Sizin Lumia 920'nizde yaşamış olduğunuz mekanik arızalar, donmalar, kasmalar bütün kullanıcılarda olacak diye bir şey yok. Kaldı ki bu forumdaki 10-12 Lumia 920 kullanan insanı toplayıp donma yaşadınız mı diye sorsak bunlardan en az 8-9 tanesi donma yaşamadığını söyler. G2'yi bende hatırı sayılır bir süre kullanma şansı yaşadım ve çevremdeki çoğu G2 kullananların bundan şikayet ettiğini gördüm. Siz 2 ay kullanıp kasma yaşamamış olabilirsiniz ama çevredeki çoğu insanın bu sorunlardan muzdarip olması telefonu ve işletim sistemini aklamıyor. Android telefonların ne kadar güncelleme desteği aldığını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.Ben G2 2 aydır kullanıyorum.Hala aynı günkü gibi kasma vs. donma yok lumia 920 kullandığımda ise hep kasma hep donma vs. hep mekanik arıza. vardı.yok ekran tiremesi vs. resmen çıdıracaktım.
g2'nin android l güncellemesi alacak ve ondan sonrada iyileştirme alır.Ama wp'nin gördüğüm gibi şimdiden cihazlarının desteğini kesmeye başladı (Örnek HTC 8S) o donma veya kasma yaşayanlar ise ya çok uygulama yüklemişlerdir.Ya da telefonu en güncel sürüme flashlamamış olmalarındadndır.Sizin Lumia 920'nizde yaşamış olduğunuz mekanik arızalar, donmalar, kasmalar bütün kullanıcılarda olacak diye bir şey yok. Kaldı ki bu forumdaki 10-12 Lumia 920 kullanan insanı toplayıp donma yaşadınız mı diye sorsak bunlardan en az 8-9 tanesi donma yaşamadığını söyler. G2'yi bende hatırı sayılır bir süre kullanma şansı yaşadım ve çevremdeki çoğu G2 kullananların bundan şikayet ettiğini gördüm. Siz 2 ay kullanıp kasma yaşamamış olabilirsiniz ama çevredeki çoğu insanın bu sorunlardan muzdarip olması telefonu ve işletim sistemini aklamıyor. Android telefonların ne kadar güncelleme desteği aldığını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.
Herhangi bir cihazın güncelleme desteği kesilmiş değil.g2'nin android l güncellemesi alacak ve ondan sonrada iyileştirme alır.Ama wp'nin gördüğüm gibi şimdiden cihazlarının desteğini kesmeye başladı (Örnek HTC 8S) o donma veya kasma yaşayanlar ise ya çok uygulama yüklemişlerdir.Ya da telefonu en güncel sürüme flashlamamış olmalarındadndır.
8s almayacak denmişti? Haberi de yine sizin tarafınızdan yapılmıştı moderatörler tarafından yani. Yanlış mı hatırlıyorum acaba?Herhangi bir cihazın güncelleme desteği kesilmiş değil.
8s almayacak denmişti? Haberi de yine sizin tarafınızdan yapılmıştı moderatörler tarafından yani. Yanlış mı hatırlıyorum acaba?
sadece soru sordum neden tepkili davranıyorsunuz ki? o iki kelime arasındaki farkı bende bilirimAlmayacak ile almayabilir arasında fark vardır. Evet, daha önce alamayabileceği dillendirildi ancak daha sonradan güncellemeyi alabilmesi için üzerinde çalıştıkları açıklandı.
Öneri - HTC 8s Kullanıcıları Ufak Çaplıda Olsa Tepkimizi Gösterelim | Sayfa 2 - MaxiCep
sadece soru sordum neden tepkili davranıyorsunuz ki? o iki kelime arasındaki farkı bende bilirim
Olaya o kadar farklı dünyaların bakıyoruz ki!Benimde abim kullanıyor g2 onda da sıkıntı yok ilk günkü gibi hızlı.
Donanıma falan taktığım yok sadece piyasadan insanların algısından bahsediyorum. Siz o zaman devam edin belki insanların algısını değiştirebilirsiniz. Ne diyim ben daha.
sadece soru sordum neden tepkili davranıyorsunuz ki? o iki kelime arasındaki farkı bende bilirim
Evet almayacak denilmişti,o yüzden fazla tepki yağmıştı
Windows Phone 9 ile gönderildi.
Ali Kemal abi, yaklaşık iki yıldır (WP8-..) şu açıklamaların sayesinde kaç kişi Lumia'sını bırakmadı, satmadı, değiştirmedi sayende, şu açıklamaların sayesinde hepsiOlaya o kadar farklı dünyaların bakıyoruz ki!
Siz insanların algısı yönünde firmaların üretim yamaları gerektiğini söylüyorsunuz. Bu algı yanlış bir algı olsa bile.
Ben de doğru olduğuna inandığım ve iki büyük dünya devinin de bizim ülkemizin ekonomisini düze çıkaracak kadar yatırım yaptıkları bu yolda doğru olanı yapmaya devam etmeleri gerektiğini söylüyorum.
Yani popülist yaklaşımlarla insanları dejenere ederek para kazanılmaz, teknoloji geliştirilmez, insanların sosyal standartları yükselmez. Sadece daha çok para verdiği için daha yüksek sosyal statüde olduğunu zanneden garip bir güruh nesil yetişir ve yok olur. Bu dönemde bu savaşlara çanak tutanlar da dönemsel vur-kaç geliri yapar ve yok olurlar. Ama insanların daha yüksek standartlarda yaşaması için yatırım yapıp inovasyon ve teknoloji üretenler asırlık çınar olurlar.
Şimdi Android işletim sistemi altında çoğumuzun saymaya bile aklının yetmediği yüksek donanımlar var. Peki bu bize yani kullanıcılara ne kazandırdı. Corel'de proje mi çiziyorum ya da SolidWorks'de simülasyonlu proje mi tasarlıyorum. Ama aynı donanıma hatta bu telefonlardaki donanımın yarısına sahip cihazlar bu dediklerimi yapıyor. Sonuç? Sadece insanların ağzına Dört çekirdek sekiz çekirdek,2 GB RAM 3 GB RAM lafları sakız edip oooo dedirmek.
Yok be dostum ben evreleri çoktan geçtim. Ben cihaza bakarım, istediğim yetenekler varsa bana hizmet edecekse benim için yeterlidir. Bence her insanın yapması gereken doğru da budur. Yoksa bu donanım savaşlarında yakında kimse üst seviye akıllı telefon alamaz. Bunları da hemen son üç dört yılda çıkan tüm Lumia cihazlar ve diğer firmaların orta ve üst seviye akıllı telefonlarını kullanmış biri olarak söylüyorum.

Ben kimseye onu al veya bunu deme yetisine sahip değilim. Haddim de değil parasını ben vermiyorum kimsenin.Ali Kemal abi, yaklaşık iki yıldır (WP8-..) şu açıklamaların sayesinde kaç kişi Lumia'sını bırakmadı, satmadı, değiştirmedi sayende, şu açıklamaların sayesinde hepsi![]()
Mesajımda size ne bir tepki ne de sizi rencide edici ifade bulunmamaktadır.sadece soru sordum neden tepkili davranıyorsunuz ki? o iki kelime arasındaki farkı bende bilirim

Boşuna bekliyonuz hiç bişey olmazAçıkçası ben WP'den umutluyum.
Sade ve kullanışlı arayüzü hiç bir şeye değişilmez.
Sistemin özünü bozmadan kullanıcıların istekleri büyük oranda yerine getirilirse, sistem daha da mükemmelleşecektir.
Her zaman söylediğim gibi, bir sonraki telefonum da yine "Nokia" ya da "Microsoft" olacak.
Ancak Lumia 920 sahibi pek çok arkadaşımızın da belirttiği gibi, henüz 920'yi bıraktıracak derecede fark atacak bir cihaz gelmedi. Aslında (büyük ekranlı Lumia 1520'yi saymazsak) Lumia 930 gibi güzel bir cihaz geldi ama sırf işlemci, ram ve ufak tefek bir iki şey için cihaz değiştirmek istemiyorum.
Windows Phone sistemi Android gibi değil. Android donanım yiyici olduğu için yüksek donanım günlük kullanımda bazı şeyleri rahat yapabilmek adına fark yaratabiliyor. Ama WP'de yüksek işlemci ve ram günlük kullanımda gözle görülür derecede çok şey fark ettirmiyor. (Oyun kısıtlamaları hariç)
Bu yüzden Nokia'nın yazılım alanında yaptığı inovasyonların, donanım alanına yansımasını bekliyorum.
Donanım kısmı da artık Microsoft'un elinde olduğundan, buradaki gidişatı Microsoft belirleyecektir.
Bana Lumia 920'yi bıraktıracak telefon "McLaren" kod adlı cihaz olacaktı ancak maalesef ertelendi.
Pelican Imaging teknolojisi gelsin mesela.
Kinect benzeri 3D Touch gelsin.
Güneş enerjili ekran gelsin.
Telefonu sallayarak şarj etme gelsin.
İnovasyon sadece kamera yazılımıyla sınırlı kalmamalı.
Sosyal ağlar nedeniyle kamera artık insan hayatının önemli bir parçası olsa da, bütün hayatımız kameradan ibaret değil.
Microsoft'a burada çok iş düşüyor.
WP'ye kullanıcıların istediği ayar ve kolaylıkları getirsin, donanıma da yukarıda saydığım şeyleri getirsin yavaş yavaş.
Bak o zaman önünde kimse durabiliyor mu
@papakudioflu
microsoft mağazasını geliştirmeden hiç bir zaman satışlarda yüksek seviyeyi yakalayamazBen de buna anlam veremiyorum. Bir mağaza gelişimidir almış başını gidiyor. Windows Phone 8 duyurulduğunda mağazada 100 bine yakın uygulama vardı. Aynı dönemde Android mağazasında 350 bin uygulama İos mağazasında 700 bin civarında. Bugün gelinen noktada Windows Phone mağazada 320 bin uygulama sayısı geçilmiş. İos ve Android 1 milyon olmuş. Şimdi iki yıl önce yerden yere vurulan wp mağazası o zaman yere göğe sığdırılamayan Android mağazasının seviyesine gelmiş. Ama yine tu kakaBoşuna bekliyonuz hiç bişey olmazmicrosoft mağazasını geliştirmeden hiç bir zaman satışlarda yüksek seviyeyi yakalayamaz
Bu konuda katılıyorum. Mesela biri bana desin android te en çok kullanın şu kadar uygulama wp de varmı aha da var derim. Facebook twitter instagram whatspp viber miber tiber cubar çoğu popüler uygulamaların yüzde 95 i mağazada artık. Bence mağaza yeterlilik sınırını geçti bundan sonrası + olacaktır. Bazı bilinen oyun ve uygulamalar yok ama o kadarda olmazsa olmaz değiller. Mesela cadny crush gelmedi ama gelmesede olur. Mesela bazı banka uygulamaları da yok ama olanlar o akdar çok ki. Açıkcası ben bir uygulamanın eksikliğini çekmedim ama var olan uygulamanın yetersizliğini çoğu sefer çekiyorum. Bunun üzerine yoğunlaşılmalı var olan uygulamaların daha kararlı özellikli hale getirilmesi üzerine yoğunlaşmalı MSBen de buna anlam veremiyorum. Bir mağaza gelişimidir almış başını gidiyor. Windows Phone 8 duyurulduğunda mağazada 100 bine yakın uygulama vardı. Aynı dönemde Android mağazasında 350 bin uygulama İos mağazasında 700 bin civarında. Bugün gelinen noktada Windows Phone mağazada 320 bin uygulama sayısı geçilmiş. İos ve Android 1 milyon olmuş. Şimdi iki yıl önce yerden yere vurulan wp mağazası o zaman yere göğe sığdırılamayan Android mağazasının seviyesine gelmiş. Ama yine tu kaka
Ya ben bu akıllı telefonların mağazalarını kullanmayı bilmiyorum ya da millet gerçekten bu konuda çağ atlamış ben çağın gerisinde kalmışım. İki tane Android işletim sistemli iki tekne telefonum var. İkisine de 22-23 tane aynı içerikleri yükledim mağazadan. Ve emin olun en son mağazaya gireli bir ayı geçmiştir.