Haber Lumia Cyan için yeni bir Güncelleme Yayınlanmaya başladı.

Sponsorlu Bağlantılar

beats

beats

Üye
Bu telefonu hanıma verip N9u geri mi alsam acaba:)
Ondada pili sıkıntı. Anında nakavt oluyor.
Yada şu çin malı 10.000 mah telefondan mı alsam acaba. ?Bu tel wp8 olsa anında sipariş ederdim ya..

O cihaz 10.000 mAh değil. 3400 mAh normal bataryası, 7000 mAh de ayrıca takılabilir kapakta batarya bulunuyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Biraz dolanıp geleceğim kanka demiştir güncelleme bulursam indiricem drmiştir :d:

Benim cihazla bir yoklama yaptım Türkiye turuna çıktı resmen. Güncel dedi , kaldı. Keşke bir dünya turu atsaydı. Ben gezemiyorum bari telefon gezseydi... :)

dakamon

dakamon

Üye
Şu onizlmecilere ne zaman gelecek acaba şu cyan ya valla 3-4 gun muhlet verdim yoksa bascam flaşı :D

dakamon

dakamon

Üye
Ben de hala bekliyorum :hmmm

Yani telefon elimde patlayacak diye korkuyorum kendi kendine nkapanıp açılıyor internette dolaşırken ekran ortadan kayıyor geri yerine geliyor anlık sonra ekran karıncalanıp kilitleniyor sırf bu gibi sorunlar yüzünden flaşh düşünüyorum yoksa beklerdim. O kadar kayıtlı oyunumuz var Flash gerçekten yapmak istemiyorum mecbur kaldık

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Prev olarak cyan bekliyorum

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

versino2

versino2

Üye
Daha Cyan tam gelmeden Denim gelecek vay arkadaş ya

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
işte Nokianın çığırın açan yeniliği. Allahım ne müthiş bir şeydir bu hava durumu gösteriyor valla süper bir şey ben böyle bir şey görmedim!!!! Vay nokia vay bay microsoft vay. Millet IFA da gövde gösterisi yaptı bizimkiler de milletin tozunu dumanını yuttu. :)Çinliler süper özellikli wp li telefon yapsın uygun fiyatlı koşa koşa alacak duruma geldim valla. Yeter ulen.
Biz aynı ifa'yı takip etmedik galiba. Öyle gövde gösterisi olacak bir etkinlik düzenleyen firma göremedim ben. Samsung Galaxy Note 4 desen şu anda her yerde küçük bataryası ve klasik basit tasarım ve malzeme kalitesi nedeniyle Samsung asılıp kesiliyor.

Sony Xperia Z3 mü gövde gösterisi? 3 GB RAM'den kalanı görmek ister misiniz?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bunun nedeni ne biliyor musunuz? Sistem 2 GB RAM'i 1.7 GB görüyor. Aynı şekilde 16 GB dahili hafızayı da size 12 GB bırakıyor. Tabi bu rakamlar Samsung'a göre Sony'de daha iyi. Samsung 16 GB'tan 8.5 GB boş alan bırakıyor kullanıcıya.

Şimdi gelelim fiyat konusuna. Samsung Galaxy Note 4 ve Sony Xperia Z3 gövde gösterisi yapılan cihazlar. Fiyatları ne olacak? En az 2300 TL'den başlayacak. 64 GB Note 4 de 2400-2500'den aşağıya olmaz. Nereye geldik? Kullanılmayan ya da sistemin kullandığı donanım ve özelliklere para veriyoruz. Yani kullanıcı bir şey kazanmıyor sadece parasıyla hava atıyor, üretici de kullanıcının ihtiyacı olmadığı donanımı satarak para kazanıyor.

Basit bir örnek vereyim. Arabasını servise götürdünüz ve servis arabanın ve sizinle alakası olmayan bir parça ya da aksesuarı size satmak istedi. Hiç kullanmayacağınız bir şeye para verir misiniz?

Microsoft iki tane model tanıtmış. Cihazların sınıflarına bakıyorum,fiyatlarına bakıyorum. Bir de cihazlara bakıyorum. Bence gayet başarılı iki model.

Ülkemiz için konuşursak;
Lumia 735: 850/900TL aralığında
Lumia 830: 1200/1300TL aralığında

Gayet mantıklı ve alınabilir cihazlardır. Siz bu cihazlardan teknik olarak daha fazlasını bekliyosranız, yine teknik olarak çok daha fazla para vermeniz gerekir. Eğer bu cihaz Windows Phone olacaksa bu cihazlar az gelen kişi Lumia 1520 ya da HTC ONE for Windows'a yönelmeli. Tabi bedelini ödeyerek.

Yok ama bizim insanlarımızın yerleşik algısını göre daha az ödeyerek en pahalı cihazlarla yarışacağım diyorsanız varsa öyle bir cihaz hep beraber alalım. :)

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, emz, flutewoddy ve 8 diğerleri
osmanmert94

osmanmert94

Üye
O değil de şu 1520'ye Cyan işte gelip diğer cihazlara gelmeyen özellikler vardı parlaklık profili..vs arada kaynadımı noldu onlara ?

dakamon

dakamon

Üye
Ben note 4 ün bu sefer daha iyi olduğunu düşünüyorum. Z3 compact tanıtıldı canavar gibi alet. Nokiadan ne gördük devede kulak. G3 1800 tl arkadaşlar. Daha ne diyim. Daha ucuza da var. G2 1200 civarına 32 gb versiyonu var.
Lumia 830 730 satsın da görelim bakalım şu telefonların yanında. Hiç bir albenisi olan bir yenilik yok. Tamam stabil hızlı çalışıyor ama kimin umrunda adam gidip çin menşeyli bir firmanın ürününe de ilk baktığında çatır çatır hızlı sonuçta teşir ürünleri sıfır ürün hiç uygulama o bu yüklenmemiş ürünler. Lumia da eline alsan bu ürünleri de eline alsan ilk seferde aynı hissiyatı verecektir. Ve android bilinmiş sistem insanlar lumia görünce bu ne be ne kadar karışıkmış diyor yine gidip android alıyor. Ve sen donanımı düşük diye tabir edilecek telefonları şöyle bir pazarda yani çinli telefonların doluştuğu bir pazarda 2 gb ramlerin mediatek in 8 çekirdekli işlemcilerinin olduğu pazarda satmaya çalışacaksın umarım kaliteden anlarlar da 730 ve 830 u alırlar. Şahsi fikrimi söylüyorum bir 820 kullanıcısı olarak benim telefonumu yenilemem için bir enden değil 830. Yeni giriş yapsaydım wp ye 830 kesin alırdım ama şu an kesinlikle almam.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve Aybin.Kilic
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben note 4 ün bu sefer daha iyi olduğunu düşünüyorum. Z3 compact tanıtıldı canavar gibi alet. Nokiadan ne gördük devede kulak. G3 1800 tl arkadaşlar. Daha ne diyim. Daha ucuza da var. G2 1200 civarına 32 gb versiyonu var.
Lumia 830 730 satsın da görelim bakalım şu telefonların yanında. Hiç bir albenisi olan bir yenilik yok. Tamam stabil hızlı çalışıyor ama kimin umrunda adam gidip çin menşeyli bir firmanın ürününe de ilk baktığında çatır çatır hızlı sonuçta teşir ürünleri sıfır ürün hiç uygulama o bu yüklenmemiş ürünler. Lumia da eline alsan bu ürünleri de eline alsan ilk seferde aynı hissiyatı verecektir. Ve android bilinmiş sistem insanlar lumia görünce bu ne be ne kadar karışıkmış diyor yine gidip android alıyor. Ve sen donanımı düşük diye tabir edilecek telefonları şöyle bir pazarda yani çinli telefonların doluştuğu bir pazarda 2 gb ramlerin mediatek in 8 çekirdekli işlemcilerinin olduğu pazarda satmaya çalışacaksın umarım kaliteden anlarlar da 730 ve 830 u alırlar. Şahsi fikrimi söylüyorum bir 820 kullanıcısı olarak benim telefonumu yenilemem için bir enden değil 830. Yeni giriş yapsaydım wp ye 830 kesin alırdım ama şu an kesinlikle almam.
Sen donanıma fena halde takılmışsın. MediaTek 8 çekirdekli işlemcileri var, eşşek kadar bataryaları var ama satış sonrası yok, teknik ve yazılım destek yok, ikinci el yok. En kötüsü de Çin hükümetinin %70 vergi sübvansiyonu avantajı olmayınca cihazları Çin dışında iki katı fiyata satmak zorunda kalmaları. Bazen çok gereksiz ve saçma karşılaştırmalar oluyor. Çin firmalarla Samsung,Nokia ve Sony'nin karşılaştırılması gibi.

İş ona kalsa Cherry de araba yapıyor, klima otomatik cam, merkezi kilit 16 Valve motor her şey var. Kimse mercedes, bmw,ve audi almasın. Onlarda da aynı özellikler var nasılsa.

Adam Lumia 830'u tanıtmış. Öyle bir duruma getirildi ki sanki bedava verseler çöpe atacaksınız. Lumia 730 zaten çöp onu konuşmaya bile gerek yok. Beyler bu ülkede Gmd adında bir cihaz sırf SGS3'le yarışıyor diye yok sattı. Sonuç ne oldu? Arıza durumunda servis yok. Aldığınız gün ilk şarjı yapacaksınız şarja taktınız şarj almıyor. Servise verdiniz. Servis;Usb soketi boarddan kopmuş bu kullanıcı hatası diyor. Ölü pikseller saymıyorum bile. Yani daha dünü belli olmayan telefonlarla karşılatırdığınız kendini ispatlamış firmalara haksızlık yapmayın.

Yine söylüyorum Lumia 830 belki Lumia 820'den geçmek için ahım şahım bir telefon değil ama Lumia 820'den çok üstün cihaz arayan varsa maddi olarak 1500+ parayı da gözden çıkarmalı. Dünyanın kurallarını değiştiremeyiz. Daha iyi her zaman daha fazla para demek. Ama siz aynı fiyata daha iyisini istiyorsanız ona da birşey diyemem varsa buyurun.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve ...decode...
...decode...

...decode...

Üye
Ben bi de şunu anlamıyorum, 7 sayfa boyunca 830 ve 730'un karşılaştırıldığı telefonlar Z2, G3, Note 4 üçgeninde falan geçiyor. Bunlar bi kere aynı segmentin telefonları değil ki. 830'u G2 ile falan karşılaştırabilirsin de diğer firmaların amiral gemileriyle karşılaştırmak abes-ti iştigal oluyor. Eylül 2013'te çıkan G2'yi de kafadan 2-3 yıl güncelleme desteği alacak olan 830 ile karşılaştırmak da doğru değil bana göre. Android'in açıklarını kapatmak amacıyla konulan donanım ile Windows Phone'a konulan donanım farklı şeyler. 830'daki donanımın hepsini G2'ye aktarsak şu andaki G2'nin performansını alabilir miyiz acaba? :) Tek bir faktörle telefonları karşılaştırmak yapılan en büyük yanlışlardan biri. Emin olun ki bu konuda fiyat/performans konusunda çok övülen G2 bile 2-3 aydan sonra kasmalara başlıyor. 830 kendi sınıfı içerisindeki (burayı kalınla ve altı çizili yazıyorum) en iyi cihazlardan birisidir bence ve bir 820 kullanıcısı olarak bu telefonu alma konusunda ciddi düşüncelerim var. Tabii herkesin kendi fikridir, saygı duyarım fakat gerçekleri de görmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, PureFood, ogzhnoTr ve 1 kişi daha

blackcemre

Üye
Ben bi de şunu anlamıyorum, 7 sayfa boyunca 830 ve 730'un karşılaştırıldığı telefonlar Z2, G3, Note 4 üçgeninde falan geçiyor. Bunlar bi kere aynı segmentin telefonları değil ki. 830'u G2 ile falan karşılaştırabilirsin de diğer firmaların amiral gemileriyle karşılaştırmak abes-ti iştigal oluyor. Eylül 2013'te çıkan G2'yi de kafadan 2-3 yıl güncelleme desteği alacak olan 830 ile karşılaştırmak da doğru değil bana göre. Android'in açıklarını kapatmak amacıyla konulan donanım ile Windows Phone'a konulan donanım farklı şeyler. 830'daki donanımın hepsini G2'ye aktarsak şu andaki G2'nin performansını alabilir miyiz acaba? :) Tek bir faktörle telefonları karşılaştırmak yapılan en büyük yanlışlardan biri. Emin olun ki bu konuda fiyat/performans konusunda çok övülen G2 bile 2-3 aydan sonra kasmalara başlıyor. 830 kendi sınıfı içerisindeki (burayı kalınla ve altı çizili yazıyorum) en iyi cihazlardan birisidir bence ve bir 820 kullanıcısı olarak bu telefonu alma konusunda ciddi düşüncelerim var. Tabii herkesin kendi fikridir, saygı duyarım fakat gerçekleri de görmekte fayda var.
Ben G2 2 aydır kullanıyorum.Hala aynı günkü gibi kasma vs. donma yok lumia 920 kullandığımda ise hep kasma hep donma vs. hep mekanik arıza. vardı.yok ekran tiremesi vs. resmen çıdıracaktım.

dakamon

dakamon

Üye
Ben G2 2 aydır kullanıyorum.Hala aynı günkü gibi kasma vs. donma yok lumia 920 kullandığımda ise hep kasma hep donma vs. hep mekanik arıza. vardı.yok ekran tiremesi vs. resmen çıdıracaktım.
Benimde abim kullanıyor g2 onda da sıkıntı yok ilk günkü gibi hızlı.
Sen donanıma fena halde takılmışsın. MediaTek 8 çekirdekli işlemcileri var, eşşek kadar bataryaları var ama satış sonrası yok, teknik ve yazılım destek yok, ikinci el yok. En kötüsü de Çin hükümetinin %70 vergi sübvansiyonu avantajı olmayınca cihazları Çin dışında iki katı fiyata satmak zorunda kalmaları. Bazen çok gereksiz ve saçma karşılaştırmalar oluyor. Çin firmalarla Samsung,Nokia ve Sony'nin karşılaştırılması gibi.

İş ona kalsa Cherry de araba yapıyor, klima otomatik cam, merkezi kilit 16 Valve motor her şey var. Kimse mercedes, bmw,ve audi almasın. Onlarda da aynı özellikler var nasılsa.

Adam Lumia 830'u tanıtmış. Öyle bir duruma getirildi ki sanki bedava verseler çöpe atacaksınız. Lumia 730 zaten çöp onu konuşmaya bile gerek yok. Beyler bu ülkede Gmd adında bir cihaz sırf SGS3'le yarışıyor diye yok sattı. Sonuç ne oldu? Arıza durumunda servis yok. Aldığınız gün ilk şarjı yapacaksınız şarja taktınız şarj almıyor. Servise verdiniz. Servis;Usb soketi boarddan kopmuş bu kullanıcı hatası diyor. Ölü pikseller saymıyorum bile. Yani daha dünü belli olmayan telefonlarla karşılatırdığınız kendini ispatlamış firmalara haksızlık yapmayın.

Yine söylüyorum Lumia 830 belki Lumia 820'den geçmek için ahım şahım bir telefon değil ama Lumia 820'den çok üstün cihaz arayan varsa maddi olarak 1500+ parayı da gözden çıkarmalı. Dünyanın kurallarını değiştiremeyiz. Daha iyi her zaman daha fazla para demek. Ama siz aynı fiyata daha iyisini istiyorsanız ona da birşey diyemem varsa buyurun.
Donanıma falan taktığım yok sadece piyasadan insanların algısından bahsediyorum. Siz o zaman devam edin belki insanların algısını değiştirebilirsiniz. Ne diyim ben daha.

Üst Alt