dediğimiz olay kullanıcı arttıkça gelişir.
Kullanıcı arttıkça sistemin popülaritesi artar, geliştiriciler o sisteme yönelir.

Kullanıcıların artması da ancak sistem geliştikçe olacaktır.
Microsoft bunun için yavaş yavaş da olsa çabalıyor.
Kullanıcıların istedikleri şeyleri tek seferde olmasa da kademeli olarak getiriyor.
Tabii sürecin böylesine yavaş ilerlemesi kullanıcıları çileden çıkarmıyor değil :kıskıs:
Neyse bekleyelim bakalım WP9'a geldiğimizde ne aşamada olacağız...

• Beğen
Tepkiler: emz ve Esendağlı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Benim için Nokia+microsoft=kalite ve güven.
Apple firmasıda kalitelidir yalnız çok aşırı pahalı.

• Beğen
Tepkiler: emz
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Açıkçası ben WP'den umutluyum.
Sade ve kullanışlı arayüzü hiç bir şeye değişilmez.

Sistemin özünü bozmadan kullanıcıların istekleri büyük oranda yerine getirilirse, sistem daha da mükemmelleşecektir.

Her zaman söylediğim gibi, bir sonraki telefonum da yine "Nokia" ya da "Microsoft" olacak.

Ancak Lumia 920 sahibi pek çok arkadaşımızın da belirttiği gibi, henüz 920'yi bıraktıracak derecede fark atacak bir cihaz gelmedi. Aslında (büyük ekranlı Lumia 1520'yi saymazsak) Lumia 930 gibi güzel bir cihaz geldi ama sırf işlemci, ram ve ufak tefek bir iki şey için cihaz değiştirmek istemiyorum.

Windows Phone sistemi Android gibi değil. Android donanım yiyici olduğu için yüksek donanım günlük kullanımda bazı şeyleri rahat yapabilmek adına fark yaratabiliyor. Ama WP'de yüksek işlemci ve ram günlük kullanımda gözle görülür derecede çok şey fark ettirmiyor. (Oyun kısıtlamaları hariç)

Bu yüzden Nokia'nın yazılım alanında yaptığı inovasyonların, donanım alanına yansımasını bekliyorum.
Donanım kısmı da artık Microsoft'un elinde olduğundan, buradaki gidişatı Microsoft belirleyecektir.

Bana Lumia 920'yi bıraktıracak telefon "McLaren" kod adlı cihaz olacaktı ancak maalesef ertelendi.
Pelican Imaging teknolojisi gelsin mesela.
Kinect benzeri 3D Touch gelsin.
Güneş enerjili ekran gelsin.
Telefonu sallayarak şarj etme gelsin.

İnovasyon sadece kamera yazılımıyla sınırlı kalmamalı.
Sosyal ağlar nedeniyle kamera artık insan hayatının önemli bir parçası olsa da, bütün hayatımız kameradan ibaret değil.
Microsoft'a burada çok iş düşüyor.
WP'ye kullanıcıların istediği ayar ve kolaylıkları getirsin, donanıma da yukarıda saydığım şeyleri getirsin yavaş yavaş.
Bak o zaman önünde kimse durabiliyor mu :tebessüm:
@papakudioflu

Wp'de sosyal ağ uygulamarı berbat. Nokia sistem ve kamera için çok uğraşıyor ama yazılımcılar sallamıyor

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
saynesim

saynesim

Üye
Ya arkadaşlar bu güncellemeyi ben niye göremiyorum lumia 1020

saynesim

saynesim

Üye
Bu konu başlığı nedirki olmayan güncelleme için

ArMaGeDdOn_87

Üye
Ben de buna anlam veremiyorum. Bir mağaza gelişimidir almış başını gidiyor. Windows Phone 8 duyurulduğunda mağazada 100 bine yakın uygulama vardı. Aynı dönemde Android mağazasında 350 bin uygulama İos mağazasında 700 bin civarında. Bugün gelinen noktada Windows Phone mağazada 320 bin uygulama sayısı geçilmiş. İos ve Android 1 milyon olmuş. Şimdi iki yıl önce yerden yere vurulan wp mağazası o zaman yere göğe sığdırılamayan Android mağazasının seviyesine gelmiş. Ama yine tu kaka

Ya ben bu akıllı telefonların mağazalarını kullanmayı bilmiyorum ya da millet gerçekten bu konuda çağ atlamış ben çağın gerisinde kalmışım. İki tane Android işletim sistemli iki tekne telefonum var. İkisine de 22-23 tane aynı içerikleri yükledim mağazadan. Ve emin olun en son mağazaya gireli bir ayı geçmiştir.
wp de ki o 320 bin uygulamanın %80 i çöp bunu sizde biliyonuz ama konu wp olunca :) durum başka neden se :) bende bunu anlamıyorum ? ama sizinde kötü bir niyetiniz yoktur elbette,bi firma düşününki yeni telefon tanıtımı yaparken arayüzde [İnstagram Beta] gözüksün,siz zaten wp nun mağaza olarak çok geride olduğunu biliyosunuz ama yinede bir gözden geçirin derim :) bir de mağazaya girip arama yerine Snapchat yazın bakalım çıkcakmı :) ? bi TRT uygulaması var dehşet bişey :) benim burada amacım kötülemek asla değil,ben gerçekleri söylüyorum ki burada yeni telefon alcak olan kullanıcılar bilinçlensin,çünkü herkes bizim gibi vaktini teknolojiyle geçirmiyo ve doğru şekilde bilgilensin,ben 920 yi 1250 TL ye nakit aldım,bende microsoft un wp yi geliştirmesini isterim 1 yıldır kullanıyorum telefonu, ama malesef microsoft çok yavaş hatta mağaza konusunda hiç birşey yapmıyo,bi nokia Türkiye Facebook sayfası var güncelleme yayınlanıyo fakat 14-15 saat sonra sayfasında güncellemeyi duyuruyo,bu kadar büyük bir şirket[Microsoft] hiç mi böyle konulara bakmaz ? :) benden sizede bir tavsiye yeni telefon alcak olursanız iPhone 6 yı bekleyin

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Bu konuda katılıyorum. Mesela biri bana desin android te en çok kullanın şu kadar uygulama wp de varmı aha da var derim. Facebook twitter instagram whatspp viber miber tiber cubar çoğu popüler uygulamaların yüzde 95 i mağazada artık. Bence mağaza yeterlilik sınırını geçti bundan sonrası + olacaktır. Bazı bilinen oyun ve uygulamalar yok ama o kadarda olmazsa olmaz değiller. Mesela cadny crush gelmedi ama gelmesede olur. Mesela bazı banka uygulamaları da yok ama olanlar o akdar çok ki. Açıkcası ben bir uygulamanın eksikliğini çekmedim ama var olan uygulamanın yetersizliğini çoğu sefer çekiyorum. Bunun üzerine yoğunlaşılmalı var olan uygulamaların daha kararlı özellikli hale getirilmesi üzerine yoğunlaşmalı MS
İşte aradığım yorum. Evet uygulamalar var fakat mevcut uygulamalar geliştirilmeli.

• Beğen
Tepkiler: emz
emz

emz

Üye
Abi o kadar çok ve uzun yazılar yazıyorsunuz ki, gönlüm hepsini okumak ve derdinizi anlamak istiyor ama zamanım çok yok bu aralar. Geçmek zorunda kalıyorum. Daha sade ve açık yazarsanız yardımcı olalım. Lütfen kızmayın.:) Şimdiden teşekkürler:)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS ve versino2
nükleer_müh

nükleer_müh

Üye
bende güncelleme indiriliyor şuan l930 cyan şuan ki sürüm

versino2

versino2

Üye
Allah Allah 930 da yok mu zaten usb ayarları,parlaklık profili.Asıl bize gelmesi lazım ne saçma iş bu

emz

emz

Üye
Sen donanıma fena halde takılmışsın. MediaTek 8 çekirdekli işlemcileri var, eşşek kadar bataryaları var ama satış sonrası yok, teknik ve yazılım destek yok, ikinci el yok. En kötüsü de Çin hükümetinin %70 vergi sübvansiyonu avantajı olmayınca cihazları Çin dışında iki katı fiyata satmak zorunda kalmaları. Bazen çok gereksiz ve saçma karşılaştırmalar oluyor. Çin firmalarla Samsung,Nokia ve Sony'nin karşılaştırılması gibi.

İş ona kalsa Cherry de araba yapıyor, klima otomatik cam, merkezi kilit 16 Valve motor her şey var. Kimse mercedes, bmw,ve audi almasın. Onlarda da aynı özellikler var nasılsa.

Adam Lumia 830'u tanıtmış. Öyle bir duruma getirildi ki sanki bedava verseler çöpe atacaksınız. Lumia 730 zaten çöp onu konuşmaya bile gerek yok. Beyler bu ülkede Gmd adında bir cihaz sırf SGS3'le yarışıyor diye yok sattı. Sonuç ne oldu? Arıza durumunda servis yok. Aldığınız gün ilk şarjı yapacaksınız şarja taktınız şarj almıyor. Servise verdiniz. Servis;Usb soketi boarddan kopmuş bu kullanıcı hatası diyor. Ölü pikseller saymıyorum bile. Yani daha dünü belli olmayan telefonlarla karşılatırdığınız kendini ispatlamış firmalara haksızlık yapmayın.

Yine söylüyorum Lumia 830 belki Lumia 820'den geçmek için ahım şahım bir telefon değil ama Lumia 820'den çok üstün cihaz arayan varsa maddi olarak 1500+ parayı da gözden çıkarmalı. Dünyanın kurallarını değiştiremeyiz. Daha iyi her zaman daha fazla para demek. Ama siz aynı fiyata daha iyisini istiyorsanız ona da birşey diyemem varsa buyurun.

Abi şöyle açıklayayım sana bir sorunu. Abi hadi gene insan kendine gereken donanımı almalı. Ben bugün kendime 525 sipariş ettim bana yetecek bir cihaz çünkü şu anda. Hedefim de oydu. Fiyat desen 400₺ vana uydu elimdekine ek az parayla onu aldım. Ama geçen gittim 1520 bakıyorum electroworld de. Tam yana kaydım anneme sesleniyordun işte ileride bunu alırım falan diye, çok güzel diye. Bir kaç çocuk, bir iki adam gelen bakıp bu mu, Nokia bu, sistem rezil, boşver dedi geçti. Sen şimdi çıkıp bu kanıyı kıramamışken, hala göze girememişken yapman gereken biraz daha cazibeli olmasıdır. Her açıdan başarılabilir. Amaç bu salakça bilinmeden, uzaktan duyulan yanlış kanıları kırmak. İşte bunu ms gidip teknoloji marketlerine bilenleri koyup, anlattıracak, öğretecek, tanıtacak. Gerekirse kendine mağaza açacak ama kendini gösterecek. Yoksa işimiz iş. Yani demeye çalıştığım şu. Şimdi sen bu cihazları urettin ama sorun şu ki bu cihazları bizim gibi eski bokia kullanıcıları dışında kimse almaz. Ee bize de hitap etmesi o zaman elde oatladı. İşte tüm sorun bu. Daha satamazken kırk çeşit cihaz sundu da gene satamıyor. Bari tanıtsa böyle olmaz. Umudumuz bu yönde. İnşallah başarılı olurlar :)

Telgrafla gönderildi. [(L520) - ( İNADINA 512 MB RAM!! --> MS, NOKİA )]

beats

beats

Üye
[

Ayrıca OneDrive hesabınız gizli ise görüntüleri paylaşarak görüntüleme izni sağlayabilirsiniz, diğer türlü biz göremeyiz.

Yönetici tarafından düzenlendi:
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Mclaren ne kadar süre ertelendi bellimi yoksa ucu açıkmı

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

nükleer_müh

nükleer_müh

Üye
yok linki kopyalıyorum ama olmuyor

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Hizliresim.com adresine girin resmi göz at ile bulup upload edin. Direkt linkini kopyalayıp [.img] url [./img] (noktaları silin) konuya cevap yazın.

Yönetici tarafından düzenlendi:

Üst Alt