Arkadaşım şunu diyeyim,
Sekajmer' de belirtmişti alacaksan (büyüklüğü sorun değil ise) Lumia 1520 gerçekten güzel, en azından donanımdan bataryasına, dahili hafızadan sd kart desteğine kadar herşeyi tam bir cihaz gerçekten. Bir sorunu, kimilerine göre büyük olması.
Bu cihaz olmayacaksa bana kalırsa gerisini hiç alma, en samimi ve dürüst duygularımla söylüyorum.
Bunu derkende 1 sene kadar Lumia 820, 3-4 ay kadar da 925 kullanarak yazıyorum.
Bunlardan sonra Note 2 de kullandım, şu an fanlık olmaması adına kullandığım telefon en basitlerinden Asha 210 mavi
O cihazı bekle, bu cihazın özellikleri yok güncelleme gelecek vs. sıkıldım abi....
Sadece nefes alsın (whatsapp) yeter.
Lumia' lar için konuşayım, (1520 ve 1320 hariç tutarak).
Batarya sıkıntı, bende Lumia 925 varken mağazadaki en basit online olmayan Okey oyunu var, arkadaş onu oynarken bile telefon ısınır mı 10 dk içinde. Isınıyordu, biri çıkmasın her telefon ısınıyor diye. Eyvallah da bu kadar basit bir oyunda 10 dk içinde bu kadar ısınmasını ben şuna yordum, WP nin yaptığı ram kısıtlaması yüzünden olabilir.
Oyun küçük ama rahat takılmak için belki biraz daha ram isitiyor, eeee WP de korkusundan vermiyor stabilite bozulur diye. Bundan dolayı bile basit oyun ve işlemlerde bile ısınabilir diye kendimce espri ile ortaya karışık bir düşünce attım.
WP 8.1 gelecek, öyle ön izleme, yok geliştirici sürümü filan değil.
Adam akıllı güncelleme gelecek ki bu ay diyorlardı, İnşallah gelir.
Yazmaya başlasak nasıl diyeyim, ilk gün aldık telefonu süper geldi, ekran değişik, stabil, kamera güzel vs...
Kullanmaya başldıkça eksiklikler göze çarpıyor ve yavaş yavaş can sıkmaya başlıyor.
Sadece whatsapp facebook filan kullanma ise niyet her türlü iş görürür.
Lumia 1020 kamera cihazı lanse edildi, hala o pixelin ve sensörün hakkını alabilmiş bir adam görmedim.
Kamera üzerine cihaz çıkartıp kamera için güncelleme beklemek vs.
930 a glance koymazsın, şundan bundan kesersin vs...
Şarj süreleri sıkıntılı...
Özelikle yazıyorum, özellikle yazıyıorum, özellikle yazıyorum...
Hala abi IOS ve Android ilk çıktığında nasıldı diyen adamlar var, sinirim bozuluyor.
Yıl olmuş 2014 adamlar almış başını gitmiş, işletim sistemini tam çıkarmak zorundasın, ham madde olarak müşterilere satmamak lazım.
Eskici ye eski gömlek veriyorsun o da sana leğen değilde hammadde olarak 300 gr plastik veriyor.
Diyorki abi sıkıntı yok, her leğen leğen olmadan önce böyle işlenmemiş plastik oluyor (öncesine gitmiyorum biri çıkar petrol der eyvallah) sen yavaş yavaş işyeceksin leğen olacak o.. WP8 CIHAZLARININ PIYASAYA CIKTIGINDAN BERI BU DURUM VARDIR... Açık ve net....
Şu an Nokia veya Microsoft diyelim, sadece sürekli cihaz çıkarmanın peşinde, sadece deli gibi para kazanmanın peşinde. Başka güncelleme vs. düşündüğü yok emin olun...
Resmen dalga geçiyorlar, Ram sıkıntısı var biliyorsunuzdur.
Ucuz herkesin alabileceği cihazlar da çıkarsan da abi artık 512 ram yapma, 1 in altına düşme işte. İşlemciden çekirdekten vs. den kıs ama ram a girme işte, millet oyun uygulama yükleyebilsin. Zaten zor geliyor uzun zaman sonra, bari bekleyenlerde ram dan kaybetmesin.
İnanın yazılacak o kadar çok şey varki.
Ben Nokia ı seviyorum, bu hallerinede üzülüyorum.
Ama insanları da kek yerine koymamak gerekir.
Diğerleride koyuyor eyvallah ama sen sistemini oturt ondan sonra cihaz çıkar...
Ben tarafsız vatandaş olarak, özellikle Nokia fan ı olarak en çok eleştirenlerdenim diyebilirim.
Ne Nokia nın ne Microsoft un adamayım, ne bedava cihaz ne para var bu yazılanların arkasında.
Verselerde emin olun fikrim değişmezdi. Sürmene bıçağı gibi keskindir doğruysa doğru, yanlışsa yanlış.
Özellikle yazıyorum bu son cümleleri... Çünkü sırf bu telefonları aldırmak için uğraşan insanlar var bunu açık açık görmek lazım. Her forumda tutan tutmayan, eğrisine eğri doğrusuna doğru diyen var ama bu bölümlerde biraz daha göze göze sokulan hata ve sistemsel sıkıntılara rağmen toz pembe göstermeye çalışanlar var..
Belkide benim gördüğüm gibi değil....
Ya bu arkadaşlar gerçekten dünyanın sayılı pozitif insanlarından....
Ya da kafa güzel vs...
Son sözüm,
Lumia 1520 dediğim gibi en azından ekran, batarya, hafıza ve kamera olarak oturmuş...
Bu olmazsa hiç biri olmasın ki sadece kişisel fikrim tabiki.