Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
Çincenin Türkçeden zor olduğunu kim söyledi?
Türkçe'deki gibi ekler, Almancadaki gibi artikeller ya da geçmiş, gelecek zaman için çekimler yok denecek kadar az. Gramer olarak daha basit yani.

Ve adamların ekonomileri, pazarı, sanayisi, kalabalığı vs dilleri bizimkinden daha çok önem arzediyordur ms için.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

ihsan.snmz

Üye
Çincenin Türkçeden zor olduğunu kim söyledi?
Türkçe'deki gibi ekler, Almancadaki gibi artikeller ya da geçmiş, gelecek zaman için çekimler yok denecek kadar az. Gramer olarak daha basit yani.

Ve adamların ekonomileri, pazarı, sanayisi, kalabalığı vs dilleri bizimkinden daha çok önem arzediyordur ms için.
Haklısın. Türkçe Japonca vs sondan eklemeli dil. Konuşmalarımızı makinanın anlaması çok zor şöyle ki. ım coming ben geliyor demek ama geliyorum olarak okunuyor bizde sondan ekleme olduğu için son harf değişirse kelime olduğu gibi değişiyor. Geliyoru m z gibi. Yani ms yapmaz :) sabaha kadar uğraşsın çok zor.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Olay dil zorluğu falan değil. Microsoft'un pazar payını önemsemesi ve yerel Microsoft müdürlüklerinin yeteri kadar çalışıp bastırması. Microsoft ve bütün firmalar için öncelikli pazarlar ABD, Çin, Hindistan, İngiltere ve Büyük Avrupa ülkeleri. Bize Cortana nın hemen hemen bu ülkelerle beraber gelebilmesi için Microsoft Türkiye'nin Cortana Türkçeyi eksiksiz biçimde hazırlaması ve Microsoft'un genel merkezine baskı yapması gerek. Bizim Microsoft müdürlüğü anca Windows ve Bulut sistemleri üzerine çalışıyor. Windows Phone u sallayan yok maalesef. Ondan dolayı; biz daha bekleriz Cortana yı.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Şu Microsoft Türkiye'nin kapısında Windows Phone Windows Phone Windows Phone diye bağırsak kesin polisi ararlar. "teröristler var" zannederek...

Dumanla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Turkçenin sondan eklemeli olduğu için çok daha zor bir dil olduğunu söylemiştim önceki mesajlarda.

neyle gönderildiyse gönderildi.

Çince ile Türkçe aynı dil ailesinden ama çince yapıldıysa turkçede yapılabilir.

İman Gücü ile gönderildi.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Android neymiş,ortalık malı.
Tabletini kullanıyorum bin pişmanım.
Satacağım alan olurmu diye kararsızım,1 yıldır kullanıyorum berbat

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

Kaça satıyon :)

Invoke

Invoke

Üye
Hangi aynı dil ailesinden Çince Ural-Altaydan değil diye biliyorum olsa bile hiç benzer değiller. Benzer dahi olsalar durum daha çok pazar payıyla alakalı.

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Nedir bu dıl kavganızguncelleme varmı dıya bakıyoruz adminler ıyarmıyorki tek wp genelde var bu başıboşluk s3te bile yoktu

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: skynet
Invoke

Invoke

Üye
Dil kavgası mı? Bence durum cortanayla alakalı. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama forumun en düzgün bölümü wp bölümü.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, pirenuri, narnia16 ve 3 diğerleri

skynet

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: beats ve KenanK
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Haklısın. Türkçe Japonca vs sondan eklemeli dil. Konuşmalarımızı makinanın anlaması çok zor şöyle ki. ım coming ben geliyor demek ama geliyorum olarak okunuyor bizde sondan ekleme olduğu için son harf değişirse kelime olduğu gibi değişiyor. Geliyoru m z gibi. Yani ms yapmaz :) sabaha kadar uğraşsın çok zor.

Sorun zorluğunda deyil siri bile Türkçe guncellendi

dakamon

dakamon

Üye
Dilin zorluğuyla kolaylığıyla hiç alakası yok. Tamamen parayla alakalı. Wp adına süper bir pazar olsaydı Türkiye o zaman şu an bize de çıkardı durum bu kadar basit. Şu an iphone dan daha çok sayılan telefon olsa turkiyede bakon nasıl cortana( kezban) çıkıyor bizede :)

braayn

braayn

Üye
Arkadaşlar kendinizi avutmayın yok sondan eklemeli yok baştan eklemeli tamam zor dil olabilir sondan eklemeli olabilir bunların arkasına sığınmayın şuan halen TÜRKÇE yokmu varmı ona bakalım.Sizce dili zorluk seviyesine göremi yapıyorlar ozaman yapacakları 40 ülkenin dili için zorluk seviyesine göre sıralasınlarda görelim .klasör uygulaması güzel olmuş videoda sizinde dikkatinizi çekmiştir belki ama tek dokunuşla değilde 1-2 sn tıklayarak açıyor klasörü gerçi fark etmez umduğumdan güzel olmuş.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Türkçeyi öğrenemiyorsa demek ki o kadar da zeki değilmiş

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

fraps34

Üye
Bu klasor olayını çok rahat wp8.1 ilede verebilirlerdi. Gdr mdr ayağına zaman kazanıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
kahraman333333

kahraman333333

Üye
aman tanrım didim foruma uğramayalı neler olmuş böyle

• Beğen
Tepkiler: skynet

ihsan.snmz

Üye
Sorun zorluğunda deyil siri bile Türkçe guncellendi

Siri Türkçe oldu ama pek kaliteli değil. Her yerde cortananın ustunluğu konuşuluyor. Ama bir yandan da ms bizi iplemiyor doğru bu.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
KenanK

KenanK

Üye
Siri Türkçe oldu ama pek kaliteli değil. Her yerde cortananın ustunluğu konuşuluyor. Ama bir yandan da ms bizi iplemiyor doğru bu.

Siri yi türkçe yapan elma değildi ama. ;) Cortana bana da ingilizce olarak siriden çok daha iyi ve hızlı geldi.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
siri apple kendisi tarafından direk türkçe olarak sunulmadı bende bir çok kez nette gördüm yaptılar sandım ancak sonradan fark ettim 5s kullanınca öyle bir şey yok diye

Üst Alt