Anket Bir isim çok şeyi ifade eder.[Nokia] . Siz hala Nokia (Microsoft) alır/kullanır mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Bırakır mısınız? kullanır mısınız?

• Kullanırım

Kullanılan: 57 46.0%
  • Bırakırım

Kullanılan: 23 18.5%
  • Kararsızım

Kullanılan: 19 15.3%
  • Ha Microsoft Ha Nokia

Kullanılan: 25 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    124
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
konuyla alakalı olarak nokia ismi cihazlardan silindiğinde here maps, mix radyo, nokia camera gibi uygulamalar tüm wp8'li telefonlar için kullanılabilir mi olacak..şu an durum nedir bilmiyorum belki de zaten yukleniyordur diğer markalara..
Nokia HERE servisleri Microsoft anlaşmasına dahil değil. Yani HERE Drive ve HERE Maps Nokia'nın ürünleri olarak devam ediyor.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Nokia HERE servisleri Microsoft anlaşmasına dahil değil. Yani HERE Drive ve HERE Maps Nokia'nın ürünleri olarak devam ediyor.
Abi birşey sorucam.Nokıa'nın telefon bölümü satıldı ya.Patentleride satıldı değil mi?

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Bundan sonra o zaman nokia nin ozel guncellemelir gelmicek mi?

The Benefit

The Benefit

Üye
Uzun zaman Nokia kullandım. Bir kere Samsung'a bulaştım. Gene Nokia'ya ya döndüm; fakat telefonu sırf ismi değişecek diye bırakmam doğrusu. Lumia serisi hoşuma gidiyor.

The SLayeR

The SLayeR

Üye
Aslinda bir nokia telefonu alip kenarda mi bulundrsam :)

System X

System X

Üye
Telefon Nokia kalitesinde olduktan sonra sorun yok.
ama yinede Nokia olarak kalmasını istiyorum.

Murat Alper

Murat Alper

Üye
abi şimdi nokia satıldı ya microsofta lumia seriside devam edecekmi yoksa yoksa micorosoft lumia isminde telefondamı çıkarmayacaktır abi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Abi bunada cevap verir misin?
neden gelmesin. Nokia Mobil cihazlar ve servisler bolumu Microsoft Mobile oldu lağvedilmedi ki. Microsoft'un Finlandiya merkezli bir iştiraki olarak çalışmalarına devam eder.

• Beğen
Tepkiler: zbahadir ve muhammettvurucu
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
hookword

hookword

Üye
Bu iş biraz Volkswagen in Lamborghini, bugatti, bentley, audi, porsche şirketlerini satın alması gibi oldu yani satın alma değilde bünyesine katma denebilir. Hatta bence vwnin jettasında a4 çizgilerinin olması gibi ms de Nokia dan öğrenir. Örnek ms kamera ve Nokia kamera uygulamaları.

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu

zbahadir

Üye
Ben bu evliliği hep destekledim. Nokia gibi kullanışlı telefon yapan bir firma ve kullanıcı dostu yazılım üreten bir firma bir araya geldiğinde güzel işler çıkaracaklardır. MS mobil pazarda önü çok açık. Gelecek mobil pazarda MS bunu biraz geç gördü hepsi bu ama hazır olduğunu da gördük.

merlin19

merlin19

Üye
Şu 10 yıl içinde patentler + gsm bölümü Microsoftun bu bağlamda Öncü Marka Lumia olacak yani telefon olayında adamlar Lumia adında bir Marka yaratıyor 10 yıl sonra nokia ve ms anlaşması bitecek bu bitişle Nokia 10 yıllık microsoft evliliği ile kaliteli yazılımlar yapmayı öğrenecek ve microsoftta kaliteli cihazlar yapmayı öğrenecek 10 yıllık bir ortaklık bu ilerisinde tabiki çok büyük bombalar gelecektir yine oladuğu gibi Bilgisayar yazılımında Microsoft , Apple , Linux 3 lemi var ve bu gelenek bozulmayacak Gsm ve Tabletlerdede Microsoft , Apple , Linux 3 lemi olacak Linux derken kastım Kesinlikle Android değil bunu açık ve net söylüyorum Android'in ömrü en fazla 2 yıl 2 yıl sonra android rafa kalkacak çünki androidlere altarnatif ve daha iyi yazılımlar var en başta Linux un en güçlü Kerneli Ubuntu malum Ubuntu Mobile işine el attı ve onun derlemeleri üzerine daha iyi Linux kerneli yoktur ve Firefox os ve Sailfish os var tabiki Firefox os ve Sailfish Os Meego kerneli üzerinde çalışmakta buda ileride intell + samsung ortaklığı ile devam eden Meego ( Tizen os ) iyi yerlere gelecektir ama Tizen kesinlikle Nokiasız iş yapamaz sonuçta Tizen yani meegonun Anahtarı Nokia elinde

TurboCall

TurboCall

Üye
kimse alınmasın ama bazı arkadaşlarımız fanboyluk yapmış, nokia ismi şimdi yeni model uretilecek 520 veyatta 1520 de kalkarsa değeri çok çok düşecektir.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: emz
mcnpl4

mcnpl4

Üye
kamera olayi devam ederse alirim suan l925 de alabilirim

PureFood

PureFood

Üye
Şu 10 yıl içinde patentler + gsm bölümü Microsoftun bu bağlamda Öncü Marka Lumia olacak yani telefon olayında adamlar Lumia adında bir Marka yaratıyor 10 yıl sonra nokia ve ms anlaşması bitecek bu bitişle Nokia 10 yıllık microsoft evliliği ile kaliteli yazılımlar yapmayı öğrenecek ve microsoftta kaliteli cihazlar yapmayı öğrenecek 10 yıllık bir ortaklık bu ilerisinde tabiki çok büyük bombalar gelecektir yine oladuğu gibi Bilgisayar yazılımında Microsoft , Apple , Linux 3 lemi var ve bu gelenek bozulmayacak Gsm ve Tabletlerdede Microsoft , Apple , Linux 3 lemi olacak Linux derken kastım Kesinlikle Android değil bunu açık ve net söylüyorum Android'in ömrü en fazla 2 yıl 2 yıl sonra android rafa kalkacak çünki androidlere altarnatif ve daha iyi yazılımlar var en başta Linux un en güçlü Kerneli Ubuntu malum Ubuntu Mobile işine el attı ve onun derlemeleri üzerine daha iyi Linux kerneli yoktur ve Firefox os ve Sailfish os var tabiki Firefox os ve Sailfish Os Meego kerneli üzerinde çalışmakta buda ileride intell + samsung ortaklığı ile devam eden Meego ( Tizen os ) iyi yerlere gelecektir ama Tizen kesinlikle Nokiasız iş yapamaz sonuçta Tizen yani meegonun Anahtarı Nokia elinde
Nokia elinden atmadı mı abi o Tizen-Meego olayını ? Hâlâ ellerinde kalmış ne var ? Bilgili mühendislerden, yazılımcılardan falan mı bahsediyorsun ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia elinden atmadı mı abi o Tizen-Meego olayını ? Hâlâ ellerinde kalmış ne var ? Bilgili mühendislerden, yazılımcılardan falan mı bahsediyorsun ?
Hayır canım neden atsın. Hepsi patentleriyle beraber arşivlerde. :ehe

• Beğen
Tepkiler: TurboCall ve PureFood
PureFood

PureFood

Üye
Hayır canım neden atsın. Hepsi patentleriyle beraber arşivlerde. :ehe
Hmm peki yukarıda Sinan abi demiş ki, ''Tizen kesinlikle Nokiasız iş yapamaz sonuçta Tizen yani meegonun Anahtarı Nokia elinde'', sen de diyorsun ki abi patentler de Nokia'nın elinde. Şimdi yine her çıkacak Tizen cihaz başına Nokia patent parası mı alacak, alacaksa Microsoft neden bu işe de elini atmadı acaba, sonuçta uzun vadede iş görecek bir şeyler çıkabilir elbet.

• Beğen
Tepkiler: merlin19
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Hmm peki yukarıda Sinan abi demiş ki, ''Tizen kesinlikle Nokiasız iş yapamaz sonuçta Tizen yani meegonun Anahtarı Nokia elinde'', sen de diyorsun ki abi patentler de Nokia'nın elinde. Şimdi yine her çıkacak Tizen cihaz başına Nokia patent parası mı alacak, alacaksa Microsoft neden bu işe de elini atmadı acaba, sonuçta uzun vadede iş görecek bir şeyler çıkabilir elbet.
Tizen'le Meego'nun tek ortak noktası ortağı İntel olmasıdır. Onun dışında Linux çekirdeği kullanılan her işletim sistemini birbirine benzetmemek lazım.

Üst Alt