[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Sponsorlu Bağlantılar

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Hadi i7 demek :) ne desem az o batarya icinde olmamaliydi :)

batarya batarya... :)
hala aklım almıyor nasıl içinde unuttuk onu diye :)
ama olan oldu maalesef :)
yalnız bu laptopu tasarlayan mühendislerinde ellerinden öpüyorum öyle tasarlamışlar ki ne biliyim ben power tuşuna basıp bilgisayar çalışmadan devrelere akım gitmez diye sanıyordum öyle değilmiş.
ekran panelini değiştirirken o data kablosu bir alev aldı görmeniz lazım :)
neyse olan oldu dediğim gibi yapacak bişey yok
ben bu kernelin neden son sürüm olmadığını anlamadım niye Son sürüme trim eklemediniz ki

kernel yaklaşık 1 ay önce tasarlandı inşa edildi o sebepten trim desteği eski sürüm kernel üzerine eklendi
bu 1 ay içindede gerek ben gerek Hakan trim destekli kerneli denedik(acaba bir sorun oluşturuyormu diye)
1 aylık test fazından sonra herhangi bir sorun olmadığını görünce kerneli paylaştım
ben bu kernelin neden son sürüm olmadığını anlamadım niye Son sürüme trim eklemediniz ki

ayrıca son sürüm trim destekli kernelide 1.mesajda paylaştım

• Beğen
Tepkiler: bayfeat, burak_102 ve hasaneness

hasaneness

hasaneness

Üye
batarya batarya... :)
hala aklım almıyor nasıl içinde unuttuk onu diye :)
ama olan oldu maalesef :)
yalnız bu laptopu tasarlayan mühendislerinde ellerinden öpüyorum öyle tasarlamışlar ki ne biliyim ben power tuşuna basıp bilgisayar çalışmadan devrelere akım gitmez diye sanıyordum öyle değilmiş.
ekran panelini değiştirirken o data kablosu bir alev aldı görmeniz lazım :)
neyse olan oldu dediğim gibi yapacak bişey yok

kernel yaklaşık 1 ay önce tasarlandı inşa edildi o sebepten trim desteği eski sürüm kernel üzerine eklendi
bu 1 ay içindede gerek ben gerek Hakan trim destekli kerneli denedik(acaba bir sorun oluşturuyormu diye)
1 aylık test fazından sonra herhangi bir sorun olmadığını görünce kerneli paylaştım

ayrıca son sürüm trim destekli kernelide 1.mesajda paylaştım
Hazir muhabbet ediyorken bi soru sorayim
Bu kadar isi yaziyi telefondan hallediyorsun peki hangi klavyeyi kullaniyorsun? Bakiyorum da yazim hatalari noktalamalara onem veriyorsun :)

• Beğen
Tepkiler: bayfeat
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Hazir muhabbet ediyorken bi soru sorayim
Bu kadar isi yaziyi telefondan hallediyorsun peki hangi klavyeyi kullaniyorsun? Bakiyorum da yazim hatalari noktalamalara onem veriyorsun :)

:)
normal klavyedeyim kardeşim noktalamalara ve yazım kurallarına elimden geldiğince dikkat ediyorum ne biliyim alışkanlık oldu artık :)
ama bazende playstore'daki swype kullanıyorum.

• Beğen
hasaneness

hasaneness

Üye
:)
normal klavyedeyim kardeşim noktalamalara ve yazım kurallarına elimden geldiğince dikkat ediyorum ne biliyim alışkanlık oldu artık :)
ama bazende playstore'daki swype kullanıyorum.
Anladim :) ekranimiz kucuk olmasa g2 z1 klavyeleri de cok guzel

• Beğen
Tepkiler: bayfeat ve sir mordred

lavasoft95

Üye
Hp hala amd işlemci mi kullanıyor?@sir mordred heyecan verici bi deneyim olmuştur :)

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
alattinctn

alattinctn

Üye
iyi akşamlar ben cm 11 e dönecemde gene bu 04.13 sürümü yüklemiştim donmlardan dolayı bırakmıştım şimdi 03.23 ü yükleyecem yeniden de bu yeni trim destekli kerneli flaslasama olur mu ki.

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
iyi akşamlar ben cm 11 e dönecemde gene bu 04.13 sürümü yüklemiştim donmlardan dolayı bırakmıştım şimdi 03.23 ü yükleyecem yeniden de bu yeni trim destekli kerneli flaslasama olur mu ki.

Olur kardeşim zaten kernel cm11 için :)

murat_3230

murat_3230

Üye
arkadaşlar ben kerneli yükledim ama biri beni arayınca ekran ışığı çok geç yanıyo nedendir acaba....

• Beğen
alattinctn

alattinctn

Üye
arkadaşlar ben kerneli yükledim ama biri beni arayınca ekran ışığı çok geç yanıyo nedendir acaba....
ya sanırım o işlemciden kaynaklanıyor performans ayarlarında işlemci yöneticisini bi değiştir öyle bide dene çünkü telefonda tuş kilitlendiği zaman deep sleep moduna giriyor ve uyanamıyor hemen diye düşünüyorum benim başıma gelmişti bi keresinde
Olur kardeşim zaten kernel cm11 için :)
eyw saolasın:)

lavasoft95

Üye
Build probdan ayarlanıyor o araştır birazNot: yanlış hatırlıyorda olabilirim

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
@D.A.R.K.O
Malum 2-3 gün önce terbiyesizin biriyle tartıştığımız konuda(galaxy w 4.3 android rom konusunda) romda bulunan tek hatanın 720p video çekememe olduğunu ,bluetooth'da sorun olmadığını söylemiştin ve bana sayıp söven herifede "eyvallah hocam" demiştin
Bugün Cm10.2 romunun yapımcı arsradu xda'ya yazdı

"The only remaining issue on this rom is bluetooth issue" türkçesi "bu romda(cm10.2) kalan tek hata bluetooth hatasıdır"
Demekki neymiş cm10.2 romunda hala bt hatası varmış

Beni yanlış anlama ben burda sadece senin içinde bulunduğun yanlış durumu düzeltiyorum
Hayırlı akşamlar herkese bu arada :)

Bu romdan kaynaklı bir sorun eskiden gelen aramanın ekrana gelme süresi daha çoktu güncellemelerle şuan azaldı fakat hala devam ediyor
Ama ben artık o beklemeyle birlikte yaşamaya alıştım :)

• Beğen
Tepkiler: hasaneness ve Bysalih41
murat_3230

murat_3230

Üye
arkadaşlar ben bu sorunu nası çözecem yardım....

murat_3230

murat_3230

Üye
arkadaşlar ben sorunumu çözdüm haberiniz olsun istedim...

bayfeat

bayfeat

Üye
:) yani rom isleri icin saglam bi pc gerekli o yuzden kucumsedim :D
Sende haklısın benim bilgisayarımda ancak taplet yapımları apple teknik servis notları toshiba anakart hataları bulunur :D bunlarda video ve world gerektiriyor fazlasıyla işimi görüyor birde nexon cs oynuyorum 1-2 saat kadar benim pc yetiyor bana :D
önerilerin için teşekkür ederim kardeşim
valla tamirciye verdik laptopu ekran kartı yanmış adamlar onu değiştirdiler(laptop ekran kartları türkiyede zor mu bulunuyor artık bilmiyorum o yüzden beklettiler muhtemelen hatta aşırı beklettiler :))
ekran kartını değiştirdikten sonrada bu sefer görüntü pembe olarak ekrana geliyormuş adam data kablosu uyumsuzluğundan kaynaklanabilir dedi
bakalım olmazsa tamirci adam eski bozuk laptopu alıp üstüne az biraz daha para katıp size yeni bir laptop bulabilirim dedi.
marka olarak bende asustan yanayım gerçekten kaliteli bilgisayarlar üretiyor adamlar.
tekrar teşekkürler yardımın ve önerin için
sana kardeşim asıl gerçeği anlatayım :D makinanın data kablosu kısa devre oldu data kablon kullanılmaz hale geldi o birkere değişecek o bir gerçek. sonra anakartın üzerinde entegre yandı buda görüntünün gelmemesine ve makinanın ateş almamasına yada reset atmasına sebeb olurki bu hata ince bir hatadır kolay kolay tamirci bulamaz haliyle adamlar bunun ekran kartı arızalı olduğuna kanaat getirerlerki böyle birşey yoktur sonra ekran kartı çipini ısıtırlar görüntü gelmez tekrar ısıtırlar ve çip artık miladını doldurur çalışmaz haliyle adam yeni çip alacak ve toplarını dizecek ki oda mümkün değil 2 gb ekran çipi çok zor bulur baya baya zor bulur yani çare maliyet düşük olsun diye 2 el bulmaya çalışacaktır oda dediğim gibi çok zor yada sıfır alacak maliyet yüksek. yada tek çare ikinci el anakart alacak yada sıfır bundan başka çaresi yok :) noot görüntünün gelmemesinin sebeblerinden biriside ram'dir yani bu değim parçada arızalanabilir çünkü ram olmdan asla hiçbir makinadan görüntü gelmez yüksek bir ihtimal buda olabilir :) işte işin özeti bu kardeşim :D allah yardımcın olsun,geçmiş olsun artık sağlık olsun :D
bendede aynı hata mevcut kardeşim geçinip gidiyorum bu hatayla :D

• Beğen
Tepkiler: hasaneness ve sir mordred
murat_3230

murat_3230

Üye
şimdi xbalst tools prosuyla build düzenlemsi yaptım orda telefon zil gecikmesi var ordan ayar yaparak buldum ve de oldu belki 10 sefer denedim artık ışık hemen yanıyo biri aradığında bu şekilde arkadaşlar.... deneyin oluyo kesin çözüm

• Beğen
bayfeat

bayfeat

Üye
şimdi xbalst tools prosuyla build düzenlemsi yaptım orda telefon zil gecikmesi var ordan ayar yaparak buldum ve de oldu belki 10 sefer denedim artık ışık hemen yanıyo biri aradığında bu şekilde arkadaşlar.... deneyin oluyo kesin çözüm
built prob benim için okdar karışıkki birkere yaptım berbat ettim telefonu :D ben ellemeyim iyim böyle sagolasın üstat paylaşımın için :)

T.serdar

Üye
Bu konuda emeği gecen kernelleri düzenleyen derleyen kücük bir seyde bile katkisi olanlara tek tek tesekkur ediyorum simdi indirdim dosyayi birazdan flashlarim sir mordred hocam siz cok bilimsel konusuyorsunuz bu cok iyi hayran kaldik konusmalariniza tekrardan tesekkurler ustam :) bu arada herkeze hayirli aksamlar

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Sende haklısın benim bilgisayarımda ancak taplet yapımları apple teknik servis notları toshiba anakart hataları bulunur :D bunlarda video ve world gerektiriyor fazlasıyla işimi görüyor birde nexon cs oynuyorum 1-2 saat kadar benim pc yetiyor bana :D

sana kardeşim asıl gerçeği anlatayım :D makinanın data kablosu kısa devre oldu data kablon kullanılmaz hale geldi o birkere değişecek o bir gerçek. sonra anakartın üzerinde entegre yandı buda görüntünün gelmemesine ve makinanın ateş almamasına yada reset atmasına sebeb olurki bu hata ince bir hatadır kolay kolay tamirci bulamaz haliyle adamlar bunun ekran kartı arızalı olduğuna kanaat getirerlerki böyle birşey yoktur sonra ekran kartı çipini ısıtırlar görüntü gelmez tekrar ısıtırlar ve çip artık miladını doldurur çalışmaz haliyle adam yeni çip alacak ve toplarını dizecek ki oda mümkün değil 2 gb ekran çipi çok zor bulur baya baya zor bulur yani çare maliyet düşük olsun diye 2 el bulmaya çalışacaktır oda dediğim gibi çok zor yada sıfır alacak maliyet yüksek. yada tek çare ikinci el anakart alacak yada sıfır bundan başka çaresi yok :) noot görüntünün gelmemesinin sebeblerinden biriside ram'dir yani bu değim parçada arızalanabilir çünkü ram olmdan asla hiçbir makinadan görüntü gelmez yüksek bir ihtimal buda olabilir :) işte işin özeti bu kardeşim :D allah yardımcın olsun,geçmiş olsun artık sağlık olsun :D
bendede aynı hata mevcut kardeşim geçinip gidiyorum bu hatayla :D

Açıklayıcı bilgilerin için teşekkür ederim kardeşim eline sağlık
Dediğin gibi sağlık olsun artık yapacak birşey kalmadı muhtemelen :)
Tekrar teşekkürler açıklamaların için

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt