Haber Nokia Lumia 930 Almanya Üzerinde Ön Siparişte

Sponsorlu Bağlantılar

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Yani bugün 2200 Tl aldığınız,telefonu 3-4 ay sonra birisi 1600-1700'e alsa hoşuna giderdi demekki. Bunun neresi güzel bir şey anlayamadım.

Ayrıca kıyasla sitesinden hala daha telefon kıyaslayanlar da varmış aramızda:ah

Hakkaten güzel bir kıyaslama. Düne kadar Note serisi için "daha büyük ekran" artı sayılırken Lumia 1520'nin eskisi olmuş. Bir artı da aradaki 9ppi değerden almış. NOTE3'ÜN de 64GB2 hafızasına artı saymış ama o hafıza için ödenecek miktarı belirtmemiş. OLED ekranı Note3 almak için artı sebep olarak göstermişler ama nedense ekran testlerinde iphone 5S de dahil Lumia 1520 bütün cihazlardan daha kaliteli görüntü veriyor. Özellikle güneş ışığında. RAM ve işlemci olayına hiç girmiyorum zaten. Hakkaten Note3 baya ucuz cihazmış. Fiyatını da hak ediyormuş. Ne kadardı 2400 mü 64GB'a modeli.
Benim adımı yazabilirdin abi gizlice birini belirtmek bence sana yakışmıyor (Kıyaslayı Birtek Ben Belirtmişim Gerçi Orasıda Belliymiş)), kıyasla sitesi veyatta farklı bir site hiç farketmez note 3 de 3 gb ram varken 1520 de 2gb ram var demem neden wp 8.1 mobil işletim sistemine yetiyor kasmıyor çünkü yanlış hatırlamıyorsam bu ram miktarının sadece 855mb gibi bir kısmı oyun uygulamalar gerisi ise system için kullanılıyor, ama note 3 mü 1520 mimi deseler ben şahsen note 3 dense 1520 yi seçerim alıştığım için, ama mevzu bu değil 1520 biliyorsun note 3 kadar satamaz note 3 sattığı halde bu fiyatlara düşüyorsa haklı bir sebep aranması gerekli şimdi diyelimki o elindeki 1520 yi kaç paraya satabileceksin ? telefoncuya götürünce adamlar sanki 3310 görmüş gibi şaşırıyor, 1500 lira verirse öp başına koy bence, note 3 32gb 1999tl 1520 2200 tl den satılıyordu en son hepsiburadada, şuan için düşünürsek ekran kalitesi olarak pek fark yoktur ben ne yalan söyleyim 1520 kullanmadım ama note 3 kullandım kısa sürelide olsa gayet tatmin etti beni, ben bir cihazın hep aynı fiyatta durup telefoncuya satarken aldığım fiyatın yarısına satılmasındansa 1700 liraya düşüp 1700liraya satmaya razıyım yani, senin fikrin benimle aynı olmayabilir saygı duyarım büyüğümsün ama bence sende dediğime katılırsın diye düşünüyorum.Tabiki herkes kendi aldığı cihazı daha çok sever ki zaten sevdiğinden dolayı onu seçmiştir, hiçbir zaman neden bunu aldın diye yargılayamaz kimse ama ne bileyim neden hep aynı yolda ilerliyorlar anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: ferit.61

ferit.61

ferit.61

Üye
Yazılanlara bakınca neredeyse WP diğerlerinden 30 sene önce çıkmış da diğer platformlar daha 3 aylık gibi algı yaratılmaya çalışılmış gibi geliyor.
WP yi nereye kadar ne kadar savunabilirsiniz ki Allah aşkına. Biraz adaletli olmak lazım.

Güzellikleri tabiki var ki o da çoğu Nokia nın kattığı şeylerde diyebiliriz. Nedir abi bu kör WP aşkı anlamadım gitti.. :cigara:

Bir insan bu kadar ısrarcı oluyorsa şayet herşeyi net göremeyecek kadar ya harbi aşıktır ya da müşteri temsilcisidir...
ya bazen yorumlarınıza şaşırıyorum arkadaşlar. Yani piyasada qsd 800 quad core,2gb ram,fullhd ekranlı 20mp zeiss lensli 2000 TL'nin altında kaç tane telefon var.

Abi sistemi yazmayı bitirsinler de ondan sonra cıkarsınlar şu kadar ram li şu kadar özellikli cihaz.

Adamın elinde kısıtlı Video oynatma destegi veya kısıtlı oyun veya kısıtlı özellik olduktan sonra, ram sınırı koyduktan sonra 3 GB ram koysa ne olur ki?
Ki bana göre hâlâ çok eksiklikler var.

Şahin' e Ferrari motoru taksan ne olur ki araba 260 ı göremeden takla atar..

• Beğen
Tepkiler: TurboCall
Invoke

Invoke

Üye
8.1 Preview'in nesini beğenmedin ? @TurboCall, imzandan dolayı soruyorum.

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Yazılanlara bakınca neredeyse WP diğerlerinden 30 sene önce çıkmış da diğer platformlar daha 3 aylık gibi algı yaratılmaya çalışılmış gibi geliyor.
WP yi nereye kadar ne kadar savunabilirsiniz ki Allah aşkına. Biraz adaletli olmak lazım.

Güzellikleri tabiki var ki o da çoğu Nokia nın kattığı şeylerde diyebiliriz. Nedir abi bu kör WP aşkı anlamadım gitti.. :cigara:

Bir insan bu kadar ısrarcı oluyorsa şayet herşeyi net göremeyecek kadar ya harbi aşıktır ya da müşteri temsilcisidir...

Hahaha bu iyiydi dostum tuttum seni ama müşteri temsilcisi baya iyiydi, bazı yönleri gerçekten çok iyi wp 8.1 olarak iyiylikleri çok sinir hastası yapmaz ama şimdiki yeni nesil androidlerde kasma yapmıyor, bugün apple iphone 4 16gb modelini saatlerce inceledim ios 7.1.1 kasıyor denen cihazda sıfır kasma oldu sadece ana ekrana donerken 1 sn parallax mı onun gecikmesini yaşadım o windows phone 8.1 dede var animasyonun kralı bizde zaten hele ram konusuna çok kızıyorum

Turbo İle Yollandı

• Beğen
Tepkiler: ferit.61
TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
8.1 Preview'in nesini beğenmedin ? @TurboCall, imzandan dolayı soruyorum.

Beğendim Ama Bak Ama Yazıyorum, stabilite gitti bence şarj konusu sistemi felaket duruma getirdi hatta bugun forumdan bir arkadaşımız şarj yuzunden 8.0 a geri dondu ama optimizasyon ile duzelir nede olsa beta ama bu sistem aylardır test ediliyor kullanıcılar ha bugun ha yarın diye bekliyor ama gelincede fos çıkıyor stabillik yonunden okadar uğraşıyorsun neden kısıtlama koyuyorsun diye sormak lazım ben doğruları konuşunca ban yiyorum ama hadi Hayırlısı

Turbo İle Yollandı

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Ben sürekli kullanmadığımdan şöyle stabil, böyle şarjı gidiyor diye yorum yapamıyorum. Babamın 1320'ye 8.1 yüklemiştim, 2-3 hafta oldu herhalde. Eskisi daha iyiydi, dedi geçen gün. Şarj sorun değil. Hani varsa çok sorun 8'e döndüreyim diye sordum. :D Ama gerek yok sanırım. :D Zaten benim az biraz gözlemime göre ben beğendim bayağı 8.1'i. Basit ama bir sürü önemli özellik eksikti 8'de.

• Beğen
Tepkiler: ferit.61 ve TurboCall
TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Ben sürekli kullanmadığımdan şöyle stabil, böyle şarjı gidiyor diye yorum yapamıyorum. Babamın 1320'ye 8.1 yüklemiştim, 2-3 hafta oldu herhalde. Eskisi daha iyiydi, dedi geçen gün. Şarj sorun değil. Hani varsa çok sorun 8'e döndüreyim diye sordum. :D Ama gerek yok sanırım. :D Zaten benim az biraz gözlemime göre ben beğendim bayağı 8.1'i. Basit ama bir sürü önemli özellik eksikti 8'de.
Sistem gerçekten çağ atladı ama bu olan sistem özellikleri neredeyse diğer sistemlerden yine eksik gibi geliyor kullanıcılara biz şimdi burda biliyoruz forumda ama normal kullanıcılar bilmiyor bende bugün arkadaşlar geldi kız 24 yaşında telefonu sadece oyun arama mesaj için kullanıyor 8.1 gördü ilkten afalladı teknoloji ile ilgili değil sonra neden ben değişiklik göremiyorum bildirim çubuğu dışında bunlarmı gelmiş güncelleme diye sordu, düşün yani ben memnunum ama diğer kullanıcılar çoğu özelliğe yine kavuşamadı..

• Beğen
ferit.61

ferit.61

Üye
Çok önceden de yazmıştım takıldık ya şu stabil stabil olayına ki onu da bozacaklar yakında sanırım.

Tek merak ettiğim şu ram sınırını kaldırsınlar bakayım o stabilite kalacak mı?

Gerçekten bir bildiklerimi var da sınırlama koyuyorlar yoksa korkudan mı o da çıkar bir zaman sonra meydana...

2 gb ram var cihazda kaç mb ını kullanıyor komik değil mi?
Bana ilginç geliyor.

Piyasa da şu cihazda da var bizde yok demesinler diye koyuyorlarsa ilk önce sistemi tamamlasınlar. Adamlar sistemi tamamlamadan piyasaya cihaz sürüyorlar bir de utanmadan hala cihaz çıkartma çabasına girmişler. Sen ilk önce adam gibi eksik güncellemeyi ver derler adama...

Şunu özellikle yazıyorum yine WP li cihazları takip ediyorum ileride kullanabilirim ama şu an sıkıntılı, bunu görmek için Alim olmaya gerek yok.

• Beğen
TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Çok önceden de yazmıştım takıldık ya şu stabil stabil olayına ki onu da bozacaklar yakında sanırım.

Tek merak ettiğim şu ram sınırını kaldırsınlar bakayım o stabilite kalacak mı?

Gerçekten bir bildiklerimi var da sınırlama koyuyorlar yoksa korkudan mı o da çıkar bir zaman sonra meydana...

2 gb ram var cihazda kaç mb ını kullanıyor komik değil mi?
Bana ilginç geliyor.

Piyasa da şu cihazda da var bizde yok demesinler diye koyuyorlarsa ilk önce sistemi tamamlasınlar. Adamlar sistemi tamamlamadan piyasaya cihaz sürüyorlar bir de utanmadan hala cihaz çıkartma çabasına girmişler. Sen ilk önce adam gibi eksik güncellemeyi ver derler adama...

Şunu özellikle yazıyorum yine WP li cihazları takip ediyorum ileride kullanabilirim ama şu an sıkıntılı, bunu görmek için Alim olmaya gerek yok.

Ben ilk windows phone 8.0 cihaz aldığımdan beri ram konusunu söylerim herkes bilir sistemde demekki 350 400mb a açınca kasmalar hatalar başlıyor ondan dolayı açmıyorlar diye tahmin ediyorum 5 mb arttırdılarda yazarken kasma yaşıyorum :D 400 e çıkarsa kim bilir belki cihazın rami yanar :D

Turbo İle Yollandı

Invoke

Invoke

Üye
Valla ağalar hep derim, kullanıma göre. Kişi kendine uygun olanı bilmeli. Zaten bilse ona göre olsa, orası şöyle burası böyle demez.

Yani, bana göre wp gayet kullanılır. Kullanacak adama bağlı.

Eksik çok ama öyle tüm eksikleri kapatıp birden iyi bir sistemle çıkmak kolay değil. Bunlar hep zaman alır ve ortada dönen bir piyasa var. Yani siz öyle bir şey diyorsunuz ki, adamlar işi bitirmeden cihaz çıkarmasın. Güncellemeyi birden halletsin vs. Mümkün müdür sizce? MS dahi batar bu mantıkla. :D

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Valla ağalar hep derim, kullanıma göre. Kişi kendine uygun olanı bilmeli. Zaten bilse ona göre olsa, orası şöyle burası böyle demez.

Yani, bana göre wp gayet kullanılır. Kullanacak adama bağlı.

Eksik çok ama öyle tüm eksikleri kapatıp birden iyi bir sistemle çıkmak kolay değil. Bunlar hep zaman alır ve ortada dönen bir piyasa var. Yani siz öyle bir şey diyorsunuz ki, adamlar işi bitirmeden cihaz çıkarmasın. Güncellemeyi birden halletsin vs. Mümkün müdür sizce? MS dahi batar bu mantıkla. :D

Tabikide mumkundur ios sistemi baştan aşağı nasıl yeniledi microsoftta renkli bir tasarım uygulayabilirdi mesela daha değişik şeyler koskaca 8 ayda ne yaptılar hatta 1 yıla yakın süre once başlandı 8.1 çalışmalarına diye haberler var

Turbo İle Yollandı

Invoke

Invoke

Üye
Tabikide mumkundur ios sistemi baştan aşağı nasıl yeniledi microsoftta renkli bir tasarım uygulayabilirdi mesela daha değişik şeyler koskaca 8 ayda ne yaptılar hatta 1 yıla yakın süre once başlandı 8.1 çalışmalarına diye haberler var

Turbo İle Yollandı

Adamlar yavaş demek ki, ben de hızlı demiyorum. Belki ms vaktinde çok yüklenmedi, bilmiyorum şimdi msyi takip etmiyorum :p

Ios neyi yeniledi baştan aşağıya? Birden bire mi yeniledi? Hep bir gelişim süreci olur. Üstelik adam elindeki malın hepsini birden satarsa sonra ne satacak? Azar azar satıyor. Haklısınız aslında siz alıcı gözüyle düşünüyorsunuz. Sonuçta gelen olaylar uzun süredir diğer sistemlerde olan olaylar ve hala eksikler var, bakıldığı zaman. Ben biraz satıcı gözüyle bakıyorum, yani pek umrumda değilsiniz para verdikten sonra. :p

Zaten ıos örneği pek uygun değil şu durumda. Çünkü siz cihaz çıkartmasın dediniz yukarıda. Ios zaten 1 cihaz çıkarıyor. Wp öyle mi? Yani ıosun yeni cihazı gelene kadar arada bayağı zaman var.

Konuyu da okudum ama tartışmaya giriş kısmını ve ana tartışma konusunu anlamadım. 930u mu lüzumsuz buluyorsunuz? Nedir olay? :D

jepaq

Üye
ilk kez wp8 cihaz alacak olanların ilk tercihi 930 olmaz zaten..böyle biri 525 ya da en fazla 820 alır bence..peki 930'u kim alır..wp8'i eksisi artısıyla seven ama ram eksikliği, ekran boyutu, batarya, kamera gibi nedenlerle üst model almak isteyenler tercih eder.

en alt seviye telefonla üst sınıf aynı işletim sistemini kullanıyor hepsi güncelleme alıyor denmiyor mu..işte 820 kullanan birisi 930 alınca yine aynı sistem sorunlarıyla uğraşacak..örneğin yine müziği uygulamasız durduramayacak..mağaza sürekli gelişiyor ama hala özellikle yerel uygulama eksikliği çok.

pek benzer bir örnek değil ama gm discovery taktiği gerekiyor bence..yani o kalitede bir samsung-sony ne kadardan satılıyorsa biz de o fiyattan satalım demediler. microsoft bu fiyat politikasıyla nasıl ilerleyecek bilmiyorum..evet yazılım devisin ama telefon pazarında diğerlerine göre tercih edilmen için ne kadar kaliteli cihaz üretirsen üret ucuz satman gerekiyor herkes tarafından tanınmak ve wp8'i büyütmek için.

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Adamlar yavaş demek ki, ben de hızlı demiyorum. Belki ms vaktinde çok yüklenmedi, bilmiyorum şimdi msyi takip etmiyorum :p

Ios neyi yeniledi baştan aşağıya? Birden bire mi yeniledi? Hep bir gelişim süreci olur. Üstelik adam elindeki malın hepsini birden satarsa sonra ne satacak? Azar azar satıyor. Haklısınız aslında siz alıcı gözüyle düşünüyorsunuz. Sonuçta gelen olaylar uzun süredir diğer sistemlerde olan olaylar ve hala eksikler var, bakıldığı zaman. Ben biraz satıcı gözüyle bakıyorum, yani pek umrumda değilsiniz para verdikten sonra. :p

Zaten ıos örneği pek uygun değil şu durumda. Çünkü siz cihaz çıkartmasın dediniz yukarıda. Ios zaten 1 cihaz çıkarıyor. Wp öyle mi? Yani ıosun yeni cihazı gelene kadar arada bayağı zaman var.

Konuyu da okudum ama tartışmaya giriş kısmını ve ana tartışma konusunu anlamadım. 930u mu lüzumsuz buluyorsunuz? Nedir olay? :D
Nokia lumia 520 de ram doldu galba an itibari ile telefon kastı ve restart Attı Yeminelen, konuyu düzgün oku anlarsın

Invoke

Invoke

Üye
Bu arada bu kadar selfie çeken varken ms kameraya oynayarak çok doğru yolda ilerliyor. :ehe

Selfie ye hayır. :zzz:

• Beğen
Tepkiler: TurboCall
Invoke

Invoke

Üye
Valla bilseydim bunları yazmazdım telefıon 2. defa restart attı halla halla gerçekten diyorum neden böyle yaptı anlamadım

Benim nexus 5 dün iki kere toplamda sayısını bilmediğim kere half brick oldu. (sonra "android sürekli brick oluyormuş" demeyin diye parantez açıyorum, normal kullanırsanız bir şey olmaz, ben değişik şeyler yaptım biraz) Sen iki resete takılmışsın. :p

TurboCall

TurboCall

Üye
    Konu Sahibi
Benim nexus 5 dün iki kere toplamda sayısını bilmediğim kere half brick oldu. (kötü izlenim olmasın, normal kullanırsanız bir şey olmaz, ben değişik şeyler yaptım biraz) Sen iki resete takılmışsın. :p
half brickte sorunmu galaxy ace mi hard brick yapmışem :D

• Beğen

Üst Alt