İpucu Düşük Işıkta Daha Başarılı Resim Nasıl Çekebilirim ?

Sponsorlu Bağlantılar

braayn

braayn

Üye
    Konu Sahibi
fotoğraf çekimindeki püf noktaları paylaşan arkadaşlara tşkler bu şekilde bilgi paylaşımı daha iyi resimler çekmemize vesile olacaktır.Cyan güncellemesi ile beraber gelecek iyileştirmelerle birlikte daha iyi olacağına inanıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
fotoğraf çekimindeki püf noktaları paylaşan arkadaşlara tşkler bu şekilde bilgi paylaşımı daha iyi resimler çekmemize vesile olacaktır.Cyan güncellemesi ile beraber gelecek iyileştirmelerle birlikte daha iyi olacağına inanıyorum...
evet kesinlikle haklısın.birde bu ayarları isimlendirerek kaydetme şansımız olsaydı iyi olurdu

• Beğen
Tepkiler: mtoyanik
Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
920 ile şu an çektim. Deklanşör hızı 2sn. Aydınlık on numara Ancak biraz daha netlik için ne yapmalıyım?

Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
920 ile şu an çektim. Deklanşör hızı 2sn. Aydınlık on numara Ancak biraz daha netlik için ne yapmalıyım?

Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
isı 100 ve 2sn iken böyle ise deklanşör hızını biraz daha düşürüp 1sn gibi daha net ancak karanlık resim alabilirsiniz, iso 100 değil ise direk onu indirio daha kaliteli bir resim yakalıya bilirsiniz birde manuel odak yerine sonsuz yaparsanızda daha güzel olabilir bence

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Bekleyin şimdi size çektiğim en iyi gece çekimi fotoğrafımı atacağım. 3-4 ay önce gece saat 22 sularında çekildi ve sadece ev ışıkları vardı.
Anladığım kadarı ile Nokia kamera ayar yaparken iso ve başka ayarlar olsun birini değiştirdin mi eğer bozulma varsa diğerlerinin altında kırmızı çizgi çıkıyor onlar normal olmalı herhâlde

Aynen öyle. ;)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Bekleyin şimdi size çektiğim en iyi gece çekimi fotoğrafımı atacağım. 3-4 ay önce gece saat 22 sularında çekildi ve sadece ev ışıkları vardı.
Aynen öyle. ;)
bu resmi çekmek için sonsuz odak dedilğe daha çok gökyüzünü seçtiğinizde böyle kareler çekersiniz şuan bulunduğum yerde sadece sokak lambası olduğu için koyamıyorum ben unutmazsam daha sonra eklerim bendeson 2 hafta içinde çekilen bir kaç resim atayım aslında daha önceden çektiğim gece resimleride var ancak güncel olanlar bunlar ilk resim oda ışıgında deklanşör hızını falan kaç yaptığımı çok iyi hatırlamıyorum ancak resimlerin hepsi duruyor orjinal halleri istersenizde ona bakarım

dış mekan olarak çok güzel gözükmesede telden direk yüklemiştim orada güzeldi onlarıda paylaşayım 2 tane resim

bir tanede eskilerden

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Anladığım kadarı ile Nokia kamera ayar yaparken iso ve başka ayarlar olsun birini değiştirdin mi eğer bozulma varsa diğerlerinin altında kırmızı çizgi çıkıyor onlar normal olmalı herhâlde
Hocam o zaman ben genellikle yanlış çekiyormusum demek ki hep kırmızı oluyordu :kıskıs:

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Lumia 920
F/2.0
ISO 100
Denklanşör Hızı 4,0
Odak Manuel
Parlaklık 0,0
Flaş Kapalı

Şimdi çektim :)

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS ve ceza87
suyunsesi

suyunsesi

Üye

Hocam bence tam tersi. Ayar doğru olunca çıkıyor o kırmızı çizgiler.

Dumanla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: enessrsy
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Hocam bence tam tersi. Ayar doğru olunca çıkıyor o kırmızı çizgiler.

Dumanla gönderildi.

Evet oda olabilir ama kırmızı her yerde yasak yanlış işaretidir ya ben oradan yola çıktım senin dediğin gibiyse yeşil koysalarmış

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Evet oda olabilir ama kırmızı her yerde yasak yanlış işaretidir ya ben oradan yola çıktım senin dediğin gibiyse yeşil koysalarmış
:) haklısın. Aslında bende ilk senin gibi düşünmüştüm. Sonda dedimki alt çizgi olarak duruyor sanırım ayarlandığını gösteriyor dedim.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
:) haklısın. Aslında bende ilk senin gibi düşünmüştüm. Sonda dedimki alt çizgi olarak duruyor sanırım ayarlandığını gösteriyor dedim.
hani şey gibi, sen bunu manuel yapmadın ama diğerini manuel yapınca ben de bunu bu ayara kendim çektim bak ona göre haaa diyo :kıskıs:ama genelde sınırları zorladığında oluyor sanırım :) çünkü bendeki max iso değeri 1600 olmasına karşın 1600ün üstünde bi ayara kendi çektiğinde kırmızı oluyoryok ya düzeltiyorum. şimdi bi kontrol ettim de, sanırım manuel ayarımız ortama göre aşırı düşük/yüksek olduğunda bizi uyarıyor gibi geldibunlar bu durumdayken (kırmızı çizgili) iyi sonuç alamazsın bunları bi düşür/yükselt tekrar ayarla diye bizi uyarıyor sanki

SLH.55

SLH.55

Üye
birde anı yakalamak için ayarlar vardı bilen var mı? daha önce paylaşılmıştı bi başlık altında.Vantilatörün pervanesini yakalıyordu :)

enessrsy

enessrsy

Üye
birde anı yakalamak için ayarlar vardı bilen var mı? daha önce paylaşılmıştı bi başlık altında.Vantilatörün pervanesini yakalıyordu :)

Işığı fazlaca yeterli bir ortamda deklanşör hızını düşük tutarsanız yakalıyor. Işık yeterli değilse karanlık çıkar zaten.

• Beğen
Tepkiler: SLH.55
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
deklanşör hızını 1/xxxx gibi bi değer yapacaksın, ama ortamın çok iyi aydınlanması lazım, çünkü kamera anlık ışık yakalayacağı için genelde karanlık çıkacaktır, deneme yanılma ile ayarı hafif hafif yükseltirsin. gece aydınlık çekmek için de ayarın en uzun süreye ayarlayacaksın, previewlerde 4sn bizim gibi garibanlarda 1sn en yükseği :)

• Beğen
Tepkiler: SLH.55

Üst Alt